X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cytujcie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 21:51

Kasiulka90, espoir, Franka2104, estrella, Mistella, Wiewióreczka, Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Wiewióreczka, ja mam trochę inny wybór, ale podobna zasada. Mam ciocię położną w Częstochowie. I słyszałam już wiele głosów "idź rodzić tam, będziesz miała najlepszą opiekę". Wiem o tym, rodzina to rodzina i nikt o mnie lepiej nie zadba niż siostra mamy, która zna tam wszystkich i pracuje z nimi od kilkunastu lat :) Ale mieszkam w Opolu, 2 godziny jazdy od Częstochowy. Opolska porodówka ma dobre opinie. W sumie nie znam tutejszych lekarzy ze szpitala, ale intuicja mi podpowiada, że będzie dobrze. Wolę jechać 15 minut niż 2 godziny i się jeszcze bardziej denerwować czy zdążę. Wybierz to miejsce, w którym będziesz czuła się pewniej i bezpieczniej :)

Fasolka, jaki fajny buziaczek :D Świetne macie te zdjęcia 3-4d :) Ja stwierdziłam, że już w sumie niewiele czasu zostało i poczekam cierpliwie, zobaczę Klemka już na żywo :D Zresztą on i tak jest wstydnisiem na usg i nie pokazuje się z przodu.

Mama18 tak mi się przypomniało, jak Wy ciągle o tych centylach... Ja po wczorajszym usg wrzuciłam kartkę do reszty dokumentacji i wcale nie sprawdzam tych pomiarów. Celowo żeby się nie stresować, że coś jest w 10 a coś w 90 centylu :D Skoro wszystko u Was w normie, to ja ufam, że u Klemka też ^^ Waga odpowiednia, a właściwie tylko to mnie interesowało :)

Czy mi się wydaje czy dzisiaj nie pisałyście nic o jedzeniu?! Ja się przymierzam do budyniu.

Kasiulka a czemu nie chcesz zdjęcia 3D? ja tez długo czekałam aż się da uchwycić i w końcu się doczekałam :)

Mama18 musisz zmienic nick bo już się widzę utarło Twoje nowe "imię" nie ma to jak się odmłodzić w jeden dzień o połowę :)

Kasiulka90, Wiewióreczka, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, na moje oko Filipek będzie do Ciebie bardziej podobny niż Julka ;) Ale wszystkie 3 buziaki piękne :D

Daffi, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella starsza będzie chodzić do przedszkola, nie uchronię i tak młodszej bo starsza i tak gdzieś musi wyjść a zarazić się może wszędzie ... poza tym pojawienie się siostry to ogromne wyzwanie emocjonalne dla starszej i nie chce jej odbierać jej świata który ma - czyli między innymi tego przedszkola :) to byłoby złe posunięcie wg mnie, może nie będzie chorować ;) jakoś sobie poradzimy

estrella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym wam pokazała swoje zdj w Julki wieku to jak 2 krople wody. A znow zdj Fifola to jakbym widziala Julke małą.

Kasiulka90, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Wlasnie tak ...ja tam wole wiedziec mniej ale niektorym to odpowiada ze wiefza duzo....

Ale na ostatniej wizycie moj lekarz sie wkurzyl ze jezdze do kliniki...powiedzial ze czasami lepiej nie robic tyle badan bo to niczemu dobremu nie sluzy.....moze cos w tym jest....ale ja tam sie ciesze ze jestem pod kontrola

jakbym moją słyszała... "nie robić zbędnych badań!"

Paula no i mam dylemat z tą szczepionką bo nie ma tej INFANRIX DTPa, którą mi przepisała ginka... ona twierdzi, że w POZ powinna być szczepionka DTP (bezplatna??) i ta jest zalecana przez narodowy instytut szczepień.. napisała mi, żeby mój lekarz rodzinny wypisał odpowiednik szczepionki DTP, którą szczepi swoich pacjentów i mam nadzieję,że to będzie ten Boostrix bo już się 2 tygodnie bujam z tym szczepieniem

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kasiulka a czemu nie chcesz zdjęcia 3D? ja tez długo czekałam aż się da uchwycić i w końcu się doczekałam :)
    Bo chodzę na nfz do lekarki i miałam tylko 2 usg prenatalne i teraz to trzecie 3 trymestru, więc na 3d musiałabym pójść prywatnie. A w sumie jakoś nie czuję takiej potrzeby. Klemek kopie, więc wiem, że ma się dobrze :D A pamiątkę i tak będziemy mieli - sesję ciążową, a potem noworodkową <3

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka no mow co chcesz ale maluszek to cala mama :) pewno taty nie pocieszylam :)

haha i dobrze!!! w końcu synek mamusi :) coś w tym jest, że synek do mamy a córeczka do taty :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie cytujcie!!!

usta ma Twoje :) daj tatusia jeszcze :) do kompletu!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella w sumie masz rację... Ja się tylko obawiam tego pierwszego miesiąca ale termin mam na koniec kwietnia więc jest nadzieja, że już nie będzie tylu zarazkow wśród dzieciaków :)

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, cała trójka prześliczna!!!!!! <3

Hmmm...jak myślicie, co robi Valetta?:P

Daffi, malutka_mycha lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym nickiem to sobie jaj nie róbcie bo ktoś pomyśli że wariatka 18tka jakas rodzic bedzie i się po forach rozbija.. Ba.. Mając już dwójkę dzieci! :D
    Daffi no dzieci jak krople wody... Tylko jak mówię.. Moje przeze mnie adoptowane.. Chodź moja mama i małż twierdzą że Oskar (pierwszy) jest podobny do mnie bardzo. Ja nie...

Daffi, Fasolka77, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    haha i dobrze!!! w końcu synek mamusi :) coś w tym jest, że synek do mamy a córeczka do taty :)
    ......
    .....
    ....
    Bez komantarz :D, hihi

espoir, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi kurde tys strasznie ładna następnie! Iiiii...taka młoda! Nie wiem co ja sobie myślałam :p
    Córcia podobna do ciebie. A synek nie wiem na prawdę.
    Ale luzik mam dwa zdjęcia jako takie swojej córki i nie wiem do kogo podobna... Chociaż chyba bardziej do mojej rodziny bo mi siostrzenicę przypomina jak była malusia

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    ......
    .....
    ....
    Bez komantarz :D, hihi

no musisz się postarać o córeczkę :) mój wujek się postarał.. do 4 x sztuka! jeszcze jedna ciążą pls :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja tak mam ....syn do mnie (ale do tego stopnia ze jak patrze na jego nogi to jakbym swoje widziala nawet chodzi tak jak ja :) ), corka to klon taty (nawet z charakteru) ....a maluszek zobaczymy... z 3d do corki podobny a co wyjdzie sama jestem ciekawa.

Chlopa to masz przystojnego :) podobaja mi sie tacy faceci a w domu mam zupelnie inny typ urody ;) ale fajnie poogladac :) pracowalam kiedys w przedszkolu,mialysmy z kolezanka podzielonych tatusiow ( naszczescie ona inny gust niz ja) tylko patrzylam ktory przyszedl i wedlug tego wydawalysmy dziecko albo ona albo ja w szatni :)

Wiewióreczka, espoir lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ok wstawiam jeszcze raz komplet

Nie cytujcie!!!

Daffi i córa i Fifi do Ciebie!!! :) a ten Pan z lewej to kto :) ?

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi wrote:
    Ok wstawiam jeszcze raz komplet

Nie cytujcie!!!

Daffi i córa i Fifi do Ciebie!!! :) a ten Pan z lewej to kto :) ?

To mój Mareczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 21:57

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie cytujcie!!!
    No niee Daffi, ja to Cię chyba nigdy nie zobaczę ;)! Na 15 minut wrzuciłaś? Nie dasz człowiekowi szansy hihi.

AAA jednak sie załapałam na drugą turę zdjęć !!! Dzieciaczki zdecydowanie podobne do Ciebie. Śliczna rodzinka <3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 22:02

Daffi lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    No niee Daffi, ja to Cię chyba nigdy nie zobaczę ;)! Na 15 minut wrzuciłaś? Nie dasz człowiekowi szansy hihi.

Na 25 minut haha
    Masz szanse ze 3 posty wyzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 21:59

b2ujp2.png

‹‹ 1856 1857 1858 1859 1860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ