X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Tunia, Fasolka, pozwolcie ze pociesze Was i siebie jako starsze mamy. Wczoraj na oddziale widzialam starsza mame, dzien lezala dzisiaj urodzila, piekna zdrowa dzidzie. Mama lat 44. To jej 5 dziecko. Tym razem z wpadki. I jak przyjechala po nia rodzina to kolezanka ktora to widzila byla w szoku jak oni wszyscy sie z tego ciesza, nawet 18 letni syn :) Fajnie slyszec o tak pozytywnie nastawionych ludziach i jeszcze nastolatkach ktorym z reguly wszystko zwisa i powiewa. Jej 21 letnia corka tez jest w ciazy i rodzi wkrotce :)

Dzieki Misia ale ja nie mam problemu z późnym macierzyństwem ;)

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dobry make-up, rano szału nie ma ;)
    Tak mi się skojarzyło z tym obrazkiem jak to napisałaś.
    90a0b5e545fadd9bmed.jpg
    Nie wiem czy kojarzycie autora i jego rysunki, ale rysuje takie fajne z życia wzięte :)

Wiewióreczka, Kiwona, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ktoś coś słyszał o jakiejś wygodnej pozie do spania ?
    Mi dzisiaj ta położna poradziła żeby mieć głowę dość wysoko jak się ma zgagę.
    Ale nie wiem jak dam radę bo ja lubię spać nisko, a tym bardziej jak teraz muszę na boku. Jakoś sobie nie wyobrażam jak mam spać na boku na wielkich poduszkach pod głową. No ale będę dziś próbować bo już się zgaga zaczyna. No ale najpierw mleko z miodem :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mi dzisiaj ta położna poradziła żeby mieć głowę dość wysoko jak się ma zgagę.
    Ale nie wiem jak dam radę bo ja lubię spać nisko, a tym bardziej jak teraz muszę na boku. Jakoś sobie nie wyobrażam jak mam spać na boku na wielkich poduszkach pod głową. No ale będę dziś próbować bo już się zgaga zaczyna. No ale najpierw mleko z miodem :)
    Ja przy zgadze naprawdę spałam na pół siedząco. Z samego rana ktoś u nas wtedy był i jęczę, że taka biedna polamana jestem, bo się nie przesunelam w nocy. D popatrzył na mnie i mówi "przepraszam... Mogłem cię poprawić. Ale wiesz, obudziłem się, zobaczyłem, że siedzisz to myślałem, że nie śpisz" :D

malutka_mycha, B_002, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znikam w środku nocy jak się budzę i przewracam. Mąż za pierwszym razem się dziwił a teraz już nie zwraca uwagi :)

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie pomaga wysoko poduszka na zgagę, niestety ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mi nie pomaga wysoko poduszka na zgagę, niestety ...
    A migdały próbowałas?

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lista kosmetyków dla zainteresowanych :)
    1. Podkład Vichy Dermablend nr 02 - fajne krycie, warto najpierw kupić próbkę na allegro, żeby sprawdzić kolor i konsystencję
    2. Puder sypki transparentny Kryolan TL11 - można brać w ciemno, kolor będzie dobry do każdej cery
    3. Cienie z reguły używam dwa - rozświetlający ecru, np. Loreal 205 Cocky Bisque z brązowym lub czarnym, firma nie ma znaczenia
    4. Eyeliner Loreal Superliner Perfect Slim czarny - do kresek, prosty w obsłudze, moje koleżanki, które wcześniej się nie malowały nauczyły się robić nim piękne krechy
    5. Tusz Max Factor 2000 Calorie czarny - 2-3 warstwy
    6. Brązer pod kość policzkową Bicor Makeup, ale może być tańszy, np.Max Factor
    7. Róż na kość policzkową Bourjois nr 33 - przepiękny i pasuje do każdego typu urody
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 01:19

malutka_mycha, Lolka30, B_002, Misiabella, martusiawp, mysla.nieskalana, Franka2104, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza :)

Wiewióreczka piękna z Ciebie kobieta :) z podziwu i z zachwytu wyjść nie mogę :)

Rety! nie ogarniam!
    Za radą diabetolog zjadlam na noc białą bułkę z serem (slynna biala bulka z serem polecana nawet na grupach cukrzycowych na fb - te,które tam są wiedzą o tym) i NEVER EVER!!! 144 czczo...
    Chyba powinnam iść pobiegać żeby to zbić...:(
    Może te cukry na czczo są też u mnie wynikiem zbyt małej ilości snu w nocy? Śpię max 5 godzin...
    Sama już nie wiem jak to tłumaczyć... :(

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się z rana obudziły mnie kopy w zebra!

Miałam się na L4 więcej udzielać a tu ledwo nadrobiłam bo u córki w przedszkolu był przypadek grypy wiec wole dmuchać na zimne i siedzimy sobie w domu:)

A tak z ciekawości znacie kogoś kto rodził SN ułożenie pośladkowe? Raczej nie biorę tego pod uwagę ale chciałam sienzorientowac jakntonwyflada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 07:00

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie prawie wszystkie wasze fotki ominęły:((( mam nadizjee ze będę bardziej na bierząco;)

MamAga współczuje cukrów porannych... mało snu u mnie nie wpływa akurat ale wiadomo każdy organizm inny..

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to też pewnie nie to...odkąd pamiętam to mało śpię w nocy...

Z tym porodem sn przy ułożeniu pośladkowym...moja mama ma to za sobą kiedy była w ciąży z bratem-znając jej historię błagałabym o cc żeby nie dopuścić do sn...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga - ta biała bułka to działa jak się nie ma takiej szajby z cukrami z rana.
    Ja wczoraj na kolację malutka kromka żytniego z szynką drobiowa i majonezem. Dzisiaj 91. Ale nie porównuje do Ciebie, bo mi nigdy nie wyskoczyły cukry powyżej 120.
    A w nocy (2-3) mierze dla własnej spokojnosci i wtedy mam około 95-100.

U nas zapowiada się słoneczko dzisiaj. Ale jest mróz. Nie lubię takich skoków temperatury.

Ja chyba też nie zdążę już się zaszczepić. Nie dodzwoniłam się do przychodni żeby się zarejestrować. Jak się uda to musiałabym pójść po receptę. Z receptą do apteki żeby sprowadzić szczepionkę bo nie ma jej w ciągłej sprzedaży, poczekać parę dni. Potem znowu do lekarza po zswiadczenie zdrowotne bo ważne tylko 24h i rano do punktu szczepień. Coś czuję że to z tydzień zleci. A za tydzień to już bez sensu.

Mój plan na dziś obejmuje wykapanie i ostrzyżenie mojej psiej córki. I nic więcej. NIC! :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie acz nieubłaganie pytanie na powitanie podczas rozmowy telefonicznej wśród mojej rodziny i znajomych zmienia się z "Cześć, co słychać?" na "Cześć, dalej jesteś w ciąży?".

Mistella, malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Miewacie jeszcze mdłości?

ja nie Paula, w całej ciąży może ze 3x mi się zdarzyły, ani razu nie wymiotowałam

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam wizytę 7 marca to wtedy poproszę o ocenę łożyska.
    Ale czytam o tych łożyskach w cukrzycy i wszędzie jest napisane, że ono faktycznie starzeje się szybciej jeśli cukry są mocno niewyrównane. Może to mieli na myśli moi specjaliści - że moja cukrzyca upilnowana to i również to ryzyko nie jest większe niż normalnie.

Ale dzięki za zwrócenie na to uwagi- będę trzymać rękę na pulsie

ciekawe co oznacza "niewyrównana cukrzyca"? wczoraj byliśmy u kuzynki K. jej mąż jest ginekologiem... mówił, że to są jaja z tą cukrzycą... te normy są chore... powiedział, że nie widzi na razie jakiegoś problemu ale polecił tego doktorka do którego właśnie idę w czwartek, że lepiej sprawdzić na innym sprzęcie i innym okiem i sie uspokoić i że to świetny specjalista, z sercem, dokładny i oni sami do niego jeździli ze swoimi ciążami :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) spałam calusia noc!!! Do 7:30 cukier letrox teraz będzie śniadanko :) normalnie nawet raz siku nie byłam ... Ale się wczoraj dotlenilam !

Karolinka nie ma wygodnej pozycji już do spania. Chyba po porodzie będzie dopiero ;) ale wtedy sen to i na stojąco będzie dobry hahahah

Wiewiórcia ty herdkorze dermablend na całą buzię? Dla mnie to jest za ciężki podkład, od razu mi wychodzą ropniaki i gule od zapchania. Ja teraz mam swój ukochany blur z lumene do tego mieszam 1,2,3 żeby nadać troszkę żółtych tonów bo blur typowo beżowy

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Pierwsza :)

Wiewióreczka piękna z Ciebie kobieta :) z podziwu i z zachwytu wyjść nie mogę :)

Rety! nie ogarniam!
    Za radą diabetolog zjadlam na noc białą bułkę z serem (slynna biala bulka z serem polecana nawet na grupach cukrzycowych na fb - te,które tam są wiedzą o tym) i NEVER EVER!!! 144 czczo...
    Chyba powinnam iść pobiegać żeby to zbić...:(
    Może te cukry na czczo są też u mnie wynikiem zbyt małej ilości snu w nocy? Śpię max 5 godzin...
    Sama już nie wiem jak to tłumaczyć... :(

te porady diabetologów można sobie wsadzić.... bułkę się je jak się ma ketony rano w moczu... niestety każda musi na sobie coś wypróbować... mnie służy dłuższa przerwa między kolacją a pomiarem... a ta insulina na mnie nie działa... takie mam spostrzeżenia...

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    MamaAga - ta biała bułka to działa jak się nie ma takiej szajby z cukrami z rana.
    Ja wczoraj na kolację malutka kromka żytniego z szynką drobiowa i majonezem. Dzisiaj 91. Ale nie porównuje do Ciebie, bo mi nigdy nie wyskoczyły cukry powyżej 120.
    A w nocy (2-3) mierze dla własnej spokojnosci i wtedy mam około 95-100.

U nas zapowiada się słoneczko dzisiaj. Ale jest mróz. Nie lubię takich skoków temperatury.

Ja chyba też nie zdążę już się zaszczepić. Nie dodzwoniłam się do przychodni żeby się zarejestrować. Jak się uda to musiałabym pójść po receptę. Z receptą do apteki żeby sprowadzić szczepionkę bo nie ma jej w ciągłej sprzedaży, poczekać parę dni. Potem znowu do lekarza po zswiadczenie zdrowotne bo ważne tylko 24h i rano do punktu szczepień. Coś czuję że to z tydzień zleci. A za tydzień to już bez sensu.

Mój plan na dziś obejmuje wykapanie i ostrzyżenie mojej psiej córki. I nic więcej. NIC! :-D

Paula moja ginka mówiła, że do 36 tc można.. ale ja wczoraj po rozmowie z tym ginem z rodziny postanowiłam się nie szczepić. On powiedział, ze odradza bo nie wiadomo jak zareaguje mój układ immunologiczny i on by nie ryzykował i nie zaleca tego swoim pacjentkom.

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Oficjalnie acz nieubłaganie pytanie na powitanie podczas rozmowy telefonicznej wśród mojej rodziny i znajomych zmienia się z "Cześć, co słychać?" na "Cześć, dalej jesteś w ciąży?".

optymistycznie.... masakra....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1914 1915 1916 1917 1918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ