Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
B_002 wrote:Około 1350g w 30+3tc, więc była nieduża, ale w normie

widzisz a moj 1700g w 31+1 a ja sie martwie ze maly
u nas piekne slonce i zero smogu 43 PM......a widze ze w Tychach maja 236PM w tym samym czasie.....Pszczyna i Zory raczej powylaczali czujniki i brak zapisu czyli musi byc duzo....... zapraszamy na spacer
dzis Lasania na obiad tylko jeszcze trzeba ja zrobic
a popoludniu mnie gorfy czekaja bo corka bedzie miec kolezanke ....boze jak ja to przezyje tyle godzin w kuchni
martusiawp lubi tę wiadomość
-
no ja sama nie wiem czy lustrzanke czy cyfrowke.....cyfrowek mialam pare, ale takich tanich .....a lustrzanki ani jednej......jest tam troche roznicy w cenie ...a nie wiem jak w zdjeciach....ja nie potrafie tak fajnie fotografowac wiec nie wiem czy w 100% wykorzystam te lustrzanke i jej mozliwosci..........
-
Moja na oko wypadała wtedy około 30-40 centyla.stresant wrote:widzisz a moj 1700g w 31+1 a ja sie martwie ze maly

u nas piekne slonce i zero smogu 43 PM......a widze ze w Tychach maja 236PM w tym samym czasie.....Pszczyna i Zory raczej powylaczali czujniki i brak zapisu czyli musi byc duzo....... zapraszamy na spacer
dzis Lasania na obiad tylko jeszcze trzeba ja zrobic
a popoludniu mnie gorfy czekaja bo corka bedzie miec kolezanke ....boze jak ja to przezyje tyle godzin w kuchni 
Twój idealnie w 50, także możesz być spokojna.
Ja się nie martwię takimi rzeczami dopóki mi lekarze nie powiedzą, że waży za mało. A tak to się cieszę, bo u mnie w rodzinie raczej małe dzieci się rodzą, a też poród może będzie przez to łatwiejszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 12:01
stresant lubi tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
stresant wrote:Basia aparat wybrany......maz w pracy zamiast programowac to przegalda od rana aparaty
wybral sony ten co polecilas i nikon D5300......ale ja wole ten sony bo sprawdzony przez Ciebie a do tego zgrabniejszy .....Nikon taka krowa wielka
stresant wrote:no ja sama nie wiem czy lustrzanke czy cyfrowke.....cyfrowek mialam pare, ale takich tanich .....a lustrzanki ani jednej......jest tam troche roznicy w cenie ...a nie wiem jak w zdjeciach....ja nie potrafie tak fajnie fotografowac wiec nie wiem czy w 100% wykorzystam te lustrzanke i jej mozliwosci..........
Czyli ten Sony a6000 wybrałaś? A z jakim obiektywem na początek?
To akurat nie jest lustrzanka, to aparat bezlusterkowy czyli ma zasadę działania podobnie jak kompakt, ale ma przewagę nad kompaktem taką, że posiada wymienne obiektywy, a obiektyw naprawdę robi dużą robotę jeśli chodzi o jakość zdjęć. W kompaktach są bardzo małe wbudowane, tu masz możliwość wpiąć lepszy i dopasowany do swoich potrzeb

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
maz wybral 2 modele:
https://www.megapixel.cz/sony-alpha-a6000-telo-cerny-zakladni-kit#product-sec-rate
i taki
https://www.megapixel.cz/nikon-d5300-18-140-mm-vr#product-sec-rate
i mam sie zdecydowac......uwaga nie przeraz sie cena bo to w czeskich podane jest
-
chce_byc_mama wrote:U nas na weekend zapowiadaja slonce i 16'. Chyba zabiore sie za porzadki w ogrodzie bo szkoda zmarnowac taka pogoed i to, ze jestem jeszcze jako-tako na chodzie bo im dalej w las tym z kondycja gorzej
mnie az rwie do ogrodu.....juz bym bratki sadzila i kore rozsypywala
ale ciagle sobie mowie ze to za wczesnie, dopieo jest polowa lutego zima na pewno jeszcze przyjdzie ....gdyby dzis byl 15 marzec i taka pogoda to bez dwoch zdan robie w ogrodzie ale teraz chyba za wczesnie.......mam juz 2 cm tulipany i krokusy tez wychodza
ale jeszcze igliwiem poprzykrywalam bo sie boje ze zmarzna
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Też myślę że pieluchy nie dają odpowiedniego przewiewu, już na kilka artykułów na ten temat się natknelam jakiś czas temu. Ale jeszcze się w parasole nie zaopatrzylamstresant wrote:Tunia i kwestia parasolki

Ja podobnie jak Ty bez parasolki sobie nie wyobrazam zycia
mialam przy poprzednich dzieciach i to dokupywalam dodatkowo, bo nie bylo w zestawie (moze 30 zl dalam)
teraz na szczescie mialam w zestawie do wozka, wiec jest piekna, pasuje kolorami i ciesze sie, bo na pewno bede uzywac.... wedlug mnie pieluchy na wozkach wygladaja tragicznie, do tego mi sie wydaje ze powietrze do dziecka nie dochodzi.....ale to kwestia gustu a o tym sie nie dyskutuje
-
stresant wrote:mnie az rwie do ogrodu.....juz bym bratki sadzila i kore rozsypywala
ale ciagle sobie mowie ze to za wczesnie, dopieo jest polowa lutego zima na pewno jeszcze przyjdzie ....gdyby dzis byl 15 marzec i taka pogoda to bez dwoch zdan robie w ogrodzie ale teraz chyba za wczesnie.......mam juz 2 cm tulipany i krokusy tez wychodza
ale jeszcze igliwiem poprzykrywalam bo sie boje ze zmarzna
Ja tak samo:) Uwielbiam miec duzo kwiatow w ogrodzie. Potem jak jest piekna pogoda to az milo usiasc i sie kawki napic:)
Ogarne tyle, ile sie da w ten weekend. Przyszykuje doniczki i kupimy pewnie ziemie zeby miec juz wszystko gotowe, a moze i kupie juz male sadzonki to rozsadze juz sobie w domu na parapecie - napewno wyjdzie taniej jak kupie teraz takie malutkie i potem tyle przeniose na zewnatrz.
Ahh oczami wyobrazni widze juz jak wygrzewam sie latem na slonku i pije kawke. Pies sie tez wygrzewa obok mnie na trawce, a dzidzius spi w wozku na tarasie. blooogoo
Fasolka77, Wiewióreczka, Tunia76, martusiawp, nick nieaktualny, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

-
Chyba ryczychce_byc_mama wrote:Ja tak samo:) Uwielbiam miec duzo kwiatow w ogrodzie. Potem jak jest piekna pogoda to az milo usiasc i sie kawki napic:)
Ogarne tyle, ile sie da w ten weekend. Przyszykuje doniczki i kupimy pewnie ziemie zeby miec juz wszystko gotowe, a moze i kupie juz male sadzonki to rozsadze juz sobie w domu na parapecie - napewno wyjdzie taniej jak kupie teraz takie malutkie i potem tyle przeniose na zewnatrz.
Ahh oczami wyobrazni widze juz jak wygrzewam sie latem na slonku i pije kawke. Pies sie tez wygrzewa obok mnie na trawce, a dzidzius spi w wozku na tarasie. blooogoo
nie no żartuje. Też mam taką wizję
chce_byc_mama, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Tunia ja dokupię sobie parasolkę
a to zawieszanie pieluchy na budkę to jakaś tragedia ja bym się bała że minusie udusi dziecko.
Dziewczyny które prasują/ prasowaly bo mam ambicje się dzisiaj za to zabrać. Prasujecie normalnie na stojąco ? Trochę mnie to przeraża bo jest tego sporo, a nie mam takiej małej deski żeby postawić sobie na łóżku czy coś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 12:51
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Tunia ja dokupię sobie parasolkę
a to zawieszanie pieluchy na budkę to jakaś tragedia ja bym się bała że minusie udusi dziecko.
Dziewczyny które prasują/ prasowaly bo mam ambicje się dzisiaj za to zabrać. Prasujecie normalnie na stojąco ? Trochę mnie to przeraża bo jest tego sporo, a nie mam takiej małej deski żeby postawić sobie na łóżku czy coś.
A nie masz regulacji wysokosci deski do prasowania tak zeby dopasowac sobie wysokosc do krzesla i prasowac na siedzaco? Ja teraz tylko na siedzaco prasuje

-
ja prasuje na stojacoDorotaAnna wrote:Tunia ja dokupię sobie parasolkę
Dziewczyny które prasują/ prasowaly bo mam ambicje się dzisiaj za to zabrać. Prasujecie normalnie na stojąco ? Trochę mnie to przeraża bo jest tego sporo, a nie mam takiej małej deski żeby postawić sobie na łóżku czy coś.

-
Jeśli nie zamierzasz ustawiać wszystkiego manualnie w aparacie to jednak polecam ten mniejszy, lustrzankę szkoda kupować jeśli nie jest to hobby, a aparat ma być używany jako taki do sytuacji codziennych czy na wakacje.stresant wrote:maz wybral 2 modele:
https://www.megapixel.cz/sony-alpha-a6000-telo-cerny-zakladni-kit#product-sec-rate
i taki
https://www.megapixel.cz/nikon-d5300-18-140-mm-vr#product-sec-rate
i mam sie zdecydowac......uwaga nie przeraz sie cena bo to w czeskich podane jest
Ja mam lustrzankę i tego bezlusterkowca Sony i powiem szczerze że wszędzie zabieram ze sobą tego mniejszego Sony bo jest poręczny i lekki. A efekty są w sumie takie same
Widzę że ten Sony masz z takim najbardziej podstawowym obiektywem. Ja zamiast tego kupiłam inny.
Ten co wysłałaś jest z takim obiektywem standardowym jaki najczęściej występuje w zestawie.
https://www.optyczne.pl/index.html?producent=62&obiektyw=1075&typ=0&moc=0&sort=
Ja mam taki:
https://www.optyczne.pl/index.html?producent=62&obiektyw=924&typ=0&moc=0&sort=
Różnica jest taka że w tym podstawowym jest jeden pierścień do zoomu i do regulowania ostrości (i trzeba sobie przełączać jak się chce ustawiać ostrość ręcznie), a w tym moim dwa osobne, ale jeśli nie zamierzasz manualnie tego ustawiać to ten podstawowy ci wystarczy.
Ja się trochę bardziej bawię ustawieniami manualnymi w aparatach, więc mi na tym zależało. Ale też często używam autofokusa

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny