X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, Twojego nigdy nie widzialam, ale mysle ze maluszek bardzo do Ciebie podobny...i jaki fajny pulchniutki :) piekna focia :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Normalnie jest potrzebna, ale sąsiad pewnie mógłby załatwić bez ;). Tylko nie wiem co Ty masz w papierach wpisane, jak przyjdziesz do przychodni z inna szczepionką to nie wiem czy nie będą robić problemu. Najlepiej jakby Ci wypisała jeszcze raz.

jak tak dalej pójdzie to będę krążyć od drzwi do drzwi i nie zdążę się zaszczepić przed porodem :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu sie pokazał nasz Bruno Fasola <3. Śliczny słodziak i faktycznie podobny do Ciebie.

Fasolka77, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Kiwona lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    MAMA18 ;) masz różnicę w pomiarach 31-35tc? no ja mam sie stawić w 38tc to już niewiele Młodemu zostało do nadrabiania :) dziś już mam 31+6 :) od miesiąca kontroluję i ciągle ten brzuszek z tyłu....
    Naprawdę!. Nawet wysyłałam Daffi bo się martwiła swoimi :) u średniego syna też tak miałam i cudowny zdrowy piękny chlopczyk. Jak się rodzil w terminie nie było żadnych różnic :) fakt że główka była duża, dlatego nie mogłam. Urodzić ale,On był cały duży po prostu :)
    Też nawet zajrzałam i po czytałam u różnych źródeł i uspokajają.. Naprawdę do terminu porodu jeszcze trochę. Wyrównaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 20:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    O boziuuu oby u mnie az takiej rozbieżności nie było.
    To samo sobie pomyślałam Daffi jak to czytałam dziś... Hahaha oby u Nas się już nie mylili tak.

Daffi, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja bylam na wizycie w 30+5 i moj Fifi glowke mial na 32tydz a brzuszek na 35+2

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    To samo sobie pomyślałam Daffi jak to czytałam dziś... Hahaha oby u Nas się już nie mylili tak.
    Mama co nam juz ten dodatkowy kg. Jak sie męczyć to konkretnie :D

Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no i najważniejsze!!!! :)

Gałgan dał się dziś sfotografować :)! <3

2da00a653e2b2cc8med.jpg
    Wiesz co!!! STRASZNIE mi do niego pasuje imię Bruno!! No naprawdę... Po prostu Bruno Nam się pokazał. Taki poważny jak moj skubany. ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mama co nam juz ten dodatkowy kg. Jak sie męczyć to konkretnie :D
    Boże... Ja miałam taką wizję powiem Ci, że rodzę 7 kg.. I jestem w Fakcie na pierwszej stronie.. Przeraża mnie Ona hahaha

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Fasolka77, Lolka30, martusiawp, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa... Dopiero co pisałam że mam żołądek scisniety po obiedzie... Właśnie zjadłam 5 kabanosów...
    Tyle w temacie hahaha

Syska2202, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka brzuszkiem i rozmiarami sie nie przejmuj....moj dla odmiany ma krotka kosc udowa...chyba nikt nie jest idealny ja mam jeden cycek mniejszy i lewa stope numer wieksza a zyje ....ale kupno butow to dla mnie wyzwanie :)
    Fajnie ze masz czesto kontrole tak samo jak ja....4.4. Hmmm to jednak moze bedziemy razem krzyczec :)

Wieworka ja bym brala starego sprawdzonego do porodu.....sama tak zrobilam chodze do niego 15 lat przezyl wszystkie ciaze i poronienia ze mna....mysle ze za malo sie mna przejmuje ale ze wzgledu na moja historie i to ze mnie zna nie zmienialam lekarza....cc bedzie mi robil

Dafi mi na cisnieniomierzu pikawa czesto sie pokazuje to nic nie znaczy zmierz za 2godziny.

Moj K to mycie podlog od razu by wykorzystal ;)

Stresant tez się masz stawić 4.04? :) ja własnie nie wiem czy będę leżeć i czekać czy od razu jakaś akcja ale w sumie mnie to cieszy bo u nas wycięli wczoraj drzewa koło drogi i szykują sie do remontu i oboje z K. się zastanawialiśmy jak dojechać do szpitala w godzinie 0 :) A tak wolę leżeć w szpitalu pod kontrolą i czekać :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Boże... Ja miałam taką wizję powiem Ci, że rodzę 7 kg.. I jestem w Fakcie na pierwszej stronie.. Przeraża mnie Ona hahaha
    Buahaha u siebie w miescie też pewnie bylabym rekordzistka z taka waga. Ubrania rozm 68 moze my styknely.

Mojej bratowej snilo sie dzisiaj ze urodzilam 9 kwietnia. Takze czekam niecierpliwie bo termin jak najbardziej mi odpowiada.

martusiawp lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka, Twojego nigdy nie widzialam, ale mysle ze maluszek bardzo do Ciebie podobny...i jaki fajny pulchniutki :) piekna focia :)

wstawię w sobotę jak odbiorę efekty sesji brzuszkowej :)
    wszyscy mówią, że jest podobny do K.. :( tylko nosek ma mój.. taką kuleczkę :)
    w ogóle jak patrzę na to zdjęcie to jest dla mnie jakiś Matrix... :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka decyzja jest trudna. Ale pamiętam, że na pierwszej wizycie profesorek powiedział, że u ciebie nie może dojść do akcji naturalnie bo grozi to macicy. I, że planuje on CC na zimno.
    Ja bym na najbliższej wizycie pogadała szczerze z profesorem jak on to widzi. Kiedy by chciał cię położyć do szpitala, kiedy CC i czy on by robił. Powiedz mu też o porodzie w szpitalu z I stopniem ref. czy widzi jakieś zagrożenia dla twojej macicy. Bo jestem absolutnie pewna, że z Szymkiem to będzie wszystko ok! Ale trzeba myśleć przyszłościowo czy chciałbyś mieć więcej dzieci...jeśli tak to chyba ważne jest by ta macica zajęli się specjaliści w tym sensie,że osoby które się w tym specjalizują. Ale myślę że warto porozmawiać z profesorem bo jednak nie dla zabicia czasu tam jezdzisz ;)

DorotaAnna, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Naprawdę!. Nawet wysyłałam Daffi bo się martwiłam swoimi :) u średniego syna też tak miałam i cudowny zdrowy piękny chlopczyk. Jak się rodzil w terminie nie było żadnych różnic :) fakt że główka była duża, dlatego nie mogłam. Urodzić ale,On był cały duży po prostu :)
    Też nawet zajrzałam i po czytałam u różnych źródeł i uspokajają.. Naprawdę do terminu porodu jeszcze trochę. Wyrównaja :)

dzięki Mama18 :) :* 2okulary.gif pocieszyłas mnie! :)

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    wstawię w sobotę jak odbiorę efekty sesji brzuszkowej :)
    wszyscy mówią, że jest podobny do K.. :( tylko nosek ma mój.. taką kuleczkę :)
    w ogóle jak patrzę na to zdjęcie to jest dla mnie jakiś Matrix... :)
    Moim zdaniem podobny do ciebie. Ale nie wiem jak twój K wyglada, powiem tak zarówno Paula jak i ty macie takie mocne wyrazy twarzy i wasi synkowie to odzwierciedlają. Jakby ktoś wkleił zdjęcie i kazał mi zgadywać myślę że Ignasia i Bruna bez problemu do was dopasowała.

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Fasolka ja bylam na wizycie w 30+5 i moj Fifi glowke mial na 32tydz a brzuszek na 35+2

ech te dzidziolki... ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ale powiedz ze Fifi podobny do mnie!!!

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wiesz co!!! STRASZNIE mi do niego pasuje imię Bruno!! No naprawdę... Po prostu Bruno Nam się pokazał. Taki poważny jak moj skubany. ❤️

hahah :) internista się mnie pytał czy imię wybrane... mówię BRUNO ROCH a lekarz na to "uuuu konkretnie" :)

Mama osiemnastka... pisałaś, że jakieś źródła masz co do wymiarów etc- gdzie sprawdzasz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie tymi pomiarami,bo ja ide za tydzień,a mały się od wczoraj tak wypycha,że nie wiem ile on już waży! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 20:55

Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 1853 1854 1855 1856 1857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ