Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
DorotaAnna wrote:W razie co to besafe i kiddy też mają taką gwarancje
.
Franka z tego co piszą ludzie na grupie 8 gwiazdek na fb to właśnie robią problemy z odszkodowaniem za fotelik, uznają że jak nie ma widocznych uszkodzeń fotelika to nic sie nie stało, albo zaniżają kwoty. Trzeba się niestety z nimi szarpać.DorotaAnna lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyCo do tego ochraniacza to jest to taki materiał do środka jak się kupuję do kosza Mojżesza. Ja mam wózek cybex priam kolor autumn gold taki rudo czarny , ale środek jest taki pomarańczowy i chciałam mieć czarny . No ale będę miala pomarańczowy ale przynajmniej przescieradełka dają fajny efekt zabieraja tego pomaranczu
-
Paula90, Fasolka i inne cukrzycowe mamusie, Wy przyjmujecie insuline o 22, czy 22:30? O ktorej mierzycie cukier na czczo? Pewnie pisalyscie, ale wybaczcie budyn ciazowy. Czytalam ze najlepiej do 8 godzin po wstrzyknieciu. Ale to moze byc taka cudza subiektywna opinia
-
Paula 90 wrote:Fasolka - u mnie chleb IG, z mąki wysokiego typu, na zakwasie itd powoduje po dwóch kromkach cukier 170.
A żytni z biedronki ze słodem jęczmiennym w składzie nie wychodzi powyżej 130.
I znowu wychodzi że każda cukrzyca inna
No tak bo inaczej nasze życie byłoby za proste...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Lolka30 wrote:Maxi Cosi też
.
Franka z tego co piszą ludzie na grupie 8 gwiazdek na fb to właśnie robią problemy z odszkodowaniem za fotelik, uznają że jak nie ma widocznych uszkodzeń fotelika to nic sie nie stało, albo zaniżają kwoty. Trzeba się niestety z nimi szarpać.
Oj to tym bardziej przemawia na korzyść tych marek które oferuja wymianę swoich fotelików
-
Karmelllka90 wrote:Co do tego ochraniacza to jest to taki materiał do środka jak się kupuję do kosza Mojżesza. Ja mam wózek cybex priam kolor autumn gold taki rudo czarny , ale środek jest taki pomarańczowy i chciałam mieć czarny . No ale będę miala pomarańczowy ale przynajmniej przescieradełka dają fajny efekt zabieraja tego pomaranczu
Ale ten środek wózka masz wyjmowany? I chciałaś to czarne nakładać na to pomarańczowe czy zamiast tego pomarańczowego?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Dzięki Fasolka! Czasem ciężko żeby na tych chlewach był konkretny skład...
Ja też się najadłam dwoma kromkami probody w sensie jem do tego jajko albo parówki i tak samo do tego chleba ig. No ale może faktycznie o coś innego chodzi bo naprawdę chodzę ostatnio ciagle głodna jadłabym na okrągło
DorotaAnna jak jest napisane samo "mąka żytnia" to nie kupuj.. muszą podać skład.. czasem mieszają zwykłą z pełnoziarnistą a to juz niestety nie jest niski igFasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:DorotaAnna jak jest napisane samo "mąka żytnia" to nie kupuj.. muszą podać skład.. czasem mieszają zwykłą z pełnoziarnistą a to juz niestety nie jest niski ig
Często jest napisane że to chleb żytni a w opisie: z dodatkiem mąki pszennej... to też mi wywala cukier👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Fasolka - u mnie chleb IG, z mąki wysokiego typu, na zakwasie itd powoduje po dwóch kromkach cukier 170.
zgadza się! ja mogę jeść takie 7ziaren z biedry albo ten żytni z lidla... ale nie na śniadanie.. na kolację już tak.. ostatnio kupiłam żytni w PUTCE.. miał być ok, pani czytała skład.. tylko pewnie nie wiedziała, że mąka żytnia musi miec odp. typ ...zachwalała a okazało się, że chleb do bani...Fasolka77
-
Franka2104 wrote:Wiadomo, że to kwestia OWU konkretnej firmy I pewnie większość firm nie robi z tym żadnego problemu
OWU dotyczy AC.. jeśli chodzi o OC to już są odpowiednie ustawy o obowiązkowych ubezpieczeniach etc.. i nie wyobrażam sobie sytuacji, że jakieś TU odmawia mi wypłaty odszkodowania za fotelikFasolka77
-
nick nieaktualnyDziewczyny lepiej żeby nigdy nie było konieczności wymiany tego fotelika nie ma co sobie tym głowy zaprzatac
mamy ostatnią brzuszkowa prosta i trzeba się cieszyć ja już więcej dzieci nie planuje więc to ostatnia okazja przeżyć to wszystko ostatni raz
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mówię dobranoc.. Chodź po drzemce czytam książkę i mam zamiar dziś skończyć i spać znów :p
Rano wstaje i do labo.. Tona badań.. Już wszystkie do końca.. Więc parę fiolek mi zabiorą. Mój lekarz chyba faktycznie myśli że nie donosze i już wszystko będę miala zrobione do szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 22:00
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Paula90, Fasolka i inne cukrzycowe mamusie, Wy przyjmujecie insuline o 22, czy 22:30? O ktorej mierzycie cukier na czczo? Pewnie pisalyscie, ale wybaczcie budyn ciazowy. Czytalam ze najlepiej do 8 godzin po wstrzyknieciu. Ale to moze byc taka cudza subiektywna opinia
ja robię zastrzyk czasem o 22 a czasem o 23, zależy jak idę spać.. jak mnie ścina przed 22 to nie czekam a w sobotę mieliśmy u rodziców gości i kładłam się spać po 23 więc dopiero wtedy miałam zastrzyk.. mierzyłam dziś rano przed 7 i miałam 78... także może faktycznie te 8h jest optymalne ale jak dziś zapodam o 22:30 to nie będe nastawiać budzika na 6:30 żeby zmierzyc po 8 h.. no chyba, że się sama obudzęchociaż jutro zmierzę nawet wcześniej bo wstaję o 6 i jadę na morfologię etc... będę miała pogląd jak będzie mój cukier wyglądał rano bo do 8 będę na czczo i w labo też badam glukozę z krwi więc wezmę glukometr, żeby zmierzyć z palca przed pobraniem
Ale Misia nie ma reguły.. jednym służy dłuższa przerwa, innym krótsza... zalezy o której zjesz kolacje etc... to jest rosyjska ruletkaa ja nie przepadam za hazardem
i najchętniej bym ten glukometr
Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyMisiabella wrote:Paula90, Fasolka i inne cukrzycowe mamusie, Wy przyjmujecie insuline o 22, czy 22:30? O ktorej mierzycie cukier na czczo? Pewnie pisalyscie, ale wybaczcie budyn ciazowy. Czytalam ze najlepiej do 8 godzin po wstrzyknieciu. Ale to moze byc taka cudza subiektywna opinia
Ja rozumiem to tak, że na czczo nie powinno mi przekroczyć tych 90-95 bez względu na to jak bardzo na czczo jestem (ile godzin). W wyrównaniu cukrzycy przecież chodzi o to, żeby danych wartości nie przekraczać bez względu na okoliczności.Misiabella lubi tę wiadomość
-
ja dla wlasneg zdrowia jem zytni ale jak nieraz zapomnimy kupic i zjem zwykly bialy to i tak cukier nie przekracza 125. -
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:Ja wózek kupiłam tako junama diamond s linę czarno-zloty i zakupiłam właśnie poduszeczke i kołderke błękitna którą kiedyś wrzucalam żeby fajnie ożywic ta czerń ale o ochraniaczy do wózka to też dziś pierwszy raz czytałam jak karmelka napisała
Musisz bardzo uważać na podwozie bo te zdjęcia które ja widziałam to wyglądały tragicznie przy normalnym użytkowaniu -
Mama36 wrote:Ja mówię dobranoc.. Chodź po drzemce czytam książkę i mam zamiar dziś skończyć i spać znów :p
Rano wstaje i do labo.. Tona badań.. Już wszystkie do końca.. Więc parę fiolek mi zabiorą. Mój lekarz chyba faktycznie myśli że nie donosze i już wszystko będę miala zrobione do szpitala
witaj w klubie Mama36! powodzenia na badaniach! ja tez jutro jadę zruinować enel-medMama36 lubi tę wiadomość
Fasolka77