Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Franka2104 wrote:DorotaAnna dzięki za info
my właśnie myślimy o zakupie fotelika z baza. Muszę faktycznie zwrócić uwagę na pozycję dziecka jak będę mu się przygladać w sklepie. Na stronie producenta właśnie pozycja się mocno chwala, jako bardzo bezpieczna, chroniaca przed zakrztuszeniem, bezdechem itp. No nic, pomacamy, przymierzymy do auta i będziemy się zastanawiać.
No właśnie wiem że się chwalą tą pozycją, w ogóle to jest bardzo chwalony fotelik. Ale tak jak kazdy binny trzeba obejrzeć przymierzyćja się najbardziej nakręciłam na to że jest lekki
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karollinax26 wrote:Wiewióra, a jak się czuje przyjaciółka ?
-
Franka2104 wrote:Dzień Dobry! Ja znowu przespałam większość dnia, nie wiem czy to normalne, ale czuję się tak samo padnięta jak w pierwszych tygodniach. Z moich wielkich weekendowych planów udało mi się ogarnać raptem 1 pranie:) wygoniłam męża po lody w czekoladzie i zaczynam nadrabianie forumowych zaległości.
A tak wogóle to witam dziś 31 tydzień yaaaay
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a4e7e826ed9.jpg
pięknie!Franka2104 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Franka2104 wrote:W kwestii fotelików, właśnie moim typem ze względu na super niska wagę jest avionaut pixel. Jeszcze nie miałam okazji pomacać go na żywo, ale na zdjęciach widzę, że jego dolna część jest z jakiegoś tworzywa które na pierwszy rzut oka wyglada jak czarny styropian. Większość fotelików ma tę dolna część pokryta plastikiem. Wiadomo, że fotelik jest bezpieczny i przetestowany, ale zastanawia mnie solidność tego tworzywa.
a propos fotelików... na warsztatach gość mówił, że nie należy kupować używanych z niepewnego źródła oraz w ogóle starszych jak 5 lat a jak auto uczestniczy w wypadku to należy bezwzględnie wymienić fotelik i bazę na noweLolka30, DorotaAnna, Franka2104 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
My od początku myślimy o avionault pixel z bazą i jeśli będzie odpowiedni do auta to go kupimy. Parę razy już go macalismy, spód rzeczywiście jest z takiej lekkiej pianki wyglądającej jak styropian, ale dzięki temu pewnie jest taki lekki, co dla mnie jest dużym plusem. I wg mnie ma super wypełnienie tej części w której siedzi maluch. W porównaniu z innymi wydaje się bardziej miękki i komfortowy, sama bym w nim chętnie jeździła hihi. Inne przy nim wydają się twarde i sztywne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 20:54
Franka2104 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
mam już podgląd do zdjęć z sesji
na razie debatujemy które wybieramy i w jakim formacie i będziemy czekać na wydruki
nie żałuję! dziewczyny warto! zróbcie sobie taką sesyjkęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 20:57
mysla.nieskalana, Franka2104, Lolka30, Mama36, B_002, estrella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Myślicie że po tym chlebie ig mogę być szybciej głodna niż po probody?
Boże jak mi się marzy zwykły chleb, mam teraz ten ig i cukry ok ale jestem ciagle głodna! Wiec jutro jadę szukać innego
już nie wiem na co mam patrzeć w składzie żeby miał albo żeby nie miał
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Myślicie że po tym chlebie ig mogę być szybciej głodna niż po probody?
Boże jak mi się marzy zwykły chleb, mam teraz ten ig i cukry ok ale jestem ciagle głodna! Wiec jutro jadę szukać innego
A co do apetytu.
Mam takie dni że moglabym zjeść konia z kopytami i podkowami a następnego kompletnie nic (chociaż ta druga opcja dawno już mi się nie zdarzyła). Nie zauważyłam żeby to miało coś z chlebem wspólnego.
Co do zasady to te chleby powinny być bardziej sycące -
No dobra to zobaczę jeszcze kilka dni z tym chlebem. Może faktycznie to nie jego wina. Ja bym to wszystko nawet dobrze znosiła w sensie tą cukrzyce. Tylko ten chleb mnie dobija👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Myślicie że po tym chlebie ig mogę być szybciej głodna niż po probody?
najlepiej jak ma mąkę żytnią typ min 1850 i jak najmniej składników, żadnych karmelów, słodów. Wystarczy mąka jak wyżej, zakwas, sól, woda... ewentualnie drożdże zamiast zakwasuFasolka77
-
Fasolka77 wrote:a propos fotelików... na warsztatach gość mówił, że nie należy kupować używanych z niepewnego źródła oraz w ogóle starszych jak 5 lat a jak auto uczestniczy w wypadku to należy bezwzględnie wymienić fotelik i bazę na nowe
Fasolka, Avionaut na taka politykę, że jeśli dojdzie do wypadku a OC nie pokrywa wymiany, to oni daja nowy fotelik.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Franka2104 wrote:Fasolka, Avionaut na taka politykę, że jeśli dojdzie do wypadku a OC nie pokrywa wymiany, to oni daja nowy fotelik.
nie wyobrażam sobie sytuacji, że szkoda z OC i ubezpieczyciel mi nie płaci... wylądowałabym w sądzie następnego dnia po odmowie!Fasolka77
-
Franka2104 wrote:Fasolka, Avionaut na taka politykę, że jeśli dojdzie do wypadku a OC nie pokrywa wymiany, to oni daja nowy fotelik.
W razie co to besafe i kiddy też mają taką gwarancjeFranka2104 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka77 wrote:najlepiej jak ma mąkę żytnią typ min 1850 i jak najmniej składników, żadnych karmelów, słodów. Wystarczy mąka jak wyżej, zakwas, sól, woda... ewentualnie drożdże zamiast zakwasu
Dzięki Fasolka! Czasem ciężko żeby na tych chlewach był konkretny skład...
Ja też się najadłam dwoma kromkami probody w sensie jem do tego jajko albo parówki i tak samo do tego chleba ig. No ale może faktycznie o coś innego chodzi bo naprawdę chodzę ostatnio ciagle głodna jadłabym na okrągłoFasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasolka - u mnie chleb IG, z mąki wysokiego typu, na zakwasie itd powoduje po dwóch kromkach cukier 170.
A żytni z biedronki ze słodem jęczmiennym w składzie nie wychodzi powyżej 130.
I znowu wychodzi że każda cukrzyca innaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 21:29
Fasolka77 lubi tę wiadomość