X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jeśli doktorka ci nie mówiła że masz powód do zmartwien to relax. Ona już podjęła kroki, żeby monitorować czy ten spadek na niższe centyle to nie wina np przepływow. Pamiętaj też że przyrosty są skokowe za dwa tygodnie może być na 65 centylu. Także spokojnie. A jeśli brzuszek nie jest mniejszy od głowy więcej niż dwa tygodnie czy 3 tygodnie bo już z dwoma opiniami się spotkałam to spokojnie. Lekarz by ci coś powiedział jakby bylo nie tak.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Nie straszcie tymi pomiarami,bo ja ie za tydzień,a mały się od wczoraj tak wypycha,że nie wiem ile on już waży! :D
    Ja zobaczę czy juz w piatek potwierdze te wymiary czy u genetyka wyjda inne. Doczekac sie nie mogr. Jutro caly dzien w lozku leze zeby szybko czas zlecial bede spac i spac! A w piatek zleci.. Bede sie szykowac, odbiore core ze szkoly, wynik GBS i dojazd do tego miasta troche zajmie a usg na 16.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Boże... Ja miałam taką wizję powiem Ci, że rodzę 7 kg.. I jestem w Fakcie na pierwszej stronie.. Przeraża mnie Ona hahaha

ahahaha breaking news!!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    hahah :) internista się mnie pytał czy imię wybrane... mówię BRUNO ROCH a lekarz na to "uuuu konkretnie" :)

Mama osiemnastka... pisałaś, że jakieś źródła masz co do wymiarów etc- gdzie sprawdzasz?
    Nie podam Ci bo będziesz głupoty czytać hahaha
    Nie no.. Tak powaznie to po prostu poczytałem w necie parę odpowiedzi lekarzy na ten temat. I naprawdę wszystko było git :) ale nie pamiętam konkretnie co bo szukałam metoda prób i błędów :)

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja zobaczę czy juz w piatek potwierdze te wymiary czy u genetyka wyjda inne. Doczekac sie nie mogr. Jutro caly dzien w lozku leze zeby szybko czas zlecial bede spac i spac! A w piatek zleci.. Bede sie szykowac, odbiore core ze szkoly, wynik GBS i dojazd do tego miasta troche zajmie a usg na 16.
    Zleci! I wszystko będzie na pewno git,tak czuję. A moje przeczucia się sprawdzają :D
    Jutro Ci znajdziemy jakieś zajęcie..zrobiłabyś mi racuchy np.bo się tu o nich nagadały a ja dalej ich nie mam! :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boje czy moja mała przypadkiem nie będzie duża. Bo ostatnie pomiary mi namieszały ile ona waży :p

Teraz jak dostałam insulinę to pewnie będziemy w szpitalu wcześniej tak?
    Bo w sumie Fasolka masz CC ale synek nie wykazuje by miał być duży to po co cię chce kłaść w 38 tc?

• stresant Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka na efekty sesji sie juz doczekac nie moge :) a do szpitala jeszcze nie wiem kiedy mam sie stawic

Powiem Wam ze gdyby nie te wizyty w klinice to ja bym do dzis nie znala poszczegolnych wymiarow dziecka....bo moj lekarz zawsze mowi ze wszystko ok i podaje mi tylko wage dziecka a do reki zadnego papierka nie dostaje....

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi pokaż mi twoje zdjęcie i synka bo ty się nam nie pokazałaś albo raz taka blondyna tak?
    Bo córcia wiem jak wygląda a podobna podobno do ciebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jutro juz czwartek. Wow! Dopiero co moich budziła w pon do szkoły.... Zleci jak nie wiem. Ja mam usg dopiero 4 marca. Kontrolujemy wagę i przepływy.

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ciekawe czy w takim razie będę drugą rozpakowaną?;)
    No nie wiem czy Cię nie przescignę i to jir ja zajmę 2 miejsce na podium. Moj gin wcozraj mówił, że jak dalej by mnie te dusznosci meczyły to dobrze było jakbym urodziła w w skonczonym 36 tyg a u mnie to jakoś tak od 4 do 10 marca. Jeszcze zobaczymy co powie kardiolog, ale różnie może byc :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Zleci! I wszystko będzie na pewno git,tak czuję. A moje przeczucia się sprawdzają :D
    Jutro Ci znajdziemy jakieś zajęcie..zrobiłabyś mi racuchy np.bo się tu o nich nagadały a ja dalej ich nie mam! :D
    Kochana powiem Ci tak!! Ja moge zrobic Ci wszystko co chcesz bylebym mogla to jesc.. Bo tak patrzeć jak slinka cieknie to średnio.. Ale nie ma problemu. Jeszcze jak mnie brzuch przestanie bolec bedzie cudnie.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka na efekty sesji sie juz doczekac nie moge :) a do szpitala jeszcze nie wiem kiedy mam sie stawic

Powiem Wam ze gdyby nie te wizyty w klinice to ja bym do dzis nie znala poszczegolnych wymiarow dziecka....bo moj lekarz zawsze mowi ze wszystko ok i podaje mi tylko wage dziecka a do reki zadnego papierka nie dostaje....
    Myślę że czasem tak jest lepiej bo później właśnie wymyślamy, doszukujemy się, próbujemy być mądrzejsze od naszych lekarzy. Jak jest ok.. To jest ok :) to naprawdę jest suwpr teraz sprzęt. I te certyfikaty. Trochę im zawierzmy

I to mówię ja która 14 lat temu się zawiodła jak pamiętacie.. I mogłabym mieć halo....ale wiem że jest git :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi pokaż mi twoje zdjęcie i synka bo ty się nam nie pokazałaś albo raz taka blondyna tak?
    Bo córcia wiem jak wygląda a podobna podobno do ciebie
    A bo ja na fejsie wstawialam zdj a ty nie widzialas :p daj mi chwilke.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jutro juz czwartek. Wow! Dopiero co moich budziła w pon do szkoły.... Zleci jak nie wiem. Ja mam usg dopiero 4 marca. Kontrolujemy wagę i przepływy.
    Ja wizyte mam 4 marca też :)

Mama36 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kochana powiem Ci tak!! Ja moge zrobic Ci wszystko co chcesz bylebym mogla to jesc.. Bo tak patrzeć jak slinka cieknie to średnio.. Ale nie ma problemu. Jeszcze jak mnie brzuch przestanie bolec bedzie cudnie.
    No właśnie,lepiej Ci trochę?

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, właśnie tak planuję zrobić. Pogadać o konkretach. Myślę, że to ostatecznie rozjaśni sprawę.

Jesteście Kochane!!!!

Powiem Wam szczerze, że trochę się wystraszyłam, że to już za miesiąc. Żyłam sobie w przeświadczeniu, że jeszcze sporo czasu ;)

Fasolka77, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    A jakbyś pożuła i wypluła???? :p

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Daffi, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A jakbyś pożuła i wypluła???? :p
    Ja na diecie chleb wąchałam :D :D :D

Mama36, Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karmelka, właśnie tak planuję zrobić. Pogadać o konkretach. Myślę, że to ostatecznie rozjaśni sprawę.

Jesteście Kochane!!!!

Powiem Wam szczerze, że trochę się wystraszyłam, że to już za miesiąc. Żyłam sobie w przeświadczeniu, że jeszcze sporo czasu ;)
    Tylko ja jedna do cholercia uważam że Msc to sporo czasu!!!??? Hahaha
    Ale to chyba przez wiek.... Staram się sobie wmawiać że to tak wolno wszystko leci a Msc to jak 3 Msc.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    No nie wiem czy Cię nie przescignę i to jir ja zajmę 2 miejsce na podium. Moj gin wcozraj mówił, że jak dalej by mnie te dusznosci meczyły to dobrze było jakbym urodziła w w skonczonym 36 tyg a u mnie to jakoś tak od 4 do 10 marca. Jeszcze zobaczymy co powie kardiolog, ale różnie może byc :)
    O Jezu, to za 2 tygodnie!
    Pisałaś o złych przepływasz jak leżysz na plecach, a teraz duszność Cię dopada nawet na bokach? Od kiedy tak masz? Kurcze, jak tu spać?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 1854 1855 1856 1857 1858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ