Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Będziesz pod stałą kontrolą i na pewno wszystko pozytywnie się zakończy.MamaAga85 wrote:No to ja dziś trochę zaburzę równowagę dobrych wiadomości...
Zdiagnozowana makrosomia symetryczna płodu...Mały ma już ponad 2 kg...
Winą są zbyt wysokie cukry...
Generalnie profesor kolejny raz powiedział wprost o błędzie pomiaru mojej lekarki.Ale to już dla mnie malo istotne...
Za 28 lutego mamy kolejną wizytę z mega dokladnymi pomiarami i On powie co dalej...
Dziś usg trwało ok.40minut.
Wg pomiarów główki,brzuszka i wagi jestesmy 3 tygodnie do przodu...
Kurwa mać...
Zdjęć nie udało się zrobić mimo starań profesora bo Mały ciągle zaslanial buzię rączkami i pępowiną i jest juz główka do dolu ułożony a jesaczw w zeszlym tyg.bylo poprzecznie...
-
Karolcia, ostatnio u pani prenatolog i u mojego gina szyja miała 25 mm, więc tak naprawdę i teraz tyle ma tylko inaczej się ułożyla. Ostatnio u profesora też miała 25 mm i mówił, że to jest dobry wynik na ten moment ciąży. Nie powinna się skracać w szybkim tempie, ale jeśli skraca się powoli to jest to normalne.
MamaAga, nie łam się. Diabetolog teraz musi wkroczyć i może cesarska trochę wcześniej będzie. Ważne, że dzidzia jest zdrowa!
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak sprawdzi się zabobon ze zgaga to nie chce wyobrażać sobie jakie owłosione dziecko urodzę. Zgaga dokucza mi 20 godz na dobę

Karolina, ale sobie wymysliłaś z ty kto Cię będzie chciał, jak mała będzie miała urodę po tobie to chłopy będą się o was bić
a teraz sobie leż, odpoczywaj żeby szyjka jak najdłużej trzymała.
mysla.nieskalana, Karollinax26, B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaAga - nam też to grozi...
Mój diabetolog mówił że to dla dziecka oznacza generalnie szybsze wyjście. To jest komplikacja ale odpowiednio prowadzona nie niesie większego ryzyka niż to ryzyko pochodzące z CC.
Trzymam kciuki za Was bardzo mocno, wszystko będzie dobrze.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaAga
Kurczę napewno się tym.zdenerwowalas ale pomysł że lepiej takie istotne informacje wychwycić na odpowiednim etapie i podjąć działania które unormuja to wszystko niż nie wiedzieć A potem wyjdzie kto wie co. Badz dobrej myśli jesteśmy z wami !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 19:29
-
nick nieaktualny
-
Lili90 wrote:Jak sprawdzi się zabobon ze zgaga to nie chce wyobrażać sobie jakie owłosione dziecko urodzę. Zgaga dokucza mi 20 godz na dobę

Karolina, ale sobie wymysliłaś z ty kto Cię będzie chciał, jak mała będzie miała urodę po tobie to chłopy będą się o was bić
a teraz sobie leż, odpoczywaj żeby szyjka jak najdłużej trzymała.
Ona pewnie będzie podobna do ojca

-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Dziewczyny, nie oglądam się na razie, nie szukam. Czas musi zagoić rany, sporo będę go potrzebowała, bo M zagościł w moim sercu na długo.
Zresztą, kto mnie tam będzie chciał z dzieckiem
Karolcia A ogółem czemu się rozstaliscie ?, bo piszesz że nie ma szans na cokolwiek i stąd moje pytanie jeśli to zbyt osobiste nie było tematu
Najważniejsze że młoda duża i zdrowa, a szyjka się nie martw lez do góry brzuchem i będzie dobrze -
nick nieaktualny
-
Wiewióreczka, Karolina super wieści z wizyt :*
MamaAga wszystko będzie dobrze, dobry lekarz was poprowadzi.
Ja zgagi nie miałam jeszcze ani razu.. Sama urodziłam się z czupryną, mąż tak samo. Bardzo liczyłam na włochatą dzidzie
Zapytam w czwartek na wizycie czy widać włoski..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 19:41
Wiewióreczka lubi tę wiadomość

-
Juz zdążyłam wygooglować co to dokładnie oznacza i wolę tego nie czytać dalej.
Profesorowi ufam a On zapewnia,ze i serduszko i wszystko co w główce i brzuszku jest w porządku
Przede wszystkim waga u Młodego czyli prawie 2100 i wymiary glowy i brzuszka wskazują na makrosomie.
Nie wiem sama czy oznacza to jedynie wcześniejsze rozwiązanie ciąży i czy tylko cesarka wchodzi w grę.
U swojej lekarki wizytę mam 26.02 ale akurat ta wizyta jest tak mało wiarygodna i gdyby nie to,że muszę na nią iść to bym nie szła...A u profesora 28.02 to będę madrzejsza. -
Cukier na czczo ciągle w granicach 120.Kasionek wrote:No jest niewiele większy bo 90.cetul.w 29 tyg to waga koło 2kg.Moze błąd pomiaru. Ważne żeby wszystko dobrze sprawdzili. A masz tak wysoki cukier?
Błąd pomiaru nie wchodzi w grę bo dla pewności mierzył jeszcze drugi lekarz. -
Profesor nie jest moim prowadzącym i byc nim.nie moze,niestety.Prowadzaca jest kretynką ale muszę byc pod jej opieką.valetta94 wrote:Wiewióreczka, Karolina super wieści z wizyt :*
MamaAga wszystko będzie dobrze, dobry lekarz was poprowadzi.
Ja zgagi nie miałam jeszcze ani razu.. Sama urodziłam się z czupryną, mąż tak samo. Bardzo liczyłam na włochatą dzidzie
Zapytam w czwartek na wizycie czy widać włoski.. -
espoir wrote:ja codziennie się wyleguję z godzinkę w wannie

Też to uwielbiam w obu ciążach
I tu ból bo fizjoterapeutka radziła ograniczyć do przypadków kiedy "muszę bo się uduszę" - mam wielki rozstęp mm brzucha, a z mojej wąskiej wanny nie da rady wstać ani położyć się bokiem tak żeby go nie powiększać.

-
Moze to głupie, ale mnie się nie raz marzyła makrosomia przy takim zagrożeniu porodem przedwczesnym..
Tunia, dziecko zupełnie zdrowe tylko często kończy się tak, że trzeba wcześniej zrobić cc.
Też uważam, że bardzo ważna jest symetria.
Na tym etapie nic nie jest przesądzone, tylko trzeba próbować opanować cukrzycę. Dzidzia na pewno będzie duża, ale można wyhamować ten wzrost.