X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha

Z tego co słyszałam po zmianie tych przepisów to ułożenie pośladkowo nie jest wskazaniem do cc u wielorodek u kobiety rodzącej po raz pierwszy lekarz może podjąć taka decyzję ale nie musi to lekarz szpitalny decyduje ,ale warto te informacje zweryfikować

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Absolutnie nie chcialam cię wystraszyc, przepraszam. Po prostu masz dzisiaj konsultacje ze swoim prowadzącym powiedz mu o tym bo wiem, że z szyjka też mówiłaś ze się skraca.

Oczywiście dziekuje za zwrócenie uwagi na to :* Zapytam, jestem jakoś pozytywnie nastawiona do wizyty, mam nadzieję że szyja stanęła na 1,5 cm, trzymajcie kciuki.

malutka_mycha, Karmelllka90, martusiawp, Wiewióreczka, estrella lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ułożenie dziecka nie ma wpływu na jego obnizenie. To akurat widac, dlatego zapytałam Valetta94 czy miała tak nisko od początku.
    Ja nie mówię że ma wpływ na obniżenie, tylko brzuch inaczej wygląda, zmienia się kształt. Widzę po swoim. I wtedy może być takie złudzenie że się obniżył.
    ale jak napisałam, warto to skonsultowac

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dafi

A ciekawe jaka teraz będzie cena bo jednak to kwota sprzed 10 lat , jak zaktualizuj mi bazę danych to sprawdzę ile cc kosztowała 7 lat temu A ile 3 lata temu ;) A dokładnie w jakie opcje weszłas ?
    Swiadczenia medyczne.

Blue2019 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    to cale szczescie. bo ja tamtej na oczy nie chce widziec. zero pomocy z jej str tylko sterta ulotek.. i nacisk na mm a ja chce kp. ona mi w niczym nie podpowie.. a tą ktora chce znam od dziecka.. mieszkalysmy na jednym osiedlu.. z synami jej sie w piaskownicy bawilam;p zlota babeczka ktora pamieta wszystkie swoje skarby ktorymi sie opiekowala.
    To najlepiej już złóż do tej drugiej deklarację wyboru i będziesz mieć to z głowy :).

Daffi lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Malutka mycha

Z tego co słyszałam po zmianie tych przepisów to ułożenie pośladkowo nie jest wskazaniem do cc u wielorodek u kobiety rodzącej po raz pierwszy lekarz może podjąć taka decyzję ale nie musi to lekarz szpitalny decyduje ,ale warto te informacje zweryfikować
    Dzisiaj mam szkołę rodzenia w naszym szpitalu to spytam. Już sobie spisała listę pytań :)

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Valetta test z wiedzy o czym? O Ameryce?

Hahaha rozsmieszyłaś mnie :D Niestety nie z wiedzy o Ameryce :/ Z wiedzy statkowej, wszystkie procedury, kodeksy, przepisy, wiedza nawigacyjna.. potem rozmowa z jakimś ich ziomkiem i on dodatkowo zadaje pytania.. Mąż sobie od 2 tygodni wszystko powtarzał z książek bo czort wie o co oni zapytają..

malutka_mycha lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    To najlepiej już złóż do tej drugiej deklarację wyboru i będziesz mieć to z głowy :).
    zajme sie tym jutro po wizycie.

Lolka30 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła że niektóre brzuchy opadają tak nieznacznie że kobieta nawet nie zauważy. blue twoja miednica jest wąska więc może też to wygląda inaczej.
    Ja zazwyczaj u ciężarnych w moim otoczeniu zawsze wychwycalam to opadnięcie. Nawet położna mowila, że to taki wyznacznik dla otoczenie oo brzuszek ci opadł to zaraz urodzisz. Ale ja mówię tylko to co nam na SR mówili, ale też czytałam przypadek gdzie w drugiej ciąży dziewczynie opadł w 32 tc a urodziła w terminie. Generalnie też podobno łatwiej się oddycha jak brzuszek opadnie, że kobieta rozpozna tak lub tak.

Blue2019 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta jakie Ty masz sliczne wlosy...ja to mam jedno marzenie w zyciu miec takie wlosy moge byc gruba mala z krzywymi nogami ale miec takie wlosy :) marzenie scietej glowy :)

wszedzie ta papierologia jest, oby mezus zdazyl na smalot, trzymam kciuki.....a co to za bandera ze zostaje w Ameryce a marynarze samolotem do PL?

Dorota nie wiem na jakiej podstawie lekarz stwierdzil, ze maly ? jak ma 1700g a suwaczek Ci pokazuje 30+4.....ja bylam u lekarza w 30 + 0 i mial 1600g i mowil ze jest nawet wiekszy niz by mial byc jak na tydzien ciazy........

u nas odwracaja dzieci w tej klinice do ktorej jade w poniedzialek.......sasiadka pierwsze dziecko urodzila normalnie SN glowka w dol......drugie bylo posladkowo i pojechala do kliniki na odwracanie......40 minut odwracali i udalo sie.......ale maly do 15 minut byl z powrotem w pozycji posladkowej, wiec i tak robili CC.......trzecie dziecko tez bylo posladkowo i kolejne CC......lekarze stwierdzili ze po pierwszym porodzie cos sie jej przestawilo w maciciy i maluszkom to przeszkadza w ulozeniu glowkowym dlatego sa posladkowo, bo im wygodnie.......

valetta94 lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Karmelllka też słyszałam że na dwa tygodnie przed porodem opada brzuch. Ale nie mam u kogo się upewnić .

Kasiulka no babcia to RoboCop normalnie.
    U mnie na SR mówiły położne że moze to być nawet 4 tyg przed porodem.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Oczywiście dziekuje za zwrócenie uwagi na to :* Zapytam, jestem jakoś pozytywnie nastawiona do wizyty, mam nadzieję że szyja stanęła na 1,5 cm, trzymajcie kciuki.
    Jasne że będą zaciśnięte. Ma być minimum 1,5 cm twarda zamknięta i do krzyża !!

valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do obnizania brzuszka to ja mam caly czas opadniety :) szwagierka (w tym samym tygodniu co ja) ma wysoko brzuch od samej gory a ja mam cyce potem dlugo nic a na dole brzuszek :) chyba od urody tez zalezy :)

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    U mnie na SR mówiły położne że moze to być nawet 4 tyg przed porodem.
    A widzisz, w sumie to zabawne ... U nas że 2 u was że 4 a przykład życiowy to 8 haha

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    co do obnizania brzuszka to ja mam caly czas opadniety :) szwagierka (w tym samym tygodniu co ja) ma wysoko brzuch od samej gory a ja mam cyce potem dlugo nic a na dole brzuszek :) chyba od urody tez zalezy :)
    Ale opadł ci już? Że masz nisko od początku ? Bo jak masz od początku niski to taka uroda twoja

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sie doinformowac jak.to jest po tej zmianie przepisów co one objęły dokładnie żeby potem się nie zdziwic o.O

Napewno wiem że teraz po 1 cc jeśli było ono z innych wskazań niż te zagrażające życiu matki tak jak u mnie np. Zwezona meidnica to kobieta będzie musiała.podjac próbę porodu sn, bo wcześniej jak się miało jedna cc to można byko podpisać odmowę na poród sn bez podania przyczyny i robił i drugie cc A teraz to ucieli przez to że za dużo było tych cięć na żądanie.

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale opadł ci już? Że masz nisko od początku ? Bo jak masz od początku niski to taka uroda twoja
    od poczatku nisko....

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak teraz porody będą przebiegać w Ujastku w Krakowie. Fani cięć cesarskich. Oni jak porod sn nie szedł expresem to na stół i następna i następna ... A jak mają teraz obniżyć te cesarki... To chyba już w ogóle oxy będą dawać na IP

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Valetta jakie Ty masz sliczne wlosy...ja to mam jedno marzenie w zyciu miec takie wlosy moge byc gruba mala z krzywymi nogami ale miec takie wlosy :) marzenie scietej glowy :)

wszedzie ta papierologia jest, oby mezus zdazyl na smalot, trzymam kciuki.....a co to za bandera ze zostaje w Ameryce a marynarze samolotem do PL?

Dorota nie wiem na jakiej podstawie lekarz stwierdzil, ze maly ? jak ma 1700g a suwaczek Ci pokazuje 30+4.....ja bylam u lekarza w 30 + 0 i mial 1600g i mowil ze jest nawet wiekszy niz by mial byc jak na tydzien ciazy........

u nas odwracaja dzieci w tej klinice do ktorej jade w poniedzialek.......sasiadka pierwsze dziecko urodzila normalnie SN glowka w dol......drugie bylo posladkowo i pojechala do kliniki na odwracanie......40 minut odwracali i udalo sie.......ale maly do 15 minut byl z powrotem w pozycji posladkowej, wiec i tak robili CC.......trzecie dziecko tez bylo posladkowo i kolejne CC......lekarze stwierdzili ze po pierwszym porodzie cos sie jej przestawilo w maciciy i maluszkom to przeszkadza w ulozeniu glowkowym dlatego sa posladkowo, bo im wygodnie.......

Ja dzisiaj jestem 32+0 widocznie coś suwaczek szwankuje. Ale on już wcześniej też coś się czepiał że jest za mały a cały czas jest na tym 35 centylu. Pytałam we wtorek pani genetyk bo miałam ostatnia wizytebu niej to mówiła ze dzidzia jest wagowo ok zwłaszcza że ja się urodziłam 3100 g a mąż 2500

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Dziekuje :* Zapuszczałam do ślubu i teraz nie wyobrażam sobie krótszych, i tak ścięłam sporo ostatnio ale już najwyższa pora była bo te końcówki były w opłakanym stanie..

Tylko trzech marynarzy wraca do domu. Z tego dwóch leci do Polski a jeden do Chorwacji. Przyjechali już ich zmiennicy ale nie mogą wejść na statek do 11:30 aż te ziomki z immigration przyjdą, tamci siedzą w hotelu i też czekają. Bandera to Malta ( najczęściej statki mają banderę Malta, Liberia, Bahamy, Cypr itp. bo wtedy płacą małe podatki ) , a statek Niemiecki i firma też Niemiecka

stresant lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 1712 1713 1714 1715 1716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ