Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Aha, no i... JESTEM BARDZO GŁODNA, TERAZ! :/
    Ja przyzwyczaiłam żołądek i dziwne bo od obiadu.. To wcisnelam tylko jabłko o 20 no i zjem śniadanie rano. Nie jem kolacji... Małż nie przywiózł mi lodów z Mc Donalda.. I mówi o 20 ubiera się jedziemy.. No to już nie chciałam.. Nie zjadłabym... Ale chyba sobie zrobię nagrodę po odebraniu wyników. W końcu trzeba uczcić brak miły i HIV :p

Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście dzień czkawka zaczęty :)

nick nieaktualny, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mój mąż też ma taki pomysł na naszą służbę zdrowia :) dokładnie ta sama kwota :D
    Hihi mój tak mowi że o wzywaniu pogotowia, nie jezdziliby wtedy do pierdol. W Czechach chyba tak jest, że płaci się jakąś drobna kwotę, dobrze kojarzę Stresant?
    Edit. Już widzę że o tym pisałaś hihi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 06:23

stresant, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No i oczywiście dzień czkawka zaczęty :)
    U mnie lecą od rana kopy po żebrach hihi.

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała noc praktycznie nieprzespana... Trochę mi się płakać chce zawsze rano bo zaraz muzę wstać tałatajstwo do szkoły wyprawic,zrobic obiad pranie, nie mówiąc o wynikach... A potem to już się nie położę bo zaraz tałatajstwo wraca ze szkoły!
    Ja nie wiem gdzie są te dzieci które tam non stop się uczą i szkoła szkola co rodzice narzekają! Moi mogliby dla mnie siedzieć w szkole do 17! :p
    A nie ledwo wyjdą.. Już wracają cholercia., "mamo co na obiad...???" starszy już potrafi dzwonić tylko za próg szkoły wyjdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dzisiaj zaspał do pracy ;) o 6:15 zazwyczaj wyjeżdża a dzisiaj o 6:30 go obudziłam :p

KarmeLove mój się odwdziecza, ale tylko wtedy jak sobie przypomnę, żeby nie wkładac luteiny ;) bo mowi, że lizał jej nie będzie haha więc mam Lipkę jak się zapomnę i prosto po prysznicu ja zaaplikuje haha.

Malutka mycha moim zdaniem na poczatku tam jest studnia bez dna, ale myślę że czas połogu już ta pochwę troszke zwęzi a z czasem wróci do normalności. U nas też jest ciasno mimo żelu i podnoecenia, ale wolałabym, żeby tak zostało ;p a jak nie do będę musiała iść za poleceniem Fasolki hahahaah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 06:54

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś już pisał,że nic tak nie wkurwia jak glukomtetr (Fasolka ? ) - to mnie też!!!!

nowy pen ?czy to winowajca? wątpię ale tonący brzytwy się chwyta...

wynik na czczo-138...
    ręceni cycki opadają...dobrze,że jest brzuch to mają na co :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ktoś już pisał,że nic tak nie wkurwia jak glukomtetr (Fasolka ? ) - to mnie też!!!!

nowy pen ?czy to winowajca? wątpię ale tonący brzytwy się chwyta...

wynik na czczo-138...
    ręceni cycki opadają...dobrze,że jest brzuch to mają na co :)
    Oj sporo. Trzymasz dietę?

• stresant Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po laboratorium a dopiero 7 rano :) upuscilam krwi na TSH

Basia dzis u nas byla idealna pogoda na zdjecia o wschodzie slonca a wlasciwie o zachodzie ksiezyca.......piekny ksiezyc w pelni, ogromy byl, taka czerwona kula .....tez bardzo lubie zdjecia i mamy mnostwo albumow i czesto do nich wracamy szczgolnie dzieci lubia ogladac i wspominac :)

ostatni aparat kupilam w Ameryce jakies 17 lat temu u nas wtedy jeszcze takich rzeczy nie bylo, kupe kasy za niego dalismy a teraz syn sie nim bawi i pstryka, bo jest bez wartosci karta pamieci pomiesci 20 zdjec :) ale na tamte czasy to hit byl :)

musze zainwestowac w jakis dobry aparat, bo jak sie maly urodzi to bede pstrykac na potege.....moze cos polecacie bo, ja sie kompletnie na tym nie znam?

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove mi się marzy żeby mi się odwdzięczył!! Ale on coś się boi że poliże chyba dziecko przy okazji xDD

Syska2202, KarmeLoVe, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Oj sporo. Trzymasz dietę?
    Oczywiście :)
    nic zakazanego ani też nawet nic nowego nie wpadło...

31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas pogoda od kilku dni byla piękna i taka już wiosenna a dziś...DESZCZ na maxa...
    Czekam na pomiar i idę spać dalej bo wczoraj byłam dosłownie padnięta na pysk...
    Ogólnie mało śpimy z mężem bo kladziemy się po 1 a przed 5 wstaje On i budzę się ja i w ostatnim czasie nie udaje mi się już zasnąć...

31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest Kiwona? Na feriach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wyjeżdża w czwartek na delegacje do Poznania na aż dwa dni! I wiecie co zrobił...ściągnął mi obstawę jutro przyjeżdża moja mama i ma mnie pilnować.
    Czy to z nim czy ze mną jest coś nie tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowy piekny dzień :) ciekawe co dobrego dzisiaj nam przyniesie ;)

Ja z rana mam keszcze pytanko do tych co ogarniają PUE bo w koncu pojawił mi się panel ubezpieczony i świadczeniobiorca. I tak w panelu ubezpieczony widnieja wszystkie moje zwolnienia, ale już w panelu swiadczeniobiorca w zakladce zasiłki nie ma przetworzymych trzech ostatnich zwolnień, wiec mam to rozumieć, że.nie są jeszcze rozpatrzone i kasy nie ma co się spodziewać? Da sie gdzies sprawdzic czy ksiegowy zlozyl komplet dokumentow i ten druk z3??

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - Ty już parę razy pisałaś o tej deszczownicy i ja sobie myślałam że kurde fajna sprawa. Nawet próbowałam sobie puszczać wodę z normalnego prysznica na plecy - mówię sobie "skoro tam poleca to musi coś w tym być". I byłam rozczarowana.
    A Ty mi teraz piszesz że to potrzebny jest jeszcze bolec. Kluczowy składnik! :-D

Fasolka - był strzał i spać. Dzisiaj 94/89. Chyba dodam dwie jednostki żeby zobaczyć czy lepiej.

A co do rozciągnięcia - u nas oprócz tego że mąż obdarzony "na bogato" to ja ciasna i wyćwiczone mięśnie Kegla. Mam nadzieję że po porodzie jak zacznę ćwiczyć znowu to pamięć mięśniowa je zwróci na miejsce. Mój bardzo lubi jak w czasie seksu zaciskam te mięśnie. Ja też :-P

nick nieaktualny, Fasolka77, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mój mąż wyjeżdża w czwartek na delegacje do Poznania na aż dwa dni! I wiecie co zrobił...ściągnął mi obstawę jutro przyjeżdża moja mama i ma mnie pilnować.
    Czy to z nim czy ze mną jest coś nie tak?
    Będzie ci kochana raźniej :) moj jak chce wieczorem piwko sobie wypić to dzwoni do swojego brata, żeby na pewno dzisiaj też z zadnego drina nie korzystał bo w razie co to będzie musiał zawieźć mnie do szpitala. Tyle że ja mieszkam na wsi i nie mam taxi pod ręką jak cos się dzieje.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Witam w nowy piekny dzień :) ciekawe co dobrego dzisiaj nam przyniesie ;)

Ja z rana mam keszcze pytanko do tych co ogarniają PUE bo w koncu pojawił mi się panel ubezpieczony i świadczeniobiorca. I tak w panelu ubezpieczony widnieja wszystkie moje zwolnienia, ale już w panelu swiadczeniobiorca w zakladce zasiłki nie ma przetworzymych trzech ostatnich zwolnień, wiec mam to rozumieć, że.nie są jeszcze rozpatrzone i kasy nie ma co się spodziewać? Da sie gdzies sprawdzic czy ksiegowy zlozyl komplet dokumentow i ten druk z3??
    Kochana jesli w swiadczebiobiorca w zasilkach nie widać jeszcze zwolnien rozpisanych co ile i kiedy to oznacza ze jeszcze nic nie mozesz sie spodziewać. Dokumentów z3 na pue nie sprawdzisz. Zadzwonic musisz do nich i podac okresy za jakie chcesz wiedziec czy jest z3 i udziela Ci informacji.

U mnie cud!!
    Jestem rozliczona i wyplata w piatek w dniu usg 3 trymestru :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 08:04

malutka_mycha, nick nieaktualny, Fasolka77, Lolka30, mysla.nieskalana, Kasiulka90, AniaKJ, nick nieaktualny, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja w trakcie śniadania, dziś wjechał twarożek na slodko, konfitura truskawkowa i kakałko :)

Noc to dziś taka średnia była, mogłaby być lepsza.

Od kilku dni męczy mnie ból z prawej strony brzucha, kłucie, ból, ciężko sprecyzować ... no ale mała się rusza, wszystko jest ok. Byłam z czymś podobnym na IP już raz o dostawałam tylko no spe w szpitalu, więc bezsens mi znów tam jechać. Czytałam że mogą to być więzadła gdzieś w brzuchu, a wydaje mi się że ten mój brzuch znów urósł.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi Ty w jakiś szał zakupów wpadniesz jak po takim czasie kasę zobaczysz :)

Wczoraj mi się tak dobrze spało, cieszyłam się że trochę odespie te bezsennne noce ale dzisiaj znowu dupa. Wzięłam Letrox i czekam żeby wysunąć śniadanie. Nie mam dziś pomysłu na siebie. A jakie Wy macie plany?

f1d9680377.png
‹‹ 1812 1813 1814 1815 1816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ