X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja też chcę iść.do kina na ten film ale czekam aż szał minie :)

Fasolka nie ma co trafione w ch.... z ta śliwka w ciąży o.O

w ciąży jak w ciąży ale z cukrzycą ciążową??? a daj spokój.. wkurwia mnie chłop... wypił trochę w sobotę i się tu puszył jak to on nie będzie wnuka szkolił.. ja mu wyszkolę... żeby się nie zdziwił.. a tego żarciki.. ciągle te same... mam na niego alergię...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas wczoraj na seansie 5 osób było w tym uwaga: facet który przyszedł sam. I nie wiem czy go laska wystawiła czy taki fan :)

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja też chcę iść.do kina na ten film ale czekam aż szał minie :)

Fasolka nie ma co trafione w ch.... z ta śliwka w ciąży o.O

hmm a cos mnie ominelo? co jest nie tak ze sliwka w ciazy? Bo wczoraj widzialam wlasnie reklame i mnie taka ochota naszla. Czy chodzi o ten alkohol?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Fasolka! Przylbica odpada :P A na szybko nie kupię nic do fotografowania. Niedługo ma urodziny, mam już książkę dla niego a na jutro to nie wiem. Może coś im upieke dobrego na przykład :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dzieki Kasiulka90 tez napewno sprawdze :) ostatnio mi sie tak wieczory dluza… Wracam z pracy, ide z psem, potem kolacja, prysznic i jakos ostatnio nie mam co ze soba zrobic. Z checia cos fajnego obejrze

chce_byc_mama... ja nie wiem jak mogą Ci sie wieczory dlużyć jak jeszcze pracujesz... ja na nic nie mam czasu z tą cholerną cukrzycą.. wiecznie jedzenie i pomiary, zakupy i planowanie... a do tego wyprawka, dom, spacery.. normalnie nie mam czasu na oglądanie seriali w necie.. przed cc miałam czas na wszystko.. nawet książki czytałam :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Lili ile cm miała twoja szyjka jak złożyli pessar?

Karmellka mnie strofujesz z tymi pomiarami a sama z szyjką szalejesz :) wyluzuj!!! wszystko jest ok!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja to bym z tą szczelnością uważała. Jak włożysz mokre ciuszki i poleżą ze dwa dni to gnić zaczną

hmmm, lepszy kosz wiklinowy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To u nas wczoraj na seansie 5 osób było w tym uwaga: facet który przyszedł sam. I nie wiem czy go laska wystawiła czy taki fan :)

no tak ale jutro szał pał... Walentynki.. you know...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    hmm a cos mnie ominelo? co jest nie tak ze sliwka w ciazy? Bo wczoraj widzialam wlasnie reklame i mnie taka ochota naszla. Czy chodzi o ten alkohol?

Chodzi o cukrzycę ciążową :) suszone owoce i na dodatek w czekoladzie... :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

No raz że.alkohol A drugie że fasolka ma.cukrzyce ciążowa to przecież nie może tego jeść :)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Nie, no jutro to bym się z domu nie ruszała :) ani w weekend. Żadne kino, teatr, restauracja. Dostała bym szału z takim tabunem ludzi

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    O matko, Fasolka! Przylbica odpada :P A na szybko nie kupię nic do fotografowania. Niedługo ma urodziny, mam już książkę dla niego a na jutro to nie wiem. Może coś im upieke dobrego na przykład :)

ja bym przygotowała coś dobrego, kolacja przy świecach, te sprawy... ale K. wraca o 18 głodny ... a ja kolację o 20 jadam.. i dupa... przyłbica wystarczy :)
    KIWONA zrób nastrój, coś extra do jedzenia, jakieś słodkości i będzie ok :)

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Ja ogolem nie zwracam na to uwagi bo my nie obchodzimy komercyjnych świat które przyszły z zachodu bo myślę że kochać i szanować się trzeba cale Zycie cały rok cały związek ... I mój mąż wie że kwiaty czekoladki czy kolację to mają być zawsze stosownie do okazji więc dla nas to zwykły dzień nie robimy żadnych prezentów o takich innych :)

Fasolka77, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomysł na pomidorową! Bo wstawiłam wywar na zupę nie mając pomyslu jaką zrobić A teraz już wiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    hmmm, lepszy kosz wiklinowy?
    No tak mi się widzi właśnie. Ja nawet worki z rzeczami do szpitala mam jeszcze rozszczelnione (te ikeowskie) i tak leżą "uchylone" z zawartością. Przed wyjściem tylko pozamykam.

Kiedyś mi na stroju kąpielowym grzyby wyrosły. Był zamknięty w woreczku foliowym przez czas podróży i jednego dnia wcześniej. Wypieprzyłam na śmietnik i od tego czasu unikam "szczelności" bez próżni :D

Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja ogolem nie zwracam na to uwagi bo my nie obchodzimy komercyjnych świat które przyszły z zachodu bo myślę że kochać i szanować się trzeba cale Zycie cały rok cały związek ... I mój mąż wie że kwiaty czekoladki czy kolację to mają być zawsze stosownie do okazji więc dla nas to zwykły dzień nie robimy żadnych prezentów o takich innych :)
    My okazujemy sobie czułość na co dzień, ale zawsze to fajnie jakiś wyjątkowo miły element wprowadzić raz na czas i to jest dla nas okazja :) Podobnie jak urodziny, dzień mężczyzny czy kobiet :)

Blue2019, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Lili ile cm miała twoja szyjka jak złożyli pessar?
    2,3. W poniedziałek przy mierzeniu miała 3,2 a w piatek już 2,3 wiec od razu zdecydowali że zakładają.

• stresant Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak Wy mozecie tak gotowac, ja nie potrafie sie przemoc :)

jak wchodze do kuchni to mnie cofa....zupy to juz tydzien nie jadlam......wczoraj zrobilam watrobke z ryzem i to tyle zeby mi na dzis jeszcze starczylo....

Podziwiam Was :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    2,3. W poniedziałek przy mierzeniu miała 3,2 a w piatek już 2,3 wiec od razu zdecydowali że zakładają.

Bo szybko straciła na długości, wiadomo. Lepiej nie ryzykować tylko założyć. W którym tyg Ci założyli ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    No tak mi się widzi właśnie. Ja nawet worki z rzeczami do szpitala mam jeszcze rozszczelnione (te ikeowskie) i tak leżą "uchylone" z zawartością. Przed wyjściem tylko pozamykam.

Kiedyś mi na stroju kąpielowym grzyby wyrosły. Był zamknięty w woreczku foliowym przez czas podróży i jednego dnia wcześniej. Wypieprzyłam na śmietnik i od tego czasu unikam "szczelności" bez próżni :D

chyba jeszcze poszukam takich a'la wiklinowych ale plastikowych, plecionych .. będą lepsze w utrzymaniu...

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1674 1675 1676 1677 1678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ