WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja za chwilę wstaje na śniadanie i muszę się ogarniać, po 11 idę do szefowej odebrać dokumenty i na 13 mam wizytę u ginekologa, żeby mi wypełniła ten druk.

Naprawdę boję się dzisiejszego dnia ... wczoraj tylko po wyjściu z psami tak mnie więzadła w dole brzucha zaczęły bolec i krzyż, że całą noc byłam ledwo żywa. A dziś mam trochę do przejścia. Z racji tego, że na chwilę obecną samochód mam niesprawny to do lekarza jadę taksówką, do Zusu też a później komunikacja miejska. Masakra.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Ja za chwilę wstaje na śniadanie i muszę się ogarniać, po 11 idę do szefowej odebrać dokumenty i na 13 mam wizytę u ginekologa, żeby mi wypełniła ten druk.

Naprawdę boję się dzisiejszego dnia ... wczoraj tylko po wyjściu z psami tak mnie więzadła w dole brzucha zaczęły bolec i krzyż, że całą noc byłam ledwo żywa. A dziś mam trochę do przejścia. Z racji tego, że na chwilę obecną samochód mam niesprawny to do lekarza jadę taksówką, do Zusu też a później komunikacja miejska. Masakra.
    Karola trzyma kciuki żeby udało Ci się załatwić te wszystkie papierki. No i oczywiscie żeby kasę dali do końca ciąży.

Karollinax26 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia trzymam kciuki :)
    Głową do góry. Będzie dobrze :)

• Anete Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu jem śniadanie. Mam już dość tych badań. Jeszcze pewnie ze dwa razy czeka mnie taka wycieczka do laboratorium...

Karolina współczuję. Mam nadzieje, że chociaż uda Ci się pozałatwiać wszystko. Mnie też w prawej pachwinie bolą więzadła od kilku dni. Jak pochodzę to odczuwam jeszcze bardziej, przekręcanie z boku na bok w nocy najgorsze :/

atdcj48aq9519a2w.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka pozalatwial wszystko dobrze i na spokojnie, trzymam kciuki

Mycha jak tam plamienie?

Fasolka wstawac i do prasowania :) komoda czeka :)

Karollinax26, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! <3

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja też się kompletnie nie interesuje polityką... wiadomości oglądam raz na ruski rok i nigdy przez to nic nie nie wiem xd

My też mamy kredyt na mieszkanie i tak jak u Was- rodzina myśli że jesteśmy niewiadomo jacy bogaci bo sporo zarabiamy ale nikt nie liczy rachunków, rat, ubezpieczeń, tego ile kosztuje prywatne prowadzenie ciąży... wiecie łatwo jest komuś wyliczać ile ma. My akurat braliśmy kredyt i się załapaliśmy na mdm chociaż na niego nie liczyliśmy szczerze mówiąc bo wniosek składaliśmy w grudniu 2016- wiadomo koniec roku, założyliśmy że już pewnie nie ma tych środków. A chcieliśmy złożyć w grudniu wniosek bo od stycznia już wchodziło to że trzeba było mieć większy wkład własny. No ale jakoś nasz doradca finansowy i babeczka z banku tak to ogarnęli że dostaliśmy, co nie ukrywam duża pomoc.

Malutka mycha co u Ciebie jak plamienie ?

U mnie noc okropna, od 3 nie spałam tak się mały wiercił że tak strasznie mnie brzuch bolał... a jak udało mi się przysnąć to zaraz mi się poród śnił, cesarka... brr

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mam nadzieje ze uda Ci się wszystko załatwić :)

Ktoś dzisiaj wizytuje ?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina trzymam kciuki aby wszystko poszło pomyślnie :)
    Ja się w końcu dziś wyspalam... po kilku rwanych nocach , czuje się bardzo dobrze taka wyspana

• B_002 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina trzymaj się, ciężki dzień masz ale dasz radę a jak wrócisz to dużo odpoczywaj.
    Ja też dzisiaj od rana na badaniach, teraz jeszcze idę coś załatwić, a już czuję że brzuch mi się twardy robi jak chcę szybciej iść. Ehh.. ta końcówka ciąży na prawdę jest męcząca. Ale damy radę!

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to było na ból gardła
    tantum verde zielone i isla, dobrze pamiętam?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę temat nocny dość poważny ;)
    My z mężem też mamy hipotekę na 30 lat. Zostało nam ponad 27 lat haha :)
    Wzięliśmy kredyt na 299 tys, nasze mieszkanie było bardzo drogie. Kraków rządzi się swoimi stawkami dlatego innego wyjścia nie było ile mogliśmy daliśmy jako część własną a i tak kredyt dobrać trzeba było. Ale garaż i komórkę lokatorska + cały remont i meble na szczęście za gotówkę. A jak sąsiedzi wpakowali się jeszcze w kredyty gotówkowe... Nie jest młodym łatwo.
    Chcemy sprzedać w przeciągu 2 lat moje mieszkanie i rodziców w moim mieście rodzinnym, powinniśmy mieć z tego 300-320 tys i kupić jakieś 2 pokoje w Krakowie będziemy wynajmować żeby nam pokrywalo ratę kredytu, a w pewnym momencie rodzice się wprowadza by nam pomóc z dziećmi z przedszkola szkoly odebrać. I będe ich miała też blisko na starość bo jednak 100 km jeździć do nich to ja tego nie widzę.
    Dom dostanie siostra, a raczej będzie to takie nasze ranczo rodzinne ale kiedyś będzie siostry najstarszej. Bo jeden już po babci druga siostra dostała.
    Dlatego ja nie mogę narzekać i dziękuję Bogu każdego dnia za to co mam, ale też muszę myśleć o dziecku.
    Mistrzem oszczędzania ja nie jestem :) prędzej z oszczędności wyciągam niż tam dokładam. Zarabiamy z mężem na prawdę dobrze i starcza nam na wszystko, ale jak pójdę na wychowawczy to szczerze nie wiem jak będzie ...ciężko nagle obniżyć swoje dochody o tak znaczna sumę.
    Wiewióreczka my też zakładamy przelew stały dla małej. I do tego mała ma swoją skarbonkę na zabawki. I już tam ma niezła sumkę. Ta skarbonka jest super. Moja mama ja nieźle naładowała

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny co to było na ból gardła
    tantum verde zielone i isla, dobrze pamiętam?
    Tak. Jeszcze ja polecam do tego płukać woda z solą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha a miałaś już takie plamienia w ciąży? Jakby dalej było to może wybierz się do lekarza skontrolować skąd to może być.

Czop mi się kojarzy z takim zaropialym podbitym krwią glutem - przepraszam za dosłowność ale naogladalam się.
    Ale jedna dziewczyna na marcówkach ta co tak długo ma już skurcze i rozwarcie z jednej i z drugiej strony czopa już nie ma a nawet nie wiedziała kiedy jej wyszedł a to jej druga ciąża. Mojej siostrze czop odszedł w pierwszej ciąży dzień przed porodem a w drugiej ciąży przez dwa tygodnie po troszku wychodził. Przyjaciółce tak samo dwa tygodnie po troszku.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak. Jeszcze ja polecam do tego płukać woda z solą.
    Nie umiem płukać gardła, mam wrażenie że się topie.
    Tak samo jak nie umiem pić wódki:)

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ostatnio tak dobrze śpię. Tfu tfu, muszę się raz albo w cale na siku. A na WC jak siusiam ledwo daje radę nie zasnąć. I w sumie zjadłam śniadanie zmierzę cukier i pójdę spać. Jeszcze troszkę.
    W Krakowie zapowiada się ładny dzień ale dla mnie 4 ostatnie dni były bardzo intensywne więc dzisiaj poleze sobie cały dzień jutro wieczorem mam kardiologa

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Nie umiem płukać gardła, mam wrażenie że się topie.
    Tak samo jak nie umiem pić wódki:)
    Myślałam, że tylko mój mąż nie umie płukać gardła i sądziłam że wymyśla. Haha

Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od wczoraj wychodzi taki żółty glut co jakiś czas , po sikaniu widzę na papierze , może to nie jest zbyt estetyczny opis ale co zrobić ;) myśle ze to może być czop w małych fragmentach

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Czyli zamierzacie brać dalej witaminki...no dobra, to kupuję ten Prenatal, choć wkurza mnie, że to aż trzy tabletki...no ale niby jest najlepszy.
    Wiewióreczka, ja biorę kilkanaście tabletek dziennie. Magnez 3x2, wit. prenatalne x2, dha x2, żelazo, nie wspominając o dowcipnej luteinie ;) Po porodzie nie zamierzam przestać brać.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to chyba mało kto nie ma kredytu hipotecznego. My mamy na 15 lat, spłacamy już ponad 3 lata a gdzie do końca. Smutne to. Na mdm się nie załapaliśmy, bo cena za metr naszego mieszkania przekraczała próg dopuszczalny. Mogliśmy oczywiście kupić mieszkanie z mdm na obrzeżach miasta, ale też bez przesady. Te 20tys, które dawało państwo nie było warte codziennych dojazdów. Moi znajomi mieszkają w Szwecji i mają kredyt na 60 lat. Ja sobie czegoś takiego nie wyobrażam, spłacanie do końca życia i potem jeszcze spadnie to na dzieci. Chore

atdcj48aq9519a2w.png
‹‹ 1941 1942 1943 1944 1945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ