Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
India trzymaj się! Jesteśmy myślami z tobą, dobrze że jesteś w szpitalu, wszystko będzie dobrze.
Aż się zestresowałam... jestem na tym samym etapie ciąży co ty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 23:40

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
India a na płuca zastrzyki juz masz? Mojej bratowej te odeszly wody w 34tc.. Podawalo fenoterol w pompie kilka dni.. Zatrzymali skurcze.. Ciagle monitorowanie dziecka.. Podali zastrzyki na plucka.. I pozniej lacznie po 5 dniach dostala oxy na wywolanie. Bedzie dobrze. Dzidzius jest juz duzy! Trzymajcie sie.
-
Mi też Mima podobała się od początku ciąży i teraz jeszcze ta nowość-kolor szampana no rozłożył mnie na łopatkichce_byc_mama wrote:Dziewczyny jaki macie, albo jaki planujecie kupić wózek?
Ja wymiękam. Dzisiaj znowu byliśmy szukać i zupełnie nic mi się nie podoba. Szukam takiego 3w1 lub 2w1 ale wszystkie są jakieś takie ogromne... te gondole takie wielkie.... no nic, zupełnie nic mi się nie podoba!!!
Zakochałam się w jednym - to Mima Xari i teraz już żaden inny mi się nie podoba. Jak kogoś z nim widzę na mieście to zawsze się ogladam,
no ale ta cena..... szukam czegoś troszkę tańszego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8eeecaa95d3f.jpg
Pokażcie swoje
ALE w zw.z tym,że spacerówka starcza naprawdę na krótko to odpada.
Ja jestem już PRAWIE zdecydowana na Cybexa Priama a dodatkowo później już spacerówke na jakieś szybkie wypady(na tapecie tylko Ellodie albo od Mios no cudo
)
Podobno jest tańszy odpowiednik Mimy gdybyś się uparła- Hot Mom się nazywa. Widziałam na żywo i całkiem spoko. -
India, trzymam za Was kciuki i modlę o WAS! Wszystko musi być dobrze!

Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534
03.09.2018 - 2218 
11.09.2018 - 22870
Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko 
17.10.2018.
Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku 
-
Najbardziej szokujące, że India miała przedwczoraj szyjkę 2,5 cm czyli przyzwoitą...też chyba nie zasnę dziś, martwię się.
Karolciu, ja mam w pon.na 17:30, ale u profesorka jak zwykle poślizg może być.
Miałam przed chwilą półgodzinny skurcz całego brzucha z bólem okresowym...
Blue, obłędne te ciasta...malinową chmurkę robię kilka razy w roku, nie ma nic lepszego
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTy już tu nie wyskakuj ze skurczami, spokojnie mi tam!Wiewióreczka wrote:Najbardziej szokujące, że India miała przedwczoraj szyjkę 2,5 cm czyli przyzwoitą...też chyba nie zasnę dziś, martwię się.
Karolciu, ja mam w pon.na 17:30, ale u profesorka jak zwykle poślizg może być.
Miałam przed chwilą półgodzinny skurcz całego brzucha z bólem okresowym...
Blue, obłędne te ciasta...malinową chmurkę robię kilka razy w roku, nie ma nic lepszego
India miała szyjkę to minimum i z tego co pamiętam twarda i zamknięta. -
nick nieaktualnyTa dziewczyna na marcowkach, która urodziła w 37+0 przez CC oraz ta 37+1 sn, oba dzieciaczki dogrzewane w inkubatorach. I jak tak czytam no niech ta moja niunia siedzi w tym brzusiu conajmnjej do tego 39+0 tygodnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 00:49
-
nick nieaktualnyTak jej waga jest taka sama to już będzie duża dziewczynka. Oby jakoś jeszcze powstrzymali ta akcję. Żeby sterydy zaczęły działać.Wiewióreczka wrote:No...powiem Wam, że się wystraszyłam...póki co przeszło i jest spokój.
Dobrze, że u Indii malutka nie jest malutka
Chyba 2300 miała przedwczoraj.
Wiewiórka a jak nasze maluszki są już po sterydach to znaczy,że są już zdolne oddychać czy no podaje się jakieś dodatkowe sterydy? -
Właśnie nie wiem, Kasiu. Czytałam tylko, że bezpieczniej jest podać 1 serię, tak jak miałyśmy, bo jak się podaje dwie serie, to nieznacznie może wzrosnąć ryzyko autyzmu - nie jest to potwierdzone, ale trwają badania. Z tym że gdybyśmy teraz trafiły z zagrożeniem porodem (tfu tfu), to pytanie czy by czasem nie podali jeszcze raz.Karmelllka90 wrote:Tak jej waga jest taka sama to już będzie duża dziewczynka. Oby jakoś jeszcze powstrzymali ta akcję. Żeby sterydy zaczęły działać.
Wiewiórka a jak nasze maluszki są już po sterydach to znaczy,że są już zdolne oddychać czy no podaje się jakieś dodatkowe sterydy?
U Indii będą na pewno chcieli choć o kilka dni opóźnić poród i podadzą drugi zastrzyk sterydowy.
-
Ty się wiewiórka z żadnymi skurczami nie wyglupiaj! Jeszcze trochę w tej ciąży pobedziesz, wierzę w to
Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534
03.09.2018 - 2218 
11.09.2018 - 22870
Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko 
17.10.2018.
Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku