X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka,ja też myślę,że jeśli z dzidziusiem wszystko dobrze,to Ty sama lepiej się będziesz psychicznie czuła przy swoim doktorku :)

Fasolka-słuchaj się lekarki! Mówi,że jest pod kontrolą to tak jest..nie bój nic!

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Profesor Malinowski z Centrum Zdrowia Matki Polki. Śmiem twierdzić, że zabrakło koperty...tylko że głupia byłam przeświadczona, że to już nie te czasy. Ale później życie zweryfikowało moje myślenie, gdy mój ojciec poważnie zachorował - otóż to dalej te czasy i przekonałam się o tym osobiście.

Martusia, no właśnie różnica jest szokująca. Też byłam pewna, że do pół kg max można się machnąć.

ahaha MALINA... maszynka do robienia pieniędzy.. u mnie po stwierdzeniu problemów z immunologią dr Przybycień skierował do doc Paśnika..jako alternatywę MALINY własnie bo opinię to MALINA ma nie wiedzieć czemu ;) "money maker"....

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka.. Nie streruj się tymi różnicami między główkami a brzuszkami, każda z Nas chyba tak ma. Mniejsze czy większe różnice ja tak miałam w obu ciazach i nic z tego nie wynika. Dziecko nadrabia.. Jeszcze jest tyle tygodni że potem wyrównuje :)
    I tak jak powiedział lekarz.. A jemu ufaj.
    Byłoby nie tak... Leżałabys w szpitalu
    Ja mam różnice takie.. Od 31 tyg wymiary do 35 byly na ostatnim usg i naprawdę dzidzia zdrowa i lekarze zadowoleni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 20:02

mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ahaha MALINA... maszynka do robienia pieniędzy.. u mnie po stwierdzeniu problemów z immunologią dr Przybycień skierował do doc Paśnika..jako alternatywę MALINY własnie bo opinię to MALINA ma nie wiedzieć czemu ;) "money maker"....
    No proszę! I wszystko jasne :)

Fasolka, to bardzo dobre wieści. Dziś gin mówił mi, że teraz dzieci rosną średnio 150 g na tydzień...jedne mniej, jedne więcej, bo jedne będą filigranowe i fit, a inne będą klockami z niepoliczalnymi fałdkami na girach :)
    Zarówno te z wagą 2600, jak i te z wagą 4600 będą zdrowymi dziećmi. Stąd te różnice z centylami teraz.

DorotaAnna, estrella, Fasolka77, martusiawp, mysla.nieskalana, Tunia76, AniaKJ lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    No właśnie z tymi "zapożyczonymi lekarzami" różnie bywa...raz już zostałam wystawiona przez miłego profesora w Łodzi. Miałam skierowanie do szpitala, w którym pracował, ale specjalnie umówiłam się do niego prywatnie wczesniej, zapłaciłam za wizytę 800 zł, zapewniał, że zrobi operację przegrody. Miesiąc później przyjechałam do szpitala, poszłam rano do gabinetu przypomnieć się, już nie był miły ale potwierdził, że wykona zabieg, który miał być za godzinę. I co? Operację robił młodszy ode mnie adiunkt, spieprzył ją po całości, a szanowny profesorek przechadzał się w tym czasie z kawką po korytarzu.
    Nie mówię, że i tym razem by tak było, ale tak jak mówicie, zaufanie to podstawa, a w innych szpitalach mogą mnie przetrzymywać z cesarką do rozpoczęcia naturalnej akcji, bo tak jest lepiej dla dziecka...

Przepraszam, że Was zamęczam moją szpitalową rozterką, ale przynajmniej głośno myślę i może pozwoli mi to w końcu podjąć decyzję :)

Nie zameczasz, nawet tak nie pisz :) od tego tu jesteśmy żeby się wspierać i służyć sobie dobrą radą :) Właśnie ja mam takie zdanie o znanych profesorach. Wiem, że nie wszyscy są tacy ale wydaje mi się, że mimo tego, że są specjalistami to niestety są też bardzo rozchwytywani i nie na wszystko mają czas. Konsultacje, wizyty ok ale chyba nie miałabym pewności że taki profesor bedzie w gotowości czekał na mój poród, a u Ciebie lepiej nie czekać do rozpoczęcia akcji. Ale musisz sobie to wszystko przemyśleć żeby podjąć właściwą decyzję :) swoją drogą to już tak blisko... I nasze dzieciaki będą na świecie :)

Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak w ogóle tonpowinno wyglądać książkowo? Brzuszek równy główce? Bo jak widać nic w ciąży nie jest chyba u nikogo ksiazkowo :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą Blue to musze przyznać, że jej nie ufalam. Odkąd KarmeLoVe i Syska rzuciły na nią podejrzenia, że to ta z majówkę, miałam dystans. Nie chciałam szliegowac, sprawdzać itd. Ale czułam, że to w końcu rypnie, bo już mi nie raz jej wypowiedzi nie pasowały, drażnila mnie... Ale było minęło. Szkoda, że takie indywidua laza po forach i próbują psuć krew normalnym ludziom. Strasznie to słabe no i to już mi popada pod jednostkę chorobowa... Blue, jesli nas podgladasz, a jestem pewna że tak, to żal mi ciebie. Idź po pomoc do specjalisty, proszę.

Fasolka, nie czepiajmy się, ale miejmy rękę na pulsie, co? Kiedy następna wizyta? Ja tam jestem za tym, że jeśli lekarka mówi że ok to ok.

Wiewiórka, trudno mi się wypowiadać,bo to poważna decyzja. Ja bym chyba wybrała swojego doktorka, ale pewności nie mam, nie umiem się do końca w Twojej sytuacji postawić. Na pewno zdecydujesz najlepiej :)

mysla.nieskalana, Fasolka77, Karmelllka90, Syska2202, Wiewióreczka, Kasiulka90, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka.. Nie streruj się tymi różnicami między główkami a brzuszkami, każda z Nas chyba tak ma. Mniejsze czy większe różnice ja tak miałam w obu ciazach i nic z tego nie wynika. Dziecko nadrabia.. Jeszcze jest tyle tygodni że potem wyrównuje :)
    I tak jak powiedział lekarz.. A jemu ufaj.
    Byłoby nie tak... Leżałabys w szpitalu
    Ja mam różnice takie.. Od 31 tyg wymiary do 35 byly na ostatnim usg i naprawdę dzidzia zdrowa i lekarze zadowoleni :)

MAMA18 ;) masz różnicę w pomiarach 31-35tc? no ja mam sie stawić w 38tc to już niewiele Młodemu zostało do nadrabiania :) dziś już mam 31+6 :) od miesiąca kontroluję i ciągle ten brzuszek z tyłu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 20:24

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka nikogo nie zameczasz ! Ja dużo czerpie z Waszych doświadczeń nie zawsze jestem w stanie coś skomentować podpowiedzieć, ale wsparcia zawsze chetnie udzielę :) myśle ze fajnie że mamy takie miejsce, bo facet w domu jeżeli jest to nie zawsze nas zrozumie, a mamie lepiej nie mówić pewnych rzeczy bo albo zejdzie na zawał albo będzie krytykować albo przezywać a doradzić i tak nie doradzi bo też nie ma takiej wiedzy.

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    No proszę! I wszystko jasne :)

Fasolka, to bardzo dobre wieści. Dziś gin mówił mi, że teraz dzieci rosną średnio 150 g na tydzień...jedne mniej, jedne więcej, bo jedne będą filigranowe i fit, a inne będą klockami z niepoliczalnymi fałdkami na girach :)
    Zarówno te z wagą 2600, jak i te z wagą 4600 będą zdrowymi dziećmi. Stąd te różnice z centylami teraz.

no kumpela mnie pociesza, że będzie długi i chudy :) ja jestem wysoka.. to w sumie.. lekarka tez dziś powiedziała, że będzie duży w sensie nie do porodu tylko ogólnie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ale za to jakie obcykane będziecie :P Po naszych opowieściach same będziecie sobie umiały odebrać poród w szpitalu :D
    Obcykane i przerażone :-P:-D:-D

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    recepta jest konieczna w ogóle? sąsiad ma aptekę i pewnie może załatwić ale napisałam do mojej lekarki i czekam na odp. co w zamian.. wolę skonsultować...
    Normalnie jest potrzebna, ale sąsiad pewnie mógłby załatwić bez ;). Tylko nie wiem co Ty masz w papierach wpisane, jak przyjdziesz do przychodni z inna szczepionką to nie wiem czy nie będą robić problemu. Najlepiej jakby Ci wypisała jeszcze raz.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Ale strasznie duża różnica. Myślałam zawsze że do pół kg to można się pomylić, ale tyle aż?
    O boziuuu oby u mnie az takiej rozbieżności nie było.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Z tą Blue to musze przyznać, że jej nie ufalam. Odkąd KarmeLoVe i Syska rzuciły na nią podejrzenia, że to ta z majówkę, miałam dystans. Nie chciałam szliegowac, sprawdzać itd. Ale czułam, że to w końcu rypnie, bo już mi nie raz jej wypowiedzi nie pasowały, drażnila mnie... Ale było minęło. Szkoda, że takie indywidua laza po forach i próbują psuć krew normalnym ludziom. Strasznie to słabe no i to już mi popada pod jednostkę chorobowa... Blue, jesli nas podgladasz, a jestem pewna że tak, to żal mi ciebie. Idź po pomoc do specjalisty, proszę.

Fasolka, nie czepiajmy się, ale miejmy rękę na pulsie, co? Kiedy następna wizyta? Ja tam jestem za tym, że jeśli lekarka mówi że ok to ok.

Wiewiórka, trudno mi się wypowiadać,bo to poważna decyzja. Ja bym chyba wybrała swojego doktorka, ale pewności nie mam, nie umiem się do końca w Twojej sytuacji postawić. Na pewno zdecydujesz najlepiej :)

Kiwona za tydzień mam iść na same przepływy a za 2 tyg USG i KTG, mam też zrobić HBs antygen na kolejną wizytę

Wiewiórka wiadomo, że sama musisz podjąć decyzję ale jak z dzidzia jest ok to ja tez bym wybrałam zaufanego lekarza na miejscu :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    MAMA18 ;) masz różnicę w pomiarach 31-35tc? no jak mam sie stawić w 38tc to już niewiele Młodemu zostało do nadrabiania :) dziś już mam 31+6 :) od miesiąca kontroluję i ciągle ten brzuszek z tyłu....
    Fasolka u mnie też brzuszek zawsze mniejszy, 7.02. był na 12 centylu, teraz wyszedł na 18. Wtedy 7.02. lekarka tylko powiedziala żeby sprawdzić na kolejnym usg czy rosnie i nie spada poniżej 10 centyla.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i najważniejsze!!!! :)

Gałgan dał się dziś sfotografować :)! <3

2da00a653e2b2cc8med.jpg

DorotaAnna, Lolka30, mysla.nieskalana, Syska2202, Paula 90, Daffi, estrella, Mama36, martusiawp, Tunia76, AniaKJ, MamaAga85, Lili90, Wiewióreczka, Kasiulka90, Franka2104, espoir, Kiwona, Tysia89, Karollinax26, malutka_mycha, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka brzuszkiem i rozmiarami sie nie przejmuj....moj dla odmiany ma krotka kosc udowa...chyba nikt nie jest idealny ja mam jeden cycek mniejszy i lewa stope numer wieksza a zyje ....ale kupno butow to dla mnie wyzwanie :)
    Fajnie ze masz czesto kontrole tak samo jak ja....4.4. Hmmm to jednak moze bedziemy razem krzyczec :)

Wieworka ja bym brala starego sprawdzonego do porodu.....sama tak zrobilam chodze do niego 15 lat przezyl wszystkie ciaze i poronienia ze mna....mysle ze za malo sie mna przejmuje ale ze wzgledu na moja historie i to ze mnie zna nie zmienialam lekarza....cc bedzie mi robil

Dafi mi na cisnieniomierzu pikawa czesto sie pokazuje to nic nie znaczy zmierz za 2godziny.

Moj K to mycie podlog od razu by wykorzystal ;)

Paula 90, Daffi, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Też czujecie takie jakby mrowienie w piersiach czasem? :D

Dostałam od brata śmietnik na pieluchy zużyte i 4 wkłady do niego ciekawe jak to się będzie sprawdzac
    Ja od kilku dni też coś takiego czuje, ale na razie tylko w jednej piersi

f1d9680377.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka ja się nie podejmuję radzić w sprawie szpitala bo u mnie nie ma żadnych problemów z ciążą, ani realnych ani potencjalnych a i tak nie potrafię podjąć ostatecznej decyzji co do szpitala ;). Wogole decyzje w ciązy nie są moją mocną stroną hihi.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no i najważniejsze!!!! :)

Gałgan dał się dziś sfotografować :)! <3

2da00a653e2b2cc8med.jpg
    <3

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 1852 1853 1854 1855 1856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ