Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry
ja ostatnio mogłabym cały czas spać, co prawda budzę się kilka razy w nocy żeby przekręcić na drugi bok bo mnie biodra bolą i raz na siku ale tak to nie mam problemu ze snem. Rano wyprawiam córkę do przedszkola i dalej do łóżka i tak do 10.00, teraz siedzę w pidzamie i nadrabiam forum
Tunia trzymam kciuki!
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Daffi zdrówka i oby lekarz coś na to gardło poradził.
Ja nie kupuje monitora oddechu, u córki nie miałam i wierzę że i tym razem nie będzie takiej potrzeby. Specjalnej poduszki też nie kupuje jeśli nie będzie wskazań. Ogólnie tym razem nie szaleje z wyprawka, przy córce wszystkie hity z insta musiałam miecpokoik też jak z katalogu, a teraz nie mam takiej potrzeby. Kupuje tylko to co będzie potrzebne
jednak prawda że podejście przy drugim dziecku się zmienia.
Mycha też chciałabym iść na planetę singli tylko mój mąż po 2 części jest sceptycznie nastawiony... Ale może go namowieDaffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolka, mój mąż też wczoraj zaczął wyliczać to mówi że w terminie będę miala 1,6 haha.
Tego się trzymam mój inżynier nad tym czuwa! W piątek mam wizytę u swojej ginekolog będę miala też jeszcze jeden pomiar szyjki zobaczymy czy fatycznie ma te 3,34 czy inna metoda pomiaru. -
Heloł dziewczyny ja dziś pospalam do 10! Mało nie pogubilam kapci jak leciałam otworzyć drzwi pistonoszowi zakładając jednocześnie szlafrok hihi.
Daffi dużo zdrówka!
Tunia trzymam kciuki!.
Co do monitora oddechu to ja się zdecyduje raczej na używany babysense 5 lub 7.Daffi, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Blue2019 wrote:Śmiem.twierdizc że twój Tesciu to podobny rocznik co moj bo widzę że te same durne pomysły mają
wczoraj właśnie dziwnilo do mojego męża żeby w Internecie sprawdził po ile mają wkłady kominkowe A na grzyba im jescze kominek...wyobraź sobie że rok temu kupili koze bo teściowa chciała będzie super będzie pasować i co koza jak kupiona była to w garażu jescze z cena stoi...teraz już kominek masakra....zero koncepcji sto pomysłów na minutę A potem płaczą że biedni emeryci że pieniędzy nie mają haha
K. uprzedził ojca, żeby mi na urodziny nie przyniósł alko i słodkości... "teściu" odpowiedział, że już kupił.. i co dostałam??? pudełko śliwek nałęczowskich w czekoladzie... ja pierdole... ale się wkurwiłam! Ja mu w odwecie kupię na najbliższą okazję likierek kobiecy... niech pije...Blue2019 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Ja za bardzo panikuje i nie dalabym rady bez monitora. To samo moj kuzyn - w grudniu urodzila mu sie corka i mowil, ze przez pierwszy tydzien na zmiane czuwali przy lozeczku sprawdzajac, czy napewno oddycha az w koncu kupili monitor oddechu zeby moc zasnac.
Dzidzius oczywiscie bedzie spal z nami w pokoju, ale jego lozeczko jest oddalone ok 2 metry od naszego lozka… a zreszta - nawet jakby spal tuz obok to balabym sie zasnac, ze on przestanie oddychac a ja w pore nie zareaguje
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Kurczę, straszne maleństwo
U mnie leci 30 tydzień i obstawiam, że Klemek waży ok. 1400 g. A ta w 33tc nieco ponad 1000?
U mnie brzuch praktycznie całe dnie twardy... Mimo luteiny, magnezu i wypoczywania. Strasznie się boję, że urodzę skrajnego wcześniaka
także ten głowa do góry i dzielnie dążymy do bezpiecznego terminu i dopiero pozwalamy dzieciątkom wychodzić z brzuszków
Karmelllka90, Kasiulka90, Karollinax26, martusiawp, Natalia-tosia, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Kiwona dwudniowy czy dwudaniowy?
co dobrego upichciłaś bo nie mam koncepcji....
ja też siedzę w piżamie jeszcze... mam zacząć prać ale nie mogę się zebrać.... dziś tylko spacerek w planie i jakiś obiadek muszę ogarnąćU mnie dzisiaj klasyka, bo pomidorowa i lazanki.
Jutro walentynki, by trzeba jakoś uczcić, nie? Muszę i starego i młodego obdarowaćjakieś pomysły nie wymagające jeżdżenia po mieście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:14
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:W zasadzie liczę na to, że dwudniowy a chodziło mi o dwudniowy
U mnie dzisiaj klasyka, bo pomidorowa i lazanki.
Jutro walentynki, by trzeba jakoś uczcić, nie? Muszę i starego i młodego obdarowaćjakieś pomysły nie wymagające jeżdżenia po mieście?
Czyli jaki w koncu ten obiad hehe ?dwudaniowy, czy dwudniowy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:14
Kiwona lubi tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:My bylismy w kinie na Planeta Singli 2 - to bylo chyba jeszcze w listopadzie. Nie podobal nam sie i wyszlismy w trakcie trwania seansu.To samo jak bylismy na Botoksie - wyszlismy po 30 minutach i nie wytrwalismy do konca.
Teraz ogladamy sporo na Netflixie i mamy znow ochote na jakis fajny wciagajacy serial. Polecacie moze cos? Nic juz pewnie nie pobije Vikingow, ani Gry o Tron, no ale cos bysmy obejrzeli wieczorami jak czas sie dluzy
nie wiem gdzie znajdziecie ale ja polecam polski serial KRUK oraz ROJST- dla mnie bomba!Fasolka77
-
chce_byc_mama wrote:My bylismy w kinie na Planeta Singli 2 - to bylo chyba jeszcze w listopadzie. Nie podobal nam sie i wyszlismy w trakcie trwania seansu.To samo jak bylismy na Botoksie - wyszlismy po 30 minutach i nie wytrwalismy do konca.
Teraz ogladamy sporo na Netflixie i mamy znow ochote na jakis fajny wciagajacy serial. Polecacie moze cos? Nic juz pewnie nie pobije Vikingow, ani Gry o Tron, no ale cos bysmy obejrzeli wieczorami jak czas sie dluzyWspaniała historia, dużo się dzieje, pięknie wyreżyserowane i zagrane. Dłuuugie godziny przed tv gwarantowane
-
nick nieaktualnyLili90 wrote:Hej Kasiulka nie myśl tak o tym. Zobacz ile tu mamy koleżanek gdzie niby coś się dzieje, a dzielnie kroczymy do przodu i pokonujemy koleje tygodnie ciąży. Mi też od 17 tc brzuch ciagle twardniał, lekarz za kazdym razem powtarza ze byle do 34 tc wytrzymac, jak mnie skurcze złapały to w szpitalu kilka dni je wyciszali, mowili że macica była w gotowości do porodu, a nadal chodzę w dwupaku
także ten głowa do góry i dzielnie dążymy do bezpiecznego terminu i dopiero pozwalamy dzieciątkom wychodzić z brzuszków
-
Lili90 wrote:Hej Kasiulka nie myśl tak o tym. Zobacz ile tu mamy koleżanek gdzie niby coś się dzieje, a dzielnie kroczymy do przodu i pokonujemy koleje tygodnie ciąży. Mi też od 17 tc brzuch ciagle twardniał, lekarz za kazdym razem powtarza ze byle do 34 tc wytrzymac, jak mnie skurcze złapały to w szpitalu kilka dni je wyciszali, mowili że macica była w gotowości do porodu, a nadal chodzę w dwupaku
Jesteście dziewczyny naprawdę mistrzyniami w pocieszaniu i dodawaniu otuchy! Naprawdę mi ulżyło i stres przeszedłDziękuję! :*
Fasolka77, Lili90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kiwona wrote:W zasadzie liczę na to, że dwudniowy a chodziło mi o dwudaniowy
U mnie dzisiaj klasyka, bo pomidorowa i lazanki.
no i dupa.. łazanki miałam wczoraj
mój K. jest maniakiem samochodowym, stare klasyki, te sprawy (ma 40-letniego mercedesa- wyjeżdżamy raz w roku na zlot) ... lubi przy autach pomajstrować.. teraz pracuje hobbistycznie nad terenówką... i marzył o masce do spawania... to mu kupiłam taką wypasioną przyłbicę
ale będzie zaskoczony jutro! wczoraj mu zapowiedziałam, że mam nadzieję, że się kwiatami nie wykpi....
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Dzieki Kasiulka90 tez napewno sprawdze
ostatnio mi sie tak wieczory dluza… Wracam z pracy, ide z psem, potem kolacja, prysznic i jakos ostatnio nie mam co ze soba zrobic. Z checia cos fajnego obejrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:21
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:tak, taki tani.. na ziemniaki mówisz... hmmmm... jutro pojdę dokupić
zastanawiam się jeszcze nad kupnem kosza na brudne ciuszki Maluszka... to wiaderko za małe na pewno ale nie wiem czy nie kupię własnie takiego szczelnie zamykanegoFasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Ale dzisiaj pospalam, masakra
chyba 11 godz, oczywiście z przerwami ale niezbyt długimi. Jakoś mnie ta dzisiejsza wizyta na szczęście nie męczyła.
Ja gdzieś mam monitor oddechu, dostałam od cioci. Ale muszę go znaleźć bo dała nam go już jakiś czas temu. A gdybym nie miałam to raczej bym nie kupowała gdybym urodziła w terminie.
Wy się teraz stresujecie szyjkami a ja pewnie w 42 tc dalej będę miała 5 cm
Idę się szykować, proszę trzymać kciuki za dobre wieści i ładne zdjęcie(muszę pamiętać żeby pendrive wziąć!)
Kasiulka90, Kiwona, Fasolka77, martusiawp, Natalia-tosia, estrella, AniaKJ lubią tę wiadomość