Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Tak jeszcze ja
ja już dzisiaj 34i 4 w poniedziałek wizyta i trochę sikam w majty. Ogólnie jestem załamana bo przenieśli mój szpital na nowe włości i baby walą tam jak szalone to z miejscami lipa. Odsylaja na potęgę.
Tunia, to jest właśnie szok bo jak wzięłam insulinę tak odłożyłam batoniki i powiedziałam że jaj robiła nie będę. I mam gorsze cukry niż jak byłam bez insuliny i na prawdę jadłam te batoniki :p może moja dieta powinna się opierać na ww i snickersach plus gorące paczki
Na obiad dzisiaj kopytka boje się zrobić pomiar bo zjadłam dużo za dużokurde jakaś studnia bez dna się zrobiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 14:32
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka
No właśnie, batoniki odstawiłaś, insulinę wstrzyknęłaś, a cukry w górę.
To jak Wy macie panować nad tymi cukrami.
Masakra jakaś.
Moja mama ma już 70 i też mnie jeszcze rozpieszcza. Zwłaszcza jak jadę do niej na wakacje.Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Tak jeszcze ja
ja już dzisiaj 34i 4 w poniedziałek wizyta i trochę sikam w majty. Ogólnie jestem załamana bo przenieśli mój szpital na nowe włości i baby walą tam jak szalone to z miejscami lipa. Odsylaja na potęgę.
W moim szpitalu remont, dwa pierra zamkniete tylko ba trzech pracują, jak ktoś nie ma lekarza swojego to zdaza się że odeślą. Ja na ostatniej wizycie zapytalam swojego gina co robić jakby chcieli mnie odesłać, zapewniał że na pewno takiej sytacji nie bedzie -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Także koniec marca te dziewczyny, które mają termin na sam początek kwietnia i planowane cięcie już będą pewnie rozpakowane. Dziewczyny to już tak niedługo
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Lolka30 pamiętasz naszą "rozmowę" dotyczącą ksylitolu z Lidla... poniżej odpowiedź
Data zgłoszenia: 2019-02-18
Numer zgłoszenia: 43184291
Szanowna Pani,
dziękujemy za kontakt z naszą firmą.
W odpowiedzi na Pani zapytanie pragniemy poinformować, że Ksylitol produkowany jest z kukurydzy i pochodzi z Chin.
Z poważaniem
Martyna Zagórska
Lidl Polska
także ten... smacznego ...Fasolka77
-
Daffi wrote:No niby normalnie bylam w toalecie wczoraj. U mnie jak cos zalega w jelitach to mam klucia pod lopatka i dopiero po dwojeczce znikają a nie mam z nia klopotow ale kto wie.. Nie wykluczam niczego bylwby wszystko bylo ok.
mnie jak czasem skręci od jelit to masakra...
Daffi jak sytuacja? odpuścił ból troszkę?Fasolka77
-
espoir wrote:tam to ja akurat nie zaglądam, ale z wiadomych przyczyn czytam temat rodzinki wielodzietnej i tam jak się cofniesz o 3 strony to też kogoś znajomego zobaczysz
(a raczej ślad po nim, bo konto już skasowane)
pokoje dzieciaków mi rodzice malują, więc jeszcze kilka dni i w końcu jakoś to będzie wyglądaćAż "żem se" zajrzała..
Wszystko się znów zgadza noo!
Tylko teraz jest poza na "malusie,kochaniusie,szczęściusie,dzidziusie.."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 15:17
-
espoir wrote:tam to ja akurat nie zaglądam, ale z wiadomych przyczyn czytam temat rodzinki wielodzietnej i tam jak się cofniesz o 3 strony to też kogoś znajomego zobaczysz
(a raczej ślad po nim, bo konto już skasowane)
pokoje dzieciaków mi rodzice malują, więc jeszcze kilka dni i w końcu jakoś to będzie wyglądać
Myślę też, że czyta i nas. Zastanawia mnie tylko dlaczego po takim nasmieceniu sobie w opinii tutaj, nie zmieni po prostu forum? CyrkKarmelllka90 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualnyKurde już coraz ciężej sie oddycha. Dobrze, że mam wizytę 26.02 u kardiologa. Normalnie jak się kładę to wydaje mi się że moje serce nie wyrabia i inaczej mi serce bije ale ciśnienie mam dobre tętno 85 i nic mi nie pokazuje złego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 15:16
-
Ej ale ksylitol to w założeniu ma być cukier brzozowy, nie?
Zasnęłam jak dziecko, ciężko mi bardzo coś, brzuch mnie gniecie z każdej strony. No po prostu mi uwiera. Zjadłabym coś, ale jak ma być mi tam jeszcze ciasnije to ja to chrzanie.
Espoir, niesamowite co ta baba jeszcze nawymyslala. Pewnie za Tobą tam poszła na wielodzietny wątek. Masakra.
-
MamaAga85 wrote:Fasolka ja WIEM,że oni po prostu kręcą z tą kasą ...
Aga no ale są jakieś przepisy chyba... nie można pracownikowi nie wypłacić tego co jest mu należne... naślij jakaś kontrolę.. nie wiem jak to w DE wygląda... z tego co pamiętam jesteście w DE?Fasolka77
-
Kiwona wrote:Ej ale ksylitol to w założeniu ma być cukier brzozowy, nie?
Zasnęłam jak dziecko, ciężko mi bardzo coś, brzuch mnie gniecie z każdej strony. No po prostu mi uwiera. Zjadłabym coś, ale jak ma być mi tam jeszcze ciasnije to ja to chrzanie.
Espoir, niesamowite co ta baba jeszcze nawymyslala. Pewnie za Tobą tam poszła na wielodzietny wątek. Masakra.słabe to..
Chociaż jak teraz czytam jak otrzymuje się ksylitol to już nie wiem z czego to ma być cukier..
"Przeprowadza się je w reaktorach pod ciśnieniem wodoru 6–10 MPa, z użyciem katalizatorów. Katalizator otrzymuje się przez stopienie niklu z glinem z dodatkiem innych promotorów. Ochłodzony i rozbity stop ładuje się do autoklawu, a następnie katalizator zadaje się wodnym roztworem NaOH. Wodorotlenek sodu rozpuszcza glin, uwalniając nikiel w aktywnej formie. W reaktorze β-D-ksylopiranoza zostaje uwodorniona do ksylitolu. Taki hydrolizat oczyszcza się węglanem i po odsączeniu roztworu ksylitolu usuwa się kationy i aniony przez dodatkową obróbkę odpowiednimi jonami. Ksylitowy roztwór zagęszcza się w wyparce próżniowej do 75% suchej substancji i poddaje krystalizacji[6]. -
mysla.nieskalana wrote:Fasolka..bo Ci serio zdziele zaraz! Lekarka by Ci powiedziała gdyby coś miało być nie tak.Wszystko jest w porządku! Macie to kontrolować i to normalne,zawsze trzeba mieć rękę na pulsie.Przestań sobie wkręcać,bo Twój stres to nikomu nie słuzy.
rozważam kontrolę u innego specjalisty... i zastanawiam się co jeśli na kolejnej wizycie ten brzuszek dalej będzie z tyłu albo w ogóle dzidzia przestanie rosnąćFasolka77
-
Fasolka77 wrote:mnie jak czasem skręci od jelit to masakra...
Daffi jak sytuacja? odpuścił ból troszkę?malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:rozważam kontrolę u innego specjalisty... i zastanawiam się co jeśli na kolejnej wizycie ten brzuszek dalej będzie z tyłu albo w ogóle dzidzia przestanie rosnąć