X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam do salonu sofę i fotel, który od dawna mi się podobał, będzie do karmienia idealny.
    A do sypialni kupiłam łóżeczko dla małej i komodę/przewijak.
    Reszta to drobiazgi, różne dodatki.
    Trochę kasy znowu na to wszystko poszło, no ale trzeba jakoś kiedyś skończyć to urządzanie mieszkania.
    W przyszłym tygodniu przyjdą meble do sypialni to wtedy złożymy też te dla dziecka i sypialnia będzie prawie gotowa.
    Salon już prawie też, zostaną dodatki do uzupełnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 21:59

DorotaAnna, nick nieaktualny, mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    miałam zastrzyk, bo mam ujemną grupę, mocz, ciśnienie, krew, słuchanie serduszka itp...

w UK krzywą robią jeśli ma się wysokie BMI lub ktoś z rodziny miał cukrzycę. w ciąży z Bartusiem nie miałam, z Maciusiem tak, bo byłam grubsza, a do tego skłamałam, że moja mama ma cukrzycę... w tej ciąży startowałam z najniższą wagą ze wszystkich ciąż, więc stwierdzili, że zrobią jeśli coś wyjdzie w moczu i wyszło...

spryciulka :) takie kłamstewko :) ale współczuję tego ponownego oczekiwania na usg :( przykra sprawa.. jak oni to organizują? za dużo kobiet na raz zapisują? Espoir nie kontrolowałaś w ogóle glukozy teraz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    i teraz kila zdjec z calej masy rzeczy ktora kupilam tylko i wylacznie w SH i zawsze na wage badz za zloty......

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3f18e47ecae.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d92995d42075.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b566716032a7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae0d3fbfa105.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/879a2b0bdf67.jpg

kurcze widze ze "do gory nogami" no szkoda ale to i tak szczyt moich informatycznych mozliwosci :)

noooo piękne łowy!!! :) cudaczki ! a brzusio mega zgrabniutki :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Przyszedł mi ochraniacz na wózek i dwa przescieradełka do wózka Extra! Z przesyłką szyte na wymiar zapłaciłam 78 zł. I jeszcze pani moje wizję spełniła haha

poka!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    my sie do dzis smiejemy jak sobie przypomnimy :)
    przyjechalismy wtedy z wycieczki z Malborka a kolezanka (ktora byla z nami na urlopie wraz z mezem i dziecmi) stala na parkingu z szamponem na wszy w rekach i podala mi go przez okno w aucie :) mowiac przy tym " my mamy wszy.....kupilam szampon i dla Was nie musisz mi oddawac kasy" :) wyskoczylam z auta jak oparzona zaczelam sprawdzac oczywiscie w glowach dzieci juz chodzilo.......a najlepsze jest to ze jak wracalismy z tego Malborka to zatrzymalismy sie w stadninie koni zeby corka sobie pojezdzila na koniku....biedne to dziecko ktore mialo kask na glowie po tym jak corka go zdjela :) no ale skad moglam wiedziec ze w glowie sa wszy :)

z ta figura to nie przesadzajmy :) 75 kilo zywej wagi, 10 kilo na plusie......to tylko zludzenie optyczne bo mam chude nogi i waskie biodra.......a czemu ten brzusio tak na dole jest to nie wiem ???

dlatego tez ciuszki kupuje bo zal nie brac....a zawsze sobie zrobie radosc :)

podziwiam... ja bym tak 1 nocy nie wytrzymała a aferę bym taką skręciła, że szok

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Stressant my też mamy przygodowe wakacje co do hotelu ale nie aż tak! Byliśmy na gran canarii hotel miał mieć wg Itaki 4,5* a miał.3,5* co się okazało na miejscu. Generalnie hotel całkiem w porządku tylko, że Polacy dostawali pokoje od strony autostrady! My nie byliśmy bezpośrednio przy autostradzie ale pod naszym pokojem był sklep alkoholowy codziennie poza niedziela o 5:55 była dostawa alkoholu i transportery szurały po ciężarówce i jeb ... Było tak szszszuuuuuur jeb stuk butelek i tak z 15 - 20 minut. Także tak. Aha i 3 nocy siadła nam klima nie zmienili nam pokoju bo wszystko zajęte nikt nie naprawił więc spaliśmy przy otwartym balkonie więc te odgłosy były jeszcze gorsze. Więc szło się na śniadanie a potem spać na plażę nad ocean!
    A znajomi mieli pokoje przy autostradzie więc wychodzili spać nad basen na leżaki hahahahha a zapłaciliśmy gruby hajs i tak przez 2! Tygodnie. Ale wakacje udane mimo to :)

kurde... też bym nie dała rady.. ja z tych roszczeniowych jestem raczej :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Bozeee!!! Czytam i panika.. Zamiast dzisiaj doszly body przeczytalam dzisiaj odeszly wody!!! Tfu tfu tfu.
    Haha! Daffi ja też nie raz przeczytałam coś inaczej i miałam zatrzymana akcję serca !
    Jak się czujesz? Ochlonelas troszkę po wizycie? Odpuścił ci stres?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu jak łóżeczko jest to już poważna sprawa ;) haha

martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka tule cię :*
    Moja Leonka jest taka powabna w swoich ruchach. Zdarza się że boli. Jakies czułe punkty po bokach jak mnie strzeli to zaboli. Ona raczej obija doły. A u góry nóżki chce wypchnąć przez skórę

mój tez sobie urządził orgię... wali w denko... taki głuchy odgłos jakby.. mam nadzieję, ze nie zmienił pozycji :)
    Karmellka uważaj na siebie z tą biegunką...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Estrella nie tylko ty , ja z moim owczarem zrobiłam dziś ponad 4 km :-P i ledwo do domu doszłam :-P a mój chód to jak kaczka dziwaczka haha :-P przecenilam swoje możliwości już ;-)

O matko, ja bym tyle nie dała rady przejść :) dziś pojechałam po córkę do przedszkola i przeszłam kawałek to brzuch od razu twardy... A jutro zakupy w Ikei, nie wiem jak dam radę. Musimy się oszczędzać żeby jak najdłużej wytrzymać w dwupaku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z tego prania i prasowania nigdy nie wywine. Jak patrzę na te ilości to mam wrażenie ze z Msc szykowania. Karmelka.. Nie dziwie Ci się że zaczęłaś dużo wcześniej te Twoje ilości :D
    U mnie nagle w brzuchu 114,5 cm! Piłka się zrobiła.. Może bardziej lekarska hihi... I mi się obniżył.sorki za ciuchy domowe. Mam problem i z tymi spodniami i z jeansami wyjściowymi. Nogi w miarę chude a ten materiał na brzuch za ciasny w każdych. Muszę mieć go pod brzuchem.
    b2d36fe075460e8bmed.jpg

mysla.nieskalana, nick nieaktualny, Fasolka77, valetta94, Lolka30, DorotaAnna, martusiawp, KarmeLoVe, Kasiulka90, nick nieaktualny, Wiewióreczka, B_002, Syska2202, ago91, AniaKJ, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    A ja dziś przesadziłam... Posprzatalam łazienkę, zrobiłam 2 prania, 2 sprzatnelam, zrobiłam obiad i pomogłam skręcić łóżeczko, później ulozylam w nim rzeczy z salonu, które czekają aż kupimy nowe meble no i się źle poczułam. Słabo mi się zrobiło i mały palec przy lewej ręce jakiś zimny i jakbym czucie w nim miała gorsze... Teraz odpoczywam bo się przestraszyłam :(

Jeszcze dzwonili, że naszych paneli do salonu jednak nie ma i w pon montaż jest niemożliwy. Wszystko opóźni się o minimum tydzień... Na szczęście dali rabat bo inaczej szukalabym innego sklepu.

oj to chyba wszystkie mamy taki problem.. ja jak za dużo w ciągu dnia zrobię, pochodzę, postoję to też wieczorem brzuch jak balon i twardy...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    O Fasolka

Dotarłaś do rodziców szczęśliwie ?? Brałaś ta torbe ?:)

Blue jutro rano jadę :) dziś byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch :)
    rzeczy mam przygotowane- jutro je spakuję to torby i jedna rzecz będzie odhaczona :)

martusiawp, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Blue jutro rano jadę :) dziś byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch :)
    rzeczy mam przygotowane- jutro je spakuję to torby i jedna rzecz będzie odhaczona :)
    Fasolka u Was mówili że Pierwszy pomoc 15 ucisniec 2 wdwechy czy 30 ucisniec 2 wdechy???

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka no będę się starać ale ciężko w jednym domu. Mąż w masce śpi w salonie ale ja sama mam katar jak nie wiem to organizm osłabiony. Już na prawdę mam dość tych przeziębień ... Nigdy więcej ciąży w zimie ! Nigdy więcej

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię Was za cholere, widzę, że dużo się dziś ukazało piękności to i ja wam wrzucę, z twarzą w końcu, a co! Ale nie cytujcie, macie chwilę żeby mnie zobaczyć :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28eee1854a16.jpg

Lolka30, Karollinax26, DorotaAnna, nick nieaktualny, martusiawp, valetta94, Fasolka77, nick nieaktualny, Kasiulka90, nick nieaktualny, Wiewióreczka, Franka2104, B_002, Daffi, Syska2202, Misiabella, nick nieaktualny, mysla.nieskalana, nick nieaktualny, espoir, AniaKJ lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka u Was mówili że Pierwszy pomoc 15 ucisniec 2 wdwechy czy 30 ucisniec 2 wdechy???
    Wg obowiązujacych wytycznych jest 30:2. Zmieniło się to w 2015 r.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, moje "pany rozstępy" z pośladków i cyckow pozdrawiaja Twojego z brzucha! W takie paski jak Ty masz jeden na brzuchu, ja mam całe pośladki. Nie prędko mnie ukochany weźmie od tyłu hahah :D bo mam czerwone pregi, że aż wstyd :P

Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

wiesz co... w przypadku resuscytacji mówili,że dziecko należy położyć na płaskiej powierzchni, pod kark podłożyć dłoń aby trochę odchylić główkę ale nie tak całkiem do tyłu jak u dorosłej osoby i 2 wdechy (do buzi i noska) i 30 uciśnięć, 5 wdechów i 30 uciśnięć i powtarzamy... aż do skutku.. mówili, że w zasadzie nie ma znaczenia czy 2 czy 5 wdechów.. ważne, żeby działać

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 ja w domku też nosze wszystkie spodnie pod brzuchem tak mi jest wygodniej :)
    Niestety taki nadszedł czas naszych outfitów że musi nam być wygodnie a stylowość schodzi na dalszy plan :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 1739 1740 1741 1742 1743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ