Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
W ogóle wiecie co ... nie myślałam o kupnie elektronicznej niani z monitorem oddechu, nawet nie planowałam tego kupować ale dziś napisała do mnie znajoma, czy nie chce kupić dla małej, właśnie nianię z monitorem oddechu Tomme Tippe za całe 50 zł, żal nie wziąć. Być może będę spokojniej spała.
Jestem zmęczona, dzisiejsze chodzenie dało mi w kość, brzuch się odzywa często i gęsto, do tego krzyż. Czas poleżeć.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Karmelka90, ja biore insuline i choc sami na poczatku mowili, zebym sie nie zdziwila jesli chodzi o cukry, bo trzeba poczekac na stabilizacje, to ja po insulinie to tylko raz mialam cukier ponizej 90ciu, a tak to 91-95 i oni kaza brac coraz wiecej insuliny jako remedium na to
Wiec biore, potem bede powoli odstawiac jesli stad wyjde. Bez insuliny tez takie mialam a i ponizej 90 mniewalam od czasu do czasu. No ale z biegiem ciazy cukier moze rosnac. Moze gdybym nie brala insuliny mialabym juz 100 lub powyzej. Nie dowiem sie juz tego
a ile razy mierzysz rano ?Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny z insulina mam pytanie, bo w sumie chyba żadna z was o tym nie mówiła... Mam 2j jak na razie w razie czego co 3 dni dodawać 2j, ale .... Jeśli dojdę do 8 j mam dodać pomiar cukru o 3 w nocy... Macie ten pomiar w nocy? Bo on mi mówił że musimy pilnować czy czy nie ma spadku cukru bo potem rano może go wywalić a w nocy są cyrki
mi kazała dokładać 2j co 3 dni ale nie miałam zalecenia pomiaru w nocy....Fasolka77
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:W ogóle wiecie co ... nie myślałam o kupnie elektronicznej niani z monitorem oddechu, nawet nie planowałam tego kupować ale dziś napisała do mnie znajoma, czy nie chce kupić dla małej, właśnie nianię z monitorem oddechu Tomme Tippe za całe 50 zł, żal nie wziąć. Być może będę spokojniej spała.
Jestem zmęczona, dzisiejsze chodzenie dało mi w kość, brzuch się odzywa często i gęsto, do tego krzyż. Czas poleżeć.
Zmęczona.. Ale widać że spokojniejsza i w dobrym Humorze
Ja jem druga miskę mojej cudownej zupki i jakby siły we mnie występują. Cukinia i ziemniaki działają na mnie jak szpinak na papajaLolka30 lubi tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Bierz
Zmęczona.. Ale widać że spokojniejsza i w dobrym Humorze
Ja jem druga miskę mojej cudownej zupki i jakby siły we mnie występują. Cukinia i ziemniaki działają na mnie jak szpinak na papaja -
Wiewióreczka wrote:Haha Dziewczyny, sprawdzałam w necie czy dziś jest Tłusty Czwartek
Załapałam się na fotkiDaffi, córka też ma coś z Twojego Mareczka, choćby kształt oczu. Przepiękna jest!
Fasolka, Tobie nakopać do dupy to mało...uwierz, Twoje dziecię nie schudło. To są różnice w pomiarach. Pisałam już kilka razy, że wykonywałam połówkowe badania dzień po dniu u świetnych prenatologów w Poznaniu i Wrocławiu. Różnice były kolosalne. Pierwszego dnia 95 centyle, następnego dnia 60. Raczej dziecko mi się aż tak nie zmniejszyło przez noc
I w ogóle jak możesz myśleć o ZD jak miałaś robione Nifty?!
I AM SORRY
ale czytałam o czymś takim jak mozaicyzm...Fasolka77
-
Karollinax26 wrote:W ogóle wiecie co ... nie myślałam o kupnie elektronicznej niani z monitorem oddechu, nawet nie planowałam tego kupować ale dziś napisała do mnie znajoma, czy nie chce kupić dla małej, właśnie nianię z monitorem oddechu Tomme Tippe za całe 50 zł, żal nie wziąć. Być może będę spokojniej spała.
Jestem zmęczona, dzisiejsze chodzenie dało mi w kość, brzuch się odzywa często i gęsto, do tego krzyż. Czas poleżeć.
Za taką cenę to nawet nie ma co się zastanawiać długo, bierz będziesz spać spokojniej -
nick nieaktualnyKiwona wrote:Mama18 jak robisz zupę z cukinia? Nigdy nie robiłam, boję się że mi ciapa wyjdzie.
Litr bulionu (ja sobie wekuje w sloikach mam)
Cukinia 800-900gr
2 duże ziemniaki (naprawdę dałam duże więc nawet 4 małe jakby co)
Zabek czosnku
Sól
Piprz
Tymianek (robi robotę!!)
No i to wszystko ugotować i zmiksować. Bajka!!! Po dwie miski codziennie jem. Właśnie mi się skończyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 16:44
-
Fasolka, a jaki wymiar fl, prawidlowy do tc? Ja zobaczylam w karcie przy moim lozku, ze mi jutrzejsze usg wypada jako usg w 32 tc. A jutro bede w 31 tc i 2 dniu. Mam nadzieje ze nie od tego te niskie precentyle...Tez mialam zagwozdke z wysokim beta hcg na poczatku ciazy, ale sie wyjasnilo, ze ciaze mam starsza niz termin z miesiaczki stad beta pasowala na ciaze tydzien starsza. Ja tez sie bije z myslami by stad wyjsc i skonsultowac to z kims innym, boje sie tego przeplywu i siedze. Jak wyjde to juz sie odgrazali zebym nie wracala. Ja juz mam paranoje normalnie. Moze im sie tak glupio powiedzialo, ale powiedzieli wyjdzie pani, pojdzie do kogos innego wyjda inne precentyle...No wlasnie chce by wyszly inne...
-
Kiwona wrote:Ej ale ksylitol to w założeniu ma być cukier brzozowy, nie?
Zasnęłam jak dziecko, ciężko mi bardzo coś, brzuch mnie gniecie z każdej strony. No po prostu mi uwiera. Zjadłabym coś, ale jak ma być mi tam jeszcze ciasnije to ja to chrzanie.
Espoir, niesamowite co ta baba jeszcze nawymyslala. Pewnie za Tobą tam poszła na wielodzietny wątek. Masakra.
Kiwona z założenia brzozowy ale jak widać... może też być z kukurydzy.. i to pewnie z GMOFasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:I AM SORRY
ale czytałam o czymś takim jak mozaicyzm...mysla.nieskalana, Franka2104, Kiwona, Fasolka77, Karollinax26, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Hejka Dziewczyny, tak Was podczytuje dzisiaj od rana, ale dla odmiany musialam sie troche zajac praca:)
Karolina ja bym brala ten monitor z tym, ze jak uzywany to od razu baterie wymien na nowe i przetestuj go z 10 razy bo potem i tak nie zasniesz w nocy zastanawiajac sie, czy aby na pewno ten monitor dziala tak jak powinien
-
stresant wrote:Kiwona witaj w klubie spaczy od 13 do 15 byla drzemka
jedna dziurka w gardle dalej boli
Fasolka jak tam masazyk?
Karolinka miala fure pokazac i nic chyba w zusie siedzi.....
o Valettcie juz ani nie wspomne leje na nas sikiem prostym ........
masażyk jak zwykle bosko... tylko już się skumplowałam z masażystką i paplamy... a ja bym wolała zasnąć, zrelaksować się...
dajcie Valettcie spokójtyle miesięcy się z mężem nie widziała to pewnie nadrabiają zaległości
miejmy tylko nadzieje, że z nimi wszystko ok!
Fasolka77
-
nick nieaktualnyMisiabella wrote:Fasolka, a jaki wymiar fl, prawidlowy do tc? Ja zobaczylam w karcie przy moim lozku, ze mi jutrzejsze usg wypada jako usg w 32 tc. A jutro bede w 31 tc i 2 dniu. Mam nadzieje ze nie od tego te niskie precentyle...Tez mialam zagwozdke z wysokim beta hcg na poczatku ciazy, ale sie wyjasnilo, ze ciaze mam starsza niz termin z miesiaczki stad beta pasowala na ciaze tydzien starsza. Ja tez sie bije z myslami by stad wyjsc i skonsultowac to z kims innym, boje sie tego przeplywu i siedze. Jak wyjde to juz sie odgrazali zebym nie wracala. Ja juz mam paranoje normalnie. Moze im sie tak glupio powiedzialo, ale powiedzieli wyjdzie pani, pojdzie do kogos innego wyjda inne precentyle...No wlasnie chce by wyszly inne...
może i ciaza wcześniejszą bo usg wychodzi mi na 24 marca termin.. Ale raczej po prostu dzidzia kolos.
Takie są dziwne anomalie słuchajcie i natura robi swoje.. Ze nie ogarniemy wszystkiego naszym Mózgiem
Trzeba być dobrej myśli i przyciągać tylko te pozytywne.Fasolka77, Wiewióreczka, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Oj kochana wczoraj wrzucalam cały przepis ale napiszę jeszcze raz. Wychodi idealna.!! Ja robię w robocie w sensie robi mi sam zupę krem ale po prostu ręcznie zblendujesz.
Litr bulionu (ja sobie wekuje w sloikach mam)
Cukinia 800-900gr
2 duże ziemniaki (naprawdę dałam duże więc nawet 4 małe jakby co)
Zabek czosnku
Sól
Piprz
Tyminek (robi robotę!!)
No i to wszystko ugotować i zmiksować. Bajka!!! Po dwie miski codziennie jem. Właśnie mi się skończyła -
stresant wrote:taaaa juz czarne sceanriusze pisz...zniknie zaraz.....nawet jak brzuszek bedzie mniejszy to i tak nic z tym nie zrobisz, nawet jakbys milion lekarzy odwiedzila.....poczekaj 4 tygodnie i zobaczysz brzuszek na zywo....cierpliwosci i pozytywnych mysli zycze
o nie nie!! 4 tyg to za mało, mam się stawić za 6Fasolka77