Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stresant, Karmelllka90, Fasolka77, Wiewióreczka, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kiwona wrote:U nas w szpitalu zakładają te opaskę na rękę przy mamie. Nie tak łatwo o ściągnięcie tej opaski, więc wg mnie to bezpieczne rozwiązanie.
no u nas tez niby ta opaska, ale jak dziecko traci wage po porodzie to latwo mozne spasc...w moim przypadku tak sie stalo...bo raczka schudla...... -
Karmelllka90 wrote:ty mnie weź nie strasz bo ja mam fobie że mi dziecko w szpitalu podmieniaja a ja nie rozpoznam. Tym bardziej że ona się nie chce pokazać nie wiem jak wygląda tak ogólnie. Wczoraj internetowo cała rodzina robiła rozeznanie do kogo może być podobna i chyba wyjdzie na to że jak wszystkie wnuczki do mojego taty...
może sie urodzi z krzywym ząbkiem to nie byłoby problemu z ropoznaniemtaki żarcik
mamusie- czy Wy w jakiś sposób rozpoznałybyście Wasze dzieci gdyby tak kilka golasków obok siebie położyć? jak to jest?Karmelllka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyWiewiórka
Musiała byś się zorientować jak jest u Ciebie w szpitalu bo w każdym jest inaczej. U mnie do cc przed operacją dają płyn do.mycia i seksi zielona fizeline którą się ściąga w momencie położenia na stół.i jest się zupełnie nago. Potem przekładaja Cię na łóżko i odwoza na salę i tam dopóki nie masz czucia w nogach masz taki duży podkład coś al A.pampers no i u nas położne przychodzą po kilku godzinach od operacji umyć miejsca intymne i zmienić podklad A gatki i podkład poporodowe pomagają ubrać po 12 godzinach przy pionizacji. No A koszulę wiadomo mąż czy położne ubierają jak zaloza ci kable do kardiomonitoraWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLaski - nie spinajcię się, że Wasze cycki nie leją mleka jeszcze. Mam znajomą, która cycków nie ma wcale(wcale a wcale) a jak jej ruszyła laktacja w 2 dobie (wczesniej nawet cycek nie urósł w ciąży) to dwa lata karmiła.
Ja się zgadzam co do tego, że laktacja jest w głowie. Problem tylko jest taki, że ona jest i w głowie i w cyckach i w krwi i w hormonach i w dziecku. Jest tysiąc rzeczy, które mogą nie wyjść. Olać to.
Nie ma co dorabiać filozofii tam gdzie się jej dorabiać nie powinno.mysla.nieskalana, Fasolka77, Wiewióreczka, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:O IG posiłku.
Po Glukozie, która ma IG 100 nie powinno być więcej niż 180 po godzinie (znaczy to wtedy, że trzustka dobrze zadziałała i zaczęła zbijać glukoze).
Ty mając cukrzyce z założenia nie jesz nic co ma IG większe niż 55-70 więc i skok cukru ma być mniejszy.
ja to rozumiem, normalnie mam ok 110-120, rzadko pod 140.. no dziś ta bułeczka z premedytacjąale my mamy mieć do 140 a ktoś codziennie wali po 175 i to ma być ok?
Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Dziękuję że to napisałaś dziękuję że to napisałaś. Uważam że gdyby tak było, to już powinna mieć tak rozkręcona laktację że mogłabym całe osiedle wykarmić.
U mnie w cyckach susza, niestety niepokoi mnie to. Chociaż moja przyjaciółka też tak miała a laktacja ładna rozkręcona po porodzie. jedynie co piersi moje są brzydkie a sutki strasznie popękane mimo smarowania wyglądają jak kratery
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:może sie urodzi z krzywym ząbkiem to nie byłoby problemu z ropoznaniem
taki żarcik
mamusie- czy Wy w jakiś sposób rozpoznałybyście Wasze dzieci gdyby tak kilka golasków obok siebie położyć? jak to jest?
Mi po cc dziecko pokazali na 5 sekund to nawet nie widzialam jak wygląda dokładnie na sali to obejrzałam ale jak dziecko wyjmujwyhmujaa to mają na sali operacyjnej przygotowane miejsce i tam.waza mierzą dziecko i ubierają i mają już przygotowane opaski z nazwiskiem które zakładają na rączkę dziecka przed opuszczeniem sali także pomyłka była by nie możliwa jak dziecko ma opaskę A właściwie to dwie i na ręce i na nodzeFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:może sie urodzi z krzywym ząbkiem to nie byłoby problemu z ropoznaniem
taki żarcik
mamusie- czy Wy w jakiś sposób rozpoznałybyście Wasze dzieci gdyby tak kilka golasków obok siebie położyć? jak to jest?
Jakby bylo 10 dzieci obok siebie, to bym pewnie nie rozpoznala.........
ale jak teraz juz patrze na zdjecie 3D malego, to jest klon swojej siostry po porodzie.......wiec sama jestem ciekawa czy jak wyjdzie z brzucha to bedzie tak bardzo podobny jak teraz juz jest.....Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:ja to rozumiem, normalnie mam ok 110-120, rzadko pod 140.. no dziś ta bułeczka z premedytacją
ale my mamy mieć do 140 a ktoś codziennie wali po 175 i to ma być ok?
A co Cię inni obchodzą? Niech sobie mają po 300. My mamy się pilnować. A jeśli raz na jakiś czas mamy 175 bo zjadłyśmy wiaderko lodów? No trudno, zdarza się.
Ja dzisiaj zjadłam na obiad kluski leniwe i cukier 140 po godzinie. I nie mam wyrzutówByły dobre, z dobrym serem
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:O nie! a ja jeszcze wczoraj zastanawiałam się czy przypadkiem nie uszkodzą dziecka jak jak rozcinają brzuch. z tego co wiem na żeromskim zakładają na brzuchu jeszcze gdy dziecko ma pępowinę nieprzeciętną jedno opaskę na rękę drugą na nogę a mama i tata czytają czy wszystko się zgadza.
ja słyszałam, że brzuch nacinają a potem rozrywają bo lepiej się zrasta potem... prawda to?Fasolka77
-
O lody... lody bym mogła wpierdzielać codziennie... muszę isc kupić loda
Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Postaram się ale nie jestem najlepsza w szukaniu promocji jak widać ha ha
żadna promka ale informuję
♥KONKURS WALENTYNKOWY♥
Szumisie mają coś z troskliwych misiIch domeną jest dawanie: spokojnego snu, ukojenia Maluszkom, chwili wytchnienia zatroskanym rodzicom. Pokaż na zdjęciu najczulsze momenty Waszego Maluszka z naszym Szumisiem i otrzymaj całkowity zwrot kosztów za jego zakup. Podwójna dawka miłości
Jak to zrobić:
1. Kup Szumisia w dniach 11-17.02.2019r.
2. Zrób zdjęcie pokazujące „miłość”/czułość między misiem a Maluszkiem, wrzuć je na Instagram z hashtagiem #loveszumisie (masz czas do 26.02)
3. Autorzy 10 najlepszych zdjęć otrzymają całkowity zwrot kosztów!
Szczegóły: https://szumisie.pl/regulamin-konkursu/
❗ UWAGA: zachowaj paragon/potwierdzenie zakupuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 16:33
Fasolka77