X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka, ja mam trochę inny wybór, ale podobna zasada. Mam ciocię położną w Częstochowie. I słyszałam już wiele głosów "idź rodzić tam, będziesz miała najlepszą opiekę". Wiem o tym, rodzina to rodzina i nikt o mnie lepiej nie zadba niż siostra mamy, która zna tam wszystkich i pracuje z nimi od kilkunastu lat :) Ale mieszkam w Opolu, 2 godziny jazdy od Częstochowy. Opolska porodówka ma dobre opinie. W sumie nie znam tutejszych lekarzy ze szpitala, ale intuicja mi podpowiada, że będzie dobrze. Wolę jechać 15 minut niż 2 godziny i się jeszcze bardziej denerwować czy zdążę. Wybierz to miejsce, w którym będziesz czuła się pewniej i bezpieczniej :)

Fasolka, jaki fajny buziaczek :D Świetne macie te zdjęcia 3-4d :) Ja stwierdziłam, że już w sumie niewiele czasu zostało i poczekam cierpliwie, zobaczę Klemka już na żywo :D Zresztą on i tak jest wstydnisiem na usg i nie pokazuje się z przodu.

Mama18 tak mi się przypomniało, jak Wy ciągle o tych centylach... Ja po wczorajszym usg wrzuciłam kartkę do reszty dokumentacji i wcale nie sprawdzam tych pomiarów. Celowo żeby się nie stresować, że coś jest w 10 a coś w 90 centylu :D Skoro wszystko u Was w normie, to ja ufam, że u Klemka też ^^ Waga odpowiednia, a właściwie tylko to mnie interesowało :)

Czy mi się wydaje czy dzisiaj nie pisałyście nic o jedzeniu?! Ja się przymierzam do budyniu.

Wiewióreczka, mysla.nieskalana, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moim zdaniem podobny do ciebie. Ale nie wiem jak twój K wyglada, powiem tak zarówno Paula jak i ty macie takie mocne wyrazy twarzy i wasi synkowie to odzwierciedlają. Jakby ktoś wkleił zdjęcie i kazał mi zgadywać myślę że Ignasia i Bruna bez problemu do was dopasowała.

K. wygląda mniej więcej tak... na razie mam zablokowane zdjęcia z sesji.. zrobiłam telefonem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 07:19

Daffi, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Kasiulka90, Mama36, estrella, Franka2104, espoir, Lolka30, Paula 90, Karollinax26, Tunia76, Kiwona, martusiawp, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Myślę że czasem tak jest lepiej bo później właśnie wymyślamy, doszukujemy się, próbujemy być mądrzejsze od naszych lekarzy. Jak jest ok.. To jest ok :) to naprawdę jest suwpr teraz sprzęt. I te certyfikaty. Trochę im zawierzmy

I to mówię ja która 14 lat temu się zawiodła jak pamiętacie.. I mogłabym mieć halo....ale wiem że jest git :)
    Wlasnie tak ...ja tam wole wiedziec mniej ale niektorym to odpowiada ze wiefza duzo....

Ale na ostatniej wizycie moj lekarz sie wkurzyl ze jezdze do kliniki...powiedzial ze czasami lepiej nie robic tyle badan bo to niczemu dobremu nie sluzy.....moze cos w tym jest....ale ja tam sie ciesze ze jestem pod kontrola

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka <3

Faktycznie....nic o żarciu? Żadnych przepisów, zdjęć, wodzenia na pokuszenie?

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    K. wygląda mniej więcej tak... na razie mam zablokowane zdjęcia z sesji.. zrobiłam telefonem :)
    Woooow piękne zdjęcie! <3 Jacy zakochani! ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 12:11

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Karmelka ale powiedz ze Fifi podobny do mnie!!!

jak 2 krople wody!!! no do kogo ma być podobny?!!! :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie. Bo wiem że jak podczas porodu połóż na nam nie pasuje to możemy chcieć zmiany położnej. Czy mogę też zadać zmiany lekarza? Np nie chce być badana prowadzona ani w ogóle mieć do czynienia z danym lekarzem to mam do trgonorawo?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A jakbyś pożuła i wypluła???? :p
    buahahahah to tak jak moj lekarz wczoraj zalecil mi uzywane glimbax podkreslajac kilka razy ze zakaldajac ze ja bede nim plukac gardlo i wypluwac a nie polykac. to nic sie nie moze wydarzyc bo w ten sposob sluzowka nie przeniknie do organizmu wiecej jak 1-2%.
    ale co to za radosc;p

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka no mow co chcesz ale maluszek to cala mama :) pewno taty nie pocieszylam :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No właśnie,lepiej Ci trochę?
    powiem ci ze tak srednio.. jak sie nei ruszam i leze to nie czuje ale jak wykonam jakis ruch to zaraz to czuje.. wiec moze to rzeczywiscie te miesnie? Fifi rusza sie bez zarzutow.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka to dla mnie Bruno do Ciebie!

Boże.. Tylko u mnie żaden z moich synów do mnie nie jest podobny ehhhh... Taka uroda czekała na córkę żeby odziedziczyła.. A tu dupa :p
    No nic.. Ja to tylko inkubator, sprzątaczka, praczka kucharka.. Nawet dzieci wrodzone w facetów... Oby mi w synowych wynagrodzilo!

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Fasolka77, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęło mi się lac z prawej piersi echhh wkładki laktacyjne z torby szpitalnej w ruch :/ męczące to... mi tydzień za tygodniem leci jak szalony, od pon do pt mija migiem bo córka co pkola , mąż s pracy , codziennie rano budzenie i szykowanie córci potem odebrać ja a weeeknd jeszcze szybciej leci... nim się obejrzę a będę miała druga córkę w domu

Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    powiem ci ze tak srednio.. jak sie nei ruszam i leze to nie czuje ale jak wykonam jakis ruch to zaraz to czuje.. wiec moze to rzeczywiscie te miesnie? Fifi rusza sie bez zarzutow.
    Jak się dziecko rusza to od razu lepszy nastrój mamy nie :) oby do jutra przeszło :*

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja też się boje czy moja mała przypadkiem nie będzie duża. Bo ostatnie pomiary mi namieszały ile ona waży :p

Teraz jak dostałam insulinę to pewnie będziemy w szpitalu wcześniej tak?
    Bo w sumie Fasolka masz CC ale synek nie wykazuje by miał być duży to po co cię chce kłaść w 38 tc?

no właśnie nie wiem... ale w sumie mi to pasuje... bo do szpitala mam ok 50 km i K od marca będzie w Wawie pracował no i te nieszczęsne drzewa wycieli i do remontu drogi się szykują... więc jak mam się w domu stresować i czekać aż się zacznie to wolę w szpitalu leżeć :) pewnie będą monitorować KTG, USG, czy się łożysko nie starzeje.. ja jestem na tak... :) muszę tylko dopytać czy mam leżeć i czekać pod obserwacją czy od razu będzie jakaś akcja porodowa wywoływana

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja to się nie znam,ale może po nocy przejdzie. Ja zawsze rano budzę się jak młody Bóg...z biegiem czasu jest trochę gorzej :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja zobaczę czy juz w piatek potwierdze te wymiary czy u genetyka wyjda inne. Doczekac sie nie mogr. Jutro caly dzien w lozku leze zeby szybko czas zlecial bede spac i spac! A w piatek zleci.. Bede sie szykowac, odbiore core ze szkoly, wynik GBS i dojazd do tego miasta troche zajmie a usg na 16.

Daffi idziesz na usg do innego lekarza niż zwykle?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka na efekty sesji sie juz doczekac nie moge :) a do szpitala jeszcze nie wiem kiedy mam sie stawic

Powiem Wam ze gdyby nie te wizyty w klinice to ja bym do dzis nie znala poszczegolnych wymiarow dziecka....bo moj lekarz zawsze mowi ze wszystko ok i podaje mi tylko wage dziecka a do reki zadnego papierka nie dostaje....

ja dostaję zawsze wydruk :) cieszę się, że AFI się poprawiło i ten współczynnik mózgowo- pępowinowy.. może teraz ruszy z tym brzuszkiem :)

Stresant kiedy masz wizytę? zapytaj lekarza czy masz czekać do akcji czy wcześniej się stawić :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka musisz pogadać z lekarzem co proponują Ci w Poznaniu. I wybrać lepszą opcje. Ja mimo,ze mam usunięta przegróde nie mam wskazań do cc więc może u Ciebie nie będzie jakoś bardzo powiklane i pójdziesz sobie spokójnie na wyznaczony termin i mąż będzie miał blisko. Także musisz poznać dwie propozycje i wybrać lepszą.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja też się boje czy moja mała przypadkiem nie będzie duża. Bo ostatnie pomiary mi namieszały ile ona waży :p

Teraz jak dostałam insulinę to pewnie będziemy w szpitalu wcześniej tak?
    Bo w sumie Fasolka masz CC ale synek nie wykazuje by miał być duży to po co cię chce kłaść w 38 tc?

aaa sama byłam zdziwiona bo cc kojarzyła mi się z makrosomią ale okazuje się,że ma tesz coś wspólnego z hipotrofią... hmmmm

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Zaczęło mi się lac z prawej piersi echhh wkładki laktacyjne z torby szpitalnej w ruch :/ męczące to... mi tydzień za tygodniem leci jak szalony, od pon do pt mija migiem bo córka co pkola , mąż s pracy , codziennie rano budzenie i szykowanie córci potem odebrać ja a weeeknd jeszcze szybciej leci... nim się obejrzę a będę miała druga córkę w domu

U mnie dokładnie tak samo :) a zastanawiałas się już czy jak mała się urodzi to starsza będzie do przedszkola chodzić czy zostanie w domu? Mój mąż planuje miesiąc wolnego po urodzeniu więc miałabym pomoc, a troche się martwię że czyms mi mała zaraz... Ale z drugiej strony jak ma dłuższą przerwę w przedszkolu to później jest płacz... I już sama nie wiem co robić :(

‹‹ 1855 1856 1857 1858 1859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ