WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    W razie co to besafe i kiddy też mają taką gwarancje
    Maxi Cosi też :).

Franka z tego co piszą ludzie na grupie 8 gwiazdek na fb to właśnie robią problemy z odszkodowaniem za fotelik, uznają że jak nie ma widocznych uszkodzeń fotelika to nic sie nie stało, albo zaniżają kwoty. Trzeba się niestety z nimi szarpać.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego ochraniacza to jest to taki materiał do środka jak się kupuję do kosza Mojżesza. Ja mam wózek cybex priam kolor autumn gold taki rudo czarny , ale środek jest taki pomarańczowy i chciałam mieć czarny . No ale będę miala pomarańczowy ale przynajmniej przescieradełka dają fajny efekt zabieraja tego pomaranczu

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90, Fasolka i inne cukrzycowe mamusie, Wy przyjmujecie insuline o 22, czy 22:30? O ktorej mierzycie cukier na czczo? Pewnie pisalyscie, ale wybaczcie budyn ciazowy. Czytalam ze najlepiej do 8 godzin po wstrzyknieciu. Ale to moze byc taka cudza subiektywna opinia ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - u mnie chleb IG, z mąki wysokiego typu, na zakwasie itd powoduje po dwóch kromkach cukier 170.
    A żytni z biedronki ze słodem jęczmiennym w składzie nie wychodzi powyżej 130.

I znowu wychodzi że każda cukrzyca inna :-D

No tak bo inaczej nasze życie byłoby za proste...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Maxi Cosi też :).

Franka z tego co piszą ludzie na grupie 8 gwiazdek na fb to właśnie robią problemy z odszkodowaniem za fotelik, uznają że jak nie ma widocznych uszkodzeń fotelika to nic sie nie stało, albo zaniżają kwoty. Trzeba się niestety z nimi szarpać.

Oj to tym bardziej przemawia na korzyść tych marek które oferuja wymianę swoich fotelików :)

tb739vvj5r83d9nz.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Co do tego ochraniacza to jest to taki materiał do środka jak się kupuję do kosza Mojżesza. Ja mam wózek cybex priam kolor autumn gold taki rudo czarny , ale środek jest taki pomarańczowy i chciałam mieć czarny . No ale będę miala pomarańczowy ale przynajmniej przescieradełka dają fajny efekt zabieraja tego pomaranczu

Ale ten środek wózka masz wyjmowany? I chciałaś to czarne nakładać na to pomarańczowe czy zamiast tego pomarańczowego?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dzięki Fasolka! Czasem ciężko żeby na tych chlewach był konkretny skład...
    Ja też się najadłam dwoma kromkami probody w sensie jem do tego jajko albo parówki i tak samo do tego chleba ig. No ale może faktycznie o coś innego chodzi bo naprawdę chodzę ostatnio ciagle głodna jadłabym na okrągło

DorotaAnna jak jest napisane samo "mąka żytnia" to nie kupuj.. muszą podać skład.. czasem mieszają zwykłą z pełnoziarnistą a to juz niestety nie jest niski ig :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózek kupiłam tako junama diamond s linę czarno-zloty i zakupiłam właśnie poduszeczke i kołderke błękitna którą kiedyś wrzucalam żeby fajnie ożywic ta czerń ale o ochraniaczy do wózka to też dziś pierwszy raz czytałam jak karmelka napisała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka

U mnie w piekarni jest dostępny chleb żytni 100% i on jest na wagę można kupić w kawałku albo na kromki, i masz rację że ważne żeby był z samej maki żytniej ja akurat na diecie to jadłam jak byłam :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    DorotaAnna jak jest napisane samo "mąka żytnia" to nie kupuj.. muszą podać skład.. czasem mieszają zwykłą z pełnoziarnistą a to juz niestety nie jest niski ig :(

Często jest napisane że to chleb żytni a w opisie: z dodatkiem mąki pszennej... to też mi wywala cukier

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - u mnie chleb IG, z mąki wysokiego typu, na zakwasie itd powoduje po dwóch kromkach cukier 170.

zgadza się! ja mogę jeść takie 7ziaren z biedry albo ten żytni z lidla... ale nie na śniadanie.. na kolację już tak.. ostatnio kupiłam żytni w PUTCE.. miał być ok, pani czytała skład.. tylko pewnie nie wiedziała, że mąka żytnia musi miec odp. typ ...zachwalała a okazało się, że chleb do bani...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Wiadomo, że to kwestia OWU konkretnej firmy I pewnie większość firm nie robi z tym żadnego problemu

OWU dotyczy AC.. jeśli chodzi o OC to już są odpowiednie ustawy o obowiązkowych ubezpieczeniach etc.. i nie wyobrażam sobie sytuacji, że jakieś TU odmawia mi wypłaty odszkodowania za fotelik

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lepiej żeby nigdy nie było konieczności wymiany tego fotelika nie ma co sobie tym głowy zaprzatac :) mamy ostatnią brzuszkowa prosta i trzeba się cieszyć ja już więcej dzieci nie planuje więc to ostatnia okazja przeżyć to wszystko ostatni raz :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię dobranoc.. Chodź po drzemce czytam książkę i mam zamiar dziś skończyć i spać znów :p
    Rano wstaje i do labo.. Tona badań.. Już wszystkie do końca.. Więc parę fiolek mi zabiorą. Mój lekarz chyba faktycznie myśli że nie donosze i już wszystko będę miala zrobione do szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 22:00

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Paula90, Fasolka i inne cukrzycowe mamusie, Wy przyjmujecie insuline o 22, czy 22:30? O ktorej mierzycie cukier na czczo? Pewnie pisalyscie, ale wybaczcie budyn ciazowy. Czytalam ze najlepiej do 8 godzin po wstrzyknieciu. Ale to moze byc taka cudza subiektywna opinia ;)

ja robię zastrzyk czasem o 22 a czasem o 23, zależy jak idę spać.. jak mnie ścina przed 22 to nie czekam a w sobotę mieliśmy u rodziców gości i kładłam się spać po 23 więc dopiero wtedy miałam zastrzyk.. mierzyłam dziś rano przed 7 i miałam 78... także może faktycznie te 8h jest optymalne ale jak dziś zapodam o 22:30 to nie będe nastawiać budzika na 6:30 żeby zmierzyc po 8 h.. no chyba, że się sama obudzę :) chociaż jutro zmierzę nawet wcześniej bo wstaję o 6 i jadę na morfologię etc... będę miała pogląd jak będzie mój cukier wyglądał rano bo do 8 będę na czczo i w labo też badam glukozę z krwi więc wezmę glukometr, żeby zmierzyć z palca przed pobraniem :)
    Ale Misia nie ma reguły.. jednym służy dłuższa przerwa, innym krótsza... zalezy o której zjesz kolacje etc... to jest rosyjska ruletka :) a ja nie przepadam za hazardem :) i najchętniej bym ten glukometr
    0shoot.gif

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ja insulinę około 22 biorę a mierze rano cukier jak wstanę. Zwykle między 6 a 8. Ale zazwyczaj w okolicach 7.

Ja rozumiem to tak, że na czczo nie powinno mi przekroczyć tych 90-95 bez względu na to jak bardzo na czczo jestem (ile godzin). W wyrównaniu cukrzycy przecież chodzi o to, żeby danych wartości nie przekraczać bez względu na okoliczności.

Misiabella lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Często jest napisane że to chleb żytni a w opisie: z dodatkiem mąki pszennej... to też mi wywala cukier

dokładnie! a często jest napisane, ze "chleb ig" a tam karmel, pszenna mąka i inne wynalazki

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

ojej ale czula jestes na chleb.
    ja dla wlasneg zdrowia jem zytni ale jak nieraz zapomnimy kupic i zjem zwykly bialy to i tak cukier nie przekracza 125.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja wózek kupiłam tako junama diamond s linę czarno-zloty i zakupiłam właśnie poduszeczke i kołderke błękitna którą kiedyś wrzucalam żeby fajnie ożywic ta czerń ale o ochraniaczy do wózka to też dziś pierwszy raz czytałam jak karmelka napisała :)
    Patrzyliśmy z mężem na ten wózek. Ale przez FB i olx znalazłam parę osób które je mają i ten złoty kolor ponoć zlazi płatami i wygląda tragicznie już po kilku tygodniach. Ponadto dziewczyna mi mówiła jedną że zna kogoś z tako(producent junamy) i oni sami przyznają że te wózki im nie wyszły.

Musisz bardzo uważać na podwozie bo te zdjęcia które ja widziałam to wyglądały tragicznie przy normalnym użytkowaniu

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mówię dobranoc.. Chodź po drzemce czytam książkę i mam zamiar dziś skończyć i spać znów :p
    Rano wstaje i do labo.. Tona badań.. Już wszystkie do końca.. Więc parę fiolek mi zabiorą. Mój lekarz chyba faktycznie myśli że nie donosze i już wszystko będę miala zrobione do szpitala

witaj w klubie Mama36! powodzenia na badaniach! ja tez jutro jadę zruinować enel-med ;)

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1772 1773 1774 1775 1776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ