WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Tunia,zazdroszczę włosów w takim razie :) Ja mam marne,teraz są trochę mocniejsze odpukać. Ja za to nienawidzę siedzieć u fryzjera,nie sprawia mi to żadnej frajdy. Do szału mnie doprowadza jak ktoś mnie pociągnie boleśnie za włosy :D Przyjaciółka przychodzi mi je podcinać,to ma mnie dość ,bo ja tylko ciągle pytam czy długo jeszcze :D
    Mam to samo fryzjer raz na ruski rok i to ile narzekania ze tam musze isc....nie lubie jak ktos oprocz meza mnie dotyka nawet po wlosach :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant pewnie, że jedynak to kiepskie rozwiązanie no ale... ale nie mówię nie :)
    Ja mam syna jedynaka. W sumie to miałam.
    Jak synuś był w podstawówce, to na 35 dzieci w klasie, rodzeństwo miało 9czy 10. Wtedy kiepsko było z pracą i naprawdę dominowały modele 2+1. Przynajmniej w tym gronie, w ktorym się obracałam. Obecnie jest sporo rodzin wielodzietnych. No ale o pracę też jest znacznie łatwiej.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa! Okazało się że mam igły 6mm więc założyłam i wbiłam...po wyjęciu igły wielką kropla krwi wypłynęła ... To znaczy że za płytko prawda? Wracam do 8 mm

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Może dlatego że mam mocno umięśnione ciało i mogłabym na wprost dobić do mięśnia.
    Już raz nawet pod kątem dobiłam się do mięśnia. Bolało całą noc

Zapodalam 8mm ;) do faldki ;) ciekawe jaki wynik bedzie rano. Ide spac bo padam po calym dniu na nogach...dobranoc mamuśki!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A ten clexane nie jest refundowany w ciazy?
    Ja mam refundowane, bo mam zdiagnozowaną zakrzepicę. 600zł miesięcznie to już po refundacji. Nie wiem, czy jest refundacja, jeśli podają to profilaktycznie. Sporo kobiet bierze tylko raz dziennie 0,4ml. Czy mają wtedy refundowane, to nie wiem. Moja dawka to 2x1ml co 12h, dlatego tak dużo kosztuje.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Fasolka piękne zdjęcia !

Karola ale M jest wysoooki :D ale fakt przystojny chłopak, szkoda że tak głupio postępuje :(

Fasolka wiesz co ja nie pamietam jak to wpisywałam ale dzisiaj tą datę porodu sprawdzałam zaraz wstawię screeny
    3ce7ce3a9dabd4bemed.jpg

9df8fcb127d49d16med.jpg

4b1b98fbe78328b2med.jpg
    f6ff04a4765b6405med.jpg

Mam!mam! Dzieki :* to czekam na maila w sprawie pieluch ;)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kurwa! Okazało się że mam igły 6mm więc założyłam i wbiłam...po wyjęciu igły wielką kropla krwi wypłynęła ... To znaczy że za płytko prawda? Wracam do 8 mm

Niekoniecznie, moze trafiłaś na żyłe?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja mam syna jedynaka. W sumie to miałam.
    Jak synuś był w podstawówce, to na 35 dzieci w klasie, rodzeństwo miało 9czy 10. Wtedy kiepsko było z pracą i naprawdę dominowały modele 2+1. Przynajmniej w tym gronie, w ktorym się obracałam. Obecnie jest sporo rodzin wielodzietnych. No ale o pracę też jest znacznie łatwiej.
    Wiesz to tez zalezy od kobiety znam takie co urodzily 1dziecko i ze tak powiem spelnily malzenski obowiazek i nie maja potrzeby "wiecej"
    Ja kocham dzieci (zreszta taki sobie zawod wybralam i sie w nim spelniam)swoich moglabym miec cala gromadke i nic wiecej do szczescia by mi nie bylo potrzebne ...ale zdrowie nie pozwala....i tak jak mowisz praca i zycie ogranicza...po drugim macierzynskim musialam wrocic do pracy bo dostalam swietna oferte blisko domu i za cos trzeba bylo splacac kredyt...teraz sie czlowiek troche podreperowal wiec spelniam swoje marzenie :)

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karola a jaki Ty masz rozmiar płetwy?:) Ja MAŁE 35...wiecie jak trudno mi kupić buty? Prawie wszędzie są od 36.

Misia, ja myślę, że to nie tak, że Cię oszukali. Nawet jeśli przepływy były cały czas dobre, to oni chcą jeszcze bardziej je usprawnić, żeby lepiej odżywić dziecko. To raczej na plus, że Ci je dali :)
    Ja mam też ten problem, tylko że moja stopa jest krótka i szeroka więc już wogole ciężko znaleźć mi szpilki i sandały.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, dzięki za instrukcję :)
    Ja już chyba wiem czemu nie dostałam...bo nie miałam wyrażonej zgody na newsletter...to niby jak mail miał mi przyjść. Blondynka :)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Niekoniecznie za płytko. Może trafiłaś w żyłkę. Spokojnie, tak się będzie zdarzać.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że w jakiś sposób mogłam pomóc :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, uduszę Cię. Przez Ciebie będę chyba musiała kupić torbę za 3 stówy! Porównuję i żadna nie jest tak pojemna jak Twoja, a wiem jakie to ważne.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Wiesz to tez zalezy od kobiety znam takie co urodzily 1dziecko i ze tak powiem spelnily malzenski obowiazek i nie maja potrzeby "wiecej"
    Ja kocham dzieci (zreszta taki sobie zawod wybralam i sie w nim spelniam)swoich moglabym miec cala gromadke i nic wiecej do szczescia by mi nie bylo potrzebne ...ale zdrowie nie pozwala....i tak jak mowisz praca i zycie ogranicza...po drugim macierzynskim musialam wrocic do pracy bo dostalam swietna oferte blisko domu i za cos trzeba bylo splacac kredyt...teraz sie czlowiek troche podreperowal wiec spelniam swoje marzenie :)
    Ja też chciałam więcej dzieci, ale mój mąż nie chciał. Teściowa się śmiała, żebym sama zdecydowała i wpadła. Ale ja uważam, że nie tędy droga. Mam wrażenie, że mój mąż dopiero bliżej 40 dorósł do ojcostwa.
    Syneczka mamusi już mam. Teraz czas na córeczkę tatusia. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 22:34

Wiewióreczka, Misiabella, B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - jak krew to może być żyłka. Jakbyś w skórę trafiła to zaczęłaby insulina płynąć.
    Mi dzisiaj właśnie kropelka wróciła podbarwiona krwią. Ale ponoć kropelka to jest ok. Tak przynajmniej jest na instrukcji z insuliny (albo pena, nie pamiętam)

Zaczyna mi przeszkadzać zapach tego balsamu palmersa. Muszę poszukać coś innego. Tak mi się podobał a teraz mnie mdli od tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - no to faktycznie szybko to u Ciebie poleciało. Trzymam kciuki żeby to dało się cofnąć albo zaleczyć chociaż.

Ja też mam wysoki próg bólu. To czasem przeszkadza. Ja od dziecka mam z kręgosłupem problemy i rwę kulszowa od 14-15 roku życia. I dopiero jak 4 lata temu trafiłam do ortopedy, bo się naczytałam w internecie, odkryliśmy że mam regularne rwy i uciski w kregoslupie. Miałam RTG, rezonans, potem rehabilitacje, fizjoterapię, ucisk punktów spustowych (to boooli). Podobno ludzie przy rwie nie są w stanie się ruszać. A ja ruszam się po prostu wolniej.
    Podobnie miałam z kolkami nerkowymi.

Liczę na łatwy poród, ale boje się że mogę przeoczyć coś ważnego i dlatego staram się bardziej patrzeć umysłem niż ciałem.

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zaczyna mi przeszkadzać zapach tego balsamu palmersa. Muszę poszukać coś innego. Tak mi się podobał a teraz mnie mdli od tego.
    Ten kakaowy? Posmarowałam dwa razy i oddałam mamie, bo aż niedobrze mi było.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tak piszecie o tych żyłach ... mi w ciąży wylazło kilka grubych żył na nogach ale wyglądają normalnie i przeważnie „wychodzą” pod naciskiem. Nic mnie nie boli. Czy ja mam się bać ?? :/

Wiewiórka, zerkam na Twój suwaczek! Całkiem ładnie się prezentuje ;) wyczekany 34 jest, lecimy dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 22:46

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kurcze, tak piszecie o tych żyłach ... mi w ciąży wylazło kilka grubych żył na nogach ale wyglądają normalnie i przeważnie „wychodzą” pod naciskiem. Nic mnie nie boli. Czy ja mam się bać ?? :/
    Przypominam, że rzygałaś jak kot, a teraz boli Cię spojenie, więzadła i masz zgagę. Serio chcesz coś jeszcze? :P

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula
    Też mi się wydaje, że ten wysoki próg bólu, to czasem przeszkadza.
    Ale za to poród SN wspominam mile. Czego i Tobie życzę. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 22:51

Wiewióreczka, Paula 90, martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1927 1928 1929 1930 1931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ