Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stresant wrote:Karmelka z procentami przy spadku wagi nie wiem jak to jest.......wiem ze wazne jest aby dziecko zaczelo przybierac, poki bedzie spadac to nie wypisuja do domu....a jak zaczyna przybierac to czekaja dobe i wypisuja....tak przynajmniej u nas bylo.....2840 przy porodzie przy wypisie po 2 tygodnieach 2600......czyli tez musial sporo spasc skoro za 2 tygodnie nie doszedl do swojej wagi urodzeniowej......
a co do laktacji to wcale nie jest prosta sprawa...o laktacje trzeba walczyc jak lew.....
spadek wagi po porodzie jest normą jeśli wynosi do 10% wagi urodzeniowej - tak nam mówili na SRFasolka77
-
nick nieaktualnyNie korzystam już tak często z Instagrama, ale dzisiaj weszłam i stwierdziłam że przyjdę przez story mamy ginekolog. I zastanawiam sięczy ja też będę tak świrować i nigdzie nie polecę z mężem samolotem w sumie to prawda że w samochodzie jest większe prawdopodobieństwo nieszczęśliwego wypadku więc już nigdy nie mogłabym z nim nigdzie być razem nawet przechodzić przez jezdnię czy iść chodnikiem... Mam nadzieję że mnie takie fobię nie dopadną.
-
Paula 90 wrote:Czemu nie bierzesz ze sobą?
Ja jak nie zmierzę raz czy dwa razy w tygodniu to mam w to wyjebane. I mój diabetolog też
No własnie nie będę brać na spacer jak park mam za rogiem... myślałam, że się wyrobię jeszcze po drodze sklep zahaczyć ale nie zdążyłam i to mnie wkurwiło... bo pogoda do bani... i jeszcze nie miałam koncepcji co NA OBIAD!Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:ty mnie weź nie strasz bo ja mam fobie że mi dziecko w szpitalu podmieniaja a ja nie rozpoznam. Tym bardziej że ona się nie chce pokazać nie wiem jak wygląda tak ogólnie. Wczoraj internetowo cała rodzina robiła rozeznanie do kogo może być podobna i chyba wyjdzie na to że jak wszystkie wnuczki do mojego taty...
no ciekawe jak to jest w PL czy tez opisuja dzieci na ciele czy nie popytaj o to dziewczyny......
ja core i tak bym poznala, bo przecieli jej skron przy cesarce jak mi brzuch rozcinali to rozcieli tez mala, 2cm blizne ma do dzis........dobrze ze na oko nie trafili...... z plastrem przez miesiac chodzila....bo nie zszywali tylko dali takie motylki -
nick nieaktualnyespoir wrote:że kp jest w głowie, to największa ściema macierzyństwa jak dla mnie
U mnie w cyckach susza, niestety niepokoi mnie to. Chociaż moja przyjaciółka też tak miała a laktacja ładna rozkręcona po porodzie. jedynie co piersi moje są brzydkie a sutki strasznie popękane mimo smarowania wyglądają jak kratery -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:4x, na czczo i po głównych posiłkach...
w ogóle sie zastanawiam.. jak komuś po 1h na krzywej wyszło 170 to nie ma cukrzycy... a my musimy trzymać dietę do 140... o co tu chodzi?
Po Glukozie, która ma IG 100 nie powinno być więcej niż 180 po godzinie (znaczy to wtedy, że trzustka dobrze zadziałała i zaczęła zbijać glukoze).
Ty mając cukrzyce z założenia nie jesz nic co ma IG większe niż 55-70 więc i skok cukru ma być mniejszy.Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystresant wrote:chwale sie torba do wozka, 3 dni szylam i szlo jak krew z nosa ale jest
myslam ze bedzie lepiej pasowac, ale dobra niech juz jest....nic innego juz nie wymyslam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7589ba8c1618.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9e276c9a5b5.jpg
stresant, Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:no ciekawe jak to jest w PL czy tez opisuja dzieci na ciele czy nie popytaj o to dziewczyny......
ja core i tak bym poznala, bo przecieli jej skron przy cesarce jak mi brzuch rozcinali to rozcieli tez mala, 2cm blizne ma do dzis........dobrze ze na oko nie trafili...... z plastrem przez miesiac chodzila....bo nie zszywali tylko dali takie motylki -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:4x, na czczo i po głównych posiłkach...
w ogóle sie zastanawiam.. jak komuś po 1h na krzywej wyszło 170 to nie ma cukrzycy... a my musimy trzymać dietę do 140... o co tu chodzi? -
Blue2019 wrote:Ja wam powiem co do karmienia piersią mam.do tego luźny stosunek nie zwracam uwagi na czujesz gadanie i nie biorę sobie tego do głowy , razem z zamówieniem gemini kupiłam puszkę mleka wzięłam Bebilon pronutra 1 i dwie próbki już gotowego mleka właśnie bebilon i nan i nie mam zamiaru się spinac. Wiadomo zakładam że będę karmić ale jak coś pójdzie nie tak będę dawać mm i będę mieć w tyłku czy się komuś to podoba czy nie.
A moja prywatna opinia jest taka że kp to je i jest nic to mnie jara nie rozczulam się nad tym i zwyczajnie jest to dla mnie męczące i upierdliwe. I najlepszy dzień po.proodzie to ten kiedy kończę karmić i przestaje być niewolnikiem swojego dziecka. Może ktoś mnie za te słowa krytykować ale tak szczerze myślę i to tylko o wyłącznie moje zdanie.
szanujęja chcę karmić ale jak nie będę mogła to trudno.. i nic nikomu do tego
DorotaAnna, Blue2019 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:A co ty chcesz przecież pasuje. I kolejny ukłon w twoją stronę za zdolności
a teraz tak mysle ze za biala jest.....ale moze sie szybko przybrudzi, zeby tak po oczach nie dawala
jeszcze mi zostal zolty kocyk do dodziergania i koncze z pracami recznymi
w poniedzialek kontrolne usg w klinice i zabieram sie za pranie prasowanie pakowanieKarmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystresant wrote:no ciekawe jak to jest w PL czy tez opisuja dzieci na ciele czy nie popytaj o to dziewczyny......
Karmelllka90 wrote:Może tak być. Chociaż dalej szukam szumisia w atrakcyjnej cenie. Co mój mąż nazywa hipokryzja, mówi że szumisia szukam po taniości bo nie chcę dużo wydawać a dokupuję komplety komplety do wózka co wychodzi na jeden ciul...ale on nie widzi różnicy że komplety do kupuję bo mi się podobają a z szumisiem jest tak że jak widzę że ktoś kupił za 4 dychy to ja też chcę hahaha
Karmellka jak znajdziesz super promkę na brzyncka to informuj mnie tu zaraz!Liczę Na Ciebie
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77