X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    rozważam kontrolę u innego specjalisty... i zastanawiam się co jeśli na kolejnej wizycie ten brzuszek dalej będzie z tyłu albo w ogóle dzidzia przestanie rosnąć :(

taaaa juz czarne sceanriusze pisz...zniknie zaraz.....nawet jak brzuszek bedzie mniejszy to i tak nic z tym nie zrobisz, nawet jakbys milion lekarzy odwiedzila.....poczekaj 4 tygodnie i zobaczysz brzuszek na zywo....cierpliwosci i pozytywnych mysli zycze :)

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feniks....odrodzony z popiołu ;) szybko się spalił ...

mysla.nieskalana, Kiwona, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlazłam dzisiaj już dwa razy po schodach na 3 piętro i tak mnie mięśnie na tyłku i udach paliły, że jutro na bank wyjdą mi zakwasy :p tak sobię myślę, że teraz to w sumie każdy spacerek liczy się jak całkiem niezły trening z tym dodatkowym obciążeniem. Także ten...w ramach treningu chyba podrepczę sobie jeszcze do cukierni po pączka i faworki

Kiwona, malutka_mycha, Paula 90 lubią tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka... Rozumiem Twój strach bo czasem z boku łatwiej mówić. Ja tak miałam przy drugim dziecku.Oskar, Pierwszy miał być po usg zdrowe - chore. Z Olkiem miałam wszystkie badania od genetycznych po najlepsze wtedy usg. Miałam czarno na białym napisany że zdrowy jak byk (tez były różnice główka brzuszek parę tyg), a dopiero jak go wyciągnęli z brzucha.. Moje pierwsze pytanie "ile pkt apgar??" i jak lekarz mi powiedzial że Chcialby dać 12 ale nie może musi dać 10 to odetchnelam.
    Więc dobrze wiem co to jest mieć schizo. Ale Ty kochana ani nie urodziłas chorego dziecka, ani nie masz zadnych podstaw do tego żeby twierdzić że jest coś nie tak. Od tego sa a lekarze!. Wybrałam specjalnie po opiniach według mnie najlepszego lekarza z certykifaktem do robienia usg i do niego oddzielnie chodzę.. I jak On mi powiedział że nawet jakby chciał to nie ma się do czego przyczepić przy małym to mu wierzę. A różnice reż parę tyg.
    Nie wiem jak mogłabym Cię uspokoić.. Ale może to że jak będziesz krakac to wykraczesz!! Skup się na tych radosnych chwilach.. Zaraz będziemy tuliv nasze pociechy.. Jedne małe, drugie duże... Ale zdrowe jak Rydze.
    Proszę Was.. Tak technologia poszła do przodu. Te badania.. Usg takie super.. Zaufajmy temu :)

Mama18 a co z Oskarkiem ? na co choruje? mam nadzieję, że nic poważnego :(
    a Olek jakie miał rozbiezności? większy brzuszek czy główka? i jak sie urodził to okazało się, że nie widać tej różnicy? widzę na forum na fcb, że też dziewczyny piszą, że ich straszyli bo to większe to mniejsze, że dziecko duże a po porodzie okazuje się, ze jest wszystko ok...
    no ja sie martwię bo mam już 42 lata to raz a dwa ta nieszczęsna cukrzyca.. myślałam, że grozi mi tylko makrosomia ale okazuje się, że też hipotrofia... poważnie się zastanawiam czy ja aby nie powinnam więcej jeść...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Stresant! Następni jacyś po 20tce! Co wy kurde wszyscy bierzecie????
    To jest niesprawiedliwe!
    zdjecie z daleka i w cieniu - zmarszczek nie widac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    taaaa juz czarne sceanriusze pisz...zniknie zaraz.....nawet jak brzuszek bedzie mniejszy to i tak nic z tym nie zrobisz, nawet jakbys milion lekarzy odwiedzila.....poczekaj 4 tygodnie i zobaczysz brzuszek na zywo....cierpliwosci i pozytywnych mysli zycze :)
    Dokładnie. Święte słowa.... Moze w ogóle rozważmy co będzie jak porodu nieprzezyjemt albo inne czarne scenariusze. Oj Fasolka zapedzilas się już i to bardzo! Mogę Cię skontaktować z koleżanką której cora przestała w ogóle rosnąć. Urodziła ja przed świętami. Cudowna mała slicznotke - zdrowa!! Przez Msc nic nie uurosla i się glowili nad nią.. Ale wszystko git. Może ona Cię uspokoi???

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, a rodzice Wam pozwolili jechać samym na Mazury? :D <3

KarmeLoVe, mysla.nieskalana, stresant, Tunia76, martusiawp, Fasolka77, AniaKJ, Wiewióreczka, Lolka30, DorotaAnna lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    U mnie stanęło znowu na twarożku z rzodkiewka i szczypiorkiem. Chyba Filip potrzebuje teraz dużo wapnia bo nabiał jest na tapecie i kakałko hihi. Chociaż jak robiłam twarożek to przyszła mi do głowy pasta jajeczna, mój smak dzieciństwa z przedszkola hihi. Będzie musiała poczekać w kolejce.

ooo pasta jajeczna!!!!! mniam.. daj Lolka przepis pls :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nic wielkiego nie chcialy tylko ze kontrola zwolnienia lekarskiego. zobaczyly ze jestem zaznaczyla na swojej karcie ze wszystko ok że zastali mnie w domu i kazali sie podpisac. Jak sie podpisywalam to taki stres mialam przez nich ze swoje tetno uszami slyszalam jak wylatuje.
    Ale tez taka godz ze moglabym byc u lekarza lub w labo. Cale szczęście ze jutro musze wyjsc bo tak musialabym sie ciagac i tlumaczyc czemu mnie nie było.

A ja taka w pizamie bez stanika... Wlosy jakby mnie prad popiescil. Nie mialy na bank watpliwosci ze wybieram sie gdzies na zewnatrz hahaah

Daffi a Ty masz "leżące" L4?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka no to jak chcesz sprobowac to wciskaj wiecej i zobaczysz czy pomoze......moim zdaniem nie bedzie to mialo zadnego wplywu na dziecko, ewentualnie na Twoje boczki....ale sprobowac mozesz.....

a czy lekarka zasiala chociaz cien watpliwosci na badaniu? czy powiedziala " nie podoba mi sie to...dziwne to jest...trzeba bedzie kontorlowac" ........

mysle ze mowila ze jest ok i duza glowka po rodzicach o ile dobrze pamietam......

myslam ze jak sie dzis przewietrzysz to Ci dobrze zrobi...bierz sie kobieto za reszte prania i nie mysl tyle :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Stresant, a rodzice Wam pozwolili jechać samym na Mazury? :D <3
    Kocham Cie Kiwona :)

mysla.nieskalana, Kiwona, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    rozważam kontrolę u innego specjalisty... i zastanawiam się co jeśli na kolejnej wizycie ten brzuszek dalej będzie z tyłu albo w ogóle dzidzia przestanie rosnąć :(
    Fasolka ja bym znalazła innego lekarze polecanego z certyfikatami i zaczerpnęła opinii. Bo widzę inaczej się nie uspokoisz a to wam nie służy. Jak widzisz on rośnie. A twoja prowadząca za tydzień chce znowu skontrolować twoje przepływy. Będziecie mieć pod kontrolą. Spokojnie. Jak coś będzie nie tak skieruje cię do szpitala po co już sie zadreczasz?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mama18 a co z Oskarkiem ? na co choruje? mam nadzieję, że nic poważnego :(
    a Olek jakie miał rozbiezności? większy brzuszek czy główka? i jak sie urodził to okazało się, że nie widać tej różnicy? widzę na forum na fcb, że też dziewczyny piszą, że ich straszyli bo to większe to mniejsze, że dziecko duże a po porodzie okazuje się, ze jest wszystko ok...
    no ja sie martwię bo mam już 42 lata to raz a dwa ta nieszczęsna cukrzyca.. myślałam, że grozi mi tylko makrosomia ale okazuje się, że też hipotrofia... poważnie się zastanawiam czy ja aby nie powinnam więcej jeść...
    Kochana Oskar urodził się z wytrzewieniem jelit, które nie wyszło na usg. Wadą wrodzona.. Od razu go zabrali do innego szpitala i operowali. Urodził się z waga 2400.. A jak pisałam chłop ma 176 cm i but 44 i jest zajebisty nastolatkiem.. Sam gotuje sobie np.
    Olek miał główkę większą od reszty, tak jak teraz Krystek zresztą. I urodził się 4500, 55 cm i jest super extra nastolatkiem.. No może ma jedną czy dwie faldki więcej.zaraz wrzucę w oddzielnym poście zdjęcia jak się urodził żebyś sobie zobaczyła jak wygląda dziecko z większą główka i 4,5 kg hihi.. Najcudowniej na świecie. I jak czytałaś dostałby 12 o apgar.. Ale nie mógł dostał 10.
    Oskar dostał 2 punkty bo nie oddychal.reanimowali go.. No w ogóle dziecka nie było przez chwilę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 15:40

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ale jaja z ta kontrola ....dobrze ze bez problemu sie skonczylo

Ja na sniadanie paste czosnkowa z szynka i rukola na chlebie...tak mi wali z ryja :) ale byle by pomoglo.....bo niestety i mnie dopadlo przeziebienie.....tzn. katar tylni...i boli mnie w gardle tam gdzie sie nos laczy z gardlem......u mnie zawsze takie chujowe objawy za 2dni jak zacznie wyciekac nosem to gardlo przestanie bolec...inhaluje i ciagle pije cos cieplego do tego wit.C.

Fasolka nie czytaj internetow w ciazy to bardzo niebezpieczne wrecz zakazane!!!
    Powiem Wam ze wczoraj wlaczylam DDTVN i bylo o dziewczynce z ZD rodzice dowiedzieli sie po porodzie....pokazywali zdjecia i wogole nie bylo widac....
    Dziwne ze tego nie wykryli przed porodem bo nic na twn temat nie mowiono.....zalowalam ze sie na to patrzylam bo do wieczora mialam glupie mysli :(
    Ale zdrugiej strony juz mialam z 10 usg robionych maly ogladany przez kilku lekarzy nosz kurde jakby co bylo to ktorys by zauwazyl..... to samo u Ciebie Fasolka....

też to oglądałam i o ile rozumiem, że nie robili testów prenatalnych bo młodzi byli to juz przecież na usg w ok.11 tc bada się kość nosową i przezierność karkową... ja robiłam i Pappę i Nifty więc teoretycznie jestem spokojna ale wiecie jak się coś wryje w beret to masakra... za początku martwiłam się szybko przyrastającą betą bo wyczytałam, że jak szybko przyrasta to ryzyko wad genetycznych... załamka...

Stresant are you ready for the photo???? OBIECAŁAŚ!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kochana Oskar urodził się z wytrzewieniem jelit, które nie wyszło na usg. Wadą wrodzona.. Od razu go zabrali do innego szpitala i operowali. Urodził się z waga 2400.. A jak pisałam chłop ma 176 cm i but 44 i jest zajebisty nastolatkiem.. Sam gotuje sobie np.
    Olek miał główkę większą od reszty, tak jak teraz Krystek zresztą. I urodził się 4500, 55 cm i jest super extra nastolatkiem.. No może ma jedną czy dwie faldki więcej.zaraz wrzucę w oddzielnym poście zdjęcia jak się urodził żebyś sobie zobaczyła jak wygląda dziecko z większą główka i 4,5 kg hihi.. Najcudowniej na świecie. I jak czytałaś dostałby 12 o apgar.. Ale nie mógł dostał 10.
    Odkar dostał 2 punktu bo nie oddychal.reanimowali go.. No w ogóle dziecka nie było przez chwilę.
    moj mial 5 punktow :( i tez odrazu wywozili do kliniki.....teraz numer buta 43 (dobrze ze maz ma taki sam, to te zime obchodzil w jego salomonach, nie trza bylo kupowac :) a maz w lakierkach do pracy :) ) i tez bardzo lubi pichcic, tylko nie cierpi po sobie zmywac :)

Mama36, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Aga no ale są jakieś przepisy chyba... nie można pracownikowi nie wypłacić tego co jest mu należne... naślij jakaś kontrolę.. nie wiem jak to w DE wygląda... z tego co pamiętam jesteście w DE?
    Dostałam tzw.szybki przelew po telefonie do szefa :)
    1 stres mniej:)

Kiwona, Tunia76, martusiawp, Fasolka77, Wiewióreczka, Lolka30, DorotaAnna lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Jeszcze tylko jedna pralka i wsjo :) od jutra prasowanko :)
    Ja tez z tych co jeszcze torby do szpitala nie maja ....a szlafrok jeszcze musze wyprac

U nas dzis super pogoda slonce swieci az sie chce do ogrodu....maz wczrej kupil 4 worki kory po taniu,juz bym sypala na grzadki :) i nasionek za 30 zl...taniej kupic rzodkiewke po 1zl nie uprawiac ....takie dziwne czasy

no to zazdro! u nas leje... paskudna pogoda, miałam iść na spacer ale dupa... za to byłam na mani i pedi i na masażu :)

mnie też zostało jeszcze tylko jedno pranie ale prasowanie po niedzieli.. najpierw zakup komody :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka wrzucam małego na fb. Na Nasza grupę.. Jednak nie wiadomo kto tu zagląda! Zobacz sobie tego pokrake hihi.. Jak mówię 4500, 55cm.. Główka zawsze wychodziła parę tyg większa.:)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mój gin zawsze robi pomiary dzidzi, ale nigdy nie podaje wymiarów. Mówi tylko ile waży. Powtarza: wszystko w porządku, a wymiarów nie podaje żebym nie analizowała każdej cyferki w internecie.
    Obecnie twierdzi, że ze mną i z dzidzią wszystko ok. A ja mu ufam i tego się trzymam.

a ja cholera zawsze wnikam... jak mi lekarka wczoraj powiedziała, że to ona jest od stresów a nie ja to zaczęłam podejrzewać, że coś jest nie tak ale ona nie chce mi powiedzieć.. oczywiście spytałam o to ale mnie zapewniła, że jest ok i to ona jest odpowiedzialna za moją ciążę więc jakby coś było nie tak to by mnie położyła w szpitalu... a ja się boję, ze Młody za 2 tyg zejdzie poniżej 10 centyla i to już będzie ta pierdolona hipotrofia.. i co wtedy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka przypomniałaś mi moją schizę z za wysoką betą. Internety mówiły, że to albo bliźniaki albo ZD i jak zobaczyłam jedno serduszko to byłam przerażona...pamiętam jak odliczałam dni do terminu Harmony. Teraz miałam mały nawrót, jak przez długi czas kość udowa była w okolicach 10 centyla, a reszta 80. Aktualnie nóżki nadrabiają i jestem pewna, że wszystko jest OK, ale te pomiary serio potrafią nieźle zestresować

tb739vvj5r83d9nz.png
‹‹ 1870 1871 1872 1873 1874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ