Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kupiłam do salonu sofę i fotel, który od dawna mi się podobał, będzie do karmienia idealny.
A do sypialni kupiłam łóżeczko dla małej i komodę/przewijak.
Reszta to drobiazgi, różne dodatki.
Trochę kasy znowu na to wszystko poszło, no ale trzeba jakoś kiedyś skończyć to urządzanie mieszkania.
W przyszłym tygodniu przyjdą meble do sypialni to wtedy złożymy też te dla dziecka i sypialnia będzie prawie gotowa.
Salon już prawie też, zostaną dodatki do uzupełnienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 21:59
DorotaAnna, Karmelllka90, mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
espoir wrote:miałam zastrzyk, bo mam ujemną grupę, mocz, ciśnienie, krew, słuchanie serduszka itp...
w UK krzywą robią jeśli ma się wysokie BMI lub ktoś z rodziny miał cukrzycę. w ciąży z Bartusiem nie miałam, z Maciusiem tak, bo byłam grubsza, a do tego skłamałam, że moja mama ma cukrzycę... w tej ciąży startowałam z najniższą wagą ze wszystkich ciąż, więc stwierdzili, że zrobią jeśli coś wyjdzie w moczu i wyszło...
spryciulkatakie kłamstewko
ale współczuję tego ponownego oczekiwania na usg
przykra sprawa.. jak oni to organizują? za dużo kobiet na raz zapisują? Espoir nie kontrolowałaś w ogóle glukozy teraz?
Fasolka77
-
stresant wrote:i teraz kila zdjec z calej masy rzeczy ktora kupilam tylko i wylacznie w SH i zawsze na wage badz za zloty......
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3f18e47ecae.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d92995d42075.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b566716032a7.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae0d3fbfa105.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/879a2b0bdf67.jpg
kurcze widze ze "do gory nogami" no szkoda ale to i tak szczyt moich informatycznych mozliwosci
noooo piękne łowy!!!cudaczki ! a brzusio mega zgrabniutki
Fasolka77
-
stresant wrote:my sie do dzis smiejemy jak sobie przypomnimy
przyjechalismy wtedy z wycieczki z Malborka a kolezanka (ktora byla z nami na urlopie wraz z mezem i dziecmi) stala na parkingu z szamponem na wszy w rekach i podala mi go przez okno w auciemowiac przy tym " my mamy wszy.....kupilam szampon i dla Was nie musisz mi oddawac kasy"
wyskoczylam z auta jak oparzona zaczelam sprawdzac oczywiscie w glowach dzieci juz chodzilo.......a najlepsze jest to ze jak wracalismy z tego Malborka to zatrzymalismy sie w stadninie koni zeby corka sobie pojezdzila na koniku....biedne to dziecko ktore mialo kask na glowie po tym jak corka go zdjela
no ale skad moglam wiedziec ze w glowie sa wszy
z ta figura to nie przesadzajmy75 kilo zywej wagi, 10 kilo na plusie......to tylko zludzenie optyczne bo mam chude nogi i waskie biodra.......a czemu ten brzusio tak na dole jest to nie wiem ???
dlatego tez ciuszki kupuje bo zal nie brac....a zawsze sobie zrobie radosc
podziwiam... ja bym tak 1 nocy nie wytrzymała a aferę bym taką skręciła, że szokFasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Stressant my też mamy przygodowe wakacje co do hotelu ale nie aż tak! Byliśmy na gran canarii hotel miał mieć wg Itaki 4,5* a miał.3,5* co się okazało na miejscu. Generalnie hotel całkiem w porządku tylko, że Polacy dostawali pokoje od strony autostrady! My nie byliśmy bezpośrednio przy autostradzie ale pod naszym pokojem był sklep alkoholowy codziennie poza niedziela o 5:55 była dostawa alkoholu i transportery szurały po ciężarówce i jeb ... Było tak szszszuuuuuur jeb stuk butelek i tak z 15 - 20 minut. Także tak. Aha i 3 nocy siadła nam klima nie zmienili nam pokoju bo wszystko zajęte nikt nie naprawił więc spaliśmy przy otwartym balkonie więc te odgłosy były jeszcze gorsze. Więc szło się na śniadanie a potem spać na plażę nad ocean!
A znajomi mieli pokoje przy autostradzie więc wychodzili spać nad basen na leżaki hahahahha a zapłaciliśmy gruby hajs i tak przez 2! Tygodnie. Ale wakacje udane mimo to
kurde... też bym nie dała rady.. ja z tych roszczeniowych jestem raczejFasolka77
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Bozeee!!! Czytam i panika.. Zamiast dzisiaj doszly body przeczytalam dzisiaj odeszly wody!!! Tfu tfu tfu.
Jak się czujesz? Ochlonelas troszkę po wizycie? Odpuścił ci stres? -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Karolinka tule cię :*
Moja Leonka jest taka powabna w swoich ruchach. Zdarza się że boli. Jakies czułe punkty po bokach jak mnie strzeli to zaboli. Ona raczej obija doły. A u góry nóżki chce wypchnąć przez skórę
mój tez sobie urządził orgię... wali w denko... taki głuchy odgłos jakby.. mam nadzieję, ze nie zmienił pozycji
Karmellka uważaj na siebie z tą biegunką...
Fasolka77
-
nick nieaktualnySyska2202 wrote:Estrella nie tylko ty , ja z moim owczarem zrobiłam dziś ponad 4 km
i ledwo do domu doszłam
a mój chód to jak kaczka dziwaczka haha
przecenilam swoje możliwości już
O matko, ja bym tyle nie dała rady przejśćdziś pojechałam po córkę do przedszkola i przeszłam kawałek to brzuch od razu twardy... A jutro zakupy w Ikei, nie wiem jak dam radę. Musimy się oszczędzać żeby jak najdłużej wytrzymać w dwupaku
-
nick nieaktualnyJa się z tego prania i prasowania nigdy nie wywine. Jak patrzę na te ilości to mam wrażenie ze z Msc szykowania. Karmelka.. Nie dziwie Ci się że zaczęłaś dużo wcześniej te Twoje ilości
U mnie nagle w brzuchu 114,5 cm! Piłka się zrobiła.. Może bardziej lekarska hihi... I mi się obniżył.sorki za ciuchy domowe. Mam problem i z tymi spodniami i z jeansami wyjściowymi. Nogi w miarę chude a ten materiał na brzuch za ciasny w każdych. Muszę mieć go pod brzuchem.
mysla.nieskalana, Karmelllka90, Fasolka77, valetta94, Lolka30, DorotaAnna, martusiawp, KarmeLoVe, Kasiulka90, Lili90, Wiewióreczka, B_002, Syska2202, ago91, AniaKJ, estrella, Kasionek lubią tę wiadomość
-
estrella wrote:A ja dziś przesadziłam... Posprzatalam łazienkę, zrobiłam 2 prania, 2 sprzatnelam, zrobiłam obiad i pomogłam skręcić łóżeczko, później ulozylam w nim rzeczy z salonu, które czekają aż kupimy nowe meble no i się źle poczułam. Słabo mi się zrobiło i mały palec przy lewej ręce jakiś zimny i jakbym czucie w nim miała gorsze... Teraz odpoczywam bo się przestraszyłam
Jeszcze dzwonili, że naszych paneli do salonu jednak nie ma i w pon montaż jest niemożliwy. Wszystko opóźni się o minimum tydzień... Na szczęście dali rabat bo inaczej szukalabym innego sklepu.
oj to chyba wszystkie mamy taki problem.. ja jak za dużo w ciągu dnia zrobię, pochodzę, postoję to też wieczorem brzuch jak balon i twardy...Fasolka77
-
Blue2019 wrote:O Fasolka
Dotarłaś do rodziców szczęśliwie ?? Brałaś ta torbe ?
Blue jutro rano jadędziś byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch
rzeczy mam przygotowane- jutro je spakuję to torby i jedna rzecz będzie odhaczonamartusiawp, Blue2019 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Blue jutro rano jadę
dziś byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch
rzeczy mam przygotowane- jutro je spakuję to torby i jedna rzecz będzie odhaczona -
nick nieaktualny
-
Nie nadrobię Was za cholere, widzę, że dużo się dziś ukazało piękności to i ja wam wrzucę, z twarzą w końcu, a co! Ale nie cytujcie, macie chwilę żeby mnie zobaczyć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28eee1854a16.jpgLolka30, Karollinax26, DorotaAnna, Karmelllka90, martusiawp, valetta94, Fasolka77, Mama36, Kasiulka90, Lili90, Wiewióreczka, Franka2104, B_002, Daffi, Syska2202, Misiabella, estrella, mysla.nieskalana, Kasionek, espoir, AniaKJ lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Mama36 wrote:Fasolka u Was mówili że Pierwszy pomoc 15 ucisniec 2 wdwechy czy 30 ucisniec 2 wdechy???
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karmelka, moje "pany rozstępy" z pośladków i cyckow pozdrawiaja Twojego z brzucha! W takie paski jak Ty masz jeden na brzuchu, ja mam całe pośladki. Nie prędko mnie ukochany weźmie od tyłu hahah
bo mam czerwone pregi, że aż wstyd
Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Mama36 wrote:Fasolka u Was mówili że Pierwszy pomoc 15 ucisniec 2 wdwechy czy 30 ucisniec 2 wdechy???
wiesz co... w przypadku resuscytacji mówili,że dziecko należy położyć na płaskiej powierzchni, pod kark podłożyć dłoń aby trochę odchylić główkę ale nie tak całkiem do tyłu jak u dorosłej osoby i 2 wdechy (do buzi i noska) i 30 uciśnięć, 5 wdechów i 30 uciśnięć i powtarzamy... aż do skutku.. mówili, że w zasadzie nie ma znaczenia czy 2 czy 5 wdechów.. ważne, żeby działaćFasolka77
-
Mama36 ja w domku też nosze wszystkie spodnie pod brzuchem tak mi jest wygodniej
Niestety taki nadszedł czas naszych outfitów że musi nam być wygodnie a stylowość schodzi na dalszy plan👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️