WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ja już mam ułożony. Ale wiecie ja to juz sama nie wiem czy to juz sie spodziewać czy co :) wczesniej mnie lekarz straszył, żebym aby do 34 wytrzymała to będzie super i proszę dzisiaj mamy 34+O :) teraz to bym chciała ze 3 tyg jeszcze chociaż tak pochodzić w dwupaku.
    Lili doskonale Cię rozumiem.Tez najpierw marzyłam o 30 tyg teraz 34 A to już jutro a teraz marzy mi się jeszcze 4 .Ale zobaczymy 25 na wizycie .Ale jak widać nigdy nic nie wiadomo.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam dzisiaj krótkie wyznanie opiekunki ze żłobka, która napisała, że mają taką umowę z innymi opiekunkami, że jeśli dziecko stawia pierwsze kroki albo mówi pierwsze słowo u nich to nie mówią o tym rodzicom, żeby nie pozbawiać ich uczucia, że to oni byli świadkami tych przełomów.
    Z jednej strony to piękne :) a z drugiej jakoś tak przykro. Z różnych powodów często musimy podejmować decyzje o wysłaniu dziecka do żłobka. I omija nas to co powinno być domeną rodziców.
    Chciałabym zostać z Ignacym jak najdłużej, ale nie wiem, czy uda nam się ten plan wprowadzić w życie.
    Jeszcze się nie urodził a ja już się martwię ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam już tych 34 tygodni ja ledwo 30 o.O i teraz też oby do 34 liczę hehe A potem optymistycznie do 37 !! Jak już do tego dotrwam to potem mi wszystko już jedno ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zezloscilam. Dzisiaj z mężem chcieliśmy zamontować ten ochraniacz na wózku... Przescieradełka super. A ochraniacz... Ja pierdziele, za ciasny jak już mąż naciągnął to się okazało że krzywo zrobiła wiązania mało tego nie zrobiła wycięć na pałąk i budkę tylko na prosto objechała i dodała sznurki do wiazan. Przescieradełka super po 10 zł ale za ochraniacz te 45 zł wywalone w błoto na nic się nie nadaje bo nawet z tego nie jestem w stanie zrobić ochraniacza do kosza ... Pocisnelam babce w mailu. Bo już tak dokładnie jak jej wszystko rozrysowalam.... Ja yebe.

No i mąż mnie zabrał do Subwaya i do parku. A teraz będziemy wcinac owocki i oglądać netflixa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka

A nie można tego reklamować,żeby ta kobitka to poprawiła tak jak zamawialas ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa! Spakowalismy też torbę małej.i powiem wam...biorę na prawdę nie dużo rzeczy w torba ta od wózka się nie zasuwa :p no nic będzie rozsunieta haha. Tatuś sobie ułożył po swojemu, żeby wiedzial co na kangurowanie co na pierwsze ubranko ;)

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Misiabela

A czym byko poddyktowane odwiedzanie kilku lekarzy jak wspominałaś ?? Ja ogolem chodzę do mojego lekarza mam w pełni do niego zaufanie i nie byłam w żadnej ciąży dodatkowo u kogoś innego bo chciałam uniknąć sytuacji sterujących czy tego że jakiś lekarz będzie miał kiepski sprzęt i nagada mi bajek A ja się będę denerwować. :(

A swoją drogą nie mogę się już doczekać wizyty A tu jescze 2 tygodnie o.O
    Bylo tak ze chcialam skorzystac z usg panstwowego, na nfz, bo udalo mi sie zapisac do kogos zalecanego. Ale tam mialam taka sytuacje ze pielegniarka podyktowala lekarzowi zle crl jak wpisywal dane do kolejnego komputera, myslalam ze sie przeslyszalam, ale po wyjsciu zajrzalam ze jest blad. Na wydruku usg byl jednak wlasciwy pomiar i dzien ciazy, wiec pomyslalam ze wyjasnie, jak wroce za tydzien po pappę. No i wrocilam, a oni nie chcieli mi, wpisac tak jak bylo na wydruku, tylko wpisali date z ostatniej miesiaczki. Troche mnie to wkurzylo i sie zapisalam na kolejne badanie prywatnie, tylko to juz wypadal 13 tc i 6 dzien i lekarz mi wpisal ze to 14 tc i 1 dzien chyba, ale mi potem moje lekarka mowila ze nalezy unikac, robienia usg w tych krancowych terminach bo moga byc niewiarygodne. Dlatego mam 3 terminy porodu, z om i 2 z usg, u roznych lekarzy i w roznym terminie.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Karmelka

A nie można tego reklamować,żeby ta kobitka to poprawiła tak jak zamawialas ?
    Napisalam do niej ... Z tego kawałka to ona nic nie zrobi krawcowa od siedmiu bolesci nawet cm więcej na materiale nie zostawiła.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Czytałam dzisiaj krótkie wyznanie opiekunki ze żłobka, która napisała, że mają taką umowę z innymi opiekunkami, że jeśli dziecko stawia pierwsze kroki albo mówi pierwsze słowo u nich to nie mówią o tym rodzicom, żeby nie pozbawiać ich uczucia, że to oni byli świadkami tych przełomów.
    Z jednej strony to piękne :) a z drugiej jakoś tak przykro. Z różnych powodów często musimy podejmować decyzje o wysłaniu dziecka do żłobka. I omija nas to co powinno być domeną rodziców.
    Chciałabym zostać z Ignacym jak najdłużej, ale nie wiem, czy uda nam się ten plan wprowadzić w życie.

U nas się zawsze rodzicom wszystko mówi, a oni się cieszą :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wołam do męża żeby zrobił mi kakao bo się nie najadłam tymi owocami, on idzie i się pyta jak się nie najadłas...to były dwie porcje dla mnie i dla ciebie na film. A ja jeszcze tv nie włączyłem. Takze tak ;)

Tunia76, Mama36, Wiewióreczka, B_002, Lili90 lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z insulina powiedzcie mi jak Wam kazali zwiekszac insuline, jak nie bylo spodziewanego efektu? Ja bralam 3 dni dzis mialam 95 na czczo i kazala mi zwiekszyc o 3 j, moja kolezanka mowi ze jej kazano stosowac jedna dawke przez 5 dni, jesli nie ma efektu to 1 j do gory i kolejne 5 dni zeby poczekac na efekt. Nie pamietam jak mialyscie Wy. Ale cos mi swita ze chyba tak ostro nie grzalyscie z ta insulina od poczatku.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar zaraz zrobić naleśniki. Z owocami, nutella i bitą śmietaną.

Czy my możemy chociaż pół dnia nie gadać o żarciu? 49rotfl.gif

Wiewióreczka, martusiawp, B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dziewczyny z insulina powiedzcie mi jak Wam kazali zwiekszac insuline, jak nie bylo spodziewanego efektu? Ja bralam 3 dni dzis mialam 95 na czczo i kazala mi zwiekszyc o 3 j, moja kolezanka mowi ze jej kazano stosowac jedna dawke przez 5 dni, jesli nie ma efektu to 1 j do gory i kolejne 5 dni zeby poczekac na efekt. Nie pamietam jak mialyscie Wy. Ale cos mi swita ze chyba tak ostro nie grzalyscie z ta insulina od poczatku.

2j co dwa dni

Rób tak jak lekarz każe Tobie, każda z nas ma inne zalecenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 18:58

Misiabella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula

Haha :D obawiam się że może to być trudne,bo teraz najwięcej się przybiera dzieci dużo potrzebują i każdy głodny :) ja to już na tyle że zjem obiad.i już myślę co będę jest na kolację xD

martusiawp lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka Lidl to mój ulubiony sklep, w którym najczęściej robię zakupy. Kiedyś się śmiałam z koleżanek że ciągle do Lidla jeżdżą, a teraz jak mam blisko to sama tak robię hihi. Dlatego wolałabym żeby to nie była prawda że mi tu gowno wciskają zamiast ksylitolu;).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro robię gofry z bitą śmietaną i owocami :D

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze przez kilka godzin jest wyprzedaż 70% w 5 10 15.

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:

Misiabela ja mialam zwiększać co 3 dni o dwie jednostki ale max do 20j i te 20j okazaly sie wystarczające bo od kilku dni mam mniej niz 90 a dzis w ogole szal pal bo 83 ;)

Misiabella, AniaKJ lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Też się tym już martwię. Jakoś wizja żłobka mnie przeraża, chociaż nigdy w żadnym nie byłam.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasolka Lidl to mój ulubiony sklep, w którym najczęściej robię zakupy. Kiedyś się śmiałam z koleżanek że ciągle do Lidla jeżdżą, a teraz jak mam blisko to sama tak robię hihi. Dlatego wolałabym żeby to nie była prawda że mi tu gowno wciskają zamiast ksylitolu;).

A wiesz Lolka, ze do nich napisze to pytanie....ciekawe jaka i czy w ogole dostane odp ;)

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1769 1770 1771 1772 1773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ