Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:ja wolę osobno bo osobny proszek będę używać i wolałabym nie brudzić kupą swoich ciuchów
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Natalia-tosia no moze i jest w tym troche racji….
Hmm to tak samo jak ze slodyczami u mnie w szafce w kuchni. Jak mam jakis zapas to zaraz to jem, a jak nie mam.... to nie jem
Moze i tak. Jak nie bede miala mm to bede starac sie bardziej. W kryzysowej sytuacji maz moze zawsze wyskoczyc do apteki - to raptem 5 minut drogi.mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Wykupilam antybiotyk. Nie bylo tego Amylanu i mam zamiennik Amoksiklav. Troche porozmawialam z farmaceuta o tym antybiotyku i przekonal mnie ze lekarze ciezarnym niechetnie przepisuja a jak juz bylam i mnie ogladnal to wiedzial co robi. Na jutro rano bede miala te oslonowke. Kupilam dla świętego spokoju ten tantum verde i juz.
Mlody dzis jest niepojety tak kopie.
Pisalyscie o kluciach.. To ja wam powiem tak..siedzac w przychodni zaczelo mnie kluc z prawej str pod zebrami nie wiem co to ale kluje caly czas.. Cos ala kolka nie wiem jak to nazwac.. -
a propos dzisiejszego tematu...
Główny Inspektor Farmaceutyczny wstrzymał w obrocie wszystkie leki zawierające fenspiryd, czyli:
- syropy Pulneo,
- syropy Fosidal,
- syropy Fenspogal,
- syropy Eurefin,
- syropy Elofen,
- tabletki Eurespal.
W uzasadnieniu decyzji o wstrzymaniu leków czytamy, że możliwe ryzyko jest wyższe niż potencjane korzyści ze stosowania tych leków: https://www.gif.gov.pl/…/decyzje-i-komunika…/decyzje/decyzje
Jeśli masz w domu Pulneo albo Fosidal nie podawaj ich dziecku!
Pozostaje czekać na ostateczną decyzję GIF, czy powyższe leki zostaną wycofane, zawieszone, zmienione, czy jednak po dalszych analizach przywrócone do obrotu aptecznego.
PRZEKAŻ TĘ INFORMACJĘ INNYM❗️Fasolka77
-
Widze, ze pojawilo mi sie pod nickiem 'Ekspertka' to sie chyba zmienia wraz z iloscia dodanych postow, tak?
Eh taka ze mnie ekspertka jak z koziej dupy trabka xDKarmelllka90, Fasolka77, Tunia76, mysla.nieskalana, espoir, valetta94, Wiewióreczka, Lolka30, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:tak
makaron pełnoziarnisty, ser biały pokruszony i masełko z bułeczka tartą
i ksylitol
To ja ostatnio robiłam ale to nie było danie dla cukrzyków
Makaron, ser biały, do tego śmietana 18% i cukier waniliowyFasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:Natalia-tosia no moze i jest w tym troche racji….
Hmm to tak samo jak ze slodyczami u mnie w szafce w kuchni. Jak mam jakis zapas to zaraz to jem, a jak nie mam.... to nie jem
Moze i tak. Jak nie bede miala mm to bede starac sie bardziej. W kryzysowej sytuacji maz moze zawsze wyskoczyc do apteki - to raptem 5 minut drogi.No i mleko mamy jest szybciej trawione dlatego też dziecko domaga się częstszego karmienia niż w przypadku MM. Ogólnie dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałam, polecam takie spotkanie jeśli którejś z Was zależy na KP.
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:To ja ostatnio robiłam ale to nie było danie dla cukrzyków
Makaron, ser biały, do tego śmietana 18% i cukier waniliowyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 17:50
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Właśnie dokładnie to mówiła mi CDL, często się okazuje, że maluch wcale nie potrzebuje dokarmiania MM, tylko nam się tak wydaje, bo po MM śpi np 3 godziny bez przerwy a do piersi chce być przystawiany co np. 40min. Wiele kobiet wtedy myśli, że jej dziecko się nie najada jej pokarmem a to wcale tak nie jest. Czasami po prostu chce się napić, czasami najeść a czasami zwyczajnie przytulić
No i mleko mamy jest szybciej trawione dlatego też dziecko domaga się częstszego karmienia niż w przypadku MM. Ogólnie dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałam, polecam takie spotkanie jeśli którejś z Was zależy na KP.
Ja też mam już za sobą jedno spotkanie z CDL i po porodzie mam zamiar skonsultować nas ponownie -
Tunia76 wrote:Ja lubię taki makaron z serem tylko jeszcze do tego owoce. No i ja daje jogurt zamiast śmietany.
A ja uwielbiam makaron z serem ale na słono - z cebulką mmmm, ale tylko mojej mamy bo ja nie umiem zrobić takiej pysznej mięsistej cebulki, która rozpływa się w ustachmartusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Blue zestresowałaś mnie tym zacięciem dziecka, opieką około cesarkową. Boziu ja chce poród SN.
Tunia nie ma czym się stresować,nie chciałam żebyś się zdenerwowała ale niestety prawda jest taka że cesarka tak wygląda co tu dużo ukrywać.... Ja to przeżyłam dwa razy teraz czeka mnie trzeci to pomysł sobie jako ja mam dopiero stres bo to wiem -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:ja słyszałam, że brzuch nacinają a potem rozrywają bo lepiej się zrasta potem... prawda to?
Są 3 metody wykonywania cięć carskich u mnie robią metoda pfanstiegela coś takiego to nacinaja 3 powłoki brzuszne, skore,otrzewna i macice i każda warstwę szyja oddzielnie. Dziecko zaraz po.wyjeciu lekarz od razu daje położnej noworodkowej i one już ogarniaja bobasa A lekarz zajmuje się szyciem mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 18:26
-
Karollinax26 wrote:Kto wie jak rozliczyć PIT 11A z Zusu ? Nie wiem gdzie wpisać te kwoty z tego pitu ...
-
espoir wrote:chciałabym, żeby moje dziecko po mm spało te 3 godziny!!
kolejna ściema - że po mm lepiej śpi
Kiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny