X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Malutka mycha

Z tego co słyszałam po zmianie tych przepisów to ułożenie pośladkowo nie jest wskazaniem do cc u wielorodek u kobiety rodzącej po raz pierwszy lekarz może podjąć taka decyzję ale nie musi to lekarz szpitalny decyduje ,ale warto te informacje zweryfikować

....auć, no jakoś sobie tego nie wyobrażam :/ w takim razie, oby wszystkie maluszki się elegancko obróciły kiedy przyjdzie na nie czas :)

tb739vvj5r83d9nz.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jasne że będą zaciśnięte. Ma być minimum 1,5 cm twarda zamknięta i do krzyża !!

:*** Dobra zbieram się bo jeszcze zatankować muszę po drodze a jadę do Gdyni w najwiekszej porze korków

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obroty dzieci w brzuszku praktykuje dr Langshmana Maleuwe w Pyskowicach.
    Mam nadzieję, że żadna nie będzie potrzebowac, ale zostawiam o tu :)

angella908, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu za wami nie nadążam :P
    Ale mam dziś intensywny dzień!
    Wstałam wcześnie, na 8 byłam na wizycie, zdążyłam wrócić do domu żeby coś zjeść i wypić kawę. Zadzwonili panowie że przyjadą dziś o 13 odebrać starą sofę którą sprzedałam.
    Na 11 pojechałam na ćwiczenia do szkoły rodzenia, już ostatnie, bardzo fajne na kręgosłup :) Ledwo zdążyłam z powrotem na 13 być w domu bo mi się tramwaj spóźnił, więc od przystanku miałam lekki jogging bo już byłam spóźniona a panowie czekali.
    Zaraz jak wywieźli tą sofę to kurier przyszedł z dywanem. Zabrałam się za odkurzanie i mycie podłóg żeby już ten dywan na spokojnie na czystym miejscu rozłożyć.
    Nastawiłam pranie rożków, wnętrza wózka i kocyków i dopiero sobie usiadłam teraz żeby coś zjeść.
    Mąż przyjdzie pewnie za 1,5 godziny to zrobi dziś pizzę na obiad :) Nie mogę się doczekać, domowa najlepsza!
    A teraz was sobie poczytam co tam naskrobałyście.

Karmelllka90, mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula takie rzeczy to tylko szaman haha tylko skąd on w PL haha

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Hahaha rozsmieszyłaś mnie :D Niestety nie z wiedzy o Ameryce :/ Z wiedzy statkowej, wszystkie procedury, kodeksy, przepisy, wiedza nawigacyjna.. potem rozmowa z jakimś ich ziomkiem i on dodatkowo zadaje pytania.. Mąż sobie od 2 tygodni wszystko powtarzał z książek bo czort wie o co oni zapytają..
    No też mi się to absurdalne wydawało ale piszesz ze ich kraj najważniejszy więc pomyślałam że z wiedzy o kraju :)

valetta94 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula takie rzeczy to tylko szaman haha tylko skąd on w PL haha
    Normalnie jest to praktykowane Karmelka - to nie jest żaden szamanizm. To bardzo trudna procedura medyczna i dlatego lekarze się tego boją.

Prawda,że niewielu jest którzy potrafią. Ale ten jest podobno jednym z najelpszych :)

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    co do obnizania brzuszka to ja mam caly czas opadniety :) szwagierka (w tym samym tygodniu co ja) ma wysoko brzuch od samej gory a ja mam cyce potem dlugo nic a na dole brzuszek :) chyba od urody tez zalezy :)
    Ja też od początku mam nisko więc ja nie będę mogła wcześniej zaobserwować że to ten termin

stresant lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cały czas nisko brzuch a dzisiaj sąsiadka mi powiedziała, że się fest podniósł. I w sumie jak zwróciłam uwagę to faktycznie.
    Teraz byle się za szybko nie opuszczał :P

martusiawp lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Obroty dzieci w brzuszku praktykuje dr Langshmana Maleuwe w Pyskowicach.
    Mam nadzieję, że żadna nie będzie potrzebowac, ale zostawiam o tu :)
    Oo to nie mam daleko :D

f1d9680377.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczym Was nadrobię to już nie pamiętam co pisałyście :)

Ago, Valetta śliczne brzuszki! :)

Mój brzuchol chyba też jest dosyć nisko, ale od samego początku taki jest.

Basia no nie mogę uwierzyć, że Ty masz jeszcze tyle werwy w sobie! Ja zjem kanapkę i już jestem zmęczona i muszę poleżeć haha

W ogóle to nie wiem czy mdłości mi wróciły czy to kwestia ucisku macicy na żołądek, ale jak coś zjem to tak mi niedobrze...

B_002, mysla.nieskalana, valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota a robicie na gotowym spodzie? Czy masz fajny przepis?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Normalnie jest to praktykowane Karmelka - to nie jest żaden szamanizm. To bardzo trudna procedura medyczna i dlatego lekarze się tego boją.

Prawda,że niewielu jest którzy potrafią. Ale ten jest podobno jednym z najelpszych :)
    Haha Paula ja to z żartem napisałam bo jak jego imię i nazwisko przeczytałam to od razu przed oczami stanął mi szaman z jakimś obrzędem nad brzuchem... Haha.
    Wiem, że to się zdarza ze obracają i mnie to przeraża. Ja bym sobie nie dała . Bo ja oglądać tego nie daje rady :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 15:15

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oo to nie mam daleko :D
    No opinie o nim są niesamowite. Doktorek pochodzi ze Sri Lanki, 10 lat praktykował w Anglii i teraz pracuje u nas. Kocha Polskę a jego pacjentki mówią, że nie dość, że fachowiec to jeszcze dobry człowiek :) To ginekolog, normalnie przyjmuje pacjentki.
    Obroty to tylko "dodatek" do całej puli jego umiejętności i doświadczenia

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dorota a robicie na gotowym spodzie? Czy masz fajny przepis?

Na pewno mnie miałaś zapytać ? Bo ja nic nie pisałam dzisiaj o gotowaniu :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Anete Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym sobie nie dała obracać :o już wolę cesarkę mieć

atdcj48aq9519a2w.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei brzuch od razu pod biustem.
    Cycki i pod cyckami od razu pilka. Musialam sobie kupic staniki materialowe bez drutow bo az mnie gniotlo wszystko pod biustem i jakies dziwne siniaki mi sie porobily.
    Kupilam 2pack stanikow ciazowych juz do karmienia i od razu w domu wypralam, ale jak potem zalozylam to okazaly sie za male. No niestety muse isc I kupic jeszcze raz no a te pojda do wywalenia.
    Ciezko teraz z tym rozmiarem. Zawsze wiedzialam jaki mam rozmiar, no ale teraz to juz nie mam pojecia. Chyba poprostu wezme i przymierze najwieksze jakie maja :D

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Na pewno mnie miałaś zapytać ? Bo ja nic nie pisałam dzisiaj o gotowaniu :D
    A sorki, do B_002 miało to być skierowane :D

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b5b76f535699859bmed.jpg
    3 tygodnie różnicy na zdjęciu. Nie urósł brzuszek zbyt dużo ;)
    Lecę Kochane, nadrobię Was później :*

chce_byc_mama, DorotaAnna, AniaKJ, B_002, mysla.nieskalana, Lolka30, Daffi, Tunia76, espoir, martusiawp, Fasolka77, Wiewióreczka, estrella lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już dzisiaj chyba leżę resztę dnia.

Zrobiłam pranie, pozbierałam poprzednie, byłam z psem 40 minut na spacerze (plus kolejne 40 minut kąpiel i suszenie z resztek szczura), potem zakupy i spacer z koleżanką, znowu spacer z psem i tak od 9 rano do teraz nawet nie usiadłam.

Nie mogłam w aptece igieł dostać do pena i szukałam jak debil. W końcu się nade mną zlitował aptekarz i mi sprzedał.

I kupiłam sobie paczkę ciastek Francoli Vital jaglane chia+orzech. Są zajebiste. Kupiłam w rossmanie. Razem z psem zjadłyśmy.
    A potem się okazało, że 100g ma 550kcal. A my zeżarłyśmy całe 120g. Ale kij tam, nie mam wyrzutów sumienia - przynajmniej zdrowe, bez GMO itd :)

mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ