Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
stresant wrote:Raczej chce jakis porzadny i drozszy.....
malo pieniedzy wydalismy na wyprawke dla malego.....wiec chcemy za to kupic aparat wlasnie......dzieki za rady zaraz obczaje na internecie modele o ktorych pisalas......
Ja kupiłam korpus nowy i bez obiektywu ale podstawowy obiektyw kupiłam używany na allegro bo był tak na prawdę niewiele używany i w dobrym stanie a kilka stówek na tym zaoszczędziłam i zostało na drugi obiektyw
Ten konkretny model Sony sama używam i polecam, ale Nikon czy Canon i inne firmy też mają swoje ciekawe modele dla amatorów. Jeśli byś chciała kiedyś w przyszłości dokupywać obiektywy to zobacz w jakich cenach są obiektywy do konkretnego typu mocowania do wybranego aparatu.stresant lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Fasolka77 wrote:ja nie wiem czemu temat anala jest tutaj tabu... żadna się nie ustosunkowała
serio??? nie lubicie?
.
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
malutka_mycha wrote:Jak Ci się to fizycznie udało? Dla mnie to mission impossible. To zjedz coś, połóż się i obserwuj
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:A ja palcami! Tak bolą że masakra. Ale już dzwoniłam do kolegi studiował fizjoterapie i to od zatrzymania wody w nadgarstkach są drętwienia ból i nabrzmiałe palce.
A wody to ja już mam sporo zatrzymane a mało wody znowu pije...eh -
nick nieaktualnyno szlag mnie zaraz trafi... pan odbierając tel w ZUS powitał mnie stwierdzeniem NIE ODBIERAM TELEFONÓW ... po czym stwierdził, że nie uzyskam, żadnych informacji telefonicznie, jak chcę mogę się zgłosić do nich osobiście. No burak jeden... ciekawe czy im by tak łatwo żyło się bez wypłat przez 3 miesiące.
-
Fasolka jak nie zrobiłaś jeszcze tego zamówienia z Gemini to dziś dzień darmowej dostawy
. Także dziewczyny jak macie jakieś pierdoly do dokupienia to ładować koszyki!
Mama36, B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
KarmeLoVe wrote:No te po szpitalu i ja tak wrzucę, ale kupiłam też dettola do dezynfekcji i wypiore dwa razy w tym może, a potem w zwykłym w mniejszej temperaturze.
Pościel gotuję w 95 stopniach - ot taki fetysz
Ale właśnie zastanawia mnie czy te 50 stopni dla normalnych ubrań to nic złego czy wyciągnę szmatki
Ja gdy stawialam pierwsze kroki w 'doroslym zyciu' to wszystko pralam wtedy w 60' bo sie po prostu nie znalam. Jakos az tak bardzo sie ubrania nie niszczyly hehe
A tak na serio - biale ubrania w takiej temperaturze szarzeja, a dzinsy po kazdym praniu wychodza jasniejsze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Takich doznań to ja nie miałam !
Ale dla mnie sam fakt, że mam orgazm i pochwowy i łechtaczkowy jest zaszczytem. Moja przyjaciółka nie ma w ogole, jej facet skupia się na sobie ... Ja bym mu lalkę kupiła, ale nie umiem do niej dotrzeć. No po jakiego się bzykać żeby on się obtarł 3 razy i spuścił... Chociaż tyle że dziecko jej zrobił. Jest plus
też mam taka znajomą... mówi mężowi, że nie jest zlewnią... słabo...Fasolka77
-
Kiwona wrote:No, kończę terapię DDA, cieszę się bo dużo popracowalam i myślę, że mocno to wpłynie na komfort naszego wspólnego życia
grunt to samoświadomość!! mam nadzieję, że terapia pomoże i teraz będzie tylko lepiej! Trzymam kciuki!!!Kiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Lili90 wrote:no szlag mnie zaraz trafi... pan odbierając tel w ZUS powitał mnie stwierdzeniem NIE ODBIERAM TELEFONÓW ... po czym stwierdził, że nie uzyskam, żadnych informacji telefonicznie, jak chcę mogę się zgłosić do nich osobiście. No burak jeden... ciekawe czy im by tak łatwo żyło się bez wypłat przez 3 miesiące.
to po co odebrał?Fasolka77
-
Daffi wrote:Melduje ze po 2 kromkach chleba zytniego z bialym serem Fifi sie obudzil.
Przetrwal biedak moj nacisk.
był taki kawał
Przychodzi facet do sklepu spożywczego i mówi:
- Poproszę kilogram twarogu..
Ekspedientka podaje mu twaróg, facet bierze, płaci i wychodzi.
Wraca po godzinie i mówi:
- Poproszę trzy kilo twarogu.
Bierze twaróg, płaci i wychodzi.
Mijają 4h facet przychodzi z reklamówką i mówi:
- Proszę mi tu pełną reklamówkę naładować twarogu.
Ekspedientka dziwnie popatrzyła na faceta, ale włożyła mu pełną reklamówkę twarogu. Facet zapłacił i poszedł. Po kilku godzinach, ekspedientka kończy pracę, zamyka sklep. Patrzy - biegnie ten sam facet co był parę razy po twaróg, tym razem z taczką, i krzyczy:
- Proszę nie zamykać!
Ona na to:
- Niech Pan da mi spokój, ja chcę iść do domu, zmęczona jestem, a Pan mi tutaj jakimiś duperelami głowę zawraca...
- To nie duperele! Niech mi Pani tu do tej taczki twarogu naładuje!
- A no co Panu tyle twarogu?!
- Niech Pani ładuje i nie gada, pokażę Pani. Niech Pani szybko ładuje.
Naładowała mu tego twarogu, facet kazał jej iść za sobą. Poszli na ogromne pole uprawne, gdzie znajdowała się głęboka dziura w ziemi. Facet podchodzi z tą taczką, przechyla ją i wsypuje twaróg. Słychać odgłosy dochodzące z dziury: mlaskanie... i beknięcie...
Ekspedientka przerażona pyta:
- Panie?! Co tam jest?!
Facet:
- Nie wiem! Ale niech Pani zobaczy jak twaróg wpierdalaDaffi, Lolka30, Kiwona, martusiawp, Paula 90 lubią tę wiadomość
Fasolka77