X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wiecie co ... nie myślałam o kupnie elektronicznej niani z monitorem oddechu, nawet nie planowałam tego kupować ale dziś napisała do mnie znajoma, czy nie chce kupić dla małej, właśnie nianię z monitorem oddechu Tomme Tippe za całe 50 zł, żal nie wziąć. Być może będę spokojniej spała.

Jestem zmęczona, dzisiejsze chodzenie dało mi w kość, brzuch się odzywa często i gęsto, do tego krzyż. Czas poleżeć.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Karmelka90, ja biore insuline i choc sami na poczatku mowili, zebym sie nie zdziwila jesli chodzi o cukry, bo trzeba poczekac na stabilizacje, to ja po insulinie to tylko raz mialam cukier ponizej 90ciu, a tak to 91-95 i oni kaza brac coraz wiecej insuliny jako remedium na to ;) Wiec biore, potem bede powoli odstawiac jesli stad wyjde. Bez insuliny tez takie mialam a i ponizej 90 mniewalam od czasu do czasu. No ale z biegiem ciazy cukier moze rosnac. Moze gdybym nie brala insuliny mialabym juz 100 lub powyzej. Nie dowiem sie juz tego ;)

a ile razy mierzysz rano ? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ps. Za tydzień w czwartek robię strajk... I nie wyciągnę glukometru z szuflady :)

ja też nie wyciągnę... bo mój leży cały czas na blacie zwarty i gotowy :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny z insulina mam pytanie, bo w sumie chyba żadna z was o tym nie mówiła... Mam 2j jak na razie w razie czego co 3 dni dodawać 2j, ale .... Jeśli dojdę do 8 j mam dodać pomiar cukru o 3 w nocy... Macie ten pomiar w nocy? Bo on mi mówił że musimy pilnować czy czy nie ma spadku cukru bo potem rano może go wywalić a w nocy są cyrki

mi kazała dokładać 2j co 3 dni ale nie miałam zalecenia pomiaru w nocy....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    W ogóle wiecie co ... nie myślałam o kupnie elektronicznej niani z monitorem oddechu, nawet nie planowałam tego kupować ale dziś napisała do mnie znajoma, czy nie chce kupić dla małej, właśnie nianię z monitorem oddechu Tomme Tippe za całe 50 zł, żal nie wziąć. Być może będę spokojniej spała.

Jestem zmęczona, dzisiejsze chodzenie dało mi w kość, brzuch się odzywa często i gęsto, do tego krzyż. Czas poleżeć.
    Bierz :)
    Zmęczona.. Ale widać że spokojniejsza i w dobrym Humorze :)
    Ja jem druga miskę mojej cudownej zupki i jakby siły we mnie występują. Cukinia i ziemniaki działają na mnie jak szpinak na papaja :D

Lolka30 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Bierz :)
    Zmęczona.. Ale widać że spokojniejsza i w dobrym Humorze :)
    Ja jem druga miskę mojej cudownej zupki i jakby siły we mnie występują. Cukinia i ziemniaki działają na mnie jak szpinak na papaja :D
    Mama18 jak robisz zupę z cukinia? Nigdy nie robiłam, boję się że mi ciapa wyjdzie.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Haha Dziewczyny, sprawdzałam w necie czy dziś jest Tłusty Czwartek :D

Załapałam się na fotki :) Daffi, córka też ma coś z Twojego Mareczka, choćby kształt oczu. Przepiękna jest!

Fasolka, Tobie nakopać do dupy to mało...uwierz, Twoje dziecię nie schudło. To są różnice w pomiarach. Pisałam już kilka razy, że wykonywałam połówkowe badania dzień po dniu u świetnych prenatologów w Poznaniu i Wrocławiu. Różnice były kolosalne. Pierwszego dnia 95 centyle, następnego dnia 60. Raczej dziecko mi się aż tak nie zmniejszyło przez noc ;)
    I w ogóle jak możesz myśleć o ZD jak miałaś robione Nifty?!

I AM SORRY :)
    ale czytałam o czymś takim jak mozaicyzm...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Za taką cenę to nawet nie ma co się zastanawiać długo, bierz będziesz spać spokojniej :)

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w cukierni nie mieli pączków...skandal...wróciłam z napoleonką, wrąbałam całą na raz i teraz czuję się jak szczęśliwa, okrągła bakteria :) :) :)

Mama36, Kiwona, martusiawp, Fasolka77, Syska2202, Lolka30, DorotaAnna lubią tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mama18 jak robisz zupę z cukinia? Nigdy nie robiłam, boję się że mi ciapa wyjdzie.
    Oj kochana wczoraj wrzucalam cały przepis ale napiszę jeszcze raz. Wychodi idealna.!! Ja robię w robocie w sensie robi mi sam zupę krem ale po prostu ręcznie zblendujesz.
    Litr bulionu (ja sobie wekuje w sloikach mam)
    Cukinia 800-900gr
    2 duże ziemniaki (naprawdę dałam duże więc nawet 4 małe jakby co)
    Zabek czosnku
    Sól
    Piprz
    Tymianek (robi robotę!!)
    No i to wszystko ugotować i zmiksować. Bajka!!! Po dwie miski codziennie jem. Właśnie mi się skończyła :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 16:44

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, a jaki wymiar fl, prawidlowy do tc? Ja zobaczylam w karcie przy moim lozku, ze mi jutrzejsze usg wypada jako usg w 32 tc. A jutro bede w 31 tc i 2 dniu. Mam nadzieje ze nie od tego te niskie precentyle...Tez mialam zagwozdke z wysokim beta hcg na poczatku ciazy, ale sie wyjasnilo, ze ciaze mam starsza niz termin z miesiaczki stad beta pasowala na ciaze tydzien starsza. Ja tez sie bije z myslami by stad wyjsc i skonsultowac to z kims innym, boje sie tego przeplywu i siedze. Jak wyjde to juz sie odgrazali zebym nie wracala. Ja juz mam paranoje normalnie. Moze im sie tak glupio powiedzialo, ale powiedzieli wyjdzie pani, pojdzie do kogos innego wyjda inne precentyle...No wlasnie chce by wyszly inne...

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ej ale ksylitol to w założeniu ma być cukier brzozowy, nie?
    Zasnęłam jak dziecko, ciężko mi bardzo coś, brzuch mnie gniecie z każdej strony. No po prostu mi uwiera. Zjadłabym coś, ale jak ma być mi tam jeszcze ciasnije to ja to chrzanie.

Espoir, niesamowite co ta baba jeszcze nawymyslala. Pewnie za Tobą tam poszła na wielodzietny wątek. Masakra.

Kiwona z założenia brzozowy ale jak widać... może też być z kukurydzy.. i to pewnie z GMO

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    I AM SORRY :)
    ale czytałam o czymś takim jak mozaicyzm...
    Dobra... Nie ma co czekać... Kto zabiera się ze mną żeby jechać i nakopac do tyłka!!?? :D

mysla.nieskalana, Franka2104, Kiwona, Fasolka77, Karollinax26, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny, tak Was podczytuje dzisiaj od rana, ale dla odmiany musialam sie troche zajac praca:)

Karolina ja bym brala ten monitor z tym, ze jak uzywany to od razu baterie wymien na nowe i przetestuj go z 10 razy bo potem i tak nie zasniesz w nocy zastanawiajac sie, czy aby na pewno ten monitor dziala tak jak powinien

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kiwona witaj w klubie spaczy od 13 do 15 byla drzemka :) jedna dziurka w gardle dalej boli :(

Fasolka jak tam masazyk?

Karolinka miala fure pokazac i nic chyba w zusie siedzi.....

o Valettcie juz ani nie wspomne leje na nas sikiem prostym ........

masażyk jak zwykle bosko... tylko już się skumplowałam z masażystką i paplamy... a ja bym wolała zasnąć, zrelaksować się... :)

dajcie Valettcie spokój :) tyle miesięcy się z mężem nie widziała to pewnie nadrabiają zaległości :) miejmy tylko nadzieje, że z nimi wszystko ok! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola piękny wózek, też mi wpadły w oko te kropeczki.

Karollinax26 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka, a jaki wymiar fl, prawidlowy do tc? Ja zobaczylam w karcie przy moim lozku, ze mi jutrzejsze usg wypada jako usg w 32 tc. A jutro bede w 31 tc i 2 dniu. Mam nadzieje ze nie od tego te niskie precentyle...Tez mialam zagwozdke z wysokim beta hcg na poczatku ciazy, ale sie wyjasnilo, ze ciaze mam starsza niz termin z miesiaczki stad beta pasowala na ciaze tydzien starsza. Ja tez sie bije z myslami by stad wyjsc i skonsultowac to z kims innym, boje sie tego przeplywu i siedze. Jak wyjde to juz sie odgrazali zebym nie wracala. Ja juz mam paranoje normalnie. Moze im sie tak glupio powiedzialo, ale powiedzieli wyjdzie pani, pojdzie do kogos innego wyjda inne precentyle...No wlasnie chce by wyszly inne...
    Pewnie nie wiecie.. A raczej nie pamiętacie mojego panikowania na początku ciazy. Beta w dniu okresu 7200.. Dwa dni później 15tys.. I wszystko git :) może i ciaza wcześniejszą bo usg wychodzi mi na 24 marca termin.. Ale raczej po prostu dzidzia kolos.
    Takie są dziwne anomalie słuchajcie i natura robi swoje.. Ze nie ogarniemy wszystkiego naszym Mózgiem :)
    Trzeba być dobrej myśli i przyciągać tylko te pozytywne. :)

Fasolka77, Wiewióreczka, Misiabella lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    wstawam niesmialo zdjecie z lipca z Mazur pozdrawiajac przy tym Karolinke :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc36cb1e9f99.jpg

no i zajebista para!!! przystojne te nasze chłopy :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Oj kochana wczoraj wrzucalam cały przepis ale napiszę jeszcze raz. Wychodi idealna.!! Ja robię w robocie w sensie robi mi sam zupę krem ale po prostu ręcznie zblendujesz.
    Litr bulionu (ja sobie wekuje w sloikach mam)
    Cukinia 800-900gr
    2 duże ziemniaki (naprawdę dałam duże więc nawet 4 małe jakby co)
    Zabek czosnku
    Sól
    Piprz
    Tyminek (robi robotę!!)
    No i to wszystko ugotować i zmiksować. Bajka!!! Po dwie miski codziennie jem. Właśnie mi się skończyła :(
    Dzięki! Jak to możliwe, że przegapiłam Twój przepis? Na pewno zrobię, dziękuję że chciało Ci się wrzucić raz jeszcze :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    taaaa juz czarne sceanriusze pisz...zniknie zaraz.....nawet jak brzuszek bedzie mniejszy to i tak nic z tym nie zrobisz, nawet jakbys milion lekarzy odwiedzila.....poczekaj 4 tygodnie i zobaczysz brzuszek na zywo....cierpliwosci i pozytywnych mysli zycze :)

o nie nie!! 4 tyg to za mało, mam się stawić za 6 :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1872 1873 1874 1875 1876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ