X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, Twojego nigdy nie widzialam, ale mysle ze maluszek bardzo do Ciebie podobny...i jaki fajny pulchniutki :) piekna focia :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Normalnie jest potrzebna, ale sąsiad pewnie mógłby załatwić bez ;). Tylko nie wiem co Ty masz w papierach wpisane, jak przyjdziesz do przychodni z inna szczepionką to nie wiem czy nie będą robić problemu. Najlepiej jakby Ci wypisała jeszcze raz.

jak tak dalej pójdzie to będę krążyć od drzwi do drzwi i nie zdążę się zaszczepić przed porodem :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu sie pokazał nasz Bruno Fasola <3. Śliczny słodziak i faktycznie podobny do Ciebie.

Fasolka77, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Kiwona lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    MAMA18 ;) masz różnicę w pomiarach 31-35tc? no ja mam sie stawić w 38tc to już niewiele Młodemu zostało do nadrabiania :) dziś już mam 31+6 :) od miesiąca kontroluję i ciągle ten brzuszek z tyłu....
    Naprawdę!. Nawet wysyłałam Daffi bo się martwiła swoimi :) u średniego syna też tak miałam i cudowny zdrowy piękny chlopczyk. Jak się rodzil w terminie nie było żadnych różnic :) fakt że główka była duża, dlatego nie mogłam. Urodzić ale,On był cały duży po prostu :)
    Też nawet zajrzałam i po czytałam u różnych źródeł i uspokajają.. Naprawdę do terminu porodu jeszcze trochę. Wyrównaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 20:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    O boziuuu oby u mnie az takiej rozbieżności nie było.
    To samo sobie pomyślałam Daffi jak to czytałam dziś... Hahaha oby u Nas się już nie mylili tak.

Daffi, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja bylam na wizycie w 30+5 i moj Fifi glowke mial na 32tydz a brzuszek na 35+2

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    To samo sobie pomyślałam Daffi jak to czytałam dziś... Hahaha oby u Nas się już nie mylili tak.
    Mama co nam juz ten dodatkowy kg. Jak sie męczyć to konkretnie :D

Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no i najważniejsze!!!! :)

Gałgan dał się dziś sfotografować :)! <3

2da00a653e2b2cc8med.jpg
    Wiesz co!!! STRASZNIE mi do niego pasuje imię Bruno!! No naprawdę... Po prostu Bruno Nam się pokazał. Taki poważny jak moj skubany. ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mama co nam juz ten dodatkowy kg. Jak sie męczyć to konkretnie :D
    Boże... Ja miałam taką wizję powiem Ci, że rodzę 7 kg.. I jestem w Fakcie na pierwszej stronie.. Przeraża mnie Ona hahaha

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Fasolka77, Lolka30, martusiawp, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa... Dopiero co pisałam że mam żołądek scisniety po obiedzie... Właśnie zjadłam 5 kabanosów...
    Tyle w temacie hahaha

Syska2202, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka brzuszkiem i rozmiarami sie nie przejmuj....moj dla odmiany ma krotka kosc udowa...chyba nikt nie jest idealny ja mam jeden cycek mniejszy i lewa stope numer wieksza a zyje ....ale kupno butow to dla mnie wyzwanie :)
    Fajnie ze masz czesto kontrole tak samo jak ja....4.4. Hmmm to jednak moze bedziemy razem krzyczec :)

Wieworka ja bym brala starego sprawdzonego do porodu.....sama tak zrobilam chodze do niego 15 lat przezyl wszystkie ciaze i poronienia ze mna....mysle ze za malo sie mna przejmuje ale ze wzgledu na moja historie i to ze mnie zna nie zmienialam lekarza....cc bedzie mi robil

Dafi mi na cisnieniomierzu pikawa czesto sie pokazuje to nic nie znaczy zmierz za 2godziny.

Moj K to mycie podlog od razu by wykorzystal ;)

Stresant tez się masz stawić 4.04? :) ja własnie nie wiem czy będę leżeć i czekać czy od razu jakaś akcja ale w sumie mnie to cieszy bo u nas wycięli wczoraj drzewa koło drogi i szykują sie do remontu i oboje z K. się zastanawialiśmy jak dojechać do szpitala w godzinie 0 :) A tak wolę leżeć w szpitalu pod kontrolą i czekać :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Boże... Ja miałam taką wizję powiem Ci, że rodzę 7 kg.. I jestem w Fakcie na pierwszej stronie.. Przeraża mnie Ona hahaha
    Buahaha u siebie w miescie też pewnie bylabym rekordzistka z taka waga. Ubrania rozm 68 moze my styknely.

Mojej bratowej snilo sie dzisiaj ze urodzilam 9 kwietnia. Takze czekam niecierpliwie bo termin jak najbardziej mi odpowiada.

martusiawp lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka, Twojego nigdy nie widzialam, ale mysle ze maluszek bardzo do Ciebie podobny...i jaki fajny pulchniutki :) piekna focia :)

wstawię w sobotę jak odbiorę efekty sesji brzuszkowej :)
    wszyscy mówią, że jest podobny do K.. :( tylko nosek ma mój.. taką kuleczkę :)
    w ogóle jak patrzę na to zdjęcie to jest dla mnie jakiś Matrix... :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka decyzja jest trudna. Ale pamiętam, że na pierwszej wizycie profesorek powiedział, że u ciebie nie może dojść do akcji naturalnie bo grozi to macicy. I, że planuje on CC na zimno.
    Ja bym na najbliższej wizycie pogadała szczerze z profesorem jak on to widzi. Kiedy by chciał cię położyć do szpitala, kiedy CC i czy on by robił. Powiedz mu też o porodzie w szpitalu z I stopniem ref. czy widzi jakieś zagrożenia dla twojej macicy. Bo jestem absolutnie pewna, że z Szymkiem to będzie wszystko ok! Ale trzeba myśleć przyszłościowo czy chciałbyś mieć więcej dzieci...jeśli tak to chyba ważne jest by ta macica zajęli się specjaliści w tym sensie,że osoby które się w tym specjalizują. Ale myślę że warto porozmawiać z profesorem bo jednak nie dla zabicia czasu tam jezdzisz ;)

DorotaAnna, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Naprawdę!. Nawet wysyłałam Daffi bo się martwiłam swoimi :) u średniego syna też tak miałam i cudowny zdrowy piękny chlopczyk. Jak się rodzil w terminie nie było żadnych różnic :) fakt że główka była duża, dlatego nie mogłam. Urodzić ale,On był cały duży po prostu :)
    Też nawet zajrzałam i po czytałam u różnych źródeł i uspokajają.. Naprawdę do terminu porodu jeszcze trochę. Wyrównaja :)

dzięki Mama18 :) :* 2okulary.gif pocieszyłas mnie! :)

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    wstawię w sobotę jak odbiorę efekty sesji brzuszkowej :)
    wszyscy mówią, że jest podobny do K.. :( tylko nosek ma mój.. taką kuleczkę :)
    w ogóle jak patrzę na to zdjęcie to jest dla mnie jakiś Matrix... :)
    Moim zdaniem podobny do ciebie. Ale nie wiem jak twój K wyglada, powiem tak zarówno Paula jak i ty macie takie mocne wyrazy twarzy i wasi synkowie to odzwierciedlają. Jakby ktoś wkleił zdjęcie i kazał mi zgadywać myślę że Ignasia i Bruna bez problemu do was dopasowała.

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Fasolka ja bylam na wizycie w 30+5 i moj Fifi glowke mial na 32tydz a brzuszek na 35+2

ech te dzidziolki... ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ale powiedz ze Fifi podobny do mnie!!!

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wiesz co!!! STRASZNIE mi do niego pasuje imię Bruno!! No naprawdę... Po prostu Bruno Nam się pokazał. Taki poważny jak moj skubany. ❤️

hahah :) internista się mnie pytał czy imię wybrane... mówię BRUNO ROCH a lekarz na to "uuuu konkretnie" :)

Mama osiemnastka... pisałaś, że jakieś źródła masz co do wymiarów etc- gdzie sprawdzasz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie tymi pomiarami,bo ja ide za tydzień,a mały się od wczoraj tak wypycha,że nie wiem ile on już waży! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 20:55

Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 1853 1854 1855 1856 1857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ