Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiewióreczka,ja też myślę,że jeśli z dzidziusiem wszystko dobrze,to Ty sama lepiej się będziesz psychicznie czuła przy swoim doktorku
Fasolka-słuchaj się lekarki! Mówi,że jest pod kontrolą to tak jest..nie bój nic!Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Profesor Malinowski z Centrum Zdrowia Matki Polki. Śmiem twierdzić, że zabrakło koperty...tylko że głupia byłam przeświadczona, że to już nie te czasy. Ale później życie zweryfikowało moje myślenie, gdy mój ojciec poważnie zachorował - otóż to dalej te czasy i przekonałam się o tym osobiście.
Martusia, no właśnie różnica jest szokująca. Też byłam pewna, że do pół kg max można się machnąć.
ahaha MALINA... maszynka do robienia pieniędzy.. u mnie po stwierdzeniu problemów z immunologią dr Przybycień skierował do doc Paśnika..jako alternatywę MALINY własnie bo opinię to MALINA ma nie wiedzieć czemu"money maker"....
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka.. Nie streruj się tymi różnicami między główkami a brzuszkami, każda z Nas chyba tak ma. Mniejsze czy większe różnice ja tak miałam w obu ciazach i nic z tego nie wynika. Dziecko nadrabia.. Jeszcze jest tyle tygodni że potem wyrównuje
I tak jak powiedział lekarz.. A jemu ufaj.
Byłoby nie tak... Leżałabys w szpitalu
Ja mam różnice takie.. Od 31 tyg wymiary do 35 byly na ostatnim usg i naprawdę dzidzia zdrowa i lekarze zadowoleniWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 20:02
mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:ahaha MALINA... maszynka do robienia pieniędzy.. u mnie po stwierdzeniu problemów z immunologią dr Przybycień skierował do doc Paśnika..jako alternatywę MALINY własnie bo opinię to MALINA ma nie wiedzieć czemu
"money maker"....
Fasolka, to bardzo dobre wieści. Dziś gin mówił mi, że teraz dzieci rosną średnio 150 g na tydzień...jedne mniej, jedne więcej, bo jedne będą filigranowe i fit, a inne będą klockami z niepoliczalnymi fałdkami na girach
Zarówno te z wagą 2600, jak i te z wagą 4600 będą zdrowymi dziećmi. Stąd te różnice z centylami teraz.DorotaAnna, estrella, Fasolka77, martusiawp, mysla.nieskalana, Tunia76, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:No właśnie z tymi "zapożyczonymi lekarzami" różnie bywa...raz już zostałam wystawiona przez miłego profesora w Łodzi. Miałam skierowanie do szpitala, w którym pracował, ale specjalnie umówiłam się do niego prywatnie wczesniej, zapłaciłam za wizytę 800 zł, zapewniał, że zrobi operację przegrody. Miesiąc później przyjechałam do szpitala, poszłam rano do gabinetu przypomnieć się, już nie był miły ale potwierdził, że wykona zabieg, który miał być za godzinę. I co? Operację robił młodszy ode mnie adiunkt, spieprzył ją po całości, a szanowny profesorek przechadzał się w tym czasie z kawką po korytarzu.
Nie mówię, że i tym razem by tak było, ale tak jak mówicie, zaufanie to podstawa, a w innych szpitalach mogą mnie przetrzymywać z cesarką do rozpoczęcia naturalnej akcji, bo tak jest lepiej dla dziecka...
Przepraszam, że Was zamęczam moją szpitalową rozterką, ale przynajmniej głośno myślę i może pozwoli mi to w końcu podjąć decyzję
Nie zameczasz, nawet tak nie piszod tego tu jesteśmy żeby się wspierać i służyć sobie dobrą radą
Właśnie ja mam takie zdanie o znanych profesorach. Wiem, że nie wszyscy są tacy ale wydaje mi się, że mimo tego, że są specjalistami to niestety są też bardzo rozchwytywani i nie na wszystko mają czas. Konsultacje, wizyty ok ale chyba nie miałabym pewności że taki profesor bedzie w gotowości czekał na mój poród, a u Ciebie lepiej nie czekać do rozpoczęcia akcji. Ale musisz sobie to wszystko przemyśleć żeby podjąć właściwą decyzję
swoją drogą to już tak blisko... I nasze dzieciaki będą na świecie
Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
A jak w ogóle tonpowinno wyglądać książkowo? Brzuszek równy główce? Bo jak widać nic w ciąży nie jest chyba u nikogo ksiazkowo👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Z tą Blue to musze przyznać, że jej nie ufalam. Odkąd KarmeLoVe i Syska rzuciły na nią podejrzenia, że to ta z majówkę, miałam dystans. Nie chciałam szliegowac, sprawdzać itd. Ale czułam, że to w końcu rypnie, bo już mi nie raz jej wypowiedzi nie pasowały, drażnila mnie... Ale było minęło. Szkoda, że takie indywidua laza po forach i próbują psuć krew normalnym ludziom. Strasznie to słabe no i to już mi popada pod jednostkę chorobowa... Blue, jesli nas podgladasz, a jestem pewna że tak, to żal mi ciebie. Idź po pomoc do specjalisty, proszę.
Fasolka, nie czepiajmy się, ale miejmy rękę na pulsie, co? Kiedy następna wizyta? Ja tam jestem za tym, że jeśli lekarka mówi że ok to ok.
Wiewiórka, trudno mi się wypowiadać,bo to poważna decyzja. Ja bym chyba wybrała swojego doktorka, ale pewności nie mam, nie umiem się do końca w Twojej sytuacji postawić. Na pewno zdecydujesz najlepiej
mysla.nieskalana, Fasolka77, Karmelllka90, Syska2202, Wiewióreczka, Kasiulka90, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Fasolka.. Nie streruj się tymi różnicami między główkami a brzuszkami, każda z Nas chyba tak ma. Mniejsze czy większe różnice ja tak miałam w obu ciazach i nic z tego nie wynika. Dziecko nadrabia.. Jeszcze jest tyle tygodni że potem wyrównuje
I tak jak powiedział lekarz.. A jemu ufaj.
Byłoby nie tak... Leżałabys w szpitalu
Ja mam różnice takie.. Od 31 tyg wymiary do 35 byly na ostatnim usg i naprawdę dzidzia zdrowa i lekarze zadowoleni
MAMA18masz różnicę w pomiarach 31-35tc? no ja mam sie stawić w 38tc to już niewiele Młodemu zostało do nadrabiania
dziś już mam 31+6
od miesiąca kontroluję i ciągle ten brzuszek z tyłu....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 20:24
Fasolka77
-
Wiewióreczka nikogo nie zameczasz ! Ja dużo czerpie z Waszych doświadczeń nie zawsze jestem w stanie coś skomentować podpowiedzieć, ale wsparcia zawsze chetnie udzielę
myśle ze fajnie że mamy takie miejsce, bo facet w domu jeżeli jest to nie zawsze nas zrozumie, a mamie lepiej nie mówić pewnych rzeczy bo albo zejdzie na zawał albo będzie krytykować albo przezywać a doradzić i tak nie doradzi bo też nie ma takiej wiedzy.
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Wiewióreczka wrote:No proszę! I wszystko jasne
Fasolka, to bardzo dobre wieści. Dziś gin mówił mi, że teraz dzieci rosną średnio 150 g na tydzień...jedne mniej, jedne więcej, bo jedne będą filigranowe i fit, a inne będą klockami z niepoliczalnymi fałdkami na girach
Zarówno te z wagą 2600, jak i te z wagą 4600 będą zdrowymi dziećmi. Stąd te różnice z centylami teraz.
no kumpela mnie pociesza, że będzie długi i chudyja jestem wysoka.. to w sumie.. lekarka tez dziś powiedziała, że będzie duży w sensie nie do porodu tylko ogólnie
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:recepta jest konieczna w ogóle? sąsiad ma aptekę i pewnie może załatwić ale napisałam do mojej lekarki i czekam na odp. co w zamian.. wolę skonsultować...
. Tylko nie wiem co Ty masz w papierach wpisane, jak przyjdziesz do przychodni z inna szczepionką to nie wiem czy nie będą robić problemu. Najlepiej jakby Ci wypisała jeszcze raz.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Kiwona wrote:Z tą Blue to musze przyznać, że jej nie ufalam. Odkąd KarmeLoVe i Syska rzuciły na nią podejrzenia, że to ta z majówkę, miałam dystans. Nie chciałam szliegowac, sprawdzać itd. Ale czułam, że to w końcu rypnie, bo już mi nie raz jej wypowiedzi nie pasowały, drażnila mnie... Ale było minęło. Szkoda, że takie indywidua laza po forach i próbują psuć krew normalnym ludziom. Strasznie to słabe no i to już mi popada pod jednostkę chorobowa... Blue, jesli nas podgladasz, a jestem pewna że tak, to żal mi ciebie. Idź po pomoc do specjalisty, proszę.
Fasolka, nie czepiajmy się, ale miejmy rękę na pulsie, co? Kiedy następna wizyta? Ja tam jestem za tym, że jeśli lekarka mówi że ok to ok.
Wiewiórka, trudno mi się wypowiadać,bo to poważna decyzja. Ja bym chyba wybrała swojego doktorka, ale pewności nie mam, nie umiem się do końca w Twojej sytuacji postawić. Na pewno zdecydujesz najlepiej
Kiwona za tydzień mam iść na same przepływy a za 2 tyg USG i KTG, mam też zrobić HBs antygen na kolejną wizytę
Wiewiórka wiadomo, że sama musisz podjąć decyzję ale jak z dzidzia jest ok to ja tez bym wybrałam zaufanego lekarza na miejscu
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:MAMA18
masz różnicę w pomiarach 31-35tc? no jak mam sie stawić w 38tc to już niewiele Młodemu zostało do nadrabiania
dziś już mam 31+6
od miesiąca kontroluję i ciągle ten brzuszek z tyłu....
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
no i najważniejsze!!!!
Gałgan dał się dziś sfotografować!
DorotaAnna, Lolka30, mysla.nieskalana, Syska2202, Paula 90, Daffi, estrella, Mama36, martusiawp, Tunia76, AniaKJ, MamaAga85, Lili90, Wiewióreczka, Kasiulka90, Franka2104, espoir, Kiwona, Tysia89, Karollinax26, malutka_mycha, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka brzuszkiem i rozmiarami sie nie przejmuj....moj dla odmiany ma krotka kosc udowa...chyba nikt nie jest idealny ja mam jeden cycek mniejszy i lewa stope numer wieksza a zyje ....ale kupno butow to dla mnie wyzwanie
Fajnie ze masz czesto kontrole tak samo jak ja....4.4. Hmmm to jednak moze bedziemy razem krzyczec
Wieworka ja bym brala starego sprawdzonego do porodu.....sama tak zrobilam chodze do niego 15 lat przezyl wszystkie ciaze i poronienia ze mna....mysle ze za malo sie mna przejmuje ale ze wzgledu na moja historie i to ze mnie zna nie zmienialam lekarza....cc bedzie mi robil
Dafi mi na cisnieniomierzu pikawa czesto sie pokazuje to nic nie znaczy zmierz za 2godziny.
Moj K to mycie podlog od razu by wykorzystalPaula 90, Daffi, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Też czujecie takie jakby mrowienie w piersiach czasem?
Dostałam od brata śmietnik na pieluchy zużyte i 4 wkłady do niego ciekawe jak to się będzie sprawdzac -
Wiewiórka ja się nie podejmuję radzić w sprawie szpitala bo u mnie nie ma żadnych problemów z ciążą, ani realnych ani potencjalnych a i tak nie potrafię podjąć ostatecznej decyzji co do szpitala
. Wogole decyzje w ciązy nie są moją mocną stroną hihi.
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień