X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Fasolka polecam wziąć jescze ręczniki kąpielowe , kubek i sztućce mokre i suche chusteczki przydaja się :) aaha i koniecznie swój papier toaletowy
    Ooo no właśnie :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia,no koszt spory zdecydowanie. Ale najważniejsze,że jest poprawa :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja.do jedzenia biorę tylko jakąś przekąskę bo i tak nic nie będę mogła zjeść bo do operacji muszę być na czczo,wieczorem jedynie lekka kolacja.

Teraz w szpitalach nie robią lewatyw ,ale jeśli ktoś będzie chciał mieć zrobiona to kupcie sobie płyn doodbytniczy Enema i położne po prośbie wam zrobi A w ostateczności zrobicie sobie same , albo też czopki glicerolowe warto mieć pod ręką.

Ja przed cesarka koniecznie będę chciała się wyproznic bo z synem że strachu !! Zachciało mi się na 2 i nie pozwolili mi już iść bo wiezli mnie na salę i porem przez tydzień nie mogłam się wyproznic teraz już będę madrzejsza

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nastoletnia Maria Stuart - super mi się podobało. Jane the virgin po porodzie jakoś nie mogę wycisnąć oglądaj dalej, już mnie znudziło. Wikingowie - oglądałam przy mężu, Dom z papieru - super.

Ja jeszcze polecam TY, Sposób na morderstwo, Pamiętniki wampirów, the originals - jako odnoga wampirów.
    The 100, słodkie kłamstewka

Słodkie kłamstewska suuper, oglądałam to dawno temu i nie wiem na czym skończyłam bo już tyle sezonów było. Muszę kiedyś wrócić do tego i dokończyć.

Ty - dla mnie nudny i naciągany

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue no tak jak cesarka to inna sprawa. Ja ciągle żyję nadzieją, że uda mi się urodzić SN a wtedy jedzenie po porodzie to istne zbawienie dla mnie :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja.do jedzenia biorę tylko jakąś przekąskę bo i tak nic nie będę mogła zjeść bo do operacji muszę być na czczo,wieczorem jedynie lekka kolacja.

Teraz w szpitalach nie robią lewatyw ,ale jeśli ktoś będzie chciał mieć zrobiona to kupcie sobie płyn doodbytniczy Enema i położne po prośbie wam zrobi A w ostateczności zrobicie sobie same , albo też czopki glicerolowe warto mieć pod ręką.

Ja przed cesarka koniecznie będę chciała się wyproznic bo z synem że strachu !! Zachciało mi się na 2 i nie pozwolili mi już iść bo wiezli mnie na salę i porem przez tydzień nie mogłam się wyproznic teraz już będę madrzejsza
    U nas robią. Aż zdziwiona byłam jak na śr położna mówiła że będziemy zgodę na to podpisywać. Ale mi to akurat pasuje bo i tak chcialam

f1d9680377.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka dzięki za opis, zrobiłam print screena tym razem ;).
    Fasolka staniki do karmienia biorę minimum 2, w razie awarii nie będę siedzieć w mokrym ;).

Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Blue no tak jak cesarka to inna sprawa. Ja ciągle żyję nadzieją, że uda mi się urodzić SN a wtedy jedzenie po porodzie to istne zbawienie dla mnie :D

Ja nadzieja nie żyje bo będę mieć 3 cięcie planowane :) A jedzenie to wtedy mój mąż mi przywiezie ogółem ja po.cc nie miałam apetytu przez pierwsze dwa dni w sumie słabo jadlam

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do serialowej listy dorzucam jeszcze Genialną Przyjaciółkę, jest na HBO - łyknęłam wszystkie odcinki w jeden weekend. Nowy sezon True detective jest też niczego sobie :)

valetta94 lubi tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Hahaha :D Miałyśmy wczoraj USG, w piątek wizyta a potem moja gin też ma urlop :D I mówiła że mi zrobi GBS i resztę ferajny wypiszę na "po urlopie" bo będę po 35tc.

Ale zbieg okoliczności :D
    No faktycznie haha :)

Ja skarpetki kldalam jedną w ruga i układam w pojemnikach jedną para na drugie j. Ale nie w kulkę tylko układałam je tak jakby na prosto

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi ja mam tyle samo do Enel - medu.. ale wole jechać i załatwić od ręki i za darmo a nie koczowac jak pigmej...
    No to Ci zazdroszczę. Ja nie mam takich mozliwosci nie jestem zmotoryzowana tylko moj maz.. A on pracuje na zmiany i on ma takie stanowisko ze nie moze sobie zadzwonic i przełożyć zmiany lub poprostu nie przyjsc do pracy.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Tunia

To można powiedzieć w sumie że same dobre wieści dobre bo jest poprawa i z.wami okej:) A niedobre bo koszty A te leki co bierzesz nie są refundowane ?
    To już są koszty po refundacji. :(

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi

W że w ogóle nie masz prawka czy jedno auto macie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie w szpitalach lewatywa jest na żądanie, ja akurat chce lewatywę. Jest to dla mnie okazja do darmowego wyczyszczenia sobie jelit ha ha,i to przeprowadzona przez profesjonalistów bo raczej sama bym sobie nie zrobiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 14:13

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za polecenia seriali :) jak bede w domu to posprawdzam dzis wieczorem. Poki co zapisalam sobie na ktorych stronach podawalyscie tytuly bo znajac zycie to do wieczora bedzie tu o 20 stron wiecej i wtedy to na pewno do niczego sie juz nie dokopie :)

valetta94, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    To już są koszty po refundacji. :(

O cholibcia to faktycznie kosmos, ale czego.sie nie robi dla dziecka mam.nadzieje ze to ogarniesz to wszystko i będzie dobrze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia-faktycznie koszt tych zastrzyków jest bardzo duży i nie dziwię ci się bo przy kosztach wyprawki to na pewno jest dodatkowe obciążenie, ale na szczęście to działa. Dzięki temu nie musisz leżeć w szpitalu na przykład całą ciążę.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Gardlo mam paskudne.. Osluchowo czysto. Na katar tylko woda morska albo sól i inhalacja.. :/ na gardło tylko tantum verde bez forte a unibenu w ciąży nie wolno. Przeciwzapalne.. Paracetamol płukać gardło szalwia.. Glimbax odpada w ciąży. I dal mi antybiotyk zeby nie zeszło niżej na oskrzela czasem patrząc na moja przeszłość chorobowa i tu mam dylemat bo sie boje.. Dostalam Amylan.. I oslonowo lactostad niby na moj wrażliwy żołądek będzie najlepszy bo ma najwiecej tych żywych kultur bakterii
    czemu unibenu nie wolno? to to samo co tantum verde i .i lekarz powiedzial ze mozna.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się zastanawiam, bo w aptekach też gadają że uniben tantum verde czy goldisept że można bez problemu ten ostatni napewno bo w ulotce jest napisane

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole to wrocilam wlasnie ze spacerku. Bylam na przerwie w markecie sprawdzic, czy na polskim dziale nie ma tych sliwek w czekoladzie bo takiego smaka nabralam… no ale nie bylo. Wzielam tylko sezamki i kubusia.

Tak pieknie jest dzis na dworze:) sloneczko swieci i na niebie zadnej chmurki. Juz nie moge sie doczekac wiosny! Ahhh az sie rozmarzylam. To bedzie naprawde piekny czas. Juz sobie wyobrazam to ciepelko, spacerki z dzidziusiem, wygrzewanie sie w ogrodzie, wspolne wypady do parku….

No cudna pora roku nam sie trafila na rodzenie :)

Kasiulka90, martusiawp, valetta94, mysla.nieskalana, Tunia76 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ