X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam napad na Pepco i Rossmanna :) Piękne są te kolekcje w myszkę Miki :)

A zmęczyłam się jakbym niewiadomo co robiła :D
    Przyszedł też przewijak.
    Dzieje się,dzieje :D

valetta94, martusiawp, Fasolka77, B_002, estrella lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gardlo mam paskudne.. Osluchowo czysto. Na katar tylko woda morska albo sól i inhalacja.. :/ na gardło tylko tantum verde bez forte a unibenu w ciąży nie wolno. Przeciwzapalne.. Paracetamol płukać gardło szalwia.. Glimbax odpada w ciąży. I dal mi antybiotyk zeby nie zeszło niżej na oskrzela czasem patrząc na moja przeszłość chorobowa i tu mam dylemat bo sie boje.. Dostalam Amylan.. I oslonowo lactostad niby na moj wrażliwy żołądek będzie najlepszy bo ma najwiecej tych żywych kultur bakterii

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kaśka! Cicho! :D

Ja wczoraj zjadłam kilka wafelków i miałam mega zgagę :(

Kasia, Tobie pobierała już GBS ?
    Gbs z pochwy raz na samym początku ciąży.
    Myślę że w 35 tc mi da wszystkie zlecenia bo tak dała mojej przyjaciółce. Ja MMA w piątek wizytę potem ona ma urlop więc pewnie w 35 tc się spotkamy.

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seriali na netflixie to polecam: The Crown, Nastoletnia Maria Stuart, Outlander, Jane the Virgin, Dom z papieru, Dark, Stranger Things , Wikingowie, Narcos, Breaking Bad, Szkoła dla elity, Tabula rasa

Kasiulka90, DorotaAnna lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A ja zrobiłam napad na Pepco i Rossmanna :) Piękne są te kolekcje w myszkę Miki :)

A zmęczyłam się jakbym niewiadomo co robiła :D
    Przyszedł też przewijak.
    Dzieje się,dzieje :D
    Pokazuj!!

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Gardlo mam paskudne.. Osluchowo czysto. Na katar tylko woda morska albo sól i inhalacja.. :/ na gardło tylko tantum verde bez forte a unibenu w ciąży nie wolno. Przeciwzapalne.. Paracetamol płukać gardło szalwia.. Glimbax odpada w ciąży. I dal mi antybiotyk zeby nie zeszło niżej na oskrzela czasem patrząc na moja przeszłość chorobowa i tu mam dylemat bo sie boje.. Dostalam Amylan.. I oslonowo lactostad niby na moj wrażliwy żołądek będzie najlepszy bo ma najwiecej tych żywych kultur bakterii
    Nie bój się antybiotyku. Tylko ja bym na twoim miejscu wzięła jeszcze provag osłonowo. Ja brałam duomox w 14 tc i jedynie co to mnie na wejściu do pochwy podrażnił ale provag dał rade

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Gbs z pochwy raz na samym początku ciąży.
    Myślę że w 35 tc mi da wszystkie zlecenia bo tak dała mojej przyjaciółce. Ja MMA w piątek wizytę potem ona ma urlop więc pewnie w 35 tc się spotkamy.

No to tak, jak ja w 35.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Co do seriali na netflixie to polecam: The Crown, Nastoletnia Maria Stuart, Outlander, Jane the Virgin, Dom z papieru, Dark, Stranger Things , Wikingowie, Narcos, Breaking Bad, Szkoła dla elity, Tabula rasa
    Nastoletnia Maria Stuart - super mi się podobało. Jane the virgin po porodzie jakoś nie mogę wycisnąć oglądaj dalej, już mnie znudziło. Wikingowie - oglądałam przy mężu, Dom z papieru - super.

Ja jeszcze polecam TY, Sposób na morderstwo, Pamiętniki wampirów, the originals - jako odnoga wampirów.
    The 100, słodkie kłamstewka

valetta94 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Fasolka

Dziekco do publicznej przychodni na nfz możesz zapisać tylko do 1 ,przysługuje ci jej zmiana 3 razy w roku :) bo jak masz na myśli państwowo i prywatnie to wiaodmka że mozna

to państwowo zapiszę do tej "za rogiem" a jak będę chciała skonsultować to będę jeździć do Łodzi do Enel- med i już :)

Blue2019 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie bój się antybiotyku. Tylko ja bym na twoim miejscu wzięła jeszcze provag osłonowo. Ja brałam duomox w 14 tc i jedynie co to mnie na wejściu do pochwy podrażnił ale provag dał rade
    Nie zdarzylo mi sie nigdy miec infekcji po antybiotyku. U mnie to bardziej jest tak ze daje rade 3 dni i kończę z ostra biegunka i tego sie boje najbardziej... Bole brzucha i ciagla toaleta w tym momencie.. Pytanie czy konieczne czy nie.. On to dal tak dla wypełnienia leczenia..

I mam brac 7 dni.. Albo pomoze albo wrocic jak nie pomoze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 13:13

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo i dostalam zwrot z luxmedu za połówkowe.
    Chociaz jakas jalmuzna mi wplynela. Ogolnie zadowolona jestem. Zaplacilam 270zl a zwrocili 189zl.

Blue2019, Karmelllka90, martusiawp, Lolka30, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie zdarzylo mi sie nigdy miec infekcji po antybiotyku. U mnie to bardziej jest tak ze daje rade 3 dni i kończę z ostra biegunka i tego sie boje najbardziej... Bole brzucha i ciagla toaleta w tym momencie.. Pytanie czy konieczne czy nie.. On to dal tak dla wypełnienia leczenia..

Hmm Dafi jeśli ci dał to ja bym wzięła w ciąży ono antybiotyki niechętnie dają to najwidoczniej masz na tyle infekcje że antybiotyk pomoże, ja też dopiero co brałam skończyłam w niedzielę po.8 dniach ale.ja bym tak.chora że doraźnie bym się nie wyleczyla

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w końcu dziś przyszły zamówione noze w bloku :) pisze w końcu bo już jakieś 3.lata kupuje haha aż w końcu mój mąż zamówił bo ja pewnie zaś 3 lata bym czekała :D

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Aha. No to mi właśnie nie było infekcji tylko takie odparzenie. Ale brałam duomox 2x1 na to crp a G* dał. Ale wiesz co jeśli te migdałki tak bolą to ja bym wzięła. No ale ciężko mi doradzić bo jak masz się męczyć z bólem brzuszka i biegunka. Ja pierdziele serio jak nie urok to sraczka.
    Ja mam znowu katar :/ i mnie szlak trafia nigdy nie miałam tylu dolegliwości ... Niech cię kończy ta pierdolona zima bo na prawdę mam dość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 13:20

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu zaczęłam rozpakowywać pudła.. tych pieluch mam całą górę więc pewnie cała pralka wejdzie samych pieluch :)
    powoli układam rzeczy aby skompletować torbę..

zapomniałam o czymś?

koszula do porodu 1 szt
    koszula do karmienia 3 szt
    biustonosz do karmienia 1 szt
    podkłady higieniczne --->> ile tego ??? mam 30 szt, wezmę dyszkę na raz a potem K. dowiezie, tak robicie?
    majtki jednorazowe 6szt
    szlafrok
    kapcie
    klapki
    skarpety
    Ginexid
    kosmetyki
    maść do brodawek
    wkładki laktacyjne- wzięłam 14 szt
    wkładki żelowe
    karta ciąży i wyniki badań
    woda
    długopis

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tego najbardziej nie lubię w publicznych przychodniach. W prywatnych to jest większa szansa że jak się przyjdzie na umówioną godzinę to się o tej wejdzie i nie czeka niepotrzebnie. A tak to trzeba siedzieć wśród chorych. Trzymaj się Daffi!
    Haha, taka miałam dzisiaj nadzieję. A jest mega obsuwa, powiedziała mi babeczka że mam iść coś zjeść lub wypić bo jest duża obsuwa. Ale to jest na szczęście takie miejsce że można iść na kawkę lub coś więc luz. Gorzej jak trzeba na miejscu siedziec

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny a Indiaa coś pisala ?

Paula możesz dodać konto mojego męża do grupy? Chciałabym ta mała zobaczyć bo wy się tak nią zachwycacie.

Cappy tom - tak ma wpisane w FB
    Musiałby mnie dodać do znajomych na FB. Chodź na PW

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja odwrotnie - staram się coraz więcej ruszać (ale mi się nic jeszcze nie skraca). Bo jak sobie pomyślę, że po porodzie będę taka rozlazła bez formy to aż mnie telepie.
    Już większość ciąży przeleżałam
    Ja właśnie też wróciłam do zwiększonego ruchu. Miałam chwilę przestoju jak miałam kłucia i twardnienia bo myślałam że szyjka mi się skraca. Ale skoro ta cholera się w ogóle nie skraca to chodzę jak najwiecej

Paula 90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Haha, taka miałam dzisiaj nadzieję. A jest mega obsuwa, powiedziała mi babeczka że mam iść coś zjeść lub wypić bo jest duża obsuwa. Ale to jest na szczęście takie miejsce że można iść na kawkę lub coś więc luz. Gorzej jak trzeba na miejscu siedziec
    Ale ty masz USG III trymestru prawda?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pamiętasz jak pisałam bo doczytałam, że mała miała główkę na 5 a brzuszek na 95 2.01?? Teraz różnica jest tylko 4 dni co pani doktor powiedziała że jest 100% proporcjonalne.

tak pamiętam, że miała większy brzuszek, wiem, że dzieci rosną skokowo, raz brzuszek w tyle, raz główka, nózka etc ale wiadomo, że chciałybyśmy wszystkie aby zawsze wszystko w środku skali :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ