Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Blue2019 wrote:Tunia nie ma czym się stresować,nie chciałam żebyś się zdenerwowała ale niestety prawda jest taka że cesarka tak wygląda co tu dużo ukrywać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 18:54
Syska2202, mysla.nieskalana, Franka2104, KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Daffi wrote:U nas sie sprawdzilo.. Na cycu wiecznie glodna ja pokarmu prawie nie mialam wiec co pol godz wolala... Pozniej doszlo do tego ze max 10ml odciagnac moglam i tak az sie skonczylo.po przejsciu na mm spala 3 godz i cale noce jako cztero tygodniowy niemowlak.
I tak gdy Tosia skończyła 3 miesiące skończyło się też całkowicie KP
Żałuje, że byłam wtedy taka młoda i głupia i słuchałam rad "doświadczonej mamy" no bo przecież ona 4 dzieci wychowała... Nie wpadłam na to, że 4 wychowała, ale na MM, tylko siostrę karmiła piersią, ale to bardzo krótko, nawet nie wiem czy miesiąc to trwało. Ah... szkoda gadać to był dla mnie bardzo trudny czas
Jak chodziłam w weekendy do szkoły to w poniedziałki zwykle karmiłam córkę piersią a później jeszcze ściągałam pokarm żeby rozkręcić zaburzoną laktację po sobocie i niedzieli w nocy to samo, karmiłam i ściągałam, prawie przez to nie spałam... boże jak mi się przypomni co ja wyprawiałam to teraz aż mi się słabo robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 19:14
-
Karolina jeśli nie korzystasz z żadnych odliczeń od podatku to od tego roku wcale nie trzeba składać Pitu !!! US sam nas rozlicza na podstawie pitów, które otrzyma od pracodawcy. A po 15.02. Ma być uruchomiony jakiś system gdzie się będzie można zalogować i zobaczyć swojego wypełnionego pita i ewentualnie coś zmienić np. Odbiorcę 1% podatku, bo automatycznie będą wpisywać tego, gdzie poszedł twój 1% w zeszłym roku.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyespoir wrote:ale nie zawsze tak wygląda, tak samo nie zawsze sn to trauma - po co straszyć?
A czy ja kogoś strasze ? Pisze jak to u mnie wyglądało i z mojej perspektywy A cokolwiek się napiszę to będzie że zaraz ktoś straszy ? A jak co.chwila.ktos o wczesniakach z 33 tygodnia pisze to wtedy jest okej i to już nie jest straszenie ? -
nick nieaktualnyA zresztą wiadomo że każdy przypadek jest inny i każdy poród będzie wyglądał inaczej ,i każdy będzie opisywał go wkładając w to swoje emocje, bo do swoich odczuć emocji przeżyć każdy ma prawo. Zobaczycie jak sie zaczna porody... patrząc z perspektywy logicznej to jak ma wyglądać operacja na otwartym brzuchu,przecież wiadomo że to nie bułka z masłem. Ale spoko. Nic już na ten temat nie napiszę same się przekonacie i zobaczycie na swoim przykładzie.
-
Lolka30 wrote:Karolina jeśli nie korzystasz z żadnych odliczeń od podatku to od tego roku wcale nie trzeba składać Pitu !!! US sam nas rozlicza na podstawie pitów, które otrzyma od pracodawcy. A po 15.02. Ma być uruchomiony jakiś system gdzie się będzie można zalogować i zobaczyć swojego wypełnionego pita i ewentualnie coś zmienić np. Odbiorcę 1% podatku, bo automatycznie będą wpisywać tego, gdzie poszedł twój 1% w zeszłym roku.
-
nick nieaktualny
-
Blue2019 wrote:A zresztą wiadomo że każdy przypadek jest inny i każdy poród będzie wyglądał inaczej ,i każdy będzie opisywał go wkładając w to swoje emocje, bo do swoich odczuć emocji przeżyć każdy ma prawo. Zobaczycie jak sie zaczna porody... patrząc z perspektywy logicznej to jak ma wyglądać operacja na otwartym brzuchu,przecież wiadomo że to nie bułka z masłem. Ale spoko. Nic już na ten temat nie napiszę same się przekonacie i zobaczycie na swoim przykładzie.
Kazda z nas przejdzie go na swoj sposob.. To tak jak z cc.. Jedna lezy 10godz i pionizacja jest koszmarem a inna wstaje bez obaw i smiga jakby nic nie bylo. Tak samo sn.. To tak indywidualna sytuacja.. Jedna boli szycie krocza druga nawet nie wie ze jest szyta. Jedna ma bole krzyzowe inna brzuszne.
Nikt sie nie straszy. Jedynie mozemy sobie poczytac co sie dzieje na porodowkach i jakie sytuacje moga nas zastac.mysla.nieskalana, Franka2104, estrella, Kasiulka90, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Owszem tak można ale jak ktos chce złożyć szybciej jak np ja to moze sobie go wypełnić i wyslac internetowo.
.
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Blue2019 wrote:Dafi
A w ogóle na jakiej platformie te pity mają.byc.udostepniane ?? To będzie się też robić przez jakiś profil.zaufany ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 20:14
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Blue2019 wrote:Dafi
A w ogóle na jakiej platformie te pity mają.byc.udostepniane ?? To będzie się też robić przez jakiś profil.zaufany ?
Btw
Dziewczyny gdyby któraś nie miala na kogo wplacic KRS to ja mam kuzynke ktorej synek 9 lat choruje na zanik miesni niestety ten gorszy typ bo Duchenne`a..
Gdyby któraś zechciala wesprzeć Tomka bede wdzieczna. Podsylam wam link do fundacji
Tomek Liwerski
http://www.opp.zdrowko.net/articles.php?lng=pl&pg=141
Nasi lekarze bardzo późno go zdiagnozowali.. Zreszta zdiagnozowal go rehabilitant i polecil wizyte u lekarza ortopedy innego i taki wyrok dostali. A zaczelo sie ze Tomek jako 1.5 roczniak chodzil za reke i przy meblach nie chcial sie puscic i potykal sie ciagle i przewracal.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:To będzie jakąś nowa strona Ministerstwa Finansów z logowaniem za pomocą podania kilku swoich danych, tak mówil wczoraj w faktach pan z Ministerstwa, także wydaje mi się że profil zaufany nie będzie potrzebny, tak samo jak do tej pory do złożenia deklaracji przez Internet.
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Pewnie że można, zwłaszcza że Ty masz zwrot na dziecko. A jak wiadomo że żadnych zwrotów i odliczeń nie będzie to nie trzeba sobie już tym głowy zawracać
.
Ja zapomniałam zresztą o tym systemie nowym i niepotrzebnie jej mieszalam. Dobrze ze mamy Ciebie :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 20:23
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Tak profil zaufany wchodzi w gre. Ja teraz skladalam na e-pity a po 15.02 po wpisaniu jakis tam danych ma byc juz gotowy pit do akceptacji lub modyfikacji jak chcesz wlasnie dopisac np KRS.
Btw
Dziewczyny gdyby któraś nie miala na kogo wplacic KRS to ja mam kuzynke ktorej synek 9 lat choruje na zanik miesni niestety ten gorszy typ bo Duchenne`a..
Gdyby któraś zechciala wesprzeć Tomka bede wdzieczna. Podsylam wam link do fundacji
Tomek Liwerski
http://www.opp.zdrowko.net/articles.php?lng=pl&pg=141
Nasi lekarze bardzo późno go zdiagnozowali.. Zreszta zdiagnozowal go rehabilitant i polecil wizyte u lekarza ortopedy innego i taki wyrok dostali. A zaczelo sie ze Tomek jako 1.5 roczniak chodzil za reke i przy meblach nie chcial sie puscic i potykal sie ciagle i przewracal.
współczuję Daffi, mój szwagier też choruje na zanik mięśniFasolka77
-
Daffi wrote:No dokladnie. Karolinka w zasadzie nie musi robic nic.
Ja zapomniałam zresztą o tym systemie nowym i niepotrzebnie jej mieszalam. Dobrze ze mamy Ciebie :p
Dzięki dziewczyny! Czyli nie muszę nic składać i wypełniać i nikt nie będzie mnie za to ganiał ? -
Przyszły mi dzisiaj te ubranka z allegro od Krzysiu-Jarzyna, które polecała mysla.nieskalana. Na prawdę fajne, jak na taką cenę to super. Będą do szpitala na początek, a może i przetrwają pranie w 60st
Również polecam jeśli jeszcze macie w planach takie zakupy.
Zamówiłam też rożek do szpitala za 17zł! Taki żeby nie było szkoda w razie czego wyrzucić, też fajny. Te ceny są tak niskie, a jakość produktów niezła, jestem zaskoczona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 20:32
mysla.nieskalana, Karollinax26, Daffi, estrella, Lolka30, valetta94, Fasolka77, martusiawp, Kasiulka90, Tunia76 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Fasolka.. Ona tak mlodo zaszla w ciaze.. Wierzyla w lekarzy ze maly tak moze sie jeszcze potykac.. On sie urodził 4 czerwca 2009 a dzien po nim moj chrzesniak.
O ile do 6rz jeszcze jakos szlo tak teraz Tomek bardzo ciezko juz chodzi.. Lydki ma bardzo przerosniete.. Rehabilitacja naprawdę dziala ale tez kosztuje.. Na nfz maja tylko 2 w tyg a doplacaja zeby miec 5 w tyg. Juz ma winde w szkole i musi korzystac.. Ogolnie z 2 lata i czeka ich wózek a później wiadomo co sie bedzie dzialo. Nie moga zdecydować sie na kolejne dziecko bo kuzynka jest nosicielka tego wadliwego genu.. Jej mama takze i siostra również.. Musialyby rodzic corki ktorym jest szansa nie przekazac genu ale nie wiem jak sie ma to w %. A jesli corka odziedziczy to i ona sie musi martwic pozniej o przyszłość dziecka ktore zechce począć i takie błędne kolo sie tworzy. -
B_002 wrote:Przyszły mi dzisiaj te ubranka z allegro od Krzysiu-Jarzyna, które polecała mysla.nieskalana. Na prawdę fajne, jak na taką cenę to super. Będą do szpitala na początek, a może i przetrwają pranie w 60st
Również polecam jeśli jeszcze macie w planach takie zakupy.
Zamówiłam też rożek do szpitala za 17zł! Taki żeby nie było szkoda w razie czego wyrzucić, też fajny. Te ceny są tak niskie, a jakość produktów niezła, jestem zaskoczona
B_002 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Dzięki dziewczyny! Czyli nie muszę nic składać i wypełniać i nikt nie będzie mnie za to ganiał ?