X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezzzzu!apropo słodkości :)
    wpadła do mnie koleżanka,której nie widziałam od maja 2018r.bo wyjechała stąd do Polski a że przyjechała coś tu załatwić to postanowiła mnie odwiedzić :) i na wejściu rozwaliła system stwierdzeniem
    "widzę,że już nie jesteś na diecie :) "
    ja na to,że jakoś na luz wrzuciłam ok.25 tygodni temu
    ona nie zrozumiała a ja mówię ,że w ciąży jestem to wariatka dopiero ogarnęła temat :) hahahhaa
    i przyniosła mi polskie ptasie mleczko :) rety :)
    może w dniu kiedy będzie lepszy cukier się skuszę :)

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    be7a9f45fc25f1femed.png

Jaka cudowna wiadomosc od malza ❤️

kuźwa wszystko!!!! ja pierdole tą cukrzycę... a przy kasach tylko batony, ciućki, lizaki, czekoladki.... zakupów spokojnie nie można zrobić....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Nie naprawdę jest nagonka. Koleżanka prawniczka już ostrzegał ze 2 tyg temu... Dziś mogliby przyjść do mnie. Wyglądam jak 100 nieszczęść!

a ja mam w d.. kontrolę... 2 psy na zewnątrz, dzwonka niet.. na pewnie nie wejdą :) niech mi udowodnią, że mnie w domu nie ma....

Mama36, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest! :)

5d216d659b05e0e6med.jpg

Mama36, stresant, Natalia-tosia, Karmelllka90, Kiwona, Syska2202, Daffi, Franka2104, Misiabella, MamaAga85, Tunia76, martusiawp, AniaKJ, Fasolka77, Lili90, Kasiulka90, Wiewióreczka, estrella, Lolka30, Paula 90, espoir, DorotaAnna, Sansivieria, Menka888, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia naprawdę bardzo ładny. :) pisze szczerze :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 ja ciebie rozumiem z tą obawa. Ja na połówmowych byłam u super profesjonalisty oglądał serduszko 3 razy nie widział żadnych nieprawidłowości. Ale to, że ta tachykardia okresowa się pojawiała, poszliśmy za radą mojej prowadzącej do dr Nocuń takie guru ona zrobiła echo oglądała serce i nieprawidłowości nie stwierdziła w Koperniku jeszcze inna Pani doktor robiła echo serca i oglądała je i nie widziała nieprawidłowości i znowu dr Nocuń sprawdzała wszystko na USG III trymestru i oglądała wnikliwie serce i wszystko wygląda prawidłowo. A na KTG zawsze lekka tachykardia wychodzi- dalej, po prostu tak ma. Może twój mały też ma taką urodę. Ale tak jak mówię w Łodzi masz wiele specjalistów umów się i skontroluj. Tylko druga opinia może dać co spokój. Rozumiem ciebie bo sama po takich słowach lekarza byłabym zaniepokojona tym bardziej że chce ci skontrolować przepływ y w odstępie tygodnia. Ale to świadczy o tym, że nie bagatelizuje tylko woli sprawdzić.
    Ja się nasłuchałam przypadków na patologii i uwierz, że rodzą się dzieci po 1050g i kończy się wszystko dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 16:17

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Hejka lasencje. Moja mamuśka u mnie to już tyle czasu nie mam :p już z zakupów wrocilysmy i ze spaceru z psiakiem ;)
    Teraz ja odpoczywam a mama oczywiście bierze się za mycie okien ;) żeby kochany nabyty synuś się nie meczył haha ;)

Fasolka nie czytaj posranych internetow! Ja czytałam i tylko w stresie żyłam i dobierałam sobie do głowy, teraz pytam tylko lekarzy i z wami tutaj. Nic więcej. Moja w 25 tc miała główkę na 5 centylu a brzuszek na 95 pani dr powiedziała że biometria płodu prawidłowa ja to zobaczyłam w domu i zawał! A na nastepnych badaniach wszystkie pięknej wyrównane i teraz już tak jest cały czas. Brzuszek jest większy o 4 dni od główki. Ale moja córcia nie jest idealna modelka do pomiarów itd i już sama wiem jak bardzo ważne są umiejętności lekarza i dobre ułożenie dziecka.

Mnie obecnie grzeje zgaga :/ obecnie jestem w szoku bo nigdy nie miałam cukru powyżej 100 a dzisiaj 104 :/ a drugi dzień insulina wczoraj było 85 nie grzeszyłam...chociaż grzeszyłam tym Monte :/ i obiad mnie przerośl.... Ale chyba insulina mi nie podwyższa co nie?
    Bo jak zaczęłam ją brać czyli drugi dzień jakieś kwiatki mi wychodzą. Mam dwa wkucia i dwa siniaki ... Serio?

no to super mama :) korzystaj :) mąż wraca jutro?

Karmellka u mnie 3 ostatnie pomiary bez zmian tzn zawsze brzuszek z tyłu a główka z przodu... i się zastanawiać właśnie zaczęłam czy to się kiedyś wyrówna?
    a co do insuliny to jest chyba taka sama jedna wielka niewiadoma co z cc... chyba nigdy nie dojdziemy.... a może skok bo małżonek wyjechał? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, byłam u szefowej, zaniosłam papiery, to co miałam sama wypełnić to wypełniłam, ona do poniedziałku do godziny 12 ma mi je oddać, bo na 13 mam lekarza i później kierunek ZUS.

Pytałam dobrego kolegę czy ma jakieś znajomosci w ZUSie, to dał mi numer do dziewczyny swojego kolegi, ona co prawda zajmuje się czymś innym w ZUSie ale powiedziała, że jak będę w poniedziałek z papierami to żebym do niej zadzwoniła, ona zejdzie i porozmawia z kimś żeby to przyśpieszyć.

Karmelllka90, mysla.nieskalana, Anete, Franka2104, Tunia76, martusiawp, AniaKJ, Fasolka77, Wiewióreczka, estrella, Lolka30, DorotaAnna, malutka_mycha lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jak się tak stresujesz tymi pomiarami to może faktycznie idź do innego lekarza i skontroluj. Pamiętaj, że żadne dziecko nie jest super ekstra proporcjonalne. Jedne ma duży brzuch, inne dużą głowę. Przy tej samej wadze jedne będzie miało 49cm a drugie 59cm. A jeśli chodzi o Twoją wagę to zależy jakie miałaś bmi przed ciążą. Im niższe tym ten przyrost wagi powinien być większy, ale spokojnie dziecko ściągnie z Ciebie co będzie potrzebowało :) Najlepiej to schowaj te wyniki i nie porównuj z innymi :)

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka fura jest to takie realne co?? Widze, że brałaś unisex też myślisz przyszłościowo hihi ;)

Karollinax26, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jakby do mnie przyszły z ZUSu to ja bym je zapytała jak wyobrażają sobie pracę w ciąży w stresie i w systemie gdzie stałam na nogach 10 godzin.
    Ten kto to wymyślił te kontrolę ciężarnych powinien mieć rozejscie spojenia łonowego i stać na jednej nodze przez 10 min albo wejść do wanny. Może by się mu odechciało

i cukrzycę ciążową!!! niech idzie do pracy i co 2h wpierdziela!!! ciekawe, który pracodawca miałby pożytek z takiej pracownicy

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi a Ty masz "leżące" L4?
    Nie. Chodzące.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    nie cytujcie;p

hahaha ale miałam nosa!!!! właśnie skończyłam oglądać Wasze ślubne jak usunęłaś!!! ale mam farta!!!!!!

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    i cukrzycę ciążową!!! niech idzie do pracy i co 2h wpierdziela!!! ciekawe, który pracodawca miałby pożytek z takiej pracownicy
    Moj pracodawca nie bylby w stanie mi tyle przerw zapewnic. Na komputerze zlecenia leca wg czasu nie mogę ich odpuszczac. Jedna przerwa 20min i koniec. I caly dzien stania. Jeszcze ten halas i ciezar jaki trzeba dźwigać.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    hahaha ale miałam nosa!!!! właśnie skończyłam oglądać Wasze ślubne jak usunęłaś!!! ale mam farta!!!!!!
    Jestes spryciula :)

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ze względu jednak na nagość dzieci wrzuciłam na fb.. Wybaczcie te które nie są z Nami tam.. Ale inaczej niż na golasa nie dało się pokazać 4500gr i 2400gr.. :*

Fasolka77, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No ja ze względu jednak na nagość dzieci wrzuciłam na fb.. Wybaczcie te które nie są z Nami tam.. Ale inaczej niż na golasa nie dało się pokazać 4500gr i 2400gr.. :*
    Ja na razie jeszcze myślę czy wybaczyć...

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka fura jest to takie realne co?? Widze, że brałaś unisex też myślisz przyszłościowo hihi ;)

Karmelka najpierw było bardziej realne jak się pojawiło łóżeczko, a teraz wózek to już w ogóle :) a czy przyszłościowo hmm, się okaże :D

Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka najpierw było bardziej realne jak się pojawiło łóżeczko, a teraz wózek to już w ogóle :) a czy przyszłościowo hmm, się okaże :D
    Ale już chyba trochę spokojniejsza jesteś z tymi zusami?

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka, Twoje zdjecie z mezem, czy partnerem jest boskie. Fajny klimat, super ujecie. Brunek podobny do mamusi, a do tatusia pewnie tez, tylko tatusia nie widac wyraznie. Ja chyba bym juz uciekla z tego szpitala gdyby nie ten warpliwy przeplyw. Maja strasznie obnizona siatke centylowa. U nas brzuch jest 2 tc do tylu i wlasnie wyszedl tyle jak u Ciebie 242, w 30 tc i 6 dniu i oni uznaja to za hipotrofie. U mojego lekarza z certyfikatem na pewno nie bylabym na 2 centylu, a oni mowia ze to 2. Jego pomiary z 29 tc i 5 dnia gdzie maly byl na 10 centylu, ale on myslal ze to 30 tc, wiec w istocie bylby to 11-12 centyl to powiedzieli ze wg ich norm bylby juz na 6 w ten dzien. U Ciebie jest to blad pomiaru bo nie wierze ze jak wczesniej bylo u Was 249 to sie zrobilo 242. Jesli u mnie jest hipotrofia to nie mysle w kategoriach ze moje dziecko jest chore, takie myslenie zabiloby mnie. Robilam sanco, nie ma jakis wad w budowie serca- bylam na echu u najwiekszeho atorytetu w tej dziedzinie i w budowie nerek - nigdy wiecej nie wykryli tez pielektazji. Mialam tez juz raz urodzic hipotrofika, potem to wykluczyli ale mial wazyc w dniu porodu 2700, +-300 gr, mis wazyl 3,5 kg. Dzieci sie rodza z waga po 2 kg i sa zdrowe.

Misiabela no właśnie brzuszek 242 to mi wyszedł wczoraj w 31+6... aż się boję pomyśleć co by mi w Twoim szpitalu powiedzieli...2 tyg wcześniej miał 249 więc albo zmalał albo błąd pomiaru...

a jak tłumaczą tą hipotrofię u Ciebie? przepływami? czytałam na forum na fejsie, że te pomiary to o kant dupy rozbić... straszą a dzieci się rodzą normalne...

jakie są plany w stosunku do Ciebie? kiedy wychodzisz? zamierzają w ogóle Cię wypuścić wkrótce? No i jak synek w domu? Pewnie stęskniony na maxa!!! Tulę bo Ty tez na pewno mega tęsknisz.... buziak!

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1871 1872 1873 1874 1875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ