WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja też nie wiedziałam dowiedziałam się na wizycie u położnej później zaczęłam szperać. Ma to wpływ na dziecko. Podobno dzieci, są niespokojne jeśli się odstawia magnez od razu lub jesli nie odstawimy to dziecko się urodzi i też będzie to dla niego szok.

Ginekolodzy zazwyczaj każą odstawiac od razu, ale położna mówiła żeby tego nie robić. .zaszcza te z nas, które przyjmują duże dawki magnezu.
    Zapytam mojej ginekolog w czwartek na wizycie bo co wizytę mam zalecenie żeby brać ten prenatal duo i magne b6 forte w niezmienionej dawce, na ostatniej wizycie też tak miałam. Co prawda ja biorę tylko jedną tabletkę magnezu dziennie więc odstawienie nawet nagłe to nie będzie jakimś szokiem. Ale dotąd mi cały czas kazała brać.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka bo u kogoś w kieszeni siedzieć każdy potrafi. Na mnie ten temat działa jak płachta na byka. Albo jak się ludzie beszczelna potrafią zapytać a skąd wy te pieniądze bierzecie, musicie mieć czarny rynek. Ja zawsze wtedy mowie, że najlepiej się na dupie zarabia a już zwłaszcza na męskiej ! To że mąż zapierdziela to że ja zapierdzielalam to nikt nie widzi. Już na studiach wyjeżdżalismy do pracy na 3 miesiące żeby odkładać na mieszkanie. Żeby móc pozwolić sobie na wakacje droższe. Fakt moi rodzice nam bardzo pomagali i pomagają. Ale ani im ani nam z nieba nie spada.

stresant, Wiewióreczka, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu bo taka dawka jest normalna. Co innego jak ja biorę 3x2, moja położna mnie zapytała o dawkowanie i wtedy wytłumaczyła powiedziała żebym zaczela od 36 tc schodzic. Ja jeszcze tydzień na 6 tabletkach będę później będę na 5 przez tydzień i będę schodziła juz mocniej

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dzięki za trop, poszperam też w necie, ale może mieć to sens :)

Stresant, aż nerwa złapałam jak to czytam.....wiem o czym mówisz. Mnie najbardziej wku*wia jak ktoś komuś siedzi w kieszeni...o sobie też słyszałam od znajomych "wy to dzieci nie macie, możecie odkładać wszystko co zarobicie, ale wam dobrze". Jakoś tylko nikt nie pamięta, że wiszę bankowi 150 tys. hipoteki ;) Często właśnie rodzina rodzinie tak wylicza...współczuję Ci, ale jedyna metoda to olać.
    My mamy hipoteke na 30 lat 2razy tyle co Wy ( wogole sie dziwie ze bank nam tyle dal:) ale ciezko pracujemy i splacamy )mamy dom hybrydowy z pompa ciepla rekuperacja oczyszczalnia i iinymi bajerami dzieki ktorym koszta utrzymania sa minimalne....ale za to raty kredytu ogromne .....rat kredytu nikt nie widzi a kosztow utrzymania kazdy zazdrosci....."oni" tez maja dom wybudowany w ogrodku rodzicow ...ziemie dostali...my dzialke musielismy kupic nikt nam niedal.....ale my nikomu nie wypominamy i cieszymy sie ze jestesmy zdrowi mozemy pracowac splacac i zyc....no i jestesmy zadowoleni :) i chyba to najbardziej ludzi boli :) kiedys taka stara pani dala mi 2rady do "zywota"
    1jak jestes sama w domu to caly dzien lez, a jak przyjdzie maz to wez miotle i zamiataj :) bo se chlopy mysla ze sie wszystko samo robi
    2nigdy przed nikim nie narzekaj nawet jabys miala zle w zyciu,bo i tak Ci nikt nie pomoze a ludzie beda Twoje slabosci wykorzystywac
    Madra babka to byla juz nie zyje niestety
    Tak piszesz najlepiej to olac :)

Wiewióreczka, Paula 90, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym 500+ moze sie udac. W tej chwili obecne 500+ kosztuje ich rak jakby 400+ wiec juz po 100zl nadwyzki uzyskali podwyzkami. Wiec jest jak najbardziej realne.. Tylko pytanie czy znow głosując na PIS człowiek sobie zycia nie pogorszy. Te cyrki z sadem najwyższym ktore odstawiali.. Te mydlenie ludziom oczu pierdolami by kamuflowac to co na boku sie dzieje.. Czy ludzie jeszcze sie na to nabiora za te 500+?? Te ich nocne zebrania i głosowanie ustaw w trybie naglym i rano wstajesz a tu takie rewelacje.dla mnie 500+ nie jest motywacja do zaglosowania.. Oczekiwałabym lzejszego, tanszego zycia.. Jakis mozliwosci na start.. Ja nie wiem jak wy ale wg mnie dzis nie ma przecietnych zjadaczy chleba nie obciazonych hipoteka. To jest straszne.. Mlodzo ludzie musza tkwic w kredytach po 20 lat juz od poczatku..

Wiewióreczka, Lolka30, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka kiedy masz luteinę odstawić? Bo ja brałam jedna na noc, ale jak miałam te jazdy 3 dni z twardnieniem brzucha zwiekszylam sobie i biorę 2x1, i albo pomogło albo po prostu byl kryzys. Mam plan że w 36+0 będę brała już jedną przez tydzień do 37+0 i odstawie to luteinę chyba że moja ginekolog powie że wcześniej. Ale nie chce odstawić od razu chciałabym schodzic stopniowo.
    Tak, luteinę odstawiaj stopniowo.
    Wg mojego gina luteina nic nie daje jak już jest wykształcone łożysko i kazał nie brać.
    Wg profesorka miałam brać 2x1.
    Wg mojego uznania brałam 2x2 :P

I od tygodnia zeszłam z 2x2 na 2x1, nic mi się z brzuchem nie pogorszyło, wręcz przeciwnie. Zaraz zejdę do 1x1 i kończę brać za tydzień.

W środę rozmawiałam ze swoim ginem i mówił, że po pierwsze nic to już nie daje, po drugie organizm jest mega wysycony progesteronem, więc mam odstawić śmiało z dnia na dzień (ale wiem, że lepiej stopniowo, dlatego tak robię).

Lili90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi ja zyjac w obcym kraju z 500+ 300+wyprawka i innych cudow nie korzystam.....nawet nie glosuje wiec mi tam nadalej to wypowiedzi na ten temat....obserujac z daleka to nocne glosowania sa "najlepsze" tego chba nigdzie na swiecie niema :)
    Zadne 500+ by niebylo potrzebny gdyby zrobili ogromne ulgi podatkowe dla rodzicow na kazde dziecko i to czym wiecej dzieci tym wieksza ulga......motywowalo by to ludzi do rodzenia dzieci a przedewszystkim do pracy..... a teraz tylko nierobow utrzymuja bo sie nieoplaca robic dostajac tyle kasy za darmo.....

Tunia76, Wiewióreczka, Lili90, malutka_mycha, Misiabella, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basiu bo taka dawka jest normalna. Co innego jak ja biorę 3x2, moja położna mnie zapytała o dawkowanie i wtedy wytłumaczyła powiedziała żebym zaczela od 36 tc schodzic. Ja jeszcze tydzień na 6 tabletkach będę później będę na 5 przez tydzień i będę schodziła juz mocniej
    Brzmi to naprawdę sensownie, ja też tyle biorę i jeszcze aspargin.

Basia, daj znać jak z tym Prenatal Duo. Mnie się kończy za 2 tygodnie i musiałabym kupić nowe opakowanie na 1,5 tygodnia, więc średnio się opłaca. Choć niby bierze się go też podczas karmienia...ja bym najchętniej odstawiła wszystko w cholerę.

B_002 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my 3 miesiące przed pozytywnym testem ciazowym splacilismy kredyt. Ulga ogromna.
    Też mieliśmy 30 letni, ale nadpłacalismy ile się dało.

stresant, B_002, Wiewióreczka, Karmelllka90, KarmeLoVe, mysla.nieskalana, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dafi ja zyjac w obcym kraju z 500+ 300+wyprawka i innych cudow nie korzystam.....nawet nie glosuje wiec mi tam nadalej to wypowiedzi na ten temat....obserujac z daleka to nocne glosowania sa "najlepsze" tego chba nigdzie na swiecie niema :)
    Zadne 500+ by niebylo potrzebny gdyby zrobili ogromne ulgi podatkowe dla rodzicow na kazde dziecko i to czym wiecej dzieci tym wieksza ulga......motywowalo by to ludzi do rodzenia dzieci a przedewszystkim do pracy..... a teraz tylko nierobow utrzymuja bo sie nieoplaca robic dostajac tyle kasy za darmo.....
    Mi sie udalo skorzystac z tego programu dobry start i dostalam na julke 300zl jednorazowo ba wyprawke do szkoly. I to w sumie wszystko. Decydujac sie na drugie dziecko zadbalam o to żeby byc wydolnym finansowo tylko i wylacznie z naszego źródła nie liczę na nic od panstwa. Dzis jest jurdo nie ma.

stresant, Wiewióreczka, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Brzmi to naprawdę sensownie, ja też tyle biorę i jeszcze aspargin.

Basia, daj znać jak z tym Prenatal Duo. Mnie się kończy za 2 tygodnie i musiałabym kupić nowe opakowanie na 1,5 tygodnia, więc średnio się opłaca. Choć niby bierze się go też podczas karmienia...ja bym najchętniej odstawiła wszystko w cholerę.
    Zapytam też o to, ale akurat prenatal duo jest dla kobiet w ciąży i podczas karmienia piersią, więc tego raczej nie będę odstawiać.
    Ale zapytać zawsze można co pani doktor sądzi na ten temat.
    Ja kupiłam sobie więcej opakowań, mam jeszcze w zapasie 3 opakowania więc na pewno sobie będę brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 23:41

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A my 3 miesiące przed pozytywnym testem ciazowym splacilismy kredyt. Ulga ogromna.
    Też mieliśmy 30 letni, ale nadpłacalismy ile się dało.
    Super kochana :) gratulacje to na pewno jeden ciezar z glowy mniej

ja to bede do usranej smierci splacac....nie dajemy rady nic nadplacac bo kolo domu jeszcze nie wykonczone i ciagle kase ladujemy do tego musielusmy auto kupic bo stare zgnilo nie oplacalo sie juz naprawic.....ale juz sie z tym pogodzilam ze jeszcze na emeryturze bede splacac.....

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, te rady to prawdy życiowe :) Właśnie to ich boli najbardziej, że nie narzekacie i ciszycie się życiem. Wtedy ludzi ściska..
    Pamiętaj przy hipotece, że jak robisz nadpłatę kredytu (czego Ci życzę), to koniecznie skróć okres kredytowania - wtedy oszczędzisz dużo na odsetkach.

Daffi, myślę, że będzie to powodem głosowania na nich. Bo można ich nie znosić, ale jak komuś przez kilka miesięcy wpłynie po 5 stów na konto i jest średniozamożny lub biedny, to nie odbierze sobie tej kasy. A i niektóre bogate liski chytruski się połakomią ;)
    Z hipoteką masz rację...wśród znajomych wszyscy mają. Są dofinansowania od rządu typu MDM, czyli dopłacają 10% z ceny nieruchomości, ale mimo wszystko...hipoteka łączy teraz bardziej niż obrączka ;)

Tak w ogóle to nie znoszę polityki...

Daffi, Misiabella lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja też nie do końca w to wierzę ;) choć teraz w PL mamy wzrost gospodarczy, więc teoretycznie mają z czego nam dać. Ale za kilka lat może być problem ;)
    Ja osobiście jestem za kryterium dochodowym. Mój brat, który ma firmę i full kasy nie powinien dostawać, a siostra, która żyje skromnie i ma koszmarne wydatki na dzieci powinna mieć.

A ja jestem obywatelem gorszej kategorii bo sobie lepiej radze w zyciu? Moje dziecko jest gorsze?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mi sie udalo skorzystac z tego programu dobry start i dostalam na julke 300zl jednorazowo ba wyprawke do szkoly. I to w sumie wszystko. Decydujac sie na drugie dziecko zadbalam o to żeby byc wydolnym finansowo tylko i wylacznie z naszego źródła nie liczę na nic od panstwa. Dzis jest jurdo nie ma.
    Obawiam się, że PIS dalej wygra.
    Jeszcze póki zdrowie dopisuje i obydwoje pracujemy, to jakoś leci. Liczę ze syn będzie dorabial sobie na studiach.
    Za to list z ZUSu o mojej przyszlej emeryturze doprowadza mnie do łez.
    Ale w sumie, kto to wie czy dożyję. Szkoda się już martwić.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Zapytam też o to, ale akurat prenatal duo jest dla kobiet w ciąży i podczas karmienia piersią, więc tego raczej nie będę odstawiać.
    Ale zapytać zawsze można co pani doktor sądzi na ten temat.
    Ja kupiłam sobie więcej opakowań, mam jeszcze w zapasie 3 opakowania więc na pewno sobie będę brać.
    Ja też planowałam brać witaminy również w trakcie karmienia. No chyba dziecku nie zaszkodzą.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Super kochana :) gratulacje to na pewno jeden ciezar z glowy mniej

ja to bede do usranej smierci splacac....nie dajemy rady nic nadplacac bo kolo domu jeszcze nie wykonczone i ciagle kase ladujemy do tego musielusmy auto kupic bo stare zgnilo nie oplacalo sie juz naprawic.....ale juz sie z tym pogodzilam ze jeszcze na emeryturze bede splacac.....
    My mamy auto do wymiany. Ale chyba jeszcze nie w tym roku. Kredyt nas spłukał. Teraz wyprawka. A do tego trochę chcemy odpocząć od kredytu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A ja jestem obywatelem gorszej kategorii bo sobie lepiej radze w zyciu? Moje dziecko jest gorsze?
    Wręcz przeciwnie, czuj się lepsza ;) Niektórym takie 500 zł koło d... lata, bo tyle mają kasy...dlatego powiedziałam na przykładzie mojego rodzeństwa, bo mają skrajne dochody, i o ile mojej siostrze naprawdę poprawia to sytuację, to brat nawet pewnie nie pamięta, że wpływa mu coś takiego na konto. Becikowego nie mam i gorsza się nie czuję, bo wiem, że są osoby, które za to całą wyprawkę zrobią...i cieszę się, że dostają. Nie da się dać wszystkim niestety, kraj aż tak bogaty nie jest. Ale Fasolka od lipca wszystkie dostajemy, więc nie ma co dywagować :D

Misiabella, KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Obawiam się, że PIS dalej wygra.
    Jeszcze póki zdrowie dopisuje i obydwoje pracujemy, to jakoś leci. Liczę ze syn będzie dorabial sobie na studiach.
    Za to list z ZUSu o mojej przyszlej emeryturze doprowadza mnie do łez.
    Ale w sumie, kto to wie czy dożyję. Szkoda się już martwić.
    No ja nawet nie mysle co to bedzie jak dzieci pojda na studia a mam dwoch po sobie.....mam nadzieje ze wybiora PL na studiowanie i dostana stypendium dla mniejszosci narodowych bo inaczej chyba zaczne krasc :)

Wiewiorka my narazie zamrozilismy kredyt na 5lat bo oferowali niski procent przez te 5lat wiec na chwile spokoj....ale i tak splacamy 70%odsetki 30%kredyt....lepiej nie myslec bo czlowiek osiwnie :)

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zamierzacie brać dalej witaminki...no dobra, to kupuję ten Prenatal, choć wkurza mnie, że to aż trzy tabletki...no ale niby jest najlepszy.

Z emeryturami Tunia jest tak wielka niewiadoma, że pytanie czy w ogóle będą...różne scenariusze analitycy przewidują...ZUS to bankrut niestety. A Polacy nie mają we krwi oszczędzania. Co miesiąc powinniśmy odkładać na podkonto kwotę, której nie odczujemy na ten cel. Wymądrzam się a sama na emeryturę nie odkładam ;) Planuję za to na dzidzię zbierać co miesiąc. Zlecenie stałe nawet na 100 zł pozwoli uzbierać ponad 20 tys. na studia - zawsze to coś.

Karmelllka90, Misiabella, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 1939 1940 1941 1942 1943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ