Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTaaaakkk!!! Kocham!!Blue2019 wrote:Dziewczyny czy na tym etapie.ciazy wylegujecie się jescze w wannie w ciepłej wodzie ?? Bo ja na codzień prysznic ale że dwa razy w tygodniu wejdę poleżeć do wanny w ciepłej wodzie bo inaczej żyć by kręgosłup mi nie dał

Blue2019, espoir lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa się zassawam!! Nie mogę się podnieść a potem cała wanna wody jak tsunami się zachowuje hahaBlue2019 wrote:No oo ja właśnie też to jedyna rzecz po której dolegliwości kręgosłupie mi przechodzą ale jak mam wylezc z wanny to męża wołam żeby pomógł.mi wstać bo inaczej chyba bym do rana tu siedziala haha
mysla.nieskalana, Blue2019, valetta94, Lolka30, Tunia76, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
MamaAga, ja bym na Twoim miejscu do innego prenatologa się wybrała w międzyczasie - zrobi pomiary, porównasz. Ja miałam sytuację po polowkowych, że się wystraszyłam komory w mózgu, która wychodziła poza siatkę centylową - pomiar robił profesor. Na drugi dzień pojechałam do pani prenatolog, a tam waga sporo niższa niż poprzedniego dnia..
-
nick nieaktualnyTo bardzo wysoki cukier a insulina Ci nie zabija? Z tego co ja wiem to porostu dzidcko będzie większe i jak przekroczy 4200 to.robia cc. Ale masz jeszcze czas żeby wyrównać.MamaAga85 wrote:Cukier na czczo ciągle w granicach 120.
Błąd pomiaru nie wchodzi w grę bo dla pewności mierzył jeszcze drugi lekarz. -
valetta94 wrote:Mi się wydaje, że zazwyczaj córeczki są podobne do ojców. Z mojego otoczenia jest tak ze wszystkimi, ja też jestem podobna do taty.
ja też
siostra też, a brat do mamy 
Mój Bruno też będzie do mnie podobny
tylko będzie pewnie łysy.. po tacie...
no i dlatego, że nie mam zgagi
valetta94 lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
nick nieaktualnyNiesamowite że robią taka panikę.. Chyba że chodzi o coś innego jeszcze.. Dziś przecież pisałam że mam pomiaru na 35 tydz i tak samo miał mój poprzedni syn.. A miałam wtedy mega extra lekarza.. I ani wtedy ani teraz nikt mnie niczym nie starszy. Po prostu klopsik będzie.mysla.nieskalana wrote:Będziesz pod stałą kontrolą i na pewno wszystko pozytywnie się zakończy.
Średni 4,5 prawie ważył. Ten stawiają też tyle do 5 kg..
Wszystkie narządy wszystko super. Moi lekarze zachwyceni
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolcia
Rozumiem, nic na siłę ... trudne nie raz to życie cholera jasna napewno jest ci przykro
ale może czasami nie ma.tego złego co by an dobre nie wyszło i odchowasz sobie Marcele i poznasz kogoś kto się wami zaopiekuję i będzie kochał bez pamięci serdecznie ci tego życzę !!
Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:Juz zdążyłam wygooglować co to dokładnie oznacza i wolę tego nie czytać dalej.
Profesorowi ufam a On zapewnia,ze i serduszko i wszystko co w główce i brzuszku jest w porządku
Przede wszystkim waga u Młodego czyli prawie 2100 i wymiary glowy i brzuszka wskazują na makrosomie.
Nie wiem sama czy oznacza to jedynie wcześniejsze rozwiązanie ciąży i czy tylko cesarka wchodzi w grę.
U swojej lekarki wizytę mam 26.02 ale akurat ta wizyta jest tak mało wiarygodna i gdyby nie to,że muszę na nią iść to bym nie szła...A u profesora 28.02 to będę madrzejsza.
MamaAga85 może teraz skoczył z wagą a na następnym usg juz będzie mniejszy przyrost? Bliżej końca będzie więcej wiadomo... na pewno makrosomia to wskazanie do cesarki ale to tylko dla dobra Twojego i dziecka aby uniknąć tych okołoporodowych komplikacji z uszkodzeniem krocza albo barku dziecka etc... Będzie dobrze!!!Fasolka77

-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Ja jestem 100% mama a mój mąż 100% teść. Skóra zdjęta dosłownie.
Za to moje dzieci i synuś i córka to cały tatuś nie wyparl by się
ale ciekawość mnie zzera jak wyglądać będzie nasz młodzieniec muszę na wizycie zmolestowac lekarza niech ogarnie jakąś ładną fotkę buziuni jego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 19:58
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
moja mala jak sie urodzila to fakt caly tata ale teraz nieee... poza ciemnymi wlosami wszyscy widza malą Justynkęvaletta94 wrote:Mi się wydaje, że zazwyczaj córeczki są podobne do ojców. Z mojego otoczenia jest tak ze wszystkimi, ja też jestem podobna do taty.
valetta94, Karollinax26, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny