Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Ja nie rozumiem w ogóle tych programów na TVN, dla mnie to totalne dno.
Puszczają jakiś dupny program Szkoła, o narkotykach i innych gównach, o 15 ... kiedy to dzieci wracają ze szkoły i mogą sobie coś obejrzeć. -
nick nieaktualny
-
Blue2019 wrote:No raz że.alkohol A drugie że fasolka ma.cukrzyce ciążowa to przecież nie może tego jeść
.
Blue2019 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Kasiu, który ty masz tydzień? Bo twój suwaczek zastygł.
Teraz masz wizyty co 2 tygodnie?valetta94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:33tydzien 3 dzień. Akurat teraz mam trzy tyg przerwy i 25 lutego mam wizytę i będę miała pobierane wymazy a potem 6 mam wizytę w szpitalu i dalej nie wiem. A 25 marca to początek 39 tyg więc będą wywoływać że względu na cukrzycę na inuslnie.Ale ja żyję z wizyty na wizytę bo naprawdę nic nie wiadomo.Co chwile coś się zmienia. Jak czytam że was kładą do łóżek jak jedziecie na IP to nie mogę w to uwierzyć.W Gdańsku absolutnie robią wszystko żebyś nie leżała.Za duży przemiał. Zresztą nawet jakbyś się chciała położyć bo coś Cię martwi to zazwyczaj i tak nie ma miejsca.
W Krakowie też jak jedziesz na IP robią badania jeśli nie ma wskazań to do domu.
A w moim rodzinnym mieście jeden szpital z I st. Ref. I tam od razu na oddział i dopiero na oddziale robią badania. Moje męża kolegi żona też z tych przewrażliwionych jak ja. Co miesiąc leżała w szpitalu na 4-5 dni, jak weszłam w termin porodu na nic lekarze nie czekali tylko jej zrobili CC bo i tak by siedziała cały czas w szpitalu. -
Lili90 wrote:Dziewczyny wiem, że zmniejszona ilosc ruchow dziecka to powód do kontroli, a jak nagle zaczeło się więcej ruszać to też powod do paniki?? Cos mi to dziecko szaleje chyba za bardzo, w nocy od 23 do 4 ciagle się przeciagał, kritkie chwile spoczynku miał, teraz co się położe to tak samo. Niby nie wykonuje jakiś gwałtownych ruchów ale jeszcze tyle czasu to się nie wiercił.
Lili ja mam tak codziennie, mój mały gałganek rzadko robi sobie przerwy, dzis o 3 w nocy nawet czkawke miała a kolejną już o 7Może one się przez sen tak wiercą? Bo to nie możliwe, że tyle czasu nie śpią i tak bombardują. Niby 18 h powinny przesypiać.
Lili90, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
-
Karmelka wiem ze pisałaś, ale sie nie dokopie
. Możesz przypomnieć co masz poukładane w szufladach Hemnesa? Szukam inspiracji
. Wczoraj poszło pierwsze pranie u mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 12:48
Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karmelllka90 wrote:Oh to ty Kasiu już naprawdę nie długo. Ciekawe jak u mnie będzie z tym wywoływaniem porodu, generalnie na krakowskim wątku w tym szpitalu co ja chcę rodzić to dziewczynę z CC bez insuliny położyli w 40 tc i męczyła się bo 2 podejścia zrobili z oxy ale nic z tego ostatecznie dziecku tętno spadło i CC po 1,5 tyg w szpitalu. Nie podoba mi się taka wizja.
W Krakowie też jak jedziesz na IP robią badania jeśli nie ma wskazań to do domu.
A w moim rodzinnym mieście jeden szpital z I st. Ref. I tam od razu na oddział i dopiero na oddziale robią badania. Moje męża kolegi żona też z tych przewrażliwionych jak ja. Co miesiąc leżała w szpitalu na 4-5 dni, jak weszłam w termin porodu na nic lekarze nie czekali tylko jej zrobili CC bo i tak by siedziała cały czas w szpitalu. -
Fasolka77 wrote:dokładnie!! dlatego ja się mega cieszę, że mam ten Enel- Med... nigdy nie ma kolejki ani tłumów.. ryzyko zarażenia małe..a w mojej małej przychodni masakra.... nie dość,że poczekalnia mała to wszyscy na kupie.. dorośli, dzieci, wszyscy kichają, prychają... a przed wejściem palacze
-
Kasiulka90 wrote:Kurczę, straszne maleństwo
U mnie leci 30 tydzień i obstawiam, że Klemek waży ok. 1400 g. A ta w 33tc nieco ponad 1000?
U mnie brzuch praktycznie całe dnie twardy... Mimo luteiny, magnezu i wypoczywania. Strasznie się boję, że urodzę skrajnego wcześniaka
Skrajne wcześniactwo jest do 28 tc - to po pierwsze
Po drugie mam brzuch twardy od 16 tc, bywa że całe dnie bez przerwy - i jest OK, więc nie martw się
Karmelllka90, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość
-
A wogole to mąż mi właśnie mówił że w nocy go obudziłam jęczeniem i oddychaniem " pieskiem" jak na SR
. Ciekawe czy śnił mi się poród hihi, nic nie pamiętam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 12:57
Karmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Karmelka wiem ze pisałaś, ale sie nie dokopie
. Możesz przypomnieć co masz poukładane w szufladach Hemnesa? Szukam inspiracji
. Wczoraj poszło pierwsze pranie u mnie.
W drugiej mam
Od lewej.
Legginsy od 56-68, półśpiochy od 56-68, pajace domowo- nocnena 56, body z długim rękawem na 56,body z krótkim rękawem na 56 z tyłu za pojemnikami mam jeszcze kaftaniki bo moja mama kupiła ale raczej nie będę używać.
Dolna szuflada
Od lewej strony: jeansy i ogrodniczki 56-62, dresowe spodnie 56-68, pajace domowo-nocne 62-68, body na długi rękaw 62-74, body z krótkim rękawem 62- akurat ich muszę dokupić
W szafie mam na górnym drążku tuniki, sukienki pajace i kombinezony takie cieplejsze wszystkie rozmiary jakie mam
Na dolnej bluzeczki sweterki bluzy też wszystkie rozmiary jakie mam
W pojemnikach mam buciki, czapeczki śliniaczki opaseczki kokardki , skarpetki i rajstopki
W szufladzie mam spiwroki do spania , ręczniczki do kąpieli i otulacze
Następna to kocyki cienkie grube i przescieradełka, ostatnia to kołderki i poduszki na samej górze w półce nad szafka mam rożki i nosidełkoLolka30, Franka2104 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Co szpital i lekarz to.inna praktyka.Ja mam akurat dwóch ginekologow i diabetologia z tego samego szpitala więc u nich praktyka że 39 masz rodzić.Ale mam koleżanki na insulinie co dopiero w 40 je kładą.Najlpiej zapytać prowadzącego jak to widzi.