X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam polecam herbaty na laktacje u mnie po pol godziny od wypica herbaty mleko samo wyciekalo z piersi bylo go ogrom....u mnie poprostu dzialalo.....i tak jak mowi Szonka duzo pic.....ja 3 litry wody plus herbaty......

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, gratulację, cieszę się :)
    Niedługo będziemy oglądać nasze maluszki po drugiej stronie brzucha :)

A Tobie Karmelka się dłuży, bo lista zakupów dokończona :D

mysla.nieskalana, Karollinax26 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dlugosci stopy to niedawno mierzylam robiac buciki na szydelku do szpitala....i namierzylam moim 8cm.....

u nas zaraz po porodzie mocza stopke dziecka we fiolecie i przykladaja do kartki papieru ( mam te karte w domu i na niej zmierzylam) plus pisza na nodze fioletem nazwisko dziecka i na brzuszku numer .....bo obraczka z raczki moze sie zdjac i latwo dzieci pomylic.........a tak to kazde opisane na oczach ojca jest :) :)

mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia-faktycznie koszt tych zastrzyków jest bardzo duży i nie dziwię ci się bo przy kosztach wyprawki to na pewno jest dodatkowe obciążenie, ale na szczęście to działa. Dzięki temu nie musisz leżeć w szpitalu na przykład całą ciążę.
    No nie mam wyjścia. Gdybym zupełnie kasy nie miała, to musiałabym przejść na zamienniki.
    Skórę na brzuchu mam już tak wrażliwą, że muszę spróbować kłuć gdzie indziej. Kazała w uda i ramiona. W uda fajnie szło, tylko teraz mi brzuch ogranicza widoczność. A w ramiona sama nie dam rady. A jednak mniej boli jak robię sobie sama.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Te granulowane mają duzo cukru, ale mozna kupic takie w torebkach ziolowe one są bez curku. Dobry jest też femaltiker, ale przy laktacji najważniejsze jest po prostu dużo pić nawet wody i często przystawiać malucha. No i pozytywne nastawienie :)
    O muszę poczytać o tym femitakerze, bo pierwszy raz słyszę :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem co do karmienia piersią mam.do tego luźny stosunek nie zwracam uwagi na czujesz gadanie i nie biorę sobie tego do głowy , razem z zamówieniem gemini kupiłam puszkę mleka wzięłam Bebilon pronutra 1 i dwie próbki już gotowego mleka właśnie bebilon i nan i nie mam zamiaru się spinac. Wiadomo zakładam że będę karmić ale jak coś pójdzie nie tak będę dawać mm i będę mieć w tyłku czy się komuś to podoba czy nie.

A moja prywatna opinia jest taka że kp to je i jest nic to mnie jara nie rozczulam się nad tym i zwyczajnie jest to dla mnie męczące i upierdliwe. I najlepszy dzień po.proodzie to ten kiedy kończę karmić i przestaje być niewolnikiem swojego dziecka. Może ktoś mnie za te słowa krytykować ale tak szczerze myślę i to tylko o wyłącznie moje zdanie.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Fasolka dopisz sobie gdzieś by zabrać coś do zjedzenia, bo naprawdę można zwariować. Jeszcze ładowarka się przyda. Szczoteczka do zębów, chyba że to masz pod hasłem kosmetyki ;-)

dopisałam :)
    szczoteczka, pasta, małe pojemniczki, wszystko pod hasłem kosmetyki... rozmawiałam dzis z koleżanką co na dniach rodzi w "moim" szpitalu i mówi, że położna polecała tez ręcznik papierowy do wycierania rany po porodzie aby nie przenosić bakterii na ręcznik

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Malutka, gratulację, cieszę się :)
    Niedługo będziemy oglądać nasze maluszki po drugiej stronie brzucha :)

A Tobie Karmelka się dłuży, bo lista zakupów dokończona :D
    Może tak być. Chociaż dalej szukam szumisia w atrakcyjnej cenie. Co mój mąż nazywa hipokryzja, mówi że szumisia szukam po taniości bo nie chcę dużo wydawać a dokupuję komplety komplety do wózka co wychodzi na jeden ciul...ale on nie widzi różnicy że komplety do kupuję bo mi się podobają a z szumisiem jest tak że jak widzę że ktoś kupił za 4 dychy to ja też chcę hahaha

Wiewióreczka, mysla.nieskalana, B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No to Ci zazdroszczę. Ja nie mam takich mozliwosci nie jestem zmotoryzowana tylko moj maz.. A on pracuje na zmiany i on ma takie stanowisko ze nie moze sobie zadzwonic i przełożyć zmiany lub poprostu nie przyjsc do pracy.

Daffi rób prawko!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja z tym recznikiem ......ja w domu mam 2 reczniki jeden do ciala drugi do miejsc.....to od czasu jak walczylam z czesta grzybica....i tak juz zostalo......
    tylko nie wiem czy papierowy czy jakis inny bo jak jest mokro to papier sie przykleja to by trzeba wykombinowac cos innego

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    W Krakowie w szpitalach lewatywa jest na żądanie, ja akurat chce lewatywę. Jest to dla mnie okazja do darmowego wyczyszczenia sobie jelit ha ha,i to przeprowadzona przez profesjonalistów bo raczej sama bym sobie nie zrobiła

ja też sobie zażyczę :) normalnie jak w SPA :)

Karmelllka90, Wiewióreczka, Paula 90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    co do dlugosci stopy to niedawno mierzylam robiac buciki na szydelku do szpitala....i namierzylam moim 8cm.....

u nas zaraz po porodzie mocza stopke dziecka we fiolecie i przykladaja do kartki papieru ( mam te karte w domu i na niej zmierzylam) plus pisza na nodze fioletem nazwisko dziecka i na brzuszku numer .....bo obraczka z raczki moze sie zdjac i latwo dzieci pomylic.........a tak to kazde opisane na oczach ojca jest :) :)
    ty mnie weź nie strasz bo ja mam fobie że mi dziecko w szpitalu podmieniaja a ja nie rozpoznam. Tym bardziej że ona się nie chce pokazać nie wiem jak wygląda tak ogólnie. Wczoraj internetowo cała rodzina robiła rozeznanie do kogo może być podobna i chyba wyjdzie na to że jak wszystkie wnuczki do mojego taty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 15:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dopisałam :)
    szczoteczka, pasta, małe pojemniczki, wszystko pod hasłem kosmetyki... rozmawiałam dzis z koleżanką co na dniach rodzi w "moim" szpitalu i mówi, że położna polecała tez ręcznik papierowy do wycierania rany po porodzie aby nie przenosić bakterii na ręcznik
    tak tak Ja też mam na liście ręcznik papierowy do wycierania podwozia poza tym to cały ręcznik będzie krwią zapaprany a do szpitala biorę tylko jeden duży i jeden średni

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona pytałaś o prezent na walentynki... tak mi przyszło do głowy, że może warto facetowi jakiś pakiet badań wykupić? Oni sie tak rzadko badają :) a jest okazja bo ciąża i tatusiem zostanie i walentynki :)

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja na pranie dla małego kupiłam taki jakby materiałowy z pepco kosz na pranie :) taki okrągły niezamykany

poka pls :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Auta mamy dwa ale jedno sprzedajemy. Ja nie mam prawka. Ja mialam wypadek samochodowy jako 9 letnia dziewczynka jadac na probe przed komunia do kosciola. Z calej rodziny dziękować ze tylko ja ucierpialam i bylam ranna. Kiedys psycholog uwazany byl za psychiatre ludzie sie wstydzili.. Rodzice nigdy mnie nie poslali.. Ba! Po wyjściu ze szpitala musieli mnie wsadzic do auta.. Wyobraźcie to sobie.. Ja i auto? Placz pisk zapieralam sie rekami i nogami a oni mnie sila wciskali.. I nigdy sie nie podejme na siebie juz tej odpowiedzialności.. To tak mocno we mnie siedzi ze jako pasażer jade i drzr... Jak dluzsza trasa to na lekach bo zaraz mam rozstroj zoladka i kazdy zjazd konczy sie wizyta w wc.. Ja sie nie podejme prowadzić auta. Najpewniej czuje sie w pociągach.

Daffi dobrze napisałaś, że dawniej psycholog był uważany za psychiatrę ale już tak NIE JEST!!! Może warto skorzystać z pomocy! w dzisiejszych czasach auto to chleb powszedni... pomyśl :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja jak muszę wyjść to biorę glukometr ze sobą i robię pomiar tam gdzie jestem :) no trudno nie ma wyjscia, a nie zawsze mogę czekać godzinę, zwłaszcza, że potem zostaną mi tylko dwie do kolejnego posiłku...

jak jadę dalej to też biorę ale poszłam na spacer.. wkoło komina...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwale sie torba do wozka, 3 dni szylam i szlo jak krew z nosa ale jest :) myslam ze bedzie lepiej pasowac, ale dobra niech juz jest....nic innego juz nie wymyslam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7589ba8c1618.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9e276c9a5b5.jpg

Paula 90, mysla.nieskalana, Kiwona, DorotaAnna, malutka_mycha, Wiewióreczka, Tunia76, Fasolka77, B_002, valetta94, Franka2104, Daffi, Natalia-tosia, estrella, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ile razy robisz pomiar? mi doktorek kazał 6 ale jak pominę jakiś pomiar to nie robię z tego afery. Przecież też muszę normalnie żyć nie zawsze na środku galerii mam ochotę wyciągać go i się kłuć.

4x, na czczo i po głównych posiłkach...
    w ogóle sie zastanawiam.. jak komuś po 1h na krzywej wyszło 170 to nie ma cukrzycy... a my musimy trzymać dietę do 140... o co tu chodzi?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Może tak być. Chociaż dalej szukam szumisia w atrakcyjnej cenie. Co mój mąż nazywa hipokryzja, mówi że szumisia szukam po taniości bo nie chcę dużo wydawać a dokupuję komplety komplety do wózka co wychodzi na jeden ciul...ale on nie widzi różnicy że komplety do kupuję bo mi się podobają a z szumisiem jest tak że jak widzę że ktoś kupił za 4 dychy to ja też chcę hahaha
    Doskonale Cię rozumiem, bo jak wiem, że w Rossmanie były szumisie za 40 zł, które teraz kosztują 200...wrr. Jak robiłam wyprawkę, to doby mi nie starczało :) Pomyśl, że u Ciebie już prawie 32 z przodu :)

Dziewczyny, czy do CC też nadadzą się majtki siateczkowe jednorazowe??

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 1683 1684 1685 1686 1687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ