Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:ale mam wkurwa! zjadłam obiad, poszłam na spacer, miałam odebrać po drodze paczki z inposta i zrobić zakupy na obiad.. nie dość, że nie wiem co na obiad to jeszcze nie zdążyłam do sklepu bo muszę zrobić ten pierdolony pomiar po godzinie.. ja mam juz dość bycia niewolnikiem tego pieprzonego glukometru... coś we mnie pękło dzisiaj...
-
Karmelka z procentami przy spadku wagi nie wiem jak to jest.......wiem ze wazne jest aby dziecko zaczelo przybierac, poki bedzie spadac to nie wypisuja do domu....a jak zaczyna przybierac to czekaja dobe i wypisuja....tak przynajmniej u nas bylo.....2840 przy porodzie przy wypisie po 2 tygodnieach 2600......czyli tez musial sporo spasc skoro za 2 tygodnie nie doszedl do swojej wagi urodzeniowej......
a co do laktacji to wcale nie jest prosta sprawa...o laktacje trzeba walczyc jak lew..... -
Karmelllka90 wrote:Aha. No to mi właśnie nie było infekcji tylko takie odparzenie. Ale brałam duomox 2x1 na to crp a G* dał. Ale wiesz co jeśli te migdałki tak bolą to ja bym wzięła. No ale ciężko mi doradzić bo jak masz się męczyć z bólem brzuszka i biegunka. Ja pierdziele serio jak nie urok to sraczka.
Ja mam znowu katari mnie szlak trafia nigdy nie miałam tylu dolegliwości ... Niech cię kończy ta pierdolona zima bo na prawdę mam dość
dokładnie! zimo wypierdalaj! ja po raz trzeci gardło i katar.. na szczęscie bez gorączki
MAM TAKIEGO NERWA DZISIAJ ZE KURWA SZOK!Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:ale mam wkurwa! zjadłam obiad, poszłam na spacer, miałam odebrać po drodze paczki z inposta i zrobić zakupy na obiad.. nie dość, że nie wiem co na obiad to jeszcze nie zdążyłam do sklepu bo muszę zrobić ten pierdolony pomiar po godzinie.. ja mam juz dość bycia niewolnikiem tego pieprzonego glukometru... coś we mnie pękło dzisiaj...
Ja jak nie zmierzę raz czy dwa razy w tygodniu to mam w to wyjebane. I mój diabetolog też -
Espoir też z mężem oglądamy the walking dead
myślałam że kompletnie nie moje klimaty a jednak spoko
Nie mam zdjęcia bo się mały lobuz obrócił pośladków. Wtf?! Na sam koniec? Jeszcze jest szansa że wróci glowkowo bo ma sporo wód plodowych. Zaczynam brać pod uwagę cc. A cała reszta ok, przepływy i masa. Podobno jest długa i szczupła, stopki maja 6/7 cm. I jest owlosionaAniaKJ, valetta94, Wiewióreczka, Tunia76, espoir, Fasolka77, estrella, Kasiulka90, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystresant wrote:Karmelka z procentami przy spadku wagi nie wiem jak to jest.......wiem ze wazne jest aby dziecko zaczelo przybierac, poki bedzie spadac to nie wypisuja do domu....a jak zaczyna przybierac to czekaja dobe i wypisuja....tak przynajmniej u nas bylo.....2840 przy porodzie przy wypisie po 2 tygodnieach 2600......czyli tez musial sporo spasc skoro za 2 tygodnie nie doszedl do swojej wagi urodzeniowej......
a co do laktacji to wcale nie jest prosta sprawa...o laktacje trzeba walczyc jak lew..... -
Daffi wrote:Gardlo mam paskudne.. Osluchowo czysto. Na katar tylko woda morska albo sól i inhalacja..
na gardło tylko tantum verde bez forte a unibenu w ciąży nie wolno. Przeciwzapalne.. Paracetamol płukać gardło szalwia.. Glimbax odpada w ciąży. I dal mi antybiotyk zeby nie zeszło niżej na oskrzela czasem patrząc na moja przeszłość chorobowa i tu mam dylemat bo sie boje.. Dostalam Amylan.. I oslonowo lactostad niby na moj wrażliwy żołądek będzie najlepszy bo ma najwiecej tych żywych kultur bakterii
Dobrze że dostałaś antybiotyk, na pewno szybko zadziała.
Uniben to tanszy zamiennik Tantum Verde, ma ten sam skład, ostatnio jak kupowałam to mi tak pani w aptece powiedziała.
Daffi lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Espoir też z mężem oglądamy the walking dead
Nie mam zdjęcia bo się mały lobuz obrócił pośladków. Wtf?! Na sam koniec? Jeszcze jest szansa że wróci glowkowo bo ma sporo wód plodowych. Zaczynam brać pod uwagę cc. A cała reszta ok, przepływy i masa. Podobno jest długa i szczupła, stopki maja 6/7 cm. I jest owlosiona -
Daffi wrote:Otoz to. A doczytalam ze mala 2090 ma teraz. Herbatki na laktacje warto zakupic.
Szonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHafija przesadza - zgadzam się, ale dodaje też sporo wartościowych informacji.
A co do lakto-terroru - trzeba sobie poukładać to w głowie. Dla dziecka żadne karmienie nie jest dobre jeśli ono jest głodne. Zaspokoić głód można cyckiem, można butelką z mm, sondą i pewnie jeszcze kilka innych sposobów by się znalazło.
Nigdy, ale to przenigdy nie bierzcie sobie za punkt honoru karmienia piersią ani nie dajcie sobie wmówić, że jesteście gorsze od innych mam.
Poza tym wszędzie jest opisane, że karmienie zaczyna się w głowie. Ale po drodze jest jeszcze tysiąc rzeczy, które mogą pójść nie po naszej myśli.
Ja podchodzę do KP tak: będę próbować ile się da, a jeśli się nie da to trudno. Mąż ma takie samo zdanie, więc wiem, że mam w Nim wsparcie.Natalia-tosia, Kiwona, valetta94, mysla.nieskalana, estrella, Lolka30, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie znam unibenu, ale od lat kupuje tansyz zamiennik hascosept. Skład ten sam, więc nie kumam...
Ja wczoraj dzwoniłam do dentysty na NFZ, żeby się zapisać na ściąganie kamienia. I mówię, że jestem w ciayz i chce kamień ściągnąć. Pani obiecała że dzisiaj oddzwonię. Zadzwoniła przed południem, czy mogę na 13.30 przyjść. Poszłam. A lekarka zdziwiona bo miała być ciężarna z bólem zęba a nie na ściąganie kamienia. Była oburzona (nie ma mnie niby, ale kilka minut perorowala, że to nie może tak być!). No to jej mówię, że sama jestem zdziwiona, bo nic o bólu nie mówiłam, ale ze chce kamień usunąć na NFZ skoro mi się należy. A że tak szybki termin to spoko dla mnie... Ona do mnie ze i tak by mnie nie przyjęła awet w ciągu tygodnia ustawowego bo ma pełny grafik a terminy na koniec marca najwcześniej. No spoko, ale mówię że ja nic o bólu nie mówiłam... No i posadzila mnie na fotel, usunęła kamień, już zmieniła ton... Nie wiem, o co chodzi, czy mnie ta recepcjonistka źle zrozumiała czy co... Ale dzisiaj jak dzow ila to przypomniałam jej ze ja na usunięcie kamienia na NFZ (bo dygalam, że coś pochrzanila i prywatnie będą chcieli mnie rozliczyć). Ech... No ale mam kilka ubytków, jak się okazuje
zapisałam się na 8 marca, może zdążę przed porodem to wszystko naprawić.
A poza tym, postanowiłam jutro z synem zrobić serowe oponkiTo po drodze kupiłam co trzeba i będziemy jutro piec. Były też torcik serduszka walentynkowe
No i kupiłam
Dostaną chłopaki już dzisiaj, bo lepiej zjeść świeży
B_002, Fasolka77, estrella, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Nadal twierdzę, że te stopy są małe a tak mocno wbijają mi się w zebra, że aż chce się wyć
Też mam jakieś gorsze dni, nie wiem o co kaman. Co raz mniej sił.
Jestem po obiedzie, zupa buraczkowa, ziemniaczki i żeberkadziś nie zjadłam nic słodkiego to póki co bez zgagi ale pewnie mnie dopadnie i tak, mam ochotę na Pomelo ale nie mam weny żeby je obierać teraz.
-
Karmelllka90 wrote:Ile waży? Pokazywała ci włosy na główce? Słodka to wygląda. Stopy mają tyle centymetrów? Kurde to przy porodzie te dzieci to ile mają?
ostatnio mam jakiegoś strach że po porodzie się jakieś chorobsko okaże, już bym chciała żeby było po i żeby lekarze powiedzieli ze wszystko ok.Karollinax26, Wiewióreczka, Kiwona, AniaKJ, Karmelllka90, Fasolka77, Franka2104, estrella, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Pmalutka_mycha wrote:Espoir też z mężem oglądamy the walking dead
Nie mam zdjęcia bo się mały lobuz obrócił pośladków. Wtf?! Na sam koniec? Jeszcze jest szansa że wróci glowkowo bo ma sporo wód plodowych. Zaczynam brać pod uwagę cc. A cała reszta ok, przepływy i masa. Podobno jest długa i szczupła, stopki maja 6/7 cm. I jest owlosiona
Mycha, mów ile waży! -
Natalia-tosia wrote:Słyszałam, że herbatki na laktacje raczej nie są zalecane, ponoć mają sporo cukru a nie mają żadnego potwierdzenia, że działają. Próbowałam przy Tosi je stosować, ale moja laktacja tak czy siak nie była wzorowa:(
Paula 90, AniaKJ, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość