X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja ostatnio mogłabym cały czas spać, co prawda budzę się kilka razy w nocy żeby przekręcić na drugi bok bo mnie biodra bolą i raz na siku ale tak to nie mam problemu ze snem. Rano wyprawiam córkę do przedszkola i dalej do łóżka i tak do 10.00, teraz siedzę w pidzamie i nadrabiam forum :)

Tunia trzymam kciuki!

Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

Daffi zdrówka i oby lekarz coś na to gardło poradził.

Ja nie kupuje monitora oddechu, u córki nie miałam i wierzę że i tym razem nie będzie takiej potrzeby. Specjalnej poduszki też nie kupuje jeśli nie będzie wskazań. Ogólnie tym razem nie szaleje z wyprawka, przy córce wszystkie hity z insta musiałam miec :) pokoik też jak z katalogu, a teraz nie mam takiej potrzeby. Kupuje tylko to co będzie potrzebne :) jednak prawda że podejście przy drugim dziecku się zmienia.

Mycha też chciałabym iść na planetę singli tylko mój mąż po 2 części jest sceptycznie nastawiony... Ale może go namowie :)

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, mój mąż też wczoraj zaczął wyliczać to mówi że w terminie będę miala 1,6 haha.
    Tego się trzymam mój inżynier nad tym czuwa! W piątek mam wizytę u swojej ginekolog będę miala też jeszcze jeden pomiar szyjki zobaczymy czy fatycznie ma te 3,34 czy inna metoda pomiaru.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł dziewczyny ja dziś pospalam do 10! Mało nie pogubilam kapci jak leciałam otworzyć drzwi pistonoszowi zakładając jednocześnie szlafrok hihi.
    Daffi dużo zdrówka!
    Tunia trzymam kciuki!.
    Co do monitora oddechu to ja się zdecyduje raczej na używany babysense 5 lub 7.

Daffi, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Śmiem.twierdizc że twój Tesciu to podobny rocznik co moj bo widzę że te same durne pomysły mają :D wczoraj właśnie dziwnilo do mojego męża żeby w Internecie sprawdził po ile mają wkłady kominkowe A na grzyba im jescze kominek...wyobraź sobie że rok temu kupili koze bo teściowa chciała będzie super będzie pasować i co koza jak kupiona była to w garażu jescze z cena stoi...teraz już kominek masakra....zero koncepcji sto pomysłów na minutę A potem płaczą że biedni emeryci że pieniędzy nie mają haha

K. uprzedził ojca, żeby mi na urodziny nie przyniósł alko i słodkości... "teściu" odpowiedział, że już kupił.. i co dostałam??? pudełko śliwek nałęczowskich w czekoladzie... ja pierdole... ale się wkurwiłam! Ja mu w odwecie kupię na najbliższą okazję likierek kobiecy... niech pije...

Blue2019 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Planeta singli 3 :) powiem Wam że wg nas lepsza niż 1 i 2, faktycznie komedia bo się posmialismy :)

też sie wybieramy, II super!!! chciałam jutro ale masakra w kinach...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za bardzo panikuje i nie dalabym rady bez monitora. To samo moj kuzyn - w grudniu urodzila mu sie corka i mowil, ze przez pierwszy tydzien na zmiane czuwali przy lozeczku sprawdzajac, czy napewno oddycha az w koncu kupili monitor oddechu zeby moc zasnac.
    Dzidzius oczywiscie bedzie spal z nami w pokoju, ale jego lozeczko jest oddalone ok 2 metry od naszego lozka… a zreszta - nawet jakby spal tuz obok to balabym sie zasnac, ze on przestanie oddychac a ja w pore nie zareaguje

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Kurczę, straszne maleństwo :( U mnie leci 30 tydzień i obstawiam, że Klemek waży ok. 1400 g. A ta w 33tc nieco ponad 1000? :( U mnie brzuch praktycznie całe dnie twardy... Mimo luteiny, magnezu i wypoczywania. Strasznie się boję, że urodzę skrajnego wcześniaka :(
    Hej Kasiulka nie myśl tak o tym. Zobacz ile tu mamy koleżanek gdzie niby coś się dzieje, a dzielnie kroczymy do przodu i pokonujemy koleje tygodnie ciąży. Mi też od 17 tc brzuch ciagle twardniał, lekarz za kazdym razem powtarza ze byle do 34 tc wytrzymac, jak mnie skurcze złapały to w szpitalu kilka dni je wyciszali, mowili że macica była w gotowości do porodu, a nadal chodzę w dwupaku ;) także ten głowa do góry i dzielnie dążymy do bezpiecznego terminu i dopiero pozwalamy dzieciątkom wychodzić z brzuszków :)

Karmelllka90, Kasiulka90, Karollinax26, martusiawp, Natalia-tosia, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kiwona dwudniowy czy dwudaniowy? :) co dobrego upichciłaś bo nie mam koncepcji....
    ja też siedzę w piżamie jeszcze... mam zacząć prać ale nie mogę się zebrać.... dziś tylko spacerek w planie i jakiś obiadek muszę ogarnąć
    W zasadzie liczę na to, że dwudniowy a chodziło mi o dwudaniowy ;) U mnie dzisiaj klasyka, bo pomidorowa i lazanki.
    Jutro walentynki, by trzeba jakoś uczcić, nie? Muszę i starego i młodego obdarować :) jakieś pomysły nie wymagające jeżdżenia po mieście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:14

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    W zasadzie liczę na to, że dwudniowy a chodziło mi o dwudniowy ;) U mnie dzisiaj klasyka, bo pomidorowa i lazanki.
    Jutro walentynki, by trzeba jakoś uczcić, nie? Muszę i starego i młodego obdarować :) jakieś pomysły nie wymagające jeżdżenia po mieście?

Czyli jaki w koncu ten obiad hehe ? :D :D dwudaniowy, czy dwudniowy? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:14

Kiwona lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    My bylismy w kinie na Planeta Singli 2 - to bylo chyba jeszcze w listopadzie. Nie podobal nam sie i wyszlismy w trakcie trwania seansu.To samo jak bylismy na Botoksie - wyszlismy po 30 minutach i nie wytrwalismy do konca.

Teraz ogladamy sporo na Netflixie i mamy znow ochote na jakis fajny wciagajacy serial. Polecacie moze cos? Nic juz pewnie nie pobije Vikingow, ani Gry o Tron, no ale cos bysmy obejrzeli wieczorami jak czas sie dluzy :)

nie wiem gdzie znajdziecie ale ja polecam polski serial KRUK oraz ROJST- dla mnie bomba!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie wiem gdzie znajdziecie ale ja polecam polski serial KRUK oraz ROJST- dla mnie bomba!

Dzieki, napewno sprawdze :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    My bylismy w kinie na Planeta Singli 2 - to bylo chyba jeszcze w listopadzie. Nie podobal nam sie i wyszlismy w trakcie trwania seansu.To samo jak bylismy na Botoksie - wyszlismy po 30 minutach i nie wytrwalismy do konca.

Teraz ogladamy sporo na Netflixie i mamy znow ochote na jakis fajny wciagajacy serial. Polecacie moze cos? Nic juz pewnie nie pobije Vikingow, ani Gry o Tron, no ale cos bysmy obejrzeli wieczorami jak czas sie dluzy :)
    Spróbujcie "Outlander", może Wam przypadnie do gustu :) Wspaniała historia, dużo się dzieje, pięknie wyreżyserowane i zagrane. Dłuuugie godziny przed tv gwarantowane ;)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Hej Kasiulka nie myśl tak o tym. Zobacz ile tu mamy koleżanek gdzie niby coś się dzieje, a dzielnie kroczymy do przodu i pokonujemy koleje tygodnie ciąży. Mi też od 17 tc brzuch ciagle twardniał, lekarz za kazdym razem powtarza ze byle do 34 tc wytrzymac, jak mnie skurcze złapały to w szpitalu kilka dni je wyciszali, mowili że macica była w gotowości do porodu, a nadal chodzę w dwupaku ;) także ten głowa do góry i dzielnie dążymy do bezpiecznego terminu i dopiero pozwalamy dzieciątkom wychodzić z brzuszków :)
    Lili ile cm miała twoja szyjka jak złożyli pessar?

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Kochana :**
    Jesteście dziewczyny naprawdę mistrzyniami w pocieszaniu i dodawaniu otuchy! Naprawdę mi ulżyło i stres przeszedł :) Dziękuję! :*

Fasolka77, Lili90 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę iść.do kina na ten film ale czekam aż szał minie :)

Fasolka nie ma co trafione w ch.... z ta śliwka w ciąży o.O

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    W zasadzie liczę na to, że dwudniowy a chodziło mi o dwudaniowy ;) U mnie dzisiaj klasyka, bo pomidorowa i lazanki.

no i dupa.. łazanki miałam wczoraj :(
    mój K. jest maniakiem samochodowym, stare klasyki, te sprawy (ma 40-letniego mercedesa- wyjeżdżamy raz w roku na zlot ;)) ... lubi przy autach pomajstrować.. teraz pracuje hobbistycznie nad terenówką... i marzył o masce do spawania... to mu kupiłam taką wypasioną przyłbicę :) :) :) ale będzie zaskoczony jutro! wczoraj mu zapowiedziałam, że mam nadzieję, że się kwiatami nie wykpi....

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kasiulka90 tez napewno sprawdze :) ostatnio mi sie tak wieczory dluza… Wracam z pracy, ide z psem, potem kolacja, prysznic i jakos ostatnio nie mam co ze soba zrobic. Z checia cos fajnego obejrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:21

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    tak, taki tani.. na ziemniaki mówisz... hmmmm... jutro pojdę dokupić :)
    zastanawiam się jeszcze nad kupnem kosza na brudne ciuszki Maluszka... to wiaderko za małe na pewno ale nie wiem czy nie kupię własnie takiego szczelnie zamykanego ;)
    Ja to bym z tą szczelnością uważała. Jak włożysz mokre ciuszki i poleżą ze dwa dni to gnić zaczną

Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Czyli jaki w koncu ten obiad hehe ? :D :D dwudaniowy, czy dwudniowy? :D

zależy od apetytów :) dwudaniowy jest na bank a czy dwudniowy to się po obiedzie okaże ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj pospalam, masakra :) chyba 11 godz, oczywiście z przerwami ale niezbyt długimi. Jakoś mnie ta dzisiejsza wizyta na szczęście nie męczyła.

Ja gdzieś mam monitor oddechu, dostałam od cioci. Ale muszę go znaleźć bo dała nam go już jakiś czas temu. A gdybym nie miałam to raczej bym nie kupowała gdybym urodziła w terminie.

Wy się teraz stresujecie szyjkami a ja pewnie w 42 tc dalej będę miała 5 cm :/

Idę się szykować, proszę trzymać kciuki za dobre wieści i ładne zdjęcie :) (muszę pamiętać żeby pendrive wziąć!)

Kasiulka90, Kiwona, Fasolka77, martusiawp, Natalia-tosia, estrella, AniaKJ lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ