X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Tak jeszcze ja :) ja już dzisiaj 34i 4 w poniedziałek wizyta i trochę sikam w majty. Ogólnie jestem załamana bo przenieśli mój szpital na nowe włości i baby walą tam jak szalone to z miejscami lipa. Odsylaja na potęgę.
    A nie możesz się dogadać ze swoim lekarzem , żeby ci dał skierowanie że względu na cukrzycę żebyś miała pewność?

Tunia, to jest właśnie szok bo jak wzięłam insulinę tak odłożyłam batoniki i powiedziałam że jaj robiła nie będę. I mam gorsze cukry niż jak byłam bez insuliny i na prawdę jadłam te batoniki :p może moja dieta powinna się opierać na ww i snickersach plus gorące paczki :)

Na obiad dzisiaj kopytka boje się zrobić pomiar bo zjadłam dużo za dużo :( kurde jakaś studnia bez dna się zrobiłam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 14:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na marcówkach kolejny dzidziuś przez cesarskie cięcie.

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka

No właśnie, batoniki odstawiłaś, insulinę wstrzyknęłaś, a cukry w górę.
    To jak Wy macie panować nad tymi cukrami.
    Masakra jakaś.

Moja mama ma już 70 i też mnie jeszcze rozpieszcza. Zwłaszcza jak jadę do niej na wakacje.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także koniec marca te dziewczyny, które mają termin na sam początek kwietnia i planowane cięcie już będą pewnie rozpakowane. Dziewczyny to już tak niedługo

B_002, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Tak jeszcze ja :) ja już dzisiaj 34i 4 w poniedziałek wizyta i trochę sikam w majty. Ogólnie jestem załamana bo przenieśli mój szpital na nowe włości i baby walą tam jak szalone to z miejscami lipa. Odsylaja na potęgę.
    A twoj lekarz prowadzacy pracuje w tym szpitalu?? Moze z nim.pogadaj jaka jest sytacja z przyjeciami.
    W moim szpitalu remont, dwa pierra zamkniete tylko ba trzech pracują, jak ktoś nie ma lekarza swojego to zdaza się że odeślą. Ja na ostatniej wizycie zapytalam swojego gina co robić jakby chcieli mnie odesłać, zapewniał że na pewno takiej sytacji nie bedzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Także koniec marca te dziewczyny, które mają termin na sam początek kwietnia i planowane cięcie już będą pewnie rozpakowane. Dziewczyny to już tak niedługo
    Z jednej strony super, że tak blisko i takie już to realane, a z drugiej strach, przynajmniej u mnie.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 pamiętasz naszą "rozmowę" dotyczącą ksylitolu z Lidla... poniżej odpowiedź

Data zgłoszenia: 2019-02-18
    Numer zgłoszenia: 43184291

Szanowna Pani,

dziękujemy za kontakt z naszą firmą.

W odpowiedzi na Pani zapytanie pragniemy poinformować, że Ksylitol produkowany jest z kukurydzy i pochodzi z Chin.

Z poważaniem

Martyna Zagórska

Lidl Polska

także ten... smacznego ...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No niby normalnie bylam w toalecie wczoraj. U mnie jak cos zalega w jelitach to mam klucia pod lopatka i dopiero po dwojeczce znikają a nie mam z nia klopotow ale kto wie.. Nie wykluczam niczego bylwby wszystko bylo ok.

mnie jak czasem skręci od jelit to masakra...

Daffi jak sytuacja? odpuścił ból troszkę?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolkaaaa,jestem w szoku z tym "ksylitolem"!!! skandal jakis ...

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    tam to ja akurat nie zaglądam, ale z wiadomych przyczyn czytam temat rodzinki wielodzietnej i tam jak się cofniesz o 3 strony to też kogoś znajomego zobaczysz ;) (a raczej ślad po nim, bo konto już skasowane)

pokoje dzieciaków mi rodzice malują, więc jeszcze kilka dni i w końcu jakoś to będzie wyglądać :D
    Hahaha :D Aż "żem se" zajrzała..:D Wszystko się znów zgadza noo! :D Tylko teraz jest poza na "malusie,kochaniusie,szczęściusie,dzidziusie.." :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 15:17

ibm2j48a6easc2hs.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    tam to ja akurat nie zaglądam, ale z wiadomych przyczyn czytam temat rodzinki wielodzietnej i tam jak się cofniesz o 3 strony to też kogoś znajomego zobaczysz ;) (a raczej ślad po nim, bo konto już skasowane)

pokoje dzieciaków mi rodzice malują, więc jeszcze kilka dni i w końcu jakoś to będzie wyglądać :D
    Haha, ale śmiechu, ja myślę, że to samari, jej prawdziwa data porodu. :D
    Myślę też, że czyta i nas. Zastanawia mnie tylko dlaczego po takim nasmieceniu sobie w opinii tutaj, nie zmieni po prostu forum? Cyrk :D

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde już coraz ciężej sie oddycha. Dobrze, że mam wizytę 26.02 u kardiologa. Normalnie jak się kładę to wydaje mi się że moje serce nie wyrabia i inaczej mi serce bije ale ciśnienie mam dobre tętno 85 i nic mi nie pokazuje złego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 15:16

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale ksylitol to w założeniu ma być cukier brzozowy, nie?
    Zasnęłam jak dziecko, ciężko mi bardzo coś, brzuch mnie gniecie z każdej strony. No po prostu mi uwiera. Zjadłabym coś, ale jak ma być mi tam jeszcze ciasnije to ja to chrzanie.

Espoir, niesamowite co ta baba jeszcze nawymyslala. Pewnie za Tobą tam poszła na wielodzietny wątek. Masakra.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Fasolka ja WIEM,że oni po prostu kręcą z tą kasą ...

Aga no ale są jakieś przepisy chyba... nie można pracownikowi nie wypłacić tego co jest mu należne... naślij jakaś kontrolę.. nie wiem jak to w DE wygląda... z tego co pamiętam jesteście w DE?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona witaj w klubie spaczy od 13 do 15 byla drzemka :) jedna dziurka w gardle dalej boli :(

Fasolka jak tam masazyk?

Karolinka miala fure pokazac i nic chyba w zusie siedzi.....

o Valettcie juz ani nie wspomne leje na nas sikiem prostym ........

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ej ale ksylitol to w założeniu ma być cukier brzozowy, nie?
    Zasnęłam jak dziecko, ciężko mi bardzo coś, brzuch mnie gniecie z każdej strony. No po prostu mi uwiera. Zjadłabym coś, ale jak ma być mi tam jeszcze ciasnije to ja to chrzanie.

Espoir, niesamowite co ta baba jeszcze nawymyslala. Pewnie za Tobą tam poszła na wielodzietny wątek. Masakra.
    No właśnie,ma to być brzozowy..ale jak widać nie musi :/ słabe to..
    Chociaż jak teraz czytam jak otrzymuje się ksylitol to już nie wiem z czego to ma być cukier.. :D

"Przeprowadza się je w reaktorach pod ciśnieniem wodoru 6–10 MPa, z użyciem katalizatorów. Katalizator otrzymuje się przez stopienie niklu z glinem z dodatkiem innych promotorów. Ochłodzony i rozbity stop ładuje się do autoklawu, a następnie katalizator zadaje się wodnym roztworem NaOH. Wodorotlenek sodu rozpuszcza glin, uwalniając nikiel w aktywnej formie. W reaktorze β-D-ksylopiranoza zostaje uwodorniona do ksylitolu. Taki hydrolizat oczyszcza się węglanem i po odsączeniu roztworu ksylitolu usuwa się kationy i aniony przez dodatkową obróbkę odpowiednimi jonami. Ksylitowy roztwór zagęszcza się w wyparce próżniowej do 75% suchej substancji i poddaje krystalizacji[6].

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Fasolka..bo Ci serio zdziele zaraz! Lekarka by Ci powiedziała gdyby coś miało być nie tak.Wszystko jest w porządku! Macie to kontrolować i to normalne,zawsze trzeba mieć rękę na pulsie.Przestań sobie wkręcać,bo Twój stres to nikomu nie słuzy.

rozważam kontrolę u innego specjalisty... i zastanawiam się co jeśli na kolejnej wizycie ten brzuszek dalej będzie z tyłu albo w ogóle dzidzia przestanie rosnąć :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mnie jak czasem skręci od jelit to masakra...

Daffi jak sytuacja? odpuścił ból troszkę?
    tak jest lepiej. musialam isc do banku i nawet udalo sie o tym zapomniec.

malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    rozważam kontrolę u innego specjalisty... i zastanawiam się co jeśli na kolejnej wizycie ten brzuszek dalej będzie z tyłu albo w ogóle dzidzia przestanie rosnąć :(
    Zrobisz jak będziesz czuła.Jeśli masz teraz cały czas się zamartwiać to na pewno nie zaszkodzi skonsultować się z kimś dodatkowo.

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant! Następni jacyś po 20tce! Co wy kurde wszyscy bierzecie????
    To jest niesprawiedliwe!

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 1869 1870 1871 1872 1873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ