X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Aha, no i... JESTEM BARDZO GŁODNA, TERAZ! :/
    Ja przyzwyczaiłam żołądek i dziwne bo od obiadu.. To wcisnelam tylko jabłko o 20 no i zjem śniadanie rano. Nie jem kolacji... Małż nie przywiózł mi lodów z Mc Donalda.. I mówi o 20 ubiera się jedziemy.. No to już nie chciałam.. Nie zjadłabym... Ale chyba sobie zrobię nagrodę po odebraniu wyników. W końcu trzeba uczcić brak miły i HIV :p

Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście dzień czkawka zaczęty :)

Paula 90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mój mąż też ma taki pomysł na naszą służbę zdrowia :) dokładnie ta sama kwota :D
    Hihi mój tak mowi że o wzywaniu pogotowia, nie jezdziliby wtedy do pierdol. W Czechach chyba tak jest, że płaci się jakąś drobna kwotę, dobrze kojarzę Stresant?
    Edit. Już widzę że o tym pisałaś hihi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 06:23

stresant, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No i oczywiście dzień czkawka zaczęty :)
    U mnie lecą od rana kopy po żebrach hihi.

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała noc praktycznie nieprzespana... Trochę mi się płakać chce zawsze rano bo zaraz muzę wstać tałatajstwo do szkoły wyprawic,zrobic obiad pranie, nie mówiąc o wynikach... A potem to już się nie położę bo zaraz tałatajstwo wraca ze szkoły!
    Ja nie wiem gdzie są te dzieci które tam non stop się uczą i szkoła szkola co rodzice narzekają! Moi mogliby dla mnie siedzieć w szkole do 17! :p
    A nie ledwo wyjdą.. Już wracają cholercia., "mamo co na obiad...???" starszy już potrafi dzwonić tylko za próg szkoły wyjdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dzisiaj zaspał do pracy ;) o 6:15 zazwyczaj wyjeżdża a dzisiaj o 6:30 go obudziłam :p

KarmeLove mój się odwdziecza, ale tylko wtedy jak sobie przypomnę, żeby nie wkładac luteiny ;) bo mowi, że lizał jej nie będzie haha więc mam Lipkę jak się zapomnę i prosto po prysznicu ja zaaplikuje haha.

Malutka mycha moim zdaniem na poczatku tam jest studnia bez dna, ale myślę że czas połogu już ta pochwę troszke zwęzi a z czasem wróci do normalności. U nas też jest ciasno mimo żelu i podnoecenia, ale wolałabym, żeby tak zostało ;p a jak nie do będę musiała iść za poleceniem Fasolki hahahaah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 06:54

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś już pisał,że nic tak nie wkurwia jak glukomtetr (Fasolka ? ) - to mnie też!!!!

nowy pen ?czy to winowajca? wątpię ale tonący brzytwy się chwyta...

wynik na czczo-138...
    ręceni cycki opadają...dobrze,że jest brzuch to mają na co :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ktoś już pisał,że nic tak nie wkurwia jak glukomtetr (Fasolka ? ) - to mnie też!!!!

nowy pen ?czy to winowajca? wątpię ale tonący brzytwy się chwyta...

wynik na czczo-138...
    ręceni cycki opadają...dobrze,że jest brzuch to mają na co :)
    Oj sporo. Trzymasz dietę?

• stresant Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po laboratorium a dopiero 7 rano :) upuscilam krwi na TSH

Basia dzis u nas byla idealna pogoda na zdjecia o wschodzie slonca a wlasciwie o zachodzie ksiezyca.......piekny ksiezyc w pelni, ogromy byl, taka czerwona kula .....tez bardzo lubie zdjecia i mamy mnostwo albumow i czesto do nich wracamy szczgolnie dzieci lubia ogladac i wspominac :)

ostatni aparat kupilam w Ameryce jakies 17 lat temu u nas wtedy jeszcze takich rzeczy nie bylo, kupe kasy za niego dalismy a teraz syn sie nim bawi i pstryka, bo jest bez wartosci karta pamieci pomiesci 20 zdjec :) ale na tamte czasy to hit byl :)

musze zainwestowac w jakis dobry aparat, bo jak sie maly urodzi to bede pstrykac na potege.....moze cos polecacie bo, ja sie kompletnie na tym nie znam?

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove mi się marzy żeby mi się odwdzięczył!! Ale on coś się boi że poliże chyba dziecko przy okazji xDD

Syska2202, KarmeLoVe, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Oj sporo. Trzymasz dietę?
    Oczywiście :)
    nic zakazanego ani też nawet nic nowego nie wpadło...

31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas pogoda od kilku dni byla piękna i taka już wiosenna a dziś...DESZCZ na maxa...
    Czekam na pomiar i idę spać dalej bo wczoraj byłam dosłownie padnięta na pysk...
    Ogólnie mało śpimy z mężem bo kladziemy się po 1 a przed 5 wstaje On i budzę się ja i w ostatnim czasie nie udaje mi się już zasnąć...

31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest Kiwona? Na feriach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wyjeżdża w czwartek na delegacje do Poznania na aż dwa dni! I wiecie co zrobił...ściągnął mi obstawę jutro przyjeżdża moja mama i ma mnie pilnować.
    Czy to z nim czy ze mną jest coś nie tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowy piekny dzień :) ciekawe co dobrego dzisiaj nam przyniesie ;)

Ja z rana mam keszcze pytanko do tych co ogarniają PUE bo w koncu pojawił mi się panel ubezpieczony i świadczeniobiorca. I tak w panelu ubezpieczony widnieja wszystkie moje zwolnienia, ale już w panelu swiadczeniobiorca w zakladce zasiłki nie ma przetworzymych trzech ostatnich zwolnień, wiec mam to rozumieć, że.nie są jeszcze rozpatrzone i kasy nie ma co się spodziewać? Da sie gdzies sprawdzic czy ksiegowy zlozyl komplet dokumentow i ten druk z3??

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - Ty już parę razy pisałaś o tej deszczownicy i ja sobie myślałam że kurde fajna sprawa. Nawet próbowałam sobie puszczać wodę z normalnego prysznica na plecy - mówię sobie "skoro tam poleca to musi coś w tym być". I byłam rozczarowana.
    A Ty mi teraz piszesz że to potrzebny jest jeszcze bolec. Kluczowy składnik! :-D

Fasolka - był strzał i spać. Dzisiaj 94/89. Chyba dodam dwie jednostki żeby zobaczyć czy lepiej.

A co do rozciągnięcia - u nas oprócz tego że mąż obdarzony "na bogato" to ja ciasna i wyćwiczone mięśnie Kegla. Mam nadzieję że po porodzie jak zacznę ćwiczyć znowu to pamięć mięśniowa je zwróci na miejsce. Mój bardzo lubi jak w czasie seksu zaciskam te mięśnie. Ja też :-P

Karmelllka90, Fasolka77, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mój mąż wyjeżdża w czwartek na delegacje do Poznania na aż dwa dni! I wiecie co zrobił...ściągnął mi obstawę jutro przyjeżdża moja mama i ma mnie pilnować.
    Czy to z nim czy ze mną jest coś nie tak?
    Będzie ci kochana raźniej :) moj jak chce wieczorem piwko sobie wypić to dzwoni do swojego brata, żeby na pewno dzisiaj też z zadnego drina nie korzystał bo w razie co to będzie musiał zawieźć mnie do szpitala. Tyle że ja mieszkam na wsi i nie mam taxi pod ręką jak cos się dzieje.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Witam w nowy piekny dzień :) ciekawe co dobrego dzisiaj nam przyniesie ;)

Ja z rana mam keszcze pytanko do tych co ogarniają PUE bo w koncu pojawił mi się panel ubezpieczony i świadczeniobiorca. I tak w panelu ubezpieczony widnieja wszystkie moje zwolnienia, ale już w panelu swiadczeniobiorca w zakladce zasiłki nie ma przetworzymych trzech ostatnich zwolnień, wiec mam to rozumieć, że.nie są jeszcze rozpatrzone i kasy nie ma co się spodziewać? Da sie gdzies sprawdzic czy ksiegowy zlozyl komplet dokumentow i ten druk z3??
    Kochana jesli w swiadczebiobiorca w zasilkach nie widać jeszcze zwolnien rozpisanych co ile i kiedy to oznacza ze jeszcze nic nie mozesz sie spodziewać. Dokumentów z3 na pue nie sprawdzisz. Zadzwonic musisz do nich i podac okresy za jakie chcesz wiedziec czy jest z3 i udziela Ci informacji.

U mnie cud!!
    Jestem rozliczona i wyplata w piatek w dniu usg 3 trymestru :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 08:04

malutka_mycha, Karmelllka90, Fasolka77, Lolka30, mysla.nieskalana, Kasiulka90, AniaKJ, estrella, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja w trakcie śniadania, dziś wjechał twarożek na slodko, konfitura truskawkowa i kakałko :)

Noc to dziś taka średnia była, mogłaby być lepsza.

Od kilku dni męczy mnie ból z prawej strony brzucha, kłucie, ból, ciężko sprecyzować ... no ale mała się rusza, wszystko jest ok. Byłam z czymś podobnym na IP już raz o dostawałam tylko no spe w szpitalu, więc bezsens mi znów tam jechać. Czytałam że mogą to być więzadła gdzieś w brzuchu, a wydaje mi się że ten mój brzuch znów urósł.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi Ty w jakiś szał zakupów wpadniesz jak po takim czasie kasę zobaczysz :)

Wczoraj mi się tak dobrze spało, cieszyłam się że trochę odespie te bezsennne noce ale dzisiaj znowu dupa. Wzięłam Letrox i czekam żeby wysunąć śniadanie. Nie mam dziś pomysłu na siebie. A jakie Wy macie plany?

f1d9680377.png
‹‹ 1812 1813 1814 1815 1816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ