X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano na marcówka India pisała wiadomość. Kurcze Pola sporo straciła na wadze, India napisała że ma nadzieję że uniknie sądy ale nie wiem czy ona karmi piersią czy mm? Do domku prawdopodobnie nie wcześniej niż za 3 tygodnie. Dziewczyny które mają już dzidziusie jak to jest z tym traceniem na wadze.Ja wiem że to jest naturalne bo dziecko i oddaje smółkę a im cięższe dziecko tym traci więcej nawet, teraz podobno tylko 7% straty masy ciała urodzeniowej to norma a więcej to już trzeba dłużej zostać w szpitalu.. a było 10%. Ciekawe czemu to się zmieniło

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę że z nadejściem wiosny nadejdzie chęć do życia bo teraz ta pogoda mnie poprostu wkurza i działa mega dolujaco :/

Ale mój mąż wczoraj obiecał że umyje mój samochód więc czekam aż wróci z pracy i pojedziemy na myjnie i będzie piękna moja czarna dama ♥️ :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Paula a dodasz mnie do znajomych na fb? Też bym chciała ta Kruszynke zobaczyc
    Wyślij mi na PW link do swojego FB albo imię i nazwisko :)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    chyba jeszcze poszukam takich a'la wiklinowych ale plastikowych, plecionych .. będą lepsze w utrzymaniu...

Ja na pranie dla małego kupiłam taki jakby materiałowy z pepco kosz na pranie :) taki okrągły niezamykany

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dafi

W że w ogóle nie masz prawka czy jedno auto macie ?
    Auta mamy dwa ale jedno sprzedajemy. Ja nie mam prawka. Ja mialam wypadek samochodowy jako 9 letnia dziewczynka jadac na probe przed komunia do kosciola. Z calej rodziny dziękować ze tylko ja ucierpialam i bylam ranna. Kiedys psycholog uwazany byl za psychiatre ludzie sie wstydzili.. Rodzice nigdy mnie nie poslali.. Ba! Po wyjściu ze szpitala musieli mnie wsadzic do auta.. Wyobraźcie to sobie.. Ja i auto? Placz pisk zapieralam sie rekami i nogami a oni mnie sila wciskali.. I nigdy sie nie podejme na siebie juz tej odpowiedzialności.. To tak mocno we mnie siedzi ze jako pasażer jade i drzr... Jak dluzsza trasa to na lekach bo zaraz mam rozstroj zoladka i kazdy zjazd konczy sie wizyta w wc.. Ja sie nie podejme prowadzić auta. Najpewniej czuje sie w pociągach.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    czemu unibenu nie wolno? to to samo co tantum verde i .i lekarz powiedzial ze mozna.
    Nie wiem kochana wiem ze substancja czynna ta sama ale czy czegos innego w nim nie ma? Pytalam dzis bo psiknelam wczoraj 2 razy i dzis rano raz to oznajmil ze nie wolno.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Rano na marcówka India pisała wiadomość. Kurcze Pola sporo straciła na wadze, India napisała że ma nadzieję że uniknie sądy ale nie wiem czy ona karmi piersią czy mm? Do domku prawdopodobnie nie wcześniej niż za 3 tygodnie. Dziewczyny które mają już dzidziusie jak to jest z tym traceniem na wadze.Ja wiem że to jest naturalne bo dziecko i oddaje smółkę a im cięższe dziecko tym traci więcej nawet, teraz podobno tylko 7% straty masy ciała urodzeniowej to norma a więcej to już trzeba dłużej zostać w szpitalu.. a było 10%. Ciekawe czemu to się zmieniło
    Juz sie laktacja jej rozkrecila dzis pisala na fb. Malutka fakt z 2400 na chyba 2050 spadla. Czekala na konsultacje.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytalam ze ten antybiotyk ogolnie akoksycylina wplywa na falszywie dodatnie wyniki glukozy w moczu i krwi. I nie tylko. Az sie boje sprawdzac.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Juz sie laktacja jej rozkrecila dzis pisala na fb. Malutka fakt z 2400 na chyba 2050 spadla. Czekala na konsultacje.
    To ładnie laktacja zadziałała. Kurde pod wrażeniem jestem. bo jedna z dziewczyn na marcówka co urodziła w 37 plus 1 to suszę miała nic jej nie leciało. A porod rozpoczął się sami urodziła też siłami natury. A tutaj jak widać właśnie nie ma reguły rz jest laktacja raz nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wyczytalam ze ten antybiotyk ogolnie akoksycylina wplywa na falszywie dodatnie wyniki glukozy w moczu i krwi. I nie tylko. Az sie boje sprawdzac.
    Masz paski do moczu?

• espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no jak wchodzę i widzę 20 nowych stron, to mi witki opadają :P

miałam dzisiaj spotkanie z położną, jedno zdanie na temat Maciusia i od razu mi ustaliła termin wizyty i dodatkowego USG w szpitalu w piątek. teraz tylko byle było dobrze :(

co do seriali, to mój Mąż mnie zaraził "The Walking Dead" - temat w sam raz na ciążę :D

a co do spania dzieci - moi od zawsze na brzuchu spali, raz, że tylko tak dało się ich odłożyć do łóżeczka, a dwa, że przy kolce i dyschezji leżenie na brzuszku trochę pomagało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 14:45

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To ładnie laktacja zadziałała. Kurde pod wrażeniem jestem. bo jedna z dziewczyn na marcówka co urodziła w 37 plus 1 to suszę miała nic jej nie leciało. A porod rozpoczął się sami urodziła też siłami natury. A tutaj jak widać właśnie nie ma reguły rz jest laktacja raz nie
    Otoz to. A doczytalam ze mala 2090 ma teraz. Herbatki na laktacje warto zakupic.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Masz paski do moczu?
    Tak mam keto diastix. Narazie czyato bylo.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:

miałam dzisiaj spotkanie z położną, jedno zdanie na temat Maciusia i od razu mi ustaliła termin wizyty i dodatkowego USG w szpitalu w piątek. teraz tylko byle było dobrze :(

co do seriali, to mój Mąż mnie zaraził "The Walking Dead" - temat w sam raz na ciążę :D

a co do spania dzieci - moi od zawsze na brzuchu spali, raz, że tylko tak dało się ich odłożyć do łóżeczka, a dwa, że przy kolce i dyschezji leżenie na brzuszku trochę pomagało...

Cos chyba przeoczylam - dlaczego to dodatkowe usg? wszystko ok?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir ja teraz też musiałam z 10 stron nadrabiać i też mi witki opadły xd

Byłam ściągnąć już hybrydę. Jestem bezbronna ;( xd

Już się nie mogę jutra doczekać na 8 mam wizytę... uzbierało mi się trochę pytań. Wiecie co jakoś wcześniej mi szybciej leciało od wizyty do wizyty a teraz to mi się tak ciągnęło, że no masakra

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:

Będzie dobrze trzeba pozytywnie myśleć. Będziesz miała takie USG jakby genetyczne

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Gardlo mam paskudne.. Osluchowo czysto. Na katar tylko woda morska albo sól i inhalacja.. :/ na gardło tylko tantum verde bez forte a unibenu w ciąży nie wolno. Przeciwzapalne.. Paracetamol płukać gardło szalwia.. Glimbax odpada w ciąży. I dal mi antybiotyk zeby nie zeszło niżej na oskrzela czasem patrząc na moja przeszłość chorobowa i tu mam dylemat bo sie boje.. Dostalam Amylan.. I oslonowo lactostad niby na moj wrażliwy żołądek będzie najlepszy bo ma najwiecej tych żywych kultur bakterii

Daffi zdrówka! zdrówka! zdrówka!!

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam wkurwa! zjadłam obiad, poszłam na spacer, miałam odebrać po drodze paczki z inposta i zrobić zakupy na obiad.. nie dość, że nie wiem co na obiad to jeszcze nie zdążyłam do sklepu bo muszę zrobić ten pierdolony pomiar po godzinie.. ja mam juz dość bycia niewolnikiem tego pieprzonego glukometru... coś we mnie pękło dzisiaj...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Espoir ja teraz też musiałam z 10 stron nadrabiać i też mi witki opadły xd

Byłam ściągnąć już hybrydę. Jestem bezbronna ;( xd

Już się nie mogę jutra doczekać na 8 mam wizytę... uzbierało mi się trochę pytań. Wiecie co jakoś wcześniej mi szybciej leciało od wizyty do wizyty a teraz to mi się tak ciągnęło, że no masakra
    Ja mam jakieś dzisiaj dzień że wydaje mi się że wszystko tak długo trwa. Nie wiem czemu ostatni tydzień zleciał mi jak nie wiem... Przecież dopiero był 2 styczeń zapisywałam się na USG trzeciego trymestru, a wczoraj ono już było. Teraz czekam do piątku, później czekam na tłusty czwartek, I na 10 marzec. to są takie moje kolejne jakby odcinki wyznaczam je bo szybciej wtedy leci czas

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ale mam wkurwa! zjadłam obiad, poszłam na spacer, miałam odebrać po drodze paczki z inposta i zrobić zakupy na obiad.. nie dość, że nie wiem co na obiad to jeszcze nie zdążyłam do sklepu bo muszę zrobić ten pierdolony pomiar po godzinie.. ja mam juz dość bycia niewolnikiem tego pieprzonego glukometru... coś we mnie pękło dzisiaj...

Ja jak muszę wyjść to biorę glukometr ze sobą i robię pomiar tam gdzie jestem :) no trudno nie ma wyjscia, a nie zawsze mogę czekać godzinę, zwłaszcza, że potem zostaną mi tylko dwie do kolejnego posiłku...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 1681 1682 1683 1684 1685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ