Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:To ja bym byla ciagle chora.. Raz ze w takiej temp suche powietrze.. A dwa nie umialabym zasnąć w takim cieple.. U nas tez jest podlogowka ale tak z umiarem :p
No jak u nich jestem to tylko chodze i dysze. Czlowiek od razu zmeczony i taki rozleniwiony sie robi przy takiej temperaturze. No ale moj tato juz taki jest.
On tylko chodzi i ciagle pyta: 'nie jest Wam za zimno? nie jestescie glodni? Na co macie ochote? Chcecie winka? A moze pizze? A moze ciasteczko? A moze Wam zimno?' i tak w kolko, no ale kochany jestNatalia-tosia, Fasolka77, Daffi lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:U nas identyko
Ale nie mamy termostatu. Mamy włączony jeden grzejnik w mieszkaniu- wypracowaliśmy to metodą prób i błędów.
U nas w tej chwili 22 stopnie a ja siedzę w samych majtkachPamiętaj, jak ważne jest wietrzenie
Fasolka77, Paula 90, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
ja właśnie grzeszę... pół pszennej bułki z biały serem i dżemem malinowym maminej roboty....
edit: ale było pyszniutkieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 10:56
Kiwona, Blue2019, Misiabella, DorotaAnna lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:hahaha jak ojciec K... ale on z chytrości.. jak był kilka dni w szpitalu to kazał wyłączyć piec bo szkoda peletu a na zewnątrz koło 0....... oprócz takiego normalnego ma tez taki kominek na pelet z podajnikiem... ten kominek idealny na takie własnie sytuacje... złamał żebra miesiąc temu, wylądował z odmą w szpitalu i jak wrócil to zamiast korzystać z tego na pelet to wyłaził bo drewno na zewnątzr... przeziębił się oczywiście ale na szczęście nie poszło dalej do płuc....
Fasolka A myślisz że mój Tesciu z czego haha też z chytrosci bo za dużo opału pójdzie przecież po co palić w piecu jak termometr (czytaj guru i świętość domu!!!!) Wskazuje 20.stopni przecież można ubrać kożuch czapkę szalik i rękawiczki hahaFasolka77 lubi tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:No jak u nich jestem to tylko chodze i dysze. Czlowiek od razu zmeczony i taki rozleniwiony sie robi przy takiej temperaturze. No ale moj tato juz taki jest.
On tylko chodzi i ciagle pyta: 'nie jest Wam za zimno? nie jestescie glodni? Na co macie ochote? Chcecie winka? A moze pizze? A moze ciasteczko? A moze Wam zimno?' i tak w kolko, no ale kochany jest
mój jest taki sam!!ale u niego krążenie słabe i jest zawsze wyubierany i musi mieć ciepło
Fasolka77
-
Blue2019 wrote:Fasolka A myślisz że mój Tesciu z czego haha też z chytrosci bo za dużo opału pójdzie przecież po co palić w piecu jak termometr (czytaj guru i świętość domu!!!!) Wskazuje 20.stopni przecież można ubrać kożuch czapkę szalik i rękawiczki haha
mój ma swoje drewno ... na chuj ten kominek na pelet kupił to nie wiem....Blue2019 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Ja się właśnie wietrze, Kasiulka
Zrobiłam już 2 dniowy obiad a jeszcze jestem w koszuki nocnej
mogę sobie pozwolić na wietrzenie
Paula, ja tez mam jeszcze co najmniej 2 miesiące do porodu, raczej się nie spodziewam wcześniej. Tylko czasem, jak skurcze i te miesiączkowe bóle mocno dokuczaja, to zaczynam panikowac.Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny z szyjka tracąca na długości wczoraj poprosiłam moją przyjaciolke, żeby przejrzała wszystkie swoje USG pomiarowe bo my do tych samych ginekologów chodzimy, i na pomiary i ta sama prowadząca ciążę. Ona urodziła 1 grudnia, ona z tych co nie zgłębiała się i jak lekarz mowil, że szyjka prawidłowa to prawidłowa.
Ogólnie gdzieś tam koło 20 tc miała 4 cm, później na wszystkich USG pisała jej że długość szyjki prawidłowa ( ja to muszę mieć konkretny pomiar i wydruk :p) ale w 38 tc miała robione USG już takie przedporodowe i tam musiało być wszystko wypisane i ma napisane szyjka 1,8 cm. Urodziła w 41 tc miała poród wywołany OXY bo dziecko miało wąchania tętna nie jakieś straszne ale już postanowili wywołac. I jak na poród z oxy urodziła na prawdę sprawnie. Rano dostała kroplówkę z oxy zeszła jej pisały się skurcze, potem puściły i potem takie regularne się zaczęły robic, koło 22 dopiero ruszyło bardziej rozwarcie urodziła dnia następnego o 8 rano bez zzo. Ale mówi że bolało w chuj i następnym razem bierze. Bo do 7 cm było spoko więc nie chciała zzo a potem hardkor a już jej zzo nie dali.
Ja wiem, że reguły nie ma każda ciąża inna każda szyjka inna. Ale dodało mi to pokrzepienia że te szyjki właśnie stopniowo schodzą z długości. Gorzej jak w krótkim czasie jest zbyt duże zejście z długości lub za wcześnie uzyskamy za krótka szyjkę.
Aha ona miala też dość często napinanie brzucha i ogólnie miała twardy brzuszek bo pamiętam jak nasza prowadzącą się zawsze tego jej brzuszka czepiała i że ma jeść magnezFasolka77, valetta94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:oczywiście
https://jysk.pl/przechowywanie/kosze-itp/przechowyw-plastik-0/pojemnik-na-proszek-klas-6l
O.dzięki za linka.on jest taki tani ???? Mam niemalże taki sam w łazience na "szmaty" do sprzątania A w kuchni na ziemniaki i kupowałam w Kauflandzie uwaga za 18 zł.!!!! No tak.ale żeby do jyska zajrzeć na to już nie wpadłam -
Teraz zaczynam rozumieć, dlaczego moja pierwsza faza porodu była tak bolesna i długa
https://www.youtube.com/watch?v=URyEZusnjBI
Dorotka, pozwoliłam sobie wrzucić tutaj, bo nie wszystkie mają faceWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 10:55
Paula 90, Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:mój ma swoje drewno ... na chuj ten kominek na pelet kupił to nie wiem....
Śmiem.twierdizc że twój Tesciu to podobny rocznik co moj bo widzę że te same durne pomysły mająwczoraj właśnie dziwnilo do mojego męża żeby w Internecie sprawdził po ile mają wkłady kominkowe A na grzyba im jescze kominek...wyobraź sobie że rok temu kupili koze bo teściowa chciała będzie super będzie pasować i co koza jak kupiona była to w garażu jescze z cena stoi...teraz już kominek masakra....zero koncepcji sto pomysłów na minutę A potem płaczą że biedni emeryci że pieniędzy nie mają haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 10:56
-
Kiwona wrote:Ja się właśnie wietrze, Kasiulka
Zrobiłam już 2 dniowy obiad a jeszcze jestem w koszuki nocnej
mogę sobie pozwolić na wietrzenie
Paula, ja tez mam jeszcze co najmniej 2 miesiące do porodu, raczej się nie spodziewam wcześniej. Tylko czasem, jak skurcze i te miesiączkowe bóle mocno dokuczaja, to zaczynam panikowac.
Kiwona dwudniowy czy dwudaniowy?co dobrego upichciłaś bo nie mam koncepcji....
ja też siedzę w piżamie jeszcze... mam zacząć prać ale nie mogę się zebrać.... dziś tylko spacerek w planie i jakiś obiadek muszę ogarnąćFasolka77
-
Blue2019 wrote:O.dzięki za linka.on jest taki tani ???? Mam niemalże taki sam w łazience na "szmaty" do sprzątania A w kuchni na ziemniaki i kupowałam w Kauflandzie uwaga za 18 zł.!!!! No tak.ale żeby do jyska zajrzeć na to już nie wpadłam
tak, taki tani.. na ziemniaki mówisz... hmmmm... jutro pojdę dokupić
zastanawiam się jeszcze nad kupnem kosza na brudne ciuszki Maluszka... to wiaderko za małe na pewno ale nie wiem czy nie kupię własnie takiego szczelnie zamykanegoFasolka77
-
nick nieaktualnyTak na prawdę kwietniówka u nas na forum, żadna jeszcze nie popuściła nóg i bardzo dobrze! India nasza dziewczyna też ale ja uwazam, że termin to ona miała marcowy, a Polcia taka kobitka duza, że może India źle termin miała wyliczony. Wolę tak myśleć
A ta dziewczyna co takiego okruszka urodziła to tak myślałam od razu, że hipotrofia.
Dziewczyny ja tam wole myśleć że urodzę w donoszonej ciąży. Ogromnie się cieszę, że te maluszki sobie radzą. Ale wcześniactwo to wiele powikłań, których nie widać w momencie urodzenia. Dlatego trzymamy nogi razem!! Basia chyba pierwsza ma termin i niech zacznie nie wcześniej niż poczatek kwietnia!!Fasolka77, Kasiulka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Kasiulka, moja szyjka też traci długość, też się boję ale staram się myśleć pozytywnie
zostało mi 5 tyg do donoszonej ciąży, mam nadzieję że uda się wytrzymać i Marcelina nie będzie się za szybko pchała do wyjścia!
jeszcze zdąży nas zobaczyć
Nie ma reguły na szyjki, oczywiście ale ja pół żartem, pół serio liczę sobie, że jak teraz w ciągu 3 tyg straciła 6 mm, to do wizyty w 35 tyg będzie miała 20 mmmuszę wytrzymać, musimy, wszystkie! Obowiązkowo!
Napisałam wiadomość do mojej szefowej, na razie dość grzecznie, czy mogłaby moje druki z3 dostarczać w miarę jak najszybciej do ZUSu.Fasolka77, Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
My bylismy w kinie na Planeta Singli 2 - to bylo chyba jeszcze w listopadzie. Nie podobal nam sie i wyszlismy w trakcie trwania seansu.To samo jak bylismy na Botoksie - wyszlismy po 30 minutach i nie wytrwalismy do konca.
Teraz ogladamy sporo na Netflixie i mamy znow ochote na jakis fajny wciagajacy serial. Polecacie moze cos? Nic juz pewnie nie pobije Vikingow, ani Gry o Tron, no ale cos bysmy obejrzeli wieczorami jak czas sie dluzy