Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiewióreczka wrote:Wręcz przeciwnie, czuj się lepsza
Niektórym takie 500 zł koło d... lata, bo tyle mają kasy...dlatego powiedziałam na przykładzie mojego rodzeństwa, bo mają skrajne dochody, i o ile mojej siostrze naprawdę poprawia to sytuację, to brat nawet pewnie nie pamięta, że wpływa mu coś takiego na konto. Becikowego nie mam i gorsza się nie czuję, bo wiem, że są osoby, które za to całą wyprawkę zrobią...i cieszę się, że dostają. Nie da się dać wszystkim niestety, kraj aż tak bogaty nie jest. Ale Fasolka od lipca wszystkie dostajemy, więc nie ma co dywagować
no z tym lipcem to nie jestem taka pewna WiewiórkaWiewióreczka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyMistella wrote:Mi od wczoraj wychodzi taki żółty glut co jakiś czas , po sikaniu widzę na papierze , może to nie jest zbyt estetyczny opis ale co zrobić
myśle ze to może być czop w małych fragmentach
Ja miałam na początku ciąży takie żółte glutki ale po luteinie. Ale kto wie moE to ten czop u ciebie właśnie gdzieś tu od brzegu właśnie. -
Wiewióreczka wrote:Czyli zamierzacie brać dalej witaminki...no dobra, to kupuję ten Prenatal, choć wkurza mnie, że to aż trzy tabletki...no ale niby jest najlepszy.
Z emeryturami Tunia jest tak wielka niewiadoma, że pytanie czy w ogóle będą...różne scenariusze analitycy przewidują...ZUS to bankrut niestety. A Polacy nie mają we krwi oszczędzania. Co miesiąc powinniśmy odkładać na podkonto kwotę, której nie odczujemy na ten cel. Wymądrzam się a sama na emeryturę nie odkładamPlanuję za to na dzidzię zbierać co miesiąc. Zlecenie stałe nawet na 100 zł pozwoli uzbierać ponad 20 tys. na studia - zawsze to coś.
oj gdybym się mogła wypisać z ZUS to chętnie sama zajęłabym się tymi pieniędzmi i je odpowiednio ulokowała aby pracowały na emeryturę a tak... wszystko jest teraz przejadane przez aktualny system... i ja na emeryturę nie liczęWiewióreczka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:Badanie prawie miesiąc temu a seks tydzień temu? Może nawet więcej. Właśnie nie ma za bardzo powodu żeby wystąpił taki kolor. Właśnie ten czop mi tak średnio pasuje ale wyczytałam że może być zabarwiony na różowo lub brązowo. Tylko konsystencja się nie zgadza. Zobaczę jutro
i jak tam Mycha ? coś widać na horyzoncie czy się uspokoiło?Fasolka77
-
nick nieaktualnyJa obstawiam że będę pracować do śmierci. Bo za głodowa emeryturę to ja na pewno żyć nie będę. Głowa w ziemię pewnie a dalej gdzieś będę pracować... Moi rodzice mają emerytury i na tych emeryturach to czlowiek choruje tylko dlatego moi dorabiał sobie. Ale kazalysmy z siostrą im odpocząć a teraz latają po lekarzach mówią że wracają do pracy haha
-
Daffi wrote:Szkoda ze jest tylko jakaś pula na MDM ktora często rozchodzi sie pp znajomych znajomych pracowników banków. Ja jak bralam kredyt z M niw bylo w ogole MDM byl całkowity przestoj.
Btw
Ta zgaga franca mnie wykonczy.
Te które biorą gaviscon jaki macie? W płynie czy w tabletkach? Musze dzis kupic i sprobowac bo mlekko i rennie srednio juz daja sobie rade.
nic nie dzieje się samo z siebie... wszystko jest sterowane przez "górę"... ja mam kredyt w CHF.. z 2005 roku... byłam niedługo po studiach i wypłata nie powalała na podłogę... niestety było takie odgórne parcie na kredyty w CHF, że żaden bank nie chciał dać kredytu w PLN (brak zdolności) co było o tyle dziwne, że w CHF już zdolność była.. nie zastanawiało Was to nigdy? Była nagonka na frankowiczów, że chcieli przyoszczędzić, że mieli wybór i to świadomy... guzik prawda! ŻADEN bank nie chciał mi dać kredytu w PLN! ŻADEN! Plus jest taki, że mieszkanie kupiłam przed tym boomem i mieszkania były jeszcze w dobrej cenie. Aktualnie jest warte 2x więcej niż za nie zapłaciłam, rata kredytu jest mała, spokojnie z najmu kredyt się spłaca i jeszcze drugie tyle mi zostaje także... ale ogólnie to był szwindel wszechczasów w tymi kredytami a PETRU powinien już dawno mieć obitą mordęMisiabella, Tunia76 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi wrote:Kiedy my braliśmy kredyt byl jakis calkowity przestoj na te wszystkie programy jakis martwy rok. Ale ciul z tym. Mamy swoje i sie nie martwię. Nie jestem rowniez frankowiczem który polasil sie na obca walute a teraz placze bo rata jest jeszcze raz wyzsza.
Daffi wyjaśniłam kwestię z CHF w poprzedniej wiadomości... niestety większość ludzi myśli jak Ty.. a to błąd... ja chciałam w PLN ale w moim zajebistym kraju kilkanaście lat temu otrzymanie kredytu w naszej walucie to był cud! Także proszę- nie generalizujFasolka77
-
Karollinax26 wrote:Cześć dziewczyny!
Ja za chwilę wstaje na śniadanie i muszę się ogarniać, po 11 idę do szefowej odebrać dokumenty i na 13 mam wizytę u ginekologa, żeby mi wypełniła ten druk.
Naprawdę boję się dzisiejszego dnia ... wczoraj tylko po wyjściu z psami tak mnie więzadła w dole brzucha zaczęły bolec i krzyż, że całą noc byłam ledwo żywa. A dziś mam trochę do przejścia. Z racji tego, że na chwilę obecną samochód mam niesprawny to do lekarza jadę taksówką, do Zusu też a później komunikacja miejska. Masakra.
powodzenia Karola!Mimii lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
stresant wrote:Karolinka pozalatwial wszystko dobrze i na spokojnie, trzymam kciuki
Mycha jak tam plamienie?
Fasolka wstawac i do prasowaniakomoda czeka
no masz! na razie zjadłam śniadanko, czekam na pomiar i nadrabiam forum... wróciliśmy wczoraj z kina o 23.30.... film ok ale szału nie ma...
zbieram się powoli do prasowania... daj jeszcze chwilęmożna używać jakieś płyny do prasowania? są takowe dla dzieci? mam mieszane uczucia czy prasowania pomoże na tą sztywną lovelę....
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Widzę temat nocny dość poważny
My z mężem też mamy hipotekę na 30 lat. Zostało nam ponad 27 lat haha
Wzięliśmy kredyt na 299 tys, nasze mieszkanie było bardzo drogie. Kraków rządzi się swoimi stawkami dlatego innego wyjścia nie było ile mogliśmy daliśmy jako część własną a i tak kredyt dobrać trzeba było. Ale garaż i komórkę lokatorska + cały remont i meble na szczęście za gotówkę. A jak sąsiedzi wpakowali się jeszcze w kredyty gotówkowe... Nie jest młodym łatwo.
Chcemy sprzedać w przeciągu 2 lat moje mieszkanie i rodziców w moim mieście rodzinnym, powinniśmy mieć z tego 300-320 tys i kupić jakieś 2 pokoje w Krakowie będziemy wynajmować żeby nam pokrywalo ratę kredytu, a w pewnym momencie rodzice się wprowadza by nam pomóc z dziećmi z przedszkola szkoly odebrać. I będe ich miała też blisko na starość bo jednak 100 km jeździć do nich to ja tego nie widzę.
Dom dostanie siostra, a raczej będzie to takie nasze ranczo rodzinne ale kiedyś będzie siostry najstarszej. Bo jeden już po babci druga siostra dostała.
Dlatego ja nie mogę narzekać i dziękuję Bogu każdego dnia za to co mam, ale też muszę myśleć o dziecku.
Mistrzem oszczędzania ja nie jestemprędzej z oszczędności wyciągam niż tam dokładam. Zarabiamy z mężem na prawdę dobrze i starcza nam na wszystko, ale jak pójdę na wychowawczy to szczerze nie wiem jak będzie ...ciężko nagle obniżyć swoje dochody o tak znaczna sumę.
Wiewióreczka my też zakładamy przelew stały dla małej. I do tego mała ma swoją skarbonkę na zabawki. I już tam ma niezła sumkę. Ta skarbonka jest super. Moja mama ja nieźle naładowała
też sobie Karmellka nie wyobrażam wychowawczego i tak drastycznego obnizenia kasy no ale... dzidzia ważniejszadobrze, że mam oszczędności a rozrzutna nie jestem to jakoś ten rok się ogarnie
pamiętaj, że jest szansa na 500+
mama mojej znajomej każdą "5" odkłada do skarbonki i daje jej zawartość jako prezent pod choinkę- zazwyczaj parę tysi rocznie... czaicie?Fasolka77
-
Ja tez mam kredyt we frankach, bo we frankach przeliczyli mi miesieczna rate na 1200 niecale a w zlotowkach byloby to 1800zl. Jak frank podrosl najwyzej to ta rata moze raz czy dwa wzrosla do 1500, ja mam kredyt na 30 lat he he, jeszcze posplacam, ale i tak rata jest korzystniejsza przy frankach. Jesli chodzi o sprzedaz juz mniej sie oplaca sprzedawac. My mielismy dwa mieszkania i dwa kredyty po 300 tys. Jak franek zaczal rosnac jedno sprzedalismy w panice i wyszlismy ze sprzedaza na zero, za urzadzenie nam sie troche zwrocilo. Moze przy wiekszej kwocie wzrost raty staje sie bardziej drastyczny i stad narzekanie. Wiewioreczko, zgadzam sie z Twoimi pogladami na polityke i gospodarke
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa marcówkach przez weekend 2 dzidziusie, a dzisiaj dwie cesarki będą w tym bliźniaki. I ta dziewczyna z rozwarciem i skurczami jest w szpitalu i może urodzić w każdej chwili. A od piątku marzec dziewczyny
a potem kwiecień aaaaaa
Lolka30, ago91, Wiewióreczka, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się na to 500+ nie nastawiam. Fajnie jakby było. Ale z drugiej strony mam dość PISu.
Nam się nic nie należy ani becikowe ani żadne inne. Nawet jak będę na wychowawczym dalej męża wypłata jest na tyle wysoka, że nas nic nie obejmuje. Dlatego fajnie jakby było coś więcej. Ale jakby nie było to radę damy. Teraz dzidzia będzie najważniejsza. Nie muszę płacić za fryzjera po 600 zł znajdę tańszego. -
Tunia76 wrote:Dziewczyny co to było na ból gardła
tantum verde zielone i isla, dobrze pamiętam?