Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Gardlo mam paskudne.. Osluchowo czysto. Na katar tylko woda morska albo sól i inhalacja..
na gardło tylko tantum verde bez forte a unibenu w ciąży nie wolno. Przeciwzapalne.. Paracetamol płukać gardło szalwia.. Glimbax odpada w ciąży. I dal mi antybiotyk zeby nie zeszło niżej na oskrzela czasem patrząc na moja przeszłość chorobowa i tu mam dylemat bo sie boje.. Dostalam Amylan.. I oslonowo lactostad niby na moj wrażliwy żołądek będzie najlepszy bo ma najwiecej tych żywych kultur bakterii
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Kaśka! Cicho!
Ja wczoraj zjadłam kilka wafelków i miałam mega zgagę
Kasia, Tobie pobierała już GBS ?
Myślę że w 35 tc mi da wszystkie zlecenia bo tak dała mojej przyjaciółce. Ja MMA w piątek wizytę potem ona ma urlop więc pewnie w 35 tc się spotkamy. -
Co do seriali na netflixie to polecam: The Crown, Nastoletnia Maria Stuart, Outlander, Jane the Virgin, Dom z papieru, Dark, Stranger Things , Wikingowie, Narcos, Breaking Bad, Szkoła dla elity, Tabula rasa
Kasiulka90, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Gardlo mam paskudne.. Osluchowo czysto. Na katar tylko woda morska albo sól i inhalacja..
na gardło tylko tantum verde bez forte a unibenu w ciąży nie wolno. Przeciwzapalne.. Paracetamol płukać gardło szalwia.. Glimbax odpada w ciąży. I dal mi antybiotyk zeby nie zeszło niżej na oskrzela czasem patrząc na moja przeszłość chorobowa i tu mam dylemat bo sie boje.. Dostalam Amylan.. I oslonowo lactostad niby na moj wrażliwy żołądek będzie najlepszy bo ma najwiecej tych żywych kultur bakterii
-
nick nieaktualnyvaletta94 wrote:Co do seriali na netflixie to polecam: The Crown, Nastoletnia Maria Stuart, Outlander, Jane the Virgin, Dom z papieru, Dark, Stranger Things , Wikingowie, Narcos, Breaking Bad, Szkoła dla elity, Tabula rasa
Ja jeszcze polecam TY, Sposób na morderstwo, Pamiętniki wampirów, the originals - jako odnoga wampirów.
The 100, słodkie kłamstewkavaletta94 lubi tę wiadomość
-
Blue2019 wrote:Fasolka
Dziekco do publicznej przychodni na nfz możesz zapisać tylko do 1 ,przysługuje ci jej zmiana 3 razy w rokubo jak masz na myśli państwowo i prywatnie to wiaodmka że mozna
to państwowo zapiszę do tej "za rogiem" a jak będę chciała skonsultować to będę jeździć do Łodzi do Enel- med i jużBlue2019 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Nie bój się antybiotyku. Tylko ja bym na twoim miejscu wzięła jeszcze provag osłonowo. Ja brałam duomox w 14 tc i jedynie co to mnie na wejściu do pochwy podrażnił ale provag dał rade
I mam brac 7 dni.. Albo pomoze albo wrocic jak nie pomoze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 13:13
-
Ooo i dostalam zwrot z luxmedu za połówkowe.
Chociaz jakas jalmuzna mi wplynela. Ogolnie zadowolona jestem. Zaplacilam 270zl a zwrocili 189zl.Blue2019, Karmelllka90, martusiawp, Lolka30, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Nie zdarzylo mi sie nigdy miec infekcji po antybiotyku. U mnie to bardziej jest tak ze daje rade 3 dni i kończę z ostra biegunka i tego sie boje najbardziej... Bole brzucha i ciagla toaleta w tym momencie.. Pytanie czy konieczne czy nie.. On to dal tak dla wypełnienia leczenia..
I mam brac 7 dni.. Albo pomoze albo wrocic jak nie pomoze..
Hmm Dafi jeśli ci dał to ja bym wzięła w ciąży ono antybiotyki niechętnie dają to najwidoczniej masz na tyle infekcje że antybiotyk pomoże, ja też dopiero co brałam skończyłam w niedzielę po.8 dniach ale.ja bym tak.chora że doraźnie bym się nie wyleczylaDaffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Nie zdarzylo mi sie nigdy miec infekcji po antybiotyku. U mnie to bardziej jest tak ze daje rade 3 dni i kończę z ostra biegunka i tego sie boje najbardziej... Bole brzucha i ciagla toaleta w tym momencie.. Pytanie czy konieczne czy nie.. On to dal tak dla wypełnienia leczenia..
I mam brac 7 dni.. Albo pomoze albo wrocic jak nie pomoze..
Ja mam znowu katari mnie szlak trafia nigdy nie miałam tylu dolegliwości ... Niech cię kończy ta pierdolona zima bo na prawdę mam dość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 13:20
-
Jezu zaczęłam rozpakowywać pudła.. tych pieluch mam całą górę więc pewnie cała pralka wejdzie samych pieluch
powoli układam rzeczy aby skompletować torbę..
zapomniałam o czymś?
koszula do porodu 1 szt
koszula do karmienia 3 szt
biustonosz do karmienia 1 szt
podkłady higieniczne --->> ile tego ??? mam 30 szt, wezmę dyszkę na raz a potem K. dowiezie, tak robicie?
majtki jednorazowe 6szt
szlafrok
kapcie
klapki
skarpety
Ginexid
kosmetyki
maść do brodawek
wkładki laktacyjne- wzięłam 14 szt
wkładki żelowe
karta ciąży i wyniki badań
woda
długopisFasolka77
-
B_002 wrote:Tego najbardziej nie lubię w publicznych przychodniach. W prywatnych to jest większa szansa że jak się przyjdzie na umówioną godzinę to się o tej wejdzie i nie czeka niepotrzebnie. A tak to trzeba siedzieć wśród chorych. Trzymaj się Daffi!
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Ja odwrotnie - staram się coraz więcej ruszać (ale mi się nic jeszcze nie skraca). Bo jak sobie pomyślę, że po porodzie będę taka rozlazła bez formy to aż mnie telepie.
Już większość ciąży przeleżałamPaula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Haha, taka miałam dzisiaj nadzieję. A jest mega obsuwa, powiedziała mi babeczka że mam iść coś zjeść lub wypić bo jest duża obsuwa. Ale to jest na szczęście takie miejsce że można iść na kawkę lub coś więc luz. Gorzej jak trzeba na miejscu siedziec
-
Karmelllka90 wrote:Pamiętasz jak pisałam bo doczytałam, że mała miała główkę na 5 a brzuszek na 95 2.01?? Teraz różnica jest tylko 4 dni co pani doktor powiedziała że jest 100% proporcjonalne.
tak pamiętam, że miała większy brzuszek, wiem, że dzieci rosną skokowo, raz brzuszek w tyle, raz główka, nózka etc ale wiadomo, że chciałybyśmy wszystkie aby zawsze wszystko w środku skaliFasolka77