Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezzzzu!apropo słodkości
wpadła do mnie koleżanka,której nie widziałam od maja 2018r.bo wyjechała stąd do Polski a że przyjechała coś tu załatwić to postanowiła mnie odwiedzići na wejściu rozwaliła system stwierdzeniem
"widzę,że już nie jesteś na diecie"
ja na to,że jakoś na luz wrzuciłam ok.25 tygodni temu
ona nie zrozumiała a ja mówię ,że w ciąży jestem to wariatka dopiero ogarnęła temathahahhaa
i przyniosła mi polskie ptasie mleczkorety
może w dniu kiedy będzie lepszy cukier się skuszęFasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Nie naprawdę jest nagonka. Koleżanka prawniczka już ostrzegał ze 2 tyg temu... Dziś mogliby przyjść do mnie. Wyglądam jak 100 nieszczęść!
a ja mam w d.. kontrolę... 2 psy na zewnątrz, dzwonka niet.. na pewnie nie wejdąniech mi udowodnią, że mnie w domu nie ma....
Mama36, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Mama36, stresant, Natalia-tosia, Karmelllka90, Kiwona, Syska2202, Daffi, Franka2104, Misiabella, MamaAga85, Tunia76, martusiawp, AniaKJ, Fasolka77, Lili90, Kasiulka90, Wiewióreczka, estrella, Lolka30, Paula 90, espoir, DorotaAnna, Sansivieria, Menka888, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasolka77 ja ciebie rozumiem z tą obawa. Ja na połówmowych byłam u super profesjonalisty oglądał serduszko 3 razy nie widział żadnych nieprawidłowości. Ale to, że ta tachykardia okresowa się pojawiała, poszliśmy za radą mojej prowadzącej do dr Nocuń takie guru ona zrobiła echo oglądała serce i nieprawidłowości nie stwierdziła w Koperniku jeszcze inna Pani doktor robiła echo serca i oglądała je i nie widziała nieprawidłowości i znowu dr Nocuń sprawdzała wszystko na USG III trymestru i oglądała wnikliwie serce i wszystko wygląda prawidłowo. A na KTG zawsze lekka tachykardia wychodzi- dalej, po prostu tak ma. Może twój mały też ma taką urodę. Ale tak jak mówię w Łodzi masz wiele specjalistów umów się i skontroluj. Tylko druga opinia może dać co spokój. Rozumiem ciebie bo sama po takich słowach lekarza byłabym zaniepokojona tym bardziej że chce ci skontrolować przepływ y w odstępie tygodnia. Ale to świadczy o tym, że nie bagatelizuje tylko woli sprawdzić.
Ja się nasłuchałam przypadków na patologii i uwierz, że rodzą się dzieci po 1050g i kończy się wszystko dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 16:17
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Hejka lasencje. Moja mamuśka u mnie to już tyle czasu nie mam :p już z zakupów wrocilysmy i ze spaceru z psiakiem
Teraz ja odpoczywam a mama oczywiście bierze się za mycie okienżeby kochany nabyty synuś się nie meczył haha
Fasolka nie czytaj posranych internetow! Ja czytałam i tylko w stresie żyłam i dobierałam sobie do głowy, teraz pytam tylko lekarzy i z wami tutaj. Nic więcej. Moja w 25 tc miała główkę na 5 centylu a brzuszek na 95 pani dr powiedziała że biometria płodu prawidłowa ja to zobaczyłam w domu i zawał! A na nastepnych badaniach wszystkie pięknej wyrównane i teraz już tak jest cały czas. Brzuszek jest większy o 4 dni od główki. Ale moja córcia nie jest idealna modelka do pomiarów itd i już sama wiem jak bardzo ważne są umiejętności lekarza i dobre ułożenie dziecka.
Mnie obecnie grzeje zgagaobecnie jestem w szoku bo nigdy nie miałam cukru powyżej 100 a dzisiaj 104
a drugi dzień insulina wczoraj było 85 nie grzeszyłam...chociaż grzeszyłam tym Monte
i obiad mnie przerośl.... Ale chyba insulina mi nie podwyższa co nie?
Bo jak zaczęłam ją brać czyli drugi dzień jakieś kwiatki mi wychodzą. Mam dwa wkucia i dwa siniaki ... Serio?
no to super mamakorzystaj
mąż wraca jutro?
Karmellka u mnie 3 ostatnie pomiary bez zmian tzn zawsze brzuszek z tyłu a główka z przodu... i się zastanawiać właśnie zaczęłam czy to się kiedyś wyrówna?
a co do insuliny to jest chyba taka sama jedna wielka niewiadoma co z cc... chyba nigdy nie dojdziemy.... a może skok bo małżonek wyjechał?Fasolka77
-
A tak w ogóle, byłam u szefowej, zaniosłam papiery, to co miałam sama wypełnić to wypełniłam, ona do poniedziałku do godziny 12 ma mi je oddać, bo na 13 mam lekarza i później kierunek ZUS.
Pytałam dobrego kolegę czy ma jakieś znajomosci w ZUSie, to dał mi numer do dziewczyny swojego kolegi, ona co prawda zajmuje się czymś innym w ZUSie ale powiedziała, że jak będę w poniedziałek z papierami to żebym do niej zadzwoniła, ona zejdzie i porozmawia z kimś żeby to przyśpieszyć.Karmelllka90, mysla.nieskalana, Anete, Franka2104, Tunia76, martusiawp, AniaKJ, Fasolka77, Wiewióreczka, estrella, Lolka30, DorotaAnna, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Fasolka jak się tak stresujesz tymi pomiarami to może faktycznie idź do innego lekarza i skontroluj. Pamiętaj, że żadne dziecko nie jest super ekstra proporcjonalne. Jedne ma duży brzuch, inne dużą głowę. Przy tej samej wadze jedne będzie miało 49cm a drugie 59cm. A jeśli chodzi o Twoją wagę to zależy jakie miałaś bmi przed ciążą. Im niższe tym ten przyrost wagi powinien być większy, ale spokojnie dziecko ściągnie z Ciebie co będzie potrzebowało
Najlepiej to schowaj te wyniki i nie porównuj z innymi
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Jakby do mnie przyszły z ZUSu to ja bym je zapytała jak wyobrażają sobie pracę w ciąży w stresie i w systemie gdzie stałam na nogach 10 godzin.
Ten kto to wymyślił te kontrolę ciężarnych powinien mieć rozejscie spojenia łonowego i stać na jednej nodze przez 10 min albo wejść do wanny. Może by się mu odechciało
i cukrzycę ciążową!!! niech idzie do pracy i co 2h wpierdziela!!! ciekawe, który pracodawca miałby pożytek z takiej pracownicyKarmelllka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:i cukrzycę ciążową!!! niech idzie do pracy i co 2h wpierdziela!!! ciekawe, który pracodawca miałby pożytek z takiej pracownicy
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:No ja ze względu jednak na nagość dzieci wrzuciłam na fb.. Wybaczcie te które nie są z Nami tam.. Ale inaczej niż na golasa nie dało się pokazać 4500gr i 2400gr.. :*
-
Karmelllka90 wrote:Karolinka fura jest to takie realne co?? Widze, że brałaś unisex też myślisz przyszłościowo hihi
Karmelka najpierw było bardziej realne jak się pojawiło łóżeczko, a teraz wózek to już w ogólea czy przyszłościowo hmm, się okaże
Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Fasolka, Twoje zdjecie z mezem, czy partnerem jest boskie. Fajny klimat, super ujecie. Brunek podobny do mamusi, a do tatusia pewnie tez, tylko tatusia nie widac wyraznie. Ja chyba bym juz uciekla z tego szpitala gdyby nie ten warpliwy przeplyw. Maja strasznie obnizona siatke centylowa. U nas brzuch jest 2 tc do tylu i wlasnie wyszedl tyle jak u Ciebie 242, w 30 tc i 6 dniu i oni uznaja to za hipotrofie. U mojego lekarza z certyfikatem na pewno nie bylabym na 2 centylu, a oni mowia ze to 2. Jego pomiary z 29 tc i 5 dnia gdzie maly byl na 10 centylu, ale on myslal ze to 30 tc, wiec w istocie bylby to 11-12 centyl to powiedzieli ze wg ich norm bylby juz na 6 w ten dzien. U Ciebie jest to blad pomiaru bo nie wierze ze jak wczesniej bylo u Was 249 to sie zrobilo 242. Jesli u mnie jest hipotrofia to nie mysle w kategoriach ze moje dziecko jest chore, takie myslenie zabiloby mnie. Robilam sanco, nie ma jakis wad w budowie serca- bylam na echu u najwiekszeho atorytetu w tej dziedzinie i w budowie nerek - nigdy wiecej nie wykryli tez pielektazji. Mialam tez juz raz urodzic hipotrofika, potem to wykluczyli ale mial wazyc w dniu porodu 2700, +-300 gr, mis wazyl 3,5 kg. Dzieci sie rodza z waga po 2 kg i sa zdrowe.
Misiabela no właśnie brzuszek 242 to mi wyszedł wczoraj w 31+6... aż się boję pomyśleć co by mi w Twoim szpitalu powiedzieli...2 tyg wcześniej miał 249 więc albo zmalał albo błąd pomiaru...
a jak tłumaczą tą hipotrofię u Ciebie? przepływami? czytałam na forum na fejsie, że te pomiary to o kant dupy rozbić... straszą a dzieci się rodzą normalne...
jakie są plany w stosunku do Ciebie? kiedy wychodzisz? zamierzają w ogóle Cię wypuścić wkrótce? No i jak synek w domu? Pewnie stęskniony na maxa!!! Tulę bo Ty tez na pewno mega tęsknisz.... buziak!Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77