Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalutka mycha
Z tego co słyszałam po zmianie tych przepisów to ułożenie pośladkowo nie jest wskazaniem do cc u wielorodek u kobiety rodzącej po raz pierwszy lekarz może podjąć taka decyzję ale nie musi to lekarz szpitalny decyduje ,ale warto te informacje zweryfikowaćmalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Absolutnie nie chcialam cię wystraszyc, przepraszam. Po prostu masz dzisiaj konsultacje ze swoim prowadzącym powiedz mu o tym bo wiem, że z szyjka też mówiłaś ze się skraca.
Oczywiście dziekuje za zwrócenie uwagi na to :* Zapytam, jestem jakoś pozytywnie nastawiona do wizyty, mam nadzieję że szyja stanęła na 1,5 cm, trzymajcie kciuki.malutka_mycha, Karmelllka90, martusiawp, Wiewióreczka, estrella lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Ułożenie dziecka nie ma wpływu na jego obnizenie. To akurat widac, dlatego zapytałam Valetta94 czy miała tak nisko od początku.
ale jak napisałam, warto to skonsultowac -
Blue2019 wrote:Dafi
A ciekawe jaka teraz będzie cena bo jednak to kwota sprzed 10 lat , jak zaktualizuj mi bazę danych to sprawdzę ile cc kosztowała 7 lat temu A ile 3 lata temuA dokładnie w jakie opcje weszłas ?
Blue2019 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:to cale szczescie. bo ja tamtej na oczy nie chce widziec. zero pomocy z jej str tylko sterta ulotek.. i nacisk na mm a ja chce kp. ona mi w niczym nie podpowie.. a tą ktora chce znam od dziecka.. mieszkalysmy na jednym osiedlu.. z synami jej sie w piaskownicy bawilam;p zlota babeczka ktora pamieta wszystkie swoje skarby ktorymi sie opiekowala.
.
Daffi lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Blue2019 wrote:Malutka mycha
Z tego co słyszałam po zmianie tych przepisów to ułożenie pośladkowo nie jest wskazaniem do cc u wielorodek u kobiety rodzącej po raz pierwszy lekarz może podjąć taka decyzję ale nie musi to lekarz szpitalny decyduje ,ale warto te informacje zweryfikowaćDorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Valetta test z wiedzy o czym? O Ameryce?
Hahaha rozsmieszyłaś mnieNiestety nie z wiedzy o Ameryce
Z wiedzy statkowej, wszystkie procedury, kodeksy, przepisy, wiedza nawigacyjna.. potem rozmowa z jakimś ich ziomkiem i on dodatkowo zadaje pytania.. Mąż sobie od 2 tygodni wszystko powtarzał z książek bo czort wie o co oni zapytają..
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNam położna mówiła że niektóre brzuchy opadają tak nieznacznie że kobieta nawet nie zauważy. blue twoja miednica jest wąska więc może też to wygląda inaczej.
Ja zazwyczaj u ciężarnych w moim otoczeniu zawsze wychwycalam to opadnięcie. Nawet położna mowila, że to taki wyznacznik dla otoczenie oo brzuszek ci opadł to zaraz urodzisz. Ale ja mówię tylko to co nam na SR mówili, ale też czytałam przypadek gdzie w drugiej ciąży dziewczynie opadł w 32 tc a urodziła w terminie. Generalnie też podobno łatwiej się oddycha jak brzuszek opadnie, że kobieta rozpozna tak lub tak.Blue2019 lubi tę wiadomość
-
Valetta jakie Ty masz sliczne wlosy...ja to mam jedno marzenie w zyciu miec takie wlosy moge byc gruba mala z krzywymi nogami ale miec takie wlosy
marzenie scietej glowy
wszedzie ta papierologia jest, oby mezus zdazyl na smalot, trzymam kciuki.....a co to za bandera ze zostaje w Ameryce a marynarze samolotem do PL?
Dorota nie wiem na jakiej podstawie lekarz stwierdzil, ze maly ? jak ma 1700g a suwaczek Ci pokazuje 30+4.....ja bylam u lekarza w 30 + 0 i mial 1600g i mowil ze jest nawet wiekszy niz by mial byc jak na tydzien ciazy........
u nas odwracaja dzieci w tej klinice do ktorej jade w poniedzialek.......sasiadka pierwsze dziecko urodzila normalnie SN glowka w dol......drugie bylo posladkowo i pojechala do kliniki na odwracanie......40 minut odwracali i udalo sie.......ale maly do 15 minut byl z powrotem w pozycji posladkowej, wiec i tak robili CC.......trzecie dziecko tez bylo posladkowo i kolejne CC......lekarze stwierdzili ze po pierwszym porodzie cos sie jej przestawilo w maciciy i maluszkom to przeszkadza w ulozeniu glowkowym dlatego sa posladkowo, bo im wygodnie.......valetta94 lubi tę wiadomość
-
martusiawp wrote:Karmelllka też słyszałam że na dwa tygodnie przed porodem opada brzuch. Ale nie mam u kogo się upewnić .
Kasiulka no babcia to RoboCop normalnie.Karmelllka90 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyvaletta94 wrote:Oczywiście dziekuje za zwrócenie uwagi na to :* Zapytam, jestem jakoś pozytywnie nastawiona do wizyty, mam nadzieję że szyja stanęła na 1,5 cm, trzymajcie kciuki.
valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystresant wrote:co do obnizania brzuszka to ja mam caly czas opadniety
szwagierka (w tym samym tygodniu co ja) ma wysoko brzuch od samej gory a ja mam cyce potem dlugo nic a na dole brzuszek
chyba od urody tez zalezy
-
nick nieaktualnyTrzeba sie doinformowac jak.to jest po tej zmianie przepisów co one objęły dokładnie żeby potem się nie zdziwic
Napewno wiem że teraz po 1 cc jeśli było ono z innych wskazań niż te zagrażające życiu matki tak jak u mnie np. Zwezona meidnica to kobieta będzie musiała.podjac próbę porodu sn, bo wcześniej jak się miało jedna cc to można byko podpisać odmowę na poród sn bez podania przyczyny i robił i drugie cc A teraz to ucieli przez to że za dużo było tych cięć na żądanie. -
nick nieaktualny
-
stresant wrote:Valetta jakie Ty masz sliczne wlosy...ja to mam jedno marzenie w zyciu miec takie wlosy moge byc gruba mala z krzywymi nogami ale miec takie wlosy
marzenie scietej glowy
wszedzie ta papierologia jest, oby mezus zdazyl na smalot, trzymam kciuki.....a co to za bandera ze zostaje w Ameryce a marynarze samolotem do PL?
Dorota nie wiem na jakiej podstawie lekarz stwierdzil, ze maly ? jak ma 1700g a suwaczek Ci pokazuje 30+4.....ja bylam u lekarza w 30 + 0 i mial 1600g i mowil ze jest nawet wiekszy niz by mial byc jak na tydzien ciazy........
u nas odwracaja dzieci w tej klinice do ktorej jade w poniedzialek.......sasiadka pierwsze dziecko urodzila normalnie SN glowka w dol......drugie bylo posladkowo i pojechala do kliniki na odwracanie......40 minut odwracali i udalo sie.......ale maly do 15 minut byl z powrotem w pozycji posladkowej, wiec i tak robili CC.......trzecie dziecko tez bylo posladkowo i kolejne CC......lekarze stwierdzili ze po pierwszym porodzie cos sie jej przestawilo w maciciy i maluszkom to przeszkadza w ulozeniu glowkowym dlatego sa posladkowo, bo im wygodnie.......
Ja dzisiaj jestem 32+0 widocznie coś suwaczek szwankuje. Ale on już wcześniej też coś się czepiał że jest za mały a cały czas jest na tym 35 centylu. Pytałam we wtorek pani genetyk bo miałam ostatnia wizytebu niej to mówiła ze dzidzia jest wagowo ok zwłaszcza że ja się urodziłam 3100 g a mąż 2500
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
stresant wrote:Valetta jakie Ty masz sliczne wlosy...ja to mam jedno marzenie w zyciu miec takie wlosy moge byc gruba mala z krzywymi nogami ale miec takie wlosy
marzenie scietej glowy
Dziekuje :* Zapuszczałam do ślubu i teraz nie wyobrażam sobie krótszych, i tak ścięłam sporo ostatnio ale już najwyższa pora była bo te końcówki były w opłakanym stanie..
Tylko trzech marynarzy wraca do domu. Z tego dwóch leci do Polski a jeden do Chorwacji. Przyjechali już ich zmiennicy ale nie mogą wejść na statek do 11:30 aż te ziomki z immigration przyjdą, tamci siedzą w hotelu i też czekają. Bandera to Malta ( najczęściej statki mają banderę Malta, Liberia, Bahamy, Cypr itp. bo wtedy płacą małe podatki ) , a statek Niemiecki i firma też Niemieckastresant lubi tę wiadomość