X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    My też jakoś szczególnie nie obchodzimy walentynek, innych tego typu świąt, urodzin czy rocznic. Ale lubimy sobie w taki dzień zaplanować, że spędzimy więcej czasu razem, robimy coś fajnego wspólnie na kolację. Prezentów sobie nie kupujemy, bo nam to nie jest potrzebne.
    My sobie prezenty na urodziny kupujemy jak mamy jakiś fajny pomysł. Bo kiedyś moje szalone pomysły trzeba zrealizować. Ale czasami się umawiamy że nie kupujemy bo w sumie każdy wszystko ma.
    Ja właśnie w najbliższym czasie bym na jakąś kolacje wyskoczyła tylko muszę dobra knajpek obczaic :)

B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Paula wysłałam zaproszenie do przyjaciółek bo nie doczekam się tego aniołka Indi.Co potem mam Ci wysłać żeby mnie do grupy dodać?
    Napisz mi na PW swoje nazwisko i zaakceptuj moje zaproszenie na FB (musisz być w moich znajomych, żebym Cię dodała;))

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jezu zaczęłam rozpakowywać pudła.. tych pieluch mam całą górę więc pewnie cała pralka wejdzie samych pieluch :)
    powoli układam rzeczy aby skompletować torbę..

zapomniałam o czymś?

koszula do porodu 1 szt
    koszula do karmienia 3 szt
    biustonosz do karmienia 1 szt
    podkłady higieniczne --->> ile tego ??? mam 30 szt, wezmę dyszkę na raz a potem K. dowiezie, tak robicie?
    majtki jednorazowe 6szt
    szlafrok
    kapcie
    klapki
    skarpety
    Ginexid
    kosmetyki
    maść do brodawek
    wkładki laktacyjne- wzięłam 14 szt
    wkładki żelowe
    karta ciąży i wyniki badań
    woda
    długopis

Fasolka polecam wziąć jescze ręczniki kąpielowe , kubek i sztućce mokre i suche chusteczki przydaja się :) aaha i koniecznie swój papier toaletowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 13:35

Natalia-tosia, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granatowe gatki i czapeczki są o dziwo z rossmanna,po 14 zł ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df8d8f4b13bd.jpg

A tu jeszcze reszta z Pepco,body z wyprzedaży po 4 zł np :D Interesy życia robię :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb3622a58dcc.jpg

To jedno body nie jest różowe!!! Jest w czerwono-białe paseczki! :D

martusiawp, Wiewióreczka, malutka_mycha, Lolka30, Karmelllka90, DorotaAnna, Kiwona, Tunia76, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja tego nie cierpię, ale netfixa mam w salonie a na kanapie mnie bardziej kości bolą. Więc czytam internety a w tle ten badziew. I tu na kazdym programie leci szkoła słoiki policja coś tam całe dnie. Powtórki i nowe .... I jeszcze za to trzeba płacić jakieś abonamenty!
    Dlatego ja nie mam telewizora :) A jak coś oglądamy to na komputerze. Jak jestem u rodziców czy teściów to mnie nawet reklamy drażnią a co dopiero takie programy :/

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Gbs z pochwy raz na samym początku ciąży.
    Myślę że w 35 tc mi da wszystkie zlecenia bo tak dała mojej przyjaciółce. Ja MMA w piątek wizytę potem ona ma urlop więc pewnie w 35 tc się spotkamy.
    Hahaha :D Miałyśmy wczoraj USG, w piątek wizyta a potem moja gin też ma urlop :D I mówiła że mi zrobi GBS i resztę ferajny wypiszę na "po urlopie" bo będę po 35tc.

Ale zbieg okoliczności :D

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Aha. No to mi właśnie nie było infekcji tylko takie odparzenie. Ale brałam duomox 2x1 na to crp a G* dał. Ale wiesz co jeśli te migdałki tak bolą to ja bym wzięła. No ale ciężko mi doradzić bo jak masz się męczyć z bólem brzuszka i biegunka. Ja pierdziele serio jak nie urok to sraczka.
    Ja mam znowu katar :/ i mnie szlak trafia nigdy nie miałam tylu dolegliwości ... Niech cię kończy ta pierdolona zima bo na prawdę mam dość
    Okres przejsciowy jest trudny. Ale kiedyś takiej zachorowalnosci nie bylo. My się 2 lata męczymy z rzędu.. Wcześniej tego niw było na taka skale.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Prześwit w żyłach mam na 50%, pani powiedziała że poprawa rewelacyjna.
    Niestety dawki leku nie zmniejszy, bo za duże ryzyko dla mnie i dziecka.
    Czyli nadal 2xdziennie po 1ml. 600zł na miesiąc. Dla mnie to sporo. :(
    I tak aż do 6 tygodni po porodzie, minimum.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastawiłam jedno pranie, powiesiłam, nastawiłam wszystkie koce i narzuty, poobtrzepywałam całą tapicerkę w domu i poszłam po odkurzacz.
    I szlag go trafił. Złom... Urwany kabel jest (to ten wkręcany, puścił już a gwarancja minęła rok temu).
    Pozamiatałam i będę szukać nowego odkurzacza. W poniedziałek odbieramy też pralkę.

pokażcie mi jak układacie i składacie skarpetki maluszków? Zwijacie czy boicie się, że porozciągają się ściągacze? Mam dylemat...

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    My bylismy w kinie na Planeta Singli 2 - to bylo chyba jeszcze w listopadzie. Nie podobal nam sie i wyszlismy w trakcie trwania seansu.To samo jak bylismy na Botoksie - wyszlismy po 30 minutach i nie wytrwalismy do konca.

Teraz ogladamy sporo na Netflixie i mamy znow ochote na jakis fajny wciagajacy serial. Polecacie moze cos? Nic juz pewnie nie pobije Vikingow, ani Gry o Tron, no ale cos bysmy obejrzeli wieczorami jak czas sie dluzy :)
    Tez ogladalam Vikingow i ja lubie taka rozpierduchę, wojny fizyczne i psychologiczne :) Polecam Ci cos w troche innym klimacie, ale tez mi sie podobalo i uwazam ze to serial na tzn. „poziomie” ;) https://m.filmweb.pl/serial/Opowieść+podręcznej-2017-771634. Przeczytaj sobie najpierw czy Cie to zainteresuje :) Film tez trzyma w napieciu :) Byl na netflixie i hbo. Opowiesc podrecznej ma 2 sezony.

Lolka30, valetta94, Kiwona lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia

To można powiedzieć w sumie że same dobre wieści dobre bo jest poprawa i z.wami okej:) A niedobre bo koszty A te leki co bierzesz nie są refundowane ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja już po wizycie. Prześwit w żyłach mam na 50%, pani powiedziała że poprawa rewelacyjna.
    Niestety dawki leku nie zmniejszy, bo za duże ryzyko dla mnie i dziecka.
    Czyli nadal 2xdziennie po 1ml. 600zł na miesiąc. Dla mnie to sporo. :(
    I tak aż do 6 tygodni po porodzie, minimum.

Współczuję tych leków. Ale cieszę się, że widać poprawę. To bardzo dobre wieści.

Szkoda tylko że Twój brzuch i portfel tyle się wycierpią.

Tunia76 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja nie rozumiem w ogóle tych programów na TVN, dla mnie to totalne dno.

Puszczają jakiś dupny program Szkoła, o narkotykach i innych gównach, o 15 ... kiedy to dzieci wracają ze szkoły i mogą sobie coś obejrzeć.

Karola dzieci doskonale wiedzą co się dzieje niestety.. nie muszą takich programów oglądać....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Musiałby mnie dodać do znajomych na FB. Chodź na PW
    Paula a dodasz mnie do znajomych na fb? Też bym chciała ta Kruszynke zobaczyc

f1d9680377.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale ty masz USG III trymestru prawda?
    Tak :)

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia a nie ma tanszych zamiennikow? 600zl faktycznie duzy koszt .....

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tylko ja u siebie nie mam wyboru niestety.. Do luxmedu musze jechac 50km od miejsca zamieszkania wiec wszystko co dorazne mam w publicznej.

Daffi ja mam tyle samo do Enel - medu.. ale wole jechać i załatwić od ręki i za darmo a nie koczowac jak pigmej...

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jezu zaczęłam rozpakowywać pudła.. tych pieluch mam całą górę więc pewnie cała pralka wejdzie samych pieluch :)
    powoli układam rzeczy aby skompletować torbę..

zapomniałam o czymś?

koszula do porodu 1 szt
    koszula do karmienia 3 szt
    biustonosz do karmienia 1 szt
    podkłady higieniczne --->> ile tego ??? mam 30 szt, wezmę dyszkę na raz a potem K. dowiezie, tak robicie?
    majtki jednorazowe 6szt
    szlafrok
    kapcie
    klapki
    skarpety
    Ginexid
    kosmetyki
    maść do brodawek
    wkładki laktacyjne- wzięłam 14 szt
    wkładki żelowe
    karta ciąży i wyniki badań
    woda
    długopis
    Fasolka dopisz sobie gdzieś by zabrać coś do zjedzenia, bo naprawdę można zwariować. Jeszcze ładowarka się przyda. Szczoteczka do zębów, chyba że to masz pod hasłem kosmetyki ;-)

Blue2019, Fasolka77 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karola dzieci doskonale wiedzą co się dzieje niestety.. nie muszą takich programów oglądać....
    Ale dodatkowo im się w głowach miesza. W tych serialach same puste nastolatki, patrzeć się na to nie da :/
    jak pracowałam ze starszymi dziećmi to one potrafiły tylko o tym rozmawiać. Mam nadzieję że zanim moja do tego dorosnie to wszystkim się to przeje i ściągna z anteny

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślą nieskalana

Fajne te ciuszki ładnie wyglądają :) ostatnio moja teściowa właśnie z wyprzedaży w pepco mojej córce przywiozła jakąś spódnicę i getry( nie cierpię jak ona jej cokolwiek kupuje bo nasze gusta są tak rozbieżne jak liczba kilometrów stąd do nowego jorku)

‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ