Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My sobie prezenty na urodziny kupujemy jak mamy jakiś fajny pomysł. Bo kiedyś moje szalone pomysły trzeba zrealizować. Ale czasami się umawiamy że nie kupujemy bo w sumie każdy wszystko ma.B_002 wrote:My też jakoś szczególnie nie obchodzimy walentynek, innych tego typu świąt, urodzin czy rocznic. Ale lubimy sobie w taki dzień zaplanować, że spędzimy więcej czasu razem, robimy coś fajnego wspólnie na kolację. Prezentów sobie nie kupujemy, bo nam to nie jest potrzebne.
Ja właśnie w najbliższym czasie bym na jakąś kolacje wyskoczyła tylko muszę dobra knajpek obczaic
B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNapisz mi na PW swoje nazwisko i zaakceptuj moje zaproszenie na FB (musisz być w moich znajomych, żebym Cię dodała;))Kasionek wrote:Paula wysłałam zaproszenie do przyjaciółek bo nie doczekam się tego aniołka Indi.Co potem mam Ci wysłać żeby mnie do grupy dodać?
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Jezu zaczęłam rozpakowywać pudła.. tych pieluch mam całą górę więc pewnie cała pralka wejdzie samych pieluch

powoli układam rzeczy aby skompletować torbę..
zapomniałam o czymś?
koszula do porodu 1 szt
koszula do karmienia 3 szt
biustonosz do karmienia 1 szt
podkłady higieniczne --->> ile tego ??? mam 30 szt, wezmę dyszkę na raz a potem K. dowiezie, tak robicie?
majtki jednorazowe 6szt
szlafrok
kapcie
klapki
skarpety
Ginexid
kosmetyki
maść do brodawek
wkładki laktacyjne- wzięłam 14 szt
wkładki żelowe
karta ciąży i wyniki badań
woda
długopis
Fasolka polecam wziąć jescze ręczniki kąpielowe , kubek i sztućce mokre i suche chusteczki przydaja się
aaha i koniecznie swój papier toaletowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 13:35
Natalia-tosia, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Granatowe gatki i czapeczki są o dziwo z rossmanna,po 14 zł

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df8d8f4b13bd.jpg
A tu jeszcze reszta z Pepco,body z wyprzedaży po 4 zł np
Interesy życia robię 
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb3622a58dcc.jpg
To jedno body nie jest różowe!!! Jest w czerwono-białe paseczki!
martusiawp, Wiewióreczka, malutka_mycha, Lolka30, Karmelllka90, DorotaAnna, Kiwona, Tunia76, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

-
Dlatego ja nie mam telewizoraKarmelllka90 wrote:Ja tego nie cierpię, ale netfixa mam w salonie a na kanapie mnie bardziej kości bolą. Więc czytam internety a w tle ten badziew. I tu na kazdym programie leci szkoła słoiki policja coś tam całe dnie. Powtórki i nowe .... I jeszcze za to trzeba płacić jakieś abonamenty!
A jak coś oglądamy to na komputerze. Jak jestem u rodziców czy teściów to mnie nawet reklamy drażnią a co dopiero takie programy
-
nick nieaktualnyHahahaKarmelllka90 wrote:Gbs z pochwy raz na samym początku ciąży.
Myślę że w 35 tc mi da wszystkie zlecenia bo tak dała mojej przyjaciółce. Ja MMA w piątek wizytę potem ona ma urlop więc pewnie w 35 tc się spotkamy.
Miałyśmy wczoraj USG, w piątek wizyta a potem moja gin też ma urlop
I mówiła że mi zrobi GBS i resztę ferajny wypiszę na "po urlopie" bo będę po 35tc.
Ale zbieg okoliczności
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Okres przejsciowy jest trudny. Ale kiedyś takiej zachorowalnosci nie bylo. My się 2 lata męczymy z rzędu.. Wcześniej tego niw było na taka skale.Karmelllka90 wrote:Aha. No to mi właśnie nie było infekcji tylko takie odparzenie. Ale brałam duomox 2x1 na to crp a G* dał. Ale wiesz co jeśli te migdałki tak bolą to ja bym wzięła. No ale ciężko mi doradzić bo jak masz się męczyć z bólem brzuszka i biegunka. Ja pierdziele serio jak nie urok to sraczka.
Ja mam znowu katar
i mnie szlak trafia nigdy nie miałam tylu dolegliwości ... Niech cię kończy ta pierdolona zima bo na prawdę mam dość -
Ja już po wizycie. Prześwit w żyłach mam na 50%, pani powiedziała że poprawa rewelacyjna.
Niestety dawki leku nie zmniejszy, bo za duże ryzyko dla mnie i dziecka.
Czyli nadal 2xdziennie po 1ml. 600zł na miesiąc. Dla mnie to sporo.
I tak aż do 6 tygodni po porodzie, minimum.
-
nick nieaktualnyNastawiłam jedno pranie, powiesiłam, nastawiłam wszystkie koce i narzuty, poobtrzepywałam całą tapicerkę w domu i poszłam po odkurzacz.
I szlag go trafił. Złom... Urwany kabel jest (to ten wkręcany, puścił już a gwarancja minęła rok temu).
Pozamiatałam i będę szukać nowego odkurzacza. W poniedziałek odbieramy też pralkę.
pokażcie mi jak układacie i składacie skarpetki maluszków? Zwijacie czy boicie się, że porozciągają się ściągacze? Mam dylemat... -
Tez ogladalam Vikingow i ja lubie taka rozpierduchę, wojny fizyczne i psychologicznechce_byc_mama wrote:My bylismy w kinie na Planeta Singli 2 - to bylo chyba jeszcze w listopadzie. Nie podobal nam sie i wyszlismy w trakcie trwania seansu.To samo jak bylismy na Botoksie - wyszlismy po 30 minutach i nie wytrwalismy do konca.
Teraz ogladamy sporo na Netflixie i mamy znow ochote na jakis fajny wciagajacy serial. Polecacie moze cos? Nic juz pewnie nie pobije Vikingow, ani Gry o Tron, no ale cos bysmy obejrzeli wieczorami jak czas sie dluzy
Polecam Ci cos w troche innym klimacie, ale tez mi sie podobalo i uwazam ze to serial na tzn. „poziomie”
https://m.filmweb.pl/serial/Opowieść+podręcznej-2017-771634. Przeczytaj sobie najpierw czy Cie to zainteresuje
Film tez trzyma w napieciu
Byl na netflixie i hbo. Opowiesc podrecznej ma 2 sezony.
Lolka30, valetta94, Kiwona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Ja już po wizycie. Prześwit w żyłach mam na 50%, pani powiedziała że poprawa rewelacyjna.
Niestety dawki leku nie zmniejszy, bo za duże ryzyko dla mnie i dziecka.
Czyli nadal 2xdziennie po 1ml. 600zł na miesiąc. Dla mnie to sporo.
I tak aż do 6 tygodni po porodzie, minimum.
Współczuję tych leków. Ale cieszę się, że widać poprawę. To bardzo dobre wieści.
Szkoda tylko że Twój brzuch i portfel tyle się wycierpią.
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Ja nie rozumiem w ogóle tych programów na TVN, dla mnie to totalne dno.
Puszczają jakiś dupny program Szkoła, o narkotykach i innych gównach, o 15 ... kiedy to dzieci wracają ze szkoły i mogą sobie coś obejrzeć.
Karola dzieci doskonale wiedzą co się dzieje niestety.. nie muszą takich programów oglądać....Fasolka77

-
Daffi wrote:Tylko ja u siebie nie mam wyboru niestety.. Do luxmedu musze jechac 50km od miejsca zamieszkania wiec wszystko co dorazne mam w publicznej.
Daffi ja mam tyle samo do Enel - medu.. ale wole jechać i załatwić od ręki i za darmo a nie koczowac jak pigmej...
Kiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
Fasolka dopisz sobie gdzieś by zabrać coś do zjedzenia, bo naprawdę można zwariować. Jeszcze ładowarka się przyda. Szczoteczka do zębów, chyba że to masz pod hasłem kosmetykiFasolka77 wrote:Jezu zaczęłam rozpakowywać pudła.. tych pieluch mam całą górę więc pewnie cała pralka wejdzie samych pieluch

powoli układam rzeczy aby skompletować torbę..
zapomniałam o czymś?
koszula do porodu 1 szt
koszula do karmienia 3 szt
biustonosz do karmienia 1 szt
podkłady higieniczne --->> ile tego ??? mam 30 szt, wezmę dyszkę na raz a potem K. dowiezie, tak robicie?
majtki jednorazowe 6szt
szlafrok
kapcie
klapki
skarpety
Ginexid
kosmetyki
maść do brodawek
wkładki laktacyjne- wzięłam 14 szt
wkładki żelowe
karta ciąży i wyniki badań
woda
długopis
Blue2019, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Ale dodatkowo im się w głowach miesza. W tych serialach same puste nastolatki, patrzeć się na to nie daFasolka77 wrote:Karola dzieci doskonale wiedzą co się dzieje niestety.. nie muszą takich programów oglądać....

jak pracowałam ze starszymi dziećmi to one potrafiły tylko o tym rozmawiać. Mam nadzieję że zanim moja do tego dorosnie to wszystkim się to przeje i ściągna z anteny -
nick nieaktualnyMyślą nieskalana
Fajne te ciuszki ładnie wyglądają
ostatnio moja teściowa właśnie z wyprzedaży w pepco mojej córce przywiozła jakąś spódnicę i getry( nie cierpię jak ona jej cokolwiek kupuje bo nasze gusta są tak rozbieżne jak liczba kilometrów stąd do nowego jorku)