X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi corka to Twoj klon :)

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    O Jezu, to za 2 tygodnie!
    Pisałaś o złych przepływasz jak leżysz na plecach, a teraz duszność Cię dopada nawet na bokach? Od kiedy tak masz? Kurcze, jak tu spać?
    Dokladnie, nawet już na bokach pojawiaja się dusznosci, dobrze że zmiana pozycji daje ulgę. Juz tak z tydzień sie z tym męczę, oby nie było tylko gorzej. Szkoda mi małego bo wiem, że jak mine łapie duszność to autoatycznie jemu dociera mniej krwi i chyba wolę już go w tym 36 tyg urodzić nawwt jakby miał poleżeć w inkubatorze niż tak męczyć jego i siebie.

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja tak mam ....syn do mnie (ale do tego stopnia ze jak patrze na jego nogi to jakbym swoje widziala nawet chodzi tak jak ja :) ), corka to klon taty (nawet z charakteru) ....a maluszek zobaczymy... z 3d do corki podobny a co wyjdzie sama jestem ciekawa.

Chlopa to masz przystojnego :) podobaja mi sie tacy faceci a w domu mam zupelnie inny typ urody ;) ale fajnie poogladac :) pracowalam kiedys w przedszkolu,mialysmy z kolezanka podzielonych tatusiow ( naszczescie ona inny gust niz ja) tylko patrzylam ktory przyszedl i wedlug tego wydawalysmy dziecko albo ona albo ja w szatni :)

:*
    tylko Stresant mnie w nim urzekło co innego.. owszem podoba mi się- to oczywiste.. ale ma zajebisty charakter.. to facet starej daty... takich już nie ma.. ja jestem cholera a nie pokłócilismy się jeszcze ani razu przez 4 lata związku... męża miałam mega przystojnego ale co z tego jak charakter miał okropny... mam już swoje lata i na ładną buzię nie chciałam lecieć :)

a tym podziałem tatusiów przychodzących po dzieci to zabrzmiało jak wydawka parówek w mlecznym barze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 22:02

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To mój Mareczek :)

dobrze mu z oczu patrzy! :) Szczęśliwa rodzinka! :) <3

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mi nic nie wypływa :(
    Mi wpłynęło raz jak scisnelam. Ale samo z siebie też nie wypływa :)

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dobrze mu z oczu patrzy! :) Szczęśliwa rodzinka! :) <3
    Tak mysle ze trafil swoj na swego :)

Mama36, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodź Daffi nie wiem czy nosa nie ma Mezowego Fifi. Jak już te Nasze pociechy się urodza to będzie porównywanie!! To będzie cudowny czas :D

Daffi lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam dobrą pamięć i pamiętam jak tu nam Daffi pokazywała swoje zdjęcie z jakiegoś weselicha! :)

Fasolka, dla mnie Bruno to Twoja kopia! :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja zjadam obiad koło 16.. Potem zjadam jogurt albo owoc jakiś koło 20.. Bardzo zadko kolacje.. Raczej nie.. I o 8-9 śniadanie dopiero. Tak mi się zamyka żołądek po obiedzie że koniec.
    Za to od śniadania do obiadu buzia by mi się nie zamykala.
    Mam dokładnie tak samo :) ale ketony w moczu nie wychodzą. Więc widocznie organizmowi wystarczają te przekąski które mu serwujemy. A Martusia widocznie za mało jadla

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja tam mam dobrą pamięć i pamiętam jak tu nam Daffi pokazywała swoje zdjęcie z jakiegoś weselicha! :)

Fasolka, dla mnie Bruno to Twoja kopia! :)
    Taaak pokazywalam wtedy bylam w ciazy z Julka mialam takie grube łapy!

A dzis M musial biec po wkladki bo moja suczka cieczke dostala. Obserwowalam kilka dni ja juz i widzialam ze opuchlo jej wszystko na dole a wylapalam pierwsza kropke. Po zalozeniu tej wkladki i gaci doslownie zabilam zycie w psie. Lezy i ma focha na wszystko i wszystkich..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 03:36

Fasolka77, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Aga2606 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja tez bardziej niż bolu boje sie znieczulenia. Trójkę urodzilam bez i 4 też planuje, ale ja mialam szybkie porody. Nie wiem czy jakbym miała rodzic 10h to czy nue zmienie zdania.

A ja mam do was pytanie, czy zamierzacie pic przed porodem herbatkę z liści malin? słyszeliście cos na ten temat? moze na SR? może któraś ma juz z tym doswiadczenie? czy faktycznie łatwiej jest urodzić?

Ja piłam i miałam stosunkowo lekki poród wiec teraz tez będę. Ale czy to faktycznie zasługa herbaty to wątpię....

Położna wczoraj owinął jeszcze ze najnowsze badania mówią ze daktyle pomagają w porodzie... nie weryfikowalam tego... zaleca się 5 daktyli dziennie od 35 ttc- dla cukrzyków słaby pomysł:/

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem Daffi czy pamiętasz, ze kazałaś mi zapisać swoje zdjęcie na pulpicie jak na fejsa wrzuciłaś :)?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mam dokładnie tak samo :) ale ketony w moczu nie wychodzą. Więc widocznie organizmowi wystarczają te przekąski które mu serwujemy. A Martusia widocznie za mało jadla

pewnie za mało i w ogóle za mało węglowodanów. Ja też nie mam ketonów w moczu... i wieczorem jem bo muszę.. a rano to bym konia z kopytami zjadła :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    :*
    tylko Stresant mnie w nim urzekło co innego.. owszem podoba mi się- to oczywiste.. ale ma zajebisty charakter.. to facet starej daty... takich już nie ma.. ja jestem cholera a nie pokłócilismy się jeszcze ani razu przez 4 lata związku... męża miałam mega przystojnego ale co z tego jak charakter miał okropny... mam już swoje lata i na ładną buzię nie chciałam lecieć :)

Mi sie wlasnie podobaja faceci tacy jakby to powiedziec "meski" troche zarostu ostre rysy itp.... ale tak jak Ty patrzylam na charakter i ten mam do dzis obok siebie (poznalismy sie w 1999 kurde to w zeszlym stuleciu :) ) a uroda i tak przeminie...chociaz moj to typ wiecznie mlody uroda dziewczeca bez zarostu wiecznie mlody i wyglada na 20 a nie 42 lata ;)

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek tylko wyskoczy na chwilę pod prysznic i już bum! Nie zobaczę Mareczka :( xD

Daffi lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie wiem Daffi czy pamiętasz, ze kazałaś mi zapisać swoje zdjęcie na pulpicie jak na fejsa wrzuciłaś :)?
    Mialas sobie plakat nad lozkiem powiesic :) nic pozatym. Prosze usunac haha

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    pewnie za mało i w ogóle za mało węglowodanów. Ja też nie mam ketonów w moczu... i wieczorem jem bo muszę.. a rano to bym konia z kopytami zjadła :)
    Fasolka to ja mojemu dostarczam tyle węglowodanów i cukrów że hoho.. Na trojaczki by starczyło :p

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mi sie wlasnie podobaja faceci tacy jakby to powiedziec "meski" troche zarostu ostre rysy itp.... ale tak jak Ty patrzylam na charakter i ten mam do dzis obok siebie (poznalismy sie w 1999 kurde to w zeszlym stuleciu :) ) a uroda i tak przeminie...chociaz moj to typ wiecznie mlody uroda dziewczeca bez zarostu wiecznie mlody i wyglada na 20 a nie 42 lata ;)

to Twój też ma 42 lata? a Ty ile masz? poka Waszą fotkę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka ja też wybrałbym ten bliższy szpital. Lekarz który Cie zna a Ty mu ufasz to całkiem inna bajka niż rozchwytywany profesor. A z dzieckiem jest wszystko ok więc lepszy szpital nie jest Ci potrzebny.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jak u mnie będzie jeszcze gorzej z samopoczuciem (bóle brzucha i ogólna "ciążowość") to po 38 tygodniu ląduję na kolanach ze szmatą w rękach i pucuje podłogi. A mój pucuje swój instrument korzystając z dogodnej pozycji (kolanka), żeby posmarować prostaglandyną.

Taki jest plan. Ogólnie rzecz biorąc :D

Ja też chcę wysprzatac mieszkanie na Wielkanoc :) na błysk :)

f1d9680377.png
‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ