Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Malutka mycha

Z tego co słyszałam po zmianie tych przepisów to ułożenie pośladkowo nie jest wskazaniem do cc u wielorodek u kobiety rodzącej po raz pierwszy lekarz może podjąć taka decyzję ale nie musi to lekarz szpitalny decyduje ,ale warto te informacje zweryfikować

....auć, no jakoś sobie tego nie wyobrażam :/ w takim razie, oby wszystkie maluszki się elegancko obróciły kiedy przyjdzie na nie czas :)

tb739vvj5r83d9nz.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jasne że będą zaciśnięte. Ma być minimum 1,5 cm twarda zamknięta i do krzyża !!

:*** Dobra zbieram się bo jeszcze zatankować muszę po drodze a jadę do Gdyni w najwiekszej porze korków

nick nieaktualny, martusiawp lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obroty dzieci w brzuszku praktykuje dr Langshmana Maleuwe w Pyskowicach.
    Mam nadzieję, że żadna nie będzie potrzebowac, ale zostawiam o tu :)

angella908, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu za wami nie nadążam :P
    Ale mam dziś intensywny dzień!
    Wstałam wcześnie, na 8 byłam na wizycie, zdążyłam wrócić do domu żeby coś zjeść i wypić kawę. Zadzwonili panowie że przyjadą dziś o 13 odebrać starą sofę którą sprzedałam.
    Na 11 pojechałam na ćwiczenia do szkoły rodzenia, już ostatnie, bardzo fajne na kręgosłup :) Ledwo zdążyłam z powrotem na 13 być w domu bo mi się tramwaj spóźnił, więc od przystanku miałam lekki jogging bo już byłam spóźniona a panowie czekali.
    Zaraz jak wywieźli tą sofę to kurier przyszedł z dywanem. Zabrałam się za odkurzanie i mycie podłóg żeby już ten dywan na spokojnie na czystym miejscu rozłożyć.
    Nastawiłam pranie rożków, wnętrza wózka i kocyków i dopiero sobie usiadłam teraz żeby coś zjeść.
    Mąż przyjdzie pewnie za 1,5 godziny to zrobi dziś pizzę na obiad :) Nie mogę się doczekać, domowa najlepsza!
    A teraz was sobie poczytam co tam naskrobałyście.

nick nieaktualny, mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula takie rzeczy to tylko szaman haha tylko skąd on w PL haha

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Hahaha rozsmieszyłaś mnie :D Niestety nie z wiedzy o Ameryce :/ Z wiedzy statkowej, wszystkie procedury, kodeksy, przepisy, wiedza nawigacyjna.. potem rozmowa z jakimś ich ziomkiem i on dodatkowo zadaje pytania.. Mąż sobie od 2 tygodni wszystko powtarzał z książek bo czort wie o co oni zapytają..
    No też mi się to absurdalne wydawało ale piszesz ze ich kraj najważniejszy więc pomyślałam że z wiedzy o kraju :)

valetta94 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula takie rzeczy to tylko szaman haha tylko skąd on w PL haha
    Normalnie jest to praktykowane Karmelka - to nie jest żaden szamanizm. To bardzo trudna procedura medyczna i dlatego lekarze się tego boją.

Prawda,że niewielu jest którzy potrafią. Ale ten jest podobno jednym z najelpszych :)

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    co do obnizania brzuszka to ja mam caly czas opadniety :) szwagierka (w tym samym tygodniu co ja) ma wysoko brzuch od samej gory a ja mam cyce potem dlugo nic a na dole brzuszek :) chyba od urody tez zalezy :)
    Ja też od początku mam nisko więc ja nie będę mogła wcześniej zaobserwować że to ten termin

stresant lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cały czas nisko brzuch a dzisiaj sąsiadka mi powiedziała, że się fest podniósł. I w sumie jak zwróciłam uwagę to faktycznie.
    Teraz byle się za szybko nie opuszczał :P

martusiawp lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Obroty dzieci w brzuszku praktykuje dr Langshmana Maleuwe w Pyskowicach.
    Mam nadzieję, że żadna nie będzie potrzebowac, ale zostawiam o tu :)
    Oo to nie mam daleko :D

f1d9680377.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczym Was nadrobię to już nie pamiętam co pisałyście :)

Ago, Valetta śliczne brzuszki! :)

Mój brzuchol chyba też jest dosyć nisko, ale od samego początku taki jest.

Basia no nie mogę uwierzyć, że Ty masz jeszcze tyle werwy w sobie! Ja zjem kanapkę i już jestem zmęczona i muszę poleżeć haha

W ogóle to nie wiem czy mdłości mi wróciły czy to kwestia ucisku macicy na żołądek, ale jak coś zjem to tak mi niedobrze...

B_002, mysla.nieskalana, valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota a robicie na gotowym spodzie? Czy masz fajny przepis?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Normalnie jest to praktykowane Karmelka - to nie jest żaden szamanizm. To bardzo trudna procedura medyczna i dlatego lekarze się tego boją.

Prawda,że niewielu jest którzy potrafią. Ale ten jest podobno jednym z najelpszych :)
    Haha Paula ja to z żartem napisałam bo jak jego imię i nazwisko przeczytałam to od razu przed oczami stanął mi szaman z jakimś obrzędem nad brzuchem... Haha.
    Wiem, że to się zdarza ze obracają i mnie to przeraża. Ja bym sobie nie dała . Bo ja oglądać tego nie daje rady :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 15:15

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oo to nie mam daleko :D
    No opinie o nim są niesamowite. Doktorek pochodzi ze Sri Lanki, 10 lat praktykował w Anglii i teraz pracuje u nas. Kocha Polskę a jego pacjentki mówią, że nie dość, że fachowiec to jeszcze dobry człowiek :) To ginekolog, normalnie przyjmuje pacjentki.
    Obroty to tylko "dodatek" do całej puli jego umiejętności i doświadczenia

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dorota a robicie na gotowym spodzie? Czy masz fajny przepis?

Na pewno mnie miałaś zapytać ? Bo ja nic nie pisałam dzisiaj o gotowaniu :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Anete Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym sobie nie dała obracać :o już wolę cesarkę mieć

atdcj48aq9519a2w.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei brzuch od razu pod biustem.
    Cycki i pod cyckami od razu pilka. Musialam sobie kupic staniki materialowe bez drutow bo az mnie gniotlo wszystko pod biustem i jakies dziwne siniaki mi sie porobily.
    Kupilam 2pack stanikow ciazowych juz do karmienia i od razu w domu wypralam, ale jak potem zalozylam to okazaly sie za male. No niestety muse isc I kupic jeszcze raz no a te pojda do wywalenia.
    Ciezko teraz z tym rozmiarem. Zawsze wiedzialam jaki mam rozmiar, no ale teraz to juz nie mam pojecia. Chyba poprostu wezme i przymierze najwieksze jakie maja :D

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Na pewno mnie miałaś zapytać ? Bo ja nic nie pisałam dzisiaj o gotowaniu :D
    A sorki, do B_002 miało to być skierowane :D

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b5b76f535699859bmed.jpg
    3 tygodnie różnicy na zdjęciu. Nie urósł brzuszek zbyt dużo ;)
    Lecę Kochane, nadrobię Was później :*

chce_byc_mama, DorotaAnna, AniaKJ, B_002, mysla.nieskalana, Lolka30, Daffi, Tunia76, espoir, martusiawp, Fasolka77, Wiewióreczka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już dzisiaj chyba leżę resztę dnia.

Zrobiłam pranie, pozbierałam poprzednie, byłam z psem 40 minut na spacerze (plus kolejne 40 minut kąpiel i suszenie z resztek szczura), potem zakupy i spacer z koleżanką, znowu spacer z psem i tak od 9 rano do teraz nawet nie usiadłam.

Nie mogłam w aptece igieł dostać do pena i szukałam jak debil. W końcu się nade mną zlitował aptekarz i mi sprzedał.

I kupiłam sobie paczkę ciastek Francoli Vital jaglane chia+orzech. Są zajebiste. Kupiłam w rossmanie. Razem z psem zjadłyśmy.
    A potem się okazało, że 100g ma 550kcal. A my zeżarłyśmy całe 120g. Ale kij tam, nie mam wyrzutów sumienia - przynajmniej zdrowe, bez GMO itd :)

mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ