X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka z procentami przy spadku wagi nie wiem jak to jest.......wiem ze wazne jest aby dziecko zaczelo przybierac, poki bedzie spadac to nie wypisuja do domu....a jak zaczyna przybierac to czekaja dobe i wypisuja....tak przynajmniej u nas bylo.....2840 przy porodzie przy wypisie po 2 tygodnieach 2600......czyli tez musial sporo spasc skoro za 2 tygodnie nie doszedl do swojej wagi urodzeniowej......

a co do laktacji to wcale nie jest prosta sprawa...o laktacje trzeba walczyc jak lew.....

spadek wagi po porodzie jest normą jeśli wynosi do 10% wagi urodzeniowej - tak nam mówili na SR

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    że kp jest w głowie, to największa ściema macierzyństwa jak dla mnie ;)

Karmelllka90, DorotaAnna, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie korzystam już tak często z Instagrama, ale dzisiaj weszłam i stwierdziłam że przyjdę przez story mamy ginekolog. I zastanawiam sięczy ja też będę tak świrować i nigdzie nie polecę z mężem samolotem w sumie to prawda że w samochodzie jest większe prawdopodobieństwo nieszczęśliwego wypadku więc już nigdy nie mogłabym z nim nigdzie być razem nawet przechodzić przez jezdnię czy iść chodnikiem... Mam nadzieję że mnie takie fobię nie dopadną.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Czemu nie bierzesz ze sobą?
    Ja jak nie zmierzę raz czy dwa razy w tygodniu to mam w to wyjebane. I mój diabetolog też ;-)

No własnie nie będę brać na spacer jak park mam za rogiem... myślałam, że się wyrobię jeszcze po drodze sklep zahaczyć ale nie zdążyłam i to mnie wkurwiło... bo pogoda do bani... i jeszcze nie miałam koncepcji co NA OBIAD!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    ty mnie weź nie strasz bo ja mam fobie że mi dziecko w szpitalu podmieniaja a ja nie rozpoznam. Tym bardziej że ona się nie chce pokazać nie wiem jak wygląda tak ogólnie. Wczoraj internetowo cała rodzina robiła rozeznanie do kogo może być podobna i chyba wyjdzie na to że jak wszystkie wnuczki do mojego taty...

no ciekawe jak to jest w PL czy tez opisuja dzieci na ciele czy nie popytaj o to dziewczyny......
    ja core i tak bym poznala, bo przecieli jej skron przy cesarce jak mi brzuch rozcinali to rozcieli tez mala, 2cm blizne ma do dzis........dobrze ze na oko nie trafili...... z plastrem przez miesiac chodzila....bo nie zszywali tylko dali takie motylki

• espoir Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    resztę nadrobię potem - Mąż zaraz obiad podaje :D

Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    że kp jest w głowie, to największa ściema macierzyństwa jak dla mnie ;)
    Dziękuję że to napisałaś dziękuję że to napisałaś. Uważam że gdyby tak było, to już powinna mieć tak rozkręcona laktację że mogłabym całe osiedle wykarmić.
    U mnie w cyckach susza, niestety niepokoi mnie to. Chociaż moja przyjaciółka też tak miała a laktacja ładna rozkręcona po porodzie. jedynie co piersi moje są brzydkie a sutki strasznie popękane mimo smarowania wyglądają jak kratery

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    To się wydaje dużo :D Moja siostra miała 10cm jak się urodziła. I do tej pory ma wielką stopę :D

mój Mały ma już stópkę 5 cm :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    4x, na czczo i po głównych posiłkach...
    w ogóle sie zastanawiam.. jak komuś po 1h na krzywej wyszło 170 to nie ma cukrzycy... a my musimy trzymać dietę do 140... o co tu chodzi?
    O IG posiłku.

Po Glukozie, która ma IG 100 nie powinno być więcej niż 180 po godzinie (znaczy to wtedy, że trzustka dobrze zadziałała i zaczęła zbijać glukoze).

Ty mając cukrzyce z założenia nie jesz nic co ma IG większe niż 55-70 więc i skok cukru ma być mniejszy.

Misiabella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    chwale sie torba do wozka, 3 dni szylam i szlo jak krew z nosa ale jest :) myslam ze bedzie lepiej pasowac, ale dobra niech juz jest....nic innego juz nie wymyslam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7589ba8c1618.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9e276c9a5b5.jpg
    A co ty chcesz przecież pasuje. I kolejny ukłon w twoją stronę za zdolności

stresant, Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant super ta torba, pasuje przecież. Czerwony, granatowy i na wózku i na torbie. I szacun że sama uszylas!

Kiwona, stresant, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, gratulacje :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    no ciekawe jak to jest w PL czy tez opisuja dzieci na ciele czy nie popytaj o to dziewczyny......
    ja core i tak bym poznala, bo przecieli jej skron przy cesarce jak mi brzuch rozcinali to rozcieli tez mala, 2cm blizne ma do dzis........dobrze ze na oko nie trafili...... z plastrem przez miesiac chodzila....bo nie zszywali tylko dali takie motylki
    U nas w szpitalu zakładają te opaskę na rękę przy mamie. Nie tak łatwo o ściągnięcie tej opaski, więc wg mnie to bezpieczne rozwiązanie.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArmelka,u mnie też susza całkowita,nawet boleć przestały i wcale specjalnie nie urosły (to akurat dobrze). Czasem tylko widzę ,ze mam jakieś sine te sutki,nie wiem od czego to zależy.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    4x, na czczo i po głównych posiłkach...
    w ogóle sie zastanawiam.. jak komuś po 1h na krzywej wyszło 170 to nie ma cukrzycy... a my musimy trzymać dietę do 140... o co tu chodzi?
    Też tego nie ogarniam. na szczęście przekroczenia po godzinie zdarzają się u mnie praktycznie wcale no chyba że zjem lody słony karmel dlatego już nie jem albo jak zjem jakąś ogromnie dużą porcję czegoś nie do końca zdrowego. Ale też już mam serdecznie dość kłucia tych palców i pamiętania o godzinach

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja wam powiem co do karmienia piersią mam.do tego luźny stosunek nie zwracam uwagi na czujesz gadanie i nie biorę sobie tego do głowy , razem z zamówieniem gemini kupiłam puszkę mleka wzięłam Bebilon pronutra 1 i dwie próbki już gotowego mleka właśnie bebilon i nan i nie mam zamiaru się spinac. Wiadomo zakładam że będę karmić ale jak coś pójdzie nie tak będę dawać mm i będę mieć w tyłku czy się komuś to podoba czy nie.

A moja prywatna opinia jest taka że kp to je i jest nic to mnie jara nie rozczulam się nad tym i zwyczajnie jest to dla mnie męczące i upierdliwe. I najlepszy dzień po.proodzie to ten kiedy kończę karmić i przestaje być niewolnikiem swojego dziecka. Może ktoś mnie za te słowa krytykować ale tak szczerze myślę i to tylko o wyłącznie moje zdanie.

szanuję :) ja chcę karmić ale jak nie będę mogła to trudno.. i nic nikomu do tego :)

DorotaAnna, Blue2019 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A co ty chcesz przecież pasuje. I kolejny ukłon w twoją stronę za zdolności

a teraz tak mysle ze za biala jest.....ale moze sie szybko przybrudzi, zeby tak po oczach nie dawala :)

jeszcze mi zostal zolty kocyk do dodziergania i koncze z pracami recznymi :)

w poniedzialek kontrolne usg w klinice i zabieram sie za pranie prasowanie pakowanie :)

Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    O nie! a ja jeszcze wczoraj zastanawiałam się czy przypadkiem nie uszkodzą dziecka jak jak rozcinają brzuch. z tego co wiem na żeromskim zakładają na brzuchu jeszcze gdy dziecko ma pępowinę nieprzeciętną jedno opaskę na rękę drugą na nogę a mama i tata czytają czy wszystko się zgadza.

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Może tak być. Chociaż dalej szukam szumisia w atrakcyjnej cenie. Co mój mąż nazywa hipokryzja, mówi że szumisia szukam po taniości bo nie chcę dużo wydawać a dokupuję komplety komplety do wózka co wychodzi na jeden ciul...ale on nie widzi różnicy że komplety do kupuję bo mi się podobają a z szumisiem jest tak że jak widzę że ktoś kupił za 4 dychy to ja też chcę hahaha

Karmellka jak znajdziesz super promkę na brzyncka to informuj mnie tu zaraz! :) Liczę Na Ciebie ;)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Rossmannie dziś wzięłam dwie saszetki tego Combiotik..niech sobie będą na wszelki wypadek.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 1684 1685 1686 1687 1688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ