X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiałam czy Mama jest w stanie poznać swojego dzidziusia ..Dziwne to wszystko :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Blue zestresowałaś mnie tym zacięciem dziecka, opieką około cesarkową. Boziu ja chce poród SN.
    Mnie też mam nadzieję że uda się u mnie rodzić siłami natury

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    żadna promka ale informuję :)

♥KONKURS WALENTYNKOWY♥

Szumisie mają coś z troskliwych misi :) Ich domeną jest dawanie: spokojnego snu, ukojenia Maluszkom, chwili wytchnienia zatroskanym rodzicom. Pokaż na zdjęciu najczulsze momenty Waszego Maluszka z naszym Szumisiem i otrzymaj całkowity zwrot kosztów za jego zakup. Podwójna dawka miłości
    Widziałam to ale nie biorę w tym udziału i ja chcę nie tego szumisia. Ja chcę tego whisbear nie jest duży da się go tak jakby nałożyć na przykład na wózek czy na łóżeczko

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tego to ja nie wiem, i chyba wiedzieć nie chce .... Ale tak rana szarpana lepiej się goi niż cięta

Ja chyba też nie chce widzieć :D
    Jak ma być CC to niech tną, później zrobią co trzeba i tyle :D

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    00e3717c02affa1bmed.jpg

Za 15 zł był
    To jest z pepco. Kurczę właśnie taką potrzebuję.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A co Cię inni obchodzą? Niech sobie mają po 300. My mamy się pilnować. A jeśli raz na jakiś czas mamy 175 bo zjadłyśmy wiaderko lodów? No trudno, zdarza się.

Ja dzisiaj zjadłam na obiad kluski leniwe i cukier 140 po godzinie. I nie mam wyrzutów :D Były dobre, z dobrym serem :)

nie to,że mnie interesują tylko nie lubię niesprawiedliwości społecznej :)

ja też nie mam wyrzutów po tej bułeczce.. bo zjadłam ją z meeeeeeeeeega smakiem... warto było :) i szykuję sie niebawem na lody... słony karmel.. jeszcze w lutym je zjem! a może właściwie jutro na kolację o! z okazji walentynek sobie zażyczę ;)

Paula 90, Karmelllka90, DorotaAnna, estrella, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co Wy te materiałowe torby kupujecie?

Kurcze od razu czuć że te dziecko inaczej leży. Wczoraj jeszcze na bank leżała główka w dół a dzisiaj rano była spokojniutka. A teraz czuję jak nóżkami na dole przebiera a zazwyczaj rzadko coś na dole czułam bo główka tam była.
    Mąż się cieszy ze cc jest prawdopodobne, świr. On się boi że po porodzie sn będę tak rozciąganie ta że nie będę odczuwać przyjemności podczas seksu. I woli blizne na brzuchu :)

Karmelllka90, Kiwona, Wiewióreczka, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A co Cię inni obchodzą? Niech sobie mają po 300. My mamy się pilnować. A jeśli raz na jakiś czas mamy 175 bo zjadłyśmy wiaderko lodów? No trudno, zdarza się.

Ja dzisiaj zjadłam na obiad kluski leniwe i cukier 140 po godzinie. I nie mam wyrzutów :D Były dobre, z dobrym serem :)

szkoda, że wcześniej nie napisałaś... naszła mnie ochota na makaron z serem :) jutro zrobię na obiad :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się nakręcać.Czytamy takie historie opowiadane "na sucho",a nam w trakcie porodu,czy to sn czy cc będą towarzyszyły takie emocje ,że nie wiadomo co będziemy czuły,co pamiętały. Nie ma co czytać o czyichś porodach i się nakręcać.Może ktoś mieć ogólnie złe nastawienie do rodzenia dzieci i przedstawiać to w taki makabryczny sposób a my sobie bierzemy do głowy. Damy rade! Weszło to musi wyjść :D

Paula 90, Karmelllka90, Fasolka77, estrella, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Kurcze od razu czuć że te dziecko inaczej leży. Wczoraj jeszcze na bank leżała główka w dół a dzisiaj rano była spokojniutka. A teraz czuję jak nóżkami na dole przebiera a zazwyczaj rzadko coś na dole czułam bo główka tam była.
    Mąż się cieszy ze cc jest prawdopodobne, świr. On się boi że po porodzie sn będę tak rozciąganie ta że nie będę odczuwać przyjemności podczas seksu. I woli blizne na brzuchu :)
    Haha dobry jest. w sumie muszę zapytać mojego czy się nad tym zastanawiał bo nie mówił nic takiego

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Widziałam to ale nie biorę w tym udziału i ja chcę nie tego szumisia. Ja chcę tego whisbear nie jest duży da się go tak jakby nałożyć na przykład na wózek czy na łóżeczko

Ja tez kupuje wlasnie whisbear. U nas on kosztuje £50, czyli ok 240zl.
    Nigdzie nie widzialam promocji, wszedzie cena taka sama, no ale go i tak wezme :)

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

no co za egoista! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taką torbę wymyśliłam sobie na ubranka do prania. A jak się nie sprawdzi będzie na zabawki. Z materiału, zebym mogła ją wyprać.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    szkoda, że wcześniej nie napisałaś... naszła mnie ochota na makaron z serem :) jutro zrobię na obiad :)

Ale tak na słodko ? :)

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Moj z kolei twierdzil, ze po porodzie zawsze, ale to ZAWSZE kobiety sa zszywane. Byl w szoku, gdy mu powiedzialam, ze zszywa sie tylko po nacieciu, albo peknieciu.
    On nie wierzy, ze to moze sie spowrotem skurczyc do rozmiaru przed. Dalej mi nie wierzy …:P

mysla.nieskalana, malutka_mycha, Franka2104, Karmelllka90, Kiwona, Fasolka77, estrella, B_002, Lolka30, martusiawp, Aga2606 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no co za egoista! :)
    Ale to ja nie będę odczuwać tej przyjemności! Więc to jest oznaka jak bardzo on mnie kocha :)
    A ja sama nie wiem czy wolę sn czy cc i cieszę się że nie do mnie będzie należeć decyzja :)

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Moj z kolei twierdzil, ze po porodzie zawsze, ale to ZAWSZE kobiety sa zszywane. Byl w szoku, gdy mu powiedzialam, ze zszywa sie tylko po nacieciu, albo peknieciu.
    On nie wierzy, ze to moze sie spowrotem skurczyc do rozmiaru przed. Dalej mi nie wierzy …:P
    No mój też uważa że to jest niemożliwe że wrócę do poprzedniego rozmiaru :D

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy wycieków nie miałam przed porodem, a mleko jak z krowy leciało :)

co do tego czemu mam dodatkowe USG - mam synka po udarze, więc wolą dmuchać na zimne.

a co do opieki po cc to wcale nie musi tak wyglądać, ale nic już nie piszę, bo znowu będzie, że zgrywam bohaterkę ;)

mysla.nieskalana, Karmelllka90, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    im bliżej tego porodu, tym bardziej się boję. Już chyba wolałabym cesarkę taką zaplanowaną, na spokojnie. Strasznie się boję tych wszystkich niespodzianek, które mogą zadziać się przy porodzie SN

tb739vvj5r83d9nz.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Maluch jest dzisiaj bardzo spokojny… Az zbyt spokojny.
    Trzymam reke na brzuchu i zaczynam sie martwic. Wczoraj tez zbyt wiele sie sie ruszal, wiec jak do wieczora sie nie rozhula to pojedziemy chyba do szpitala na ktg.
    Oby sie rozruszal

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 1686 1687 1688 1689 1690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ