X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Karolina u mnie tez na śniadanie twarozek tylko że na słono i herbata z dużą ilością cytryny :)
    Może malutka urosła tak, że cos uciska, aż boli? Mi jak mały sie czasami się ruszy i cos docisnie to aż wytrzymać nie mozna, ale tez co kilka dni czuje taki ból i później bum bezuszek jakby wiekszy ;)
    Malutka mycha ja to mam dzisiaj zapracowany dzień ;) zaraz po sniadnku ide umyc wlosy, pozniej dzwonie do zusu bo ileż mozna żyć bez pieniedzy??, chcialabym tez troche poprasowac ubeanek małego bo wyprane juz prawie wszystko i pozniej czeka mnie gimnastyka życia = depilacja co by doktorka nie przestraszyć, w koncu to młody chłop i może nieprzyzwyczajony jeszcze ogladać różne zarośla ;)

Lili, też tak myślę :) w sumie mnie tam ciągnie od samego początku ciąży ale te kilka dni czuję to mocniej, czasem tak że się ruszyć nie mogę. Dodatkowo wczoraj mała urządziła mi taką dyskotekę w brzuchu, że myślałam że zwrócę wszystko to, co zjadłam. Ona cały czas obija mi właśnie prawą stronę, żebro, żołądek i ten prawy bok.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha mi też się spojenie znowu odezwało
    , Boli może nie aż tak jak bolało ale boli.
    Ja wczoraj zapomniałam mąż też i nie miałam chleba IG ani pro ani innego, wzięłam w Lidlu bułki fitness, zjadłam jasna na śniadanie i cukier 160! Przeżyłam szok bo taki to ja miałam po sterydach

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ktoś już pisał,że nic tak nie wkurwia jak glukomtetr (Fasolka ? ) - to mnie też!!!!

nowy pen ?czy to winowajca? wątpię ale tonący brzytwy się chwyta...

wynik na czczo-138...
    ręceni cycki opadają...dobrze,że jest brzuch to mają na co :)

tak dokładnie! ja to pisałam :) i dalej mnie wkurwia :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja nie wiem czemu temat anala jest tutaj tabu... żadna się nie ustosunkowała :) serio??? nie lubicie?
    Ja nie lubię więc idziemy na kompromis i robimy raz na jakiś czas :)

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    tak dokładnie! ja to pisałam :) i dalej mnie wkurwia :)
    Mnie też i widzę,że Karmelke też właśnie wkurwił :(

Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Nie ukrywam, że nawet nie próbuje Was nadrobić ;)
    U nas ok, nic się nie dzieje, poza naprawdę ch*jowym nastrojem... No ale kiedyś w końcu wyjdzie słońce, nie?
    Mam w domu siostrzenice od wczoraj, więc dużo się dzieje ;) Moze niedługo pójdę z dzieciakami na basen, mamy w planach jeszcze kino, ale to raczej jutro.
    Zaraz dopije kawusie, wezmę prysznic, przygotuję już obiad i zobaczymy, ile zostanie energii ;)
    Uściski!

Karmelllka90, stresant, Mama36, malutka_mycha, Fasolka77, Lolka30, KarmeLoVe, Kasiulka90, AniaKJ, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Spróbuję. Może to jest jakaś alternatywa. Marzę o tym żeby po porodzie się normalnie na brzuchu lub plecach położyć :)

A spojenie boli mnie tak że jak w nocy się budzę i przychodzi mi na myśl się przekręcić to zastanawiam się czy jest sens :/
    Ja sie dzis obudzilam na brzuchu.. I o zgrozo Filip milczy nie kopie. Mam nadzieję ze go nie zgniotlam.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja juz po laboratorium a dopiero 7 rano :) upuscilam krwi na TSH

Basia dzis u nas byla idealna pogoda na zdjecia o wschodzie slonca a wlasciwie o zachodzie ksiezyca.......piekny ksiezyc w pelni, ogromy byl, taka czerwona kula .....tez bardzo lubie zdjecia i mamy mnostwo albumow i czesto do nich wracamy szczgolnie dzieci lubia ogladac i wspominac :)

ostatni aparat kupilam w Ameryce jakies 17 lat temu u nas wtedy jeszcze takich rzeczy nie bylo, kupe kasy za niego dalismy a teraz syn sie nim bawi i pstryka, bo jest bez wartosci karta pamieci pomiesci 20 zdjec :) ale na tamte czasy to hit byl :)

musze zainwestowac w jakis dobry aparat, bo jak sie maly urodzi to bede pstrykac na potege.....moze cos polecacie bo, ja sie kompletnie na tym nie znam?
    Ja mogę polecić fajny aparat, ale też zależy ile chcesz na niego wydać.
    Ogólnie to fajnie kupić aparat bezlusterkowy z wymienną optyką. Daje nam możliwości zbliżone do lustrzanki a jest mniejszy i lżejszy, super się nadaje na wakacje, podróże.
    Ja mam Sony a6000 z obiektywem Sony 18-55mm F3.5-5.6 OSS i drugim Sony 55–210 mm F4,5-6,3 OSS. Najczęściej przydaje się ten pierwszy, bo jest bardziej uniwersalny.
    Obiektywów jest sporo do wyboru, ale sam korpus aparatu bardzo polecam bo ma dużo fajnych programów i nie trzeba się znać na ustawieniach parametrów żeby zrobić fajne zdjęcie.
    Możesz poszukać sobie innych (może tańszych) po opiniach w internecie, ale na prawdę polecam bezlusterkowca z wymiennymi obiektywami, super opcja dla każdego, a dużo lepszy niż zwykły kompakt :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja nie lubię więc idziemy na kompromis i robimy raz na jakiś czas :)
    Ooo to ja dziewica w tym temacie.. A wiem ze M by chcial ale za cholere nie jestem w stanie przestawic sie na to. Moze jeszcze z 10 lat potrzebuje...

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fasolka - był strzał i spać. Dzisiaj 94/89. Chyba dodam dwie jednostki żeby zobaczyć czy lepiej.

ja dalej rozkminiam odpowiednią przerwę między jedzeniem i pomiarem i dupa...no nic się nie składa...
    u mnie dziś

6:40 95
    7:20 92
    7:55 89

też się zastanawiam nad dołożeniem 2 jednostek ale się boję trochę bo u rodziców miałam w niedzielę rano 78... no i nie wiem do którego pomiaru mam dobrać dawkę insuliny... wczoraj wstałam o 6 bo jechałam na badania i ok 8 z gluko miałam 87 a po 10 min w labo z żyły 95.... ale byłam już mega głodna.... sama nie wiem co robić... czekam jutro na usg, mam nadzieję, ze Młody podrósł... na pewno podrósł bo znowu zaczęło mnie w podbrzuchu boleć i pępek mnie kłuje więc pewnie bebzol się rozciąga...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja w trakcie śniadania, dziś wjechał twarożek na slodko, konfitura truskawkowa i kakałko :)

Noc to dziś taka średnia była, mogłaby być lepsza.

Od kilku dni męczy mnie ból z prawej strony brzucha, kłucie, ból, ciężko sprecyzować ... no ale mała się rusza, wszystko jest ok. Byłam z czymś podobnym na IP już raz o dostawałam tylko no spe w szpitalu, więc bezsens mi znów tam jechać. Czytałam że mogą to być więzadła gdzieś w brzuchu, a wydaje mi się że ten mój brzuch znów urósł.

Karola to na pewno więzadła.. mnie bolało z prawej a dziś nad ranem pierwszy raz z lewej.. widać Mały potrzebuje więcej miejsca z lewej a to znaczy, że rośnie :)

bolą Was pępki? dziwne uczucie... takie kłucie... hmmmmm

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja nie wiem czemu temat anala jest tutaj tabu... żadna się nie ustosunkowała :) serio??? nie lubicie?
    Ale widzę, że mnie ominęło!!! Ja lubię :) A co? :P Ja to w ogóle lubię perwersje :P Ale u nas posucha, K w ogóle bez chęci, ja niby mam ale nie chce na nim wymuszac po pierwsze, a po drugie co to za przyjemność, jak mi każdy ruch sprawia ból... Może kiedyś nadrobimy ;)
    Wiecie co, martwię się trochę, że jak mi się uda urodzić sn to tam mi się pozmienia na dole. Miałam cc i wiecie, zero różnicy, ale po sn to chyba jednak trzeba się z tym liczyć, co? Hmm

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Mnie też i widzę,że Karmelke też właśnie wkurwił :(
    No odjebal równo. Ale serio spodziewalam się coś około 140 ale nie 160, z dwóch palców więc nieźle mi jeblo a dzisiaj wizyta jak wyjdę z insulina będzie smiesznie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 08:51

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha mój plan na dziś:

-za 15 min pomiar po śniadaniu :)
    - prysznic
    - 11 drugie śniadanie
    - spacer+ małe zakupy na obiad
    - gotowanie
    - 14 obiad
    - 15 pomiar
    - 15:30 jadę do Łodzi spotkać się z koleżankami na ploteczki:) podwieczorek w kanjpie
    - na 20 muszę wrócić na kolację
    - 21 pomiar
    - 22:30 strzał i lulu :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No odje ale równ. Ale serio spodziewalam się coś około 140 ale nie 160, z dwóch palców więc nieźle mi jeblo a dzisiaj wizyta jak wyjdę z insulina będzie smiesznie :p
    Ja na czczo 111 z 2 palców wiec jestem juz na szczeblu wyzszych cukrow. Juz chyba sama ich nie znize.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 08:52

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Przepraszam, ale w teraz w ciazy anal kojarzy mi się tylko z Gbs-em, na który wynik czekam hahahah, mój mózg jest jednokierunkowy :D

Mama36 a myślisz,że między odbytem a pochwą jest jakaś magiczna brama? :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zauwazylam ze ten bol promieniujacy od spojenia do uda mi zniknal. On mnie chwilami mialam wrażeńie jakby parzyl..
    Ale żeby nie było za slodko to mam nowa dolegliwosc i bola mnie nadgarstki ledwo ruszam a po nocy jak wstane chwile zajmuje zanim co kolwiek moge zrobić dlonmi.

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja sie dzis obudzilam na brzuchu.. I o zgrozo Filip milczy nie kopie. Mam nadzieję ze go nie zgniotlam.
    Jak Ci się to fizycznie udało? Dla mnie to mission impossible. To zjedz coś, połóż się i obserwuj

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Cześć :) Nie ukrywam, że nawet nie próbuje Was nadrobić ;)
    U nas ok, nic się nie dzieje, poza naprawdę ch*jowym nastrojem... No ale kiedyś w końcu wyjdzie słońce, nie?
    Mam w domu siostrzenice od wczoraj, więc dużo się dzieje ;) Moze niedługo pójdę z dzieciakami na basen, mamy w planach jeszcze kino, ale to raczej jutro.
    Zaraz dopije kawusie, wezmę prysznic, przygotuję już obiad i zobaczymy, ile zostanie energii ;)
    Uściski!

a jak po weekendzie? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka dla mnie nie ma tematu tabu. Ja dziewica tylna jestem :p to nie wiem czy lubię. Oh mój mąż to by się posikal pewnie że szczęścia jakbym mu powiedziala aaa to dawaj ... ;) Ale to trzeba się specjalnie przygotować i umieć tam rozluźnić.. a w ciąży to ja mam wszystko ściśnięte bo jeszcze bym cię zesiurala na łóżko hahahaa

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

‹‹ 1814 1815 1816 1817 1818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ