X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to CC to wiecie, najlepiej w jakiejś prywatnej klinice, dobre jedzonko, jednoosobowa sala i super hiper opieka. eeeh myślenie życzeniowe

malutka_mycha, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir,jesteś bohaterką. Każda mama jest bohaterką. Każdy poród jest inny. Ogólnie nie ma co porównywać ani porodów,ani dzieciaczków.

espoir, Natalia-tosia, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A na co Wy te materiałowe torby kupujecie?

Kurcze od razu czuć że te dziecko inaczej leży. Wczoraj jeszcze na bank leżała główka w dół a dzisiaj rano była spokojniutka. A teraz czuję jak nóżkami na dole przebiera a zazwyczaj rzadko coś na dole czułam bo główka tam była.
    Mąż się cieszy ze cc jest prawdopodobne, świr. On się boi że po porodzie sn będę tak rozciąganie ta że nie będę odczuwać przyjemności podczas seksu. I woli blizne na brzuchu :)

Ja ją kupiłam na pranie dla małego :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ale to ja nie będę odczuwać tej przyjemności! Więc to jest oznaka jak bardzo on mnie kocha :)
    A ja sama nie wiem czy wolę sn czy cc i cieszę się że nie do mnie będzie należeć decyzja :)
    kochana jak ty nie będziesz odczuwała przyjemności to on też nie bo u to nie takie pewnie ma myślenie ha ha ha. albo jeszcze sobie wkręca że już nie będziesz chciała wtedy uprawiać seksu

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja nigdy wycieków nie miałam przed porodem, a mleko jak z krowy leciało :)

co do tego czemu mam dodatkowe USG - mam synka po udarze, więc wolą dmuchać na zimne.

a co do opieki po cc to wcale nie musi tak wyglądać, ale nic już nie piszę, bo znowu będzie, że zgrywam bohaterkę ;)
    Ja uwielbiam twoje opowieści o cesarskim cięciu, dodaje mi to otuchy że gdyby mi się trafiło to przecież nie musi być wcale tak źle. Ja się dobrze nastawiam na oba porody, mam różne zapytajki do jednej formy porodu i do drugiej - ale jednak ta obecność męża przy porodzie siłami natury to jest dla mnie coś bardzo ważnego,już nieraz mówiłam o tym jakim on jest dla mnie wsparciem i wiem że to już jest monotonne ale nie wyobrażam sobie że miało go nie być

mysla.nieskalana, DorotaAnna, espoir, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    kochana jak ty nie będziesz odczuwała przyjemności to on też nie bo u to nie takie pewnie ma myślenie ha ha ha. albo jeszcze sobie wkręca że już nie będziesz chciała wtedy uprawiać seksu
    Ja tam wolę myśleć że jemu o mnie chodzi :D

Karmelllka90, Tunia76, espoir, Wiewióreczka, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja ją kupiłam na pranie dla małego :)
    To te ubranka trzeba czy można izolować? Chodzi o to że będą mega brudne i żeby naszych rzeczy nie wybrudzily czy nie wolno tego mieszać z naszymi?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle faceci to oni też po kryjomu swoje w necie wyczytaja.

malutka_mycha, Fasolka77, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To te ubranka trzeba czy można izolować? Chodzi o to że będą mega brudne i żeby naszych rzeczy nie wybrudzily czy nie wolno tego mieszać z naszymi?
    ja mam w planie prac osobno dziecięce ubranka dlatego nie zamierzam wrzucać do tego samego kosza co nasze. A kosz też preferuje materiałowy na pewno nie zamykane bo wiadomo ulane czy coś to tak nie za ładnie to pachniesz czy będzie się kisić

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Ja mysle, e tu chodzi glownie o nasza wygode :)
    np. ja tez kupie oddzielny kosz na brudne rzeczy maluszka i bedzie stal gdzies kolo lozeczka. Tak po kazdym przebieraniu bedzie blisko, zeby wyrzucic i potem wszystko niesiemy do pralki. Nie trzeba potem przebierac i szukac dzieciecych ubranek w naszym koszu zeby je wyprac.

malutka_mycha, DorotaAnna, estrella, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam że są jakieś wytyczne że nasze i dziecięce ubranka nie mogą być w jednym koszu :D

f1d9680377.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł z tym oddzielnym koszem na pranie, musze jutro wyciagnać męża do sklepu

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykupilam antybiotyk. Nie bylo tego Amylanu i mam zamiennik Amoksiklav. Troche porozmawialam z farmaceuta o tym antybiotyku i przekonal mnie ze lekarze ciezarnym niechetnie przepisuja a jak juz bylam i mnie ogladnal to wiedzial co robi. Na jutro rano bede miala te oslonowke. Kupilam dla świętego spokoju ten tantum verde i juz.
    Mlody dzis jest niepojety tak kopie.

Pisalyscie o kluciach.. To ja wam powiem tak..siedzac w przychodni zaczelo mnie kluc z prawej str pod zebrami nie wiem co to ale kluje caly czas.. Cos ala kolka nie wiem jak to nazwac..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie tak jak dziewczyny wyżej xd jeżeli chodzi o to czemu maluszka pranie będzie osobno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 17:11

malutka_mycha lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja mysle, e tu chodzi glownie o nasza wygode :)
    np. ja tez kupie oddzielny kosz na brudne rzeczy maluszka i bedzie stal gdzies kolo lozeczka. Tak po kazdym przebieraniu bedzie blisko, zeby wyrzucic i potem wszystko niesiemy do pralki. Nie trzeba potem przebierac i szukac dzieciecych ubranek w naszym koszu zeby je wyprac.
    No właśnie taki sam mam plan. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ale tak na słodko ? :)

tak :) makaron pełnoziarnisty, ser biały pokruszony i masełko z bułeczka tartą :) i ksylitol :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

ja wolę osobno bo osobny proszek będę używać i wolałabym nie brudzić kupą swoich ciuchów :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam za dwie dyszki rożek do szpitala :) ale jest tak śliczny, że mam nadzieję, że przetrwa pranie w wysokiej temperaturze :)

bbb25f0837685591med.jpg

Daffi, mysla.nieskalana, DorotaAnna, espoir, chce_byc_mama, Tunia76, Franka2104, valetta94, Wiewióreczka, estrella, B_002, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    U mnie to samo… Bardzo chcialabym karmic piersia no tak minimum przez pierwsze 3 miesiace, ale na wszelki wypadek i tak kupie mleko.
    Na pewno bede walczyc, a jak sie nie uda to trudno
    A ja konsultowałam się z CDL i wytłumaczyła mi podając kilka argumentów żeby nie kupować MM, bo zwykle jak jest kupione MM na początku to łatwiej się poddać :-), tak też było w przypadku Tosi, teraz wiem, że mogłam zrobić jeszcze więcej żeby powalczyć o laktację;-)
    MM kupię dopiero jak faktycznie okaże się, że nie mam pokarmu i będzie susza w piersiach:D Inaczej będę przystawiać, przystawiać, przystawiać :-) o ile zdrowie moje i Bianki na to pozwoli.

Paula 90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potwierdzam z koszem - też mieliśmy/mamy osobno :)

Fasolka77, Karmelllka90, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ