X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to juz rozumiem o co chodzi z ta sliwka. No to rzeczywiscie bardzo kiepski prezent w cukrzycy ciazowej…. ;/

Bo ja myslalam, ze moze chodzi o ten alkohol, ale z drugiej strony to nie ma go tam przeciez az tyle, zeby mogl cokolwiek zaaszkodzic.

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że zmniejszona ilosc ruchow dziecka to powód do kontroli, a jak nagle zaczeło się więcej ruszać to też powod do paniki?? Cos mi to dziecko szaleje chyba za bardzo, w nocy od 23 do 4 ciagle się przeciagał, kritkie chwile spoczynku miał, teraz co się położe to tak samo. Niby nie wykonuje jakiś gwałtownych ruchów ale jeszcze tyle czasu to się nie wiercił.

• stresant Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie obchodzimy Walentynek ani dnia kobiet ani innych takich Świat......

A jak sie pytam meza czy mnie kocha, to mi mowi "ze powiedzial mi to 20 lat temu....a jakby sie cos w tej kwestii zmienilo to mnie poinformuje" :)

Juz sie przyzwyczailam, ze nie slowa sie licza a czyny, wole jak mi ugotuje obiad niz 5 razy powie ze mnie kocha a glodna bede :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:48

B_002, malutka_mycha, estrella, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo bułeczka pszenna beeeeeeeeeeeeee..... po godzinie 162!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Bo szybko straciła na długości, wiadomo. Lepiej nie ryzykować tylko założyć. W którym tyg Ci założyli ?
    Skończony 28

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja ogolem nie zwracam na to uwagi bo my nie obchodzimy komercyjnych świat które przyszły z zachodu bo myślę że kochać i szanować się trzeba cale Zycie cały rok cały związek ... I mój mąż wie że kwiaty czekoladki czy kolację to mają być zawsze stosownie do okazji więc dla nas to zwykły dzień nie robimy żadnych prezentów o takich innych :)
    My też nie obchodzimy :)
    Ale tu nie chodzi o komercyjne święta tylko bo rocznic też nie obchodzimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:47

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dokładnie. Zaciskać nogi laski i wypakowujemy się od połowy marca najwcześniej :D

Właśnie się ogarnęłam, że mi zostało 2 miesiące do terminu 036.gif
    Ja 15 marca będę miała skończony 38tc, a to już za miesiąc! :O

Paula 90, Fasolka77, estrella, Tunia76 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina przesuniecia i ja tu wsrod wszystkich chorych.. Masakra

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Dziewczyny wiem, że zmniejszona ilosc ruchow dziecka to powód do kontroli, a jak nagle zaczeło się więcej ruszać to też powod do paniki?? Cos mi to dziecko szaleje chyba za bardzo, w nocy od 23 do 4 ciagle się przeciagał, kritkie chwile spoczynku miał, teraz co się położe to tak samo. Niby nie wykonuje jakiś gwałtownych ruchów ale jeszcze tyle czasu to się nie wiercił.
    Zwiększona też się kontroluje.Ale.moze po prostu mam taki dzień.Moja wczoraj bardzo mało a dzisiaj się już non stop szaleje.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja 15 marca będę miała skończony 38tc, a to już za miesiąc! :O
    Ja jeśli nie urodze wcześniej to 25 marca mam termin ostateczny na wywołanie.Także mam 5 tyg .Jeżu to jest już praktycznie zaraz.

B_002, stresant, estrella, Tunia76 lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Lili poobserwuj, jeśli to chwilowe to pewnie nic złego się nie dzieje. U mnie to chyba czasem zależy od tego co jadłam, wczoraj jadłam mniej słodkiego i ruchy były przez cały dzień delikatniejsze niż zwykle, a jak się nażrę nutelli to mała szaleje :D
    Jak cię to dalej będzie niepokoić to idź do kontroli, lepiej raz za dużo niż za mało.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili moja tak miała kilka dni, nie kontrolował tego. Wczoraj jakby do normy wróciła. Nie wiem czy powinnam z tym iść, dzisiaj mam to usg to zobaczymy

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90

Mój syn też non stop wariuje...mam wrażenie że on nigdy nie śpi ale ma tak od początku więc uznaje że to normalne najwidoczniej takie rozbrykane dziecko mam :)

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:

ciężko powiedzieć Lili... na SR mówili, że zarówno brak ruchów jak i zwiększona aktywność to powód do kontroli.. ale dzieci też miewają gorsze i lepsze dni.... jesli czujesz, że jest za bardzo aktywne to jedź na IP, będziesz spokojniejsza

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja jeśli nie urodze wcześniej to 25 marca mam termin ostateczny na wywołanie.Także mam 5 tyg .Jeżu to jest już praktycznie zaraz.

A to będziesz też szczęśliwa marcowka :) wszystko już gotowe ??

• chce_byc_mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z kolei obchodzimy wszystkie swieta - Walentynki, dzien kobiet, rocznice, urodziny, mikolajki.

Zawsze dostaje od meza chociazby jakas drobnoste:) Jestsmy razem juz chyba z 9 lat, ale i tak codziennie na przerwie wisze na telefonie i rozmawiamy przez godzine.
    Co do wyznan 'Kocham Cie' - odkad jestesmy razem to nie bylo dnia zebysmy sobie tego nie powiedzieli minimum raz dziennie.
    Zreszta oboje jestesmy bardzo wylewni, duzo rozmawiamy i sie przytulamy.

Zreszta ja jak wychodze do pracy to nawet z psem sie zegnam 5 minut i mu dziesiec razy powtarzam, ze go kocham i niedlugo wroce hehe :D
    Tak nie w temacie - pies to jedna z lepszych decyzji jaka podjelismy w zyciu. Jak wrocimy do Polski to na bank chcemy jeszcze jednego :)

Kasiulka90, Karmelllka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Lili poobserwuj, jeśli to chwilowe to pewnie nic złego się nie dzieje. U mnie to chyba czasem zależy od tego co jadłam, wczoraj jadłam mniej słodkiego i ruchy były przez cały dzień delikatniejsze niż zwykle, a jak się nażrę nutelli to mała szaleje :D
    Jak cię to dalej będzie niepokoić to idź do kontroli, lepiej raz za dużo niż za mało.

ja 1,5 tyg temu byłam na IP bo sie mało ruszał ale wszystko było ok.. w poniedziałek natomist sobie odbił i od 6-24 szalał na maxa :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Godzina przesuniecia i ja tu wsrod wszystkich chorych.. Masakra
    Tego najbardziej nie lubię w publicznych przychodniach. W prywatnych to jest większa szansa że jak się przyjdzie na umówioną godzinę to się o tej wejdzie i nie czeka niepotrzebnie. A tak to trzeba siedzieć wśród chorych. Trzymaj się Daffi!

Daffi lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie obchodzimy walentynek. Ale to tak jakoś bez powodu. Nie leży nam to święto.

Mój mąż na przykład wczoraj wysprzątał kuchnie i ogarnął podłogi jak ja już spałam. To dla mnie najlepsza walentynka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmellka mnie strofujesz z tymi pomiarami a sama z szyjką szalejesz :) wyluzuj!!! wszystko jest ok!!
    O dziwo tym razem szyjkę przyjelam. Jest gdzieś w glowie,że muszę mieć na to kontrolę. Bo tak czy siak się skraca. I muszę przypilnować tego minimum, żeby nagle mi nie powiedzieli 2 mm temu mogliśmy założyć a teraz to już leżeć i czekać... Bo ja leżę bardzo! dużo oj bardzo! Nie wiem kiedy miałam w ręce coś cięższego niż moja torebka haha :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 1675 1676 1677 1678 1679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ