Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiwona wrote:Ja dzwoniłam do żłobka, ale nie da się zapisać na zaś. Nie wiem, jak z przedszkolami... A to państwowe przedszkole?
Dziewczyny, ja słyszałam że na tym gemini niby darmowa dostawa, ale za to ceny wyższe, tak więc uważajcie tam. Nie sprawdzałam...
nieee, prywatne ale chrześcijańskiepotem jest szkoła i wszyscy chwalą bo dzieci mają w cenie sporo zajęć dodatkowych, nie nudzą się na świetlicy i w ogóle atmosfera super!
Kiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
mysla.nieskalana wrote:Piękne słońce,ale syf na zewnątrz niestety
Aplikacja dziś mi mówi,że dzidziuś ma już swój temperament i jeśli jest ruchliwy to bardzo prawdopodobne,że po urodzeniu też będzie..ahaaa...
Wczoraj popołudniu smogu w Krakowie już nie było, najgorzej jest rano po chłodnej nocy, potem jakoś przewiewa.
Dziś muszę wyjść bo na mnie dwie paczki czekają w paczkomacie, więc tym razem pójdę przy okazji na te lody!mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny kupujecie parasolke do wózka?
Przy synu miałam. W upały składałam budke lub całkiem odpinalam, a rozkladalam parasolkę. Wydaje mi sie, że to dawało lepszy przewiew niż te obecne siateczki w budce. U mnie się to sprawdzalo. A teraz nie widzę wózków z parasolka, prędzej z pielucha zawieszona na budce.
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:W którym tygodniu się urodził ? Jak duży ?
Kiwona, B_002, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMistella wrote:Hej hej, ja wczoraj miałam wizytę , wszytsko jak należy, szyjka nie drgnęła
odstawione leki już mam ( brałam duphaston), mała tak jak i poprzednia córka zwolniła przyrosty i znów będzie mały dzidziuś - pierwsza miała 2700 niecałe
ta ma 2100 teraz ale urodzeniowa będzie prawdopodobnie bardzo podobna do pierwszej uffff mogę rodzic naturalnie
przy porodzie będzie moja dr żeby trzymać rękę na pulsie i w razie czego zareagować szybko z cięciem wiec jestem spokojna. Mogę zacząć się już więcej ruszać , bez szaleństw ale już więcej
od razu mi lepiej !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 11:23
-
Dosc czesto wspominacie tu o tym 'zlym' powietrzu, ze az z ciekawosci sama postanowilam znalezc jak to wyglada tu u nas w UK.
Kurcze jestem w szoku! Ta mapka wyglada tragicznie! Nie wiedzialam, ze to jest az tak duzy problem w Polsce!
Na szczescie tu gdzie mieszkam mam zieloniutko, ale wracam do Polski juz w czerwien
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9988fdf7a264.png
Krakow jest na 8 miejscu wsrod 50 najbardziej zanieczyszczonych miast w UE. Na 3 miejscu jest Opoczno, potem Zywiec, Rybnik i Pszczyna. Az 36 z 50 miast to sa miasta w Polsce((
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 11:28
-
Ja się już raczej nie dowiem ile moja mała przybrała, bo na tych wizytach co 2 tyg moja prowadząca nie robi pomiarów. USG ostatnio zrobiła tylko po to żeby się upewnić co do ułożenia małej, ale trwało kilka sekund. Może mi w szpitalu zrobią jak pójdę rodzić, bo wcześniej już sama nie będę szła prywatnie, szkoda mi trochę kasy, a wiem że wszystko jest w porządku. Ale też bardzo jestem ciekawa jak rośnie, ostatnie USG z pomiarami miałam 4 tygodnie temu.
-
Właśnie mi kurierzy wnieśli łóżeczko i wanienkę ze stelażem ^^ Jeju, co za radość!
Niestety odpakuję dopiero wieczorem, bo to wielkie paczki, a za chwilę wyjeżdżamy do lekarza, potem obiad na mieście, a później od razu do znajomych, więc cały dzień zejdzie.
Znowu Was będę godzinę nadrabiała xD :*B_002, mysla.nieskalana, Mama36, Fasolka77, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość
-
ja piore......... pierwsza pralka na 60 nastawiona dalam program baby cary 1:28 minut...... krotko.......800 obrotow i 60 stopni automatycznie sie wlaczylo....bylo jeszcze dodatkowe plukanie 15 min. dluzej ale wylaczylam, bo chce zeby i pachnialo i bylo miekkie..........
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Tunia i kwestia parasolki
Ja podobnie jak Ty bez parasolki sobie nie wyobrazam zycia
mialam przy poprzednich dzieciach i to dokupywalam dodatkowo, bo nie bylo w zestawie (moze 30 zl dalam)
teraz na szczescie mialam w zestawie do wozka, wiec jest piekna, pasuje kolorami i ciesze sie, bo na pewno bede uzywac.... wedlug mnie pieluchy na wozkach wygladaja tragicznie, do tego mi sie wydaje ze powietrze do dziecka nie dochodzi.....ale to kwestia gustu a o tym sie nie dyskutuje
Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Właśnie mi kurierzy wnieśli łóżeczko i wanienkę ze stelażem ^^ Jeju, co za radość!
Niestety odpakuję dopiero wieczorem, bo to wielkie paczki, a za chwilę wyjeżdżamy do lekarza, potem obiad na mieście, a później od razu do znajomych, więc cały dzień zejdzie.
Znowu Was będę godzinę nadrabiała xD :*Ale będę miała niesamowitą frajdę ze składania łożeczka i mąż mnie nie zatrzyma, żebym tylko siedziała i patrzyła. Będę pomagać mu składać
martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Basia aparat wybrany......maz w pracy zamiast programowac to przegalda od rana aparaty
wybral sony ten co polecilas i nikon D5300......ale ja wole ten sony bo sprawdzony przez Ciebie a do tego zgrabniejszy .....Nikon taka krowa wielka
B_002 lubi tę wiadomość