X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam się Paula :)

Chyba będę wyć! Od 1,5h mam tak obijane żebra, że aż zwinęłam się w kłębek :( boli jak cholera, tak mi się wypycha aż brzuch twardy cały czas ...

A starzy tacy spokojni ludzie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 18:37

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam tego loda potwierdzam, że pyszny.

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Valetta <3

My tu obstawiałyśmy, że z łóżka z mężem nie wychodzicie, a tu szkoła, remont...no aż mi wstyd :P

Hahaha przytulanki były tylko raz przez cały tydzień bo nie ma czasu :D Od rana do wieczora coś. Czekamy do 37 tygodnia i będziemy szaleć o ile mąż nie będzie się bał, że puka w czółko córeczkę :D Jak na razie jest przerażony i mówi, że lepiej poczekać do czasu po porodzie :P

Fasolka77, stresant, Lolka30, Wiewióreczka, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Valetta zyjesz to cudownie i do tego jeszcze w dwupaku, super wiesci :) czesto Cie tu wspominamy :)
    nie zapominaj o nas i zdawaj relacje...w wolnej chwili prosimy o zdjecie i mezusia tez, bo byly tu wkladane cale sesje jak Cie nie bylo :)

Dziękuję, że o mnie pamiętacie <3 Nie zapominam o Was :* Jak tylko się ogarniemy to wrzucę jakąś wspólną fotkę :) I na pewno pochwalę się pokoikiem jak go skończymy :)

stresant, mysla.nieskalana, Fasolka77, Karmelllka90, Tunia76, Lolka30, Wiewióreczka, Kasiulka90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za lekkie telepniecie. Panikara jestem. Robię naleśniki i zamówiłam nam sushi pod wino żeby się dziś zrelaksować.
    Ale! Nie myślcie sobie za dużo :D mam sok porzeczkowy, który po tak długiej abstynencji, przy dobrym poukladaniu sobie w głowie, robi za wino i smakuje jak wino! :)

Karmelllka90, DorotaAnna, Wiewióreczka, AniaKJ, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove, super patent! Sok porzeczkowy z lodem w kieliszku, reszta to kwestia wyobraźni :D Wypróbuję :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Dzięki dziewczyny za lekkie telepniecie. Panikara jestem. Robię naleśniki i zamówiłam nam sushi pod wino żeby się dziś zrelaksować.
    Ale! Nie myślcie sobie za dużo :D mam sok porzeczkowy, który po tak długiej abstynencji, przy dobrym poukladaniu sobie w głowie, robi za wino i smakuje jak wino! :)

Karmelova, ja też z tych panikujących jestem. Nie martw się.

Na początku też dużo czytałam, brałam każde gorsze historie do siebie, myślałam że i mnie to może spotkać. Nie czytam od dłuższego czasu internetowych rewelacji na temat ciąży. Jedynym moim źródłem informacji jesteście Wy tutaj i lekarz.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto pobije mnie w panikowaniu? Kto zaliczył największa ilość odwiedzin na IP i u lekarza ?? Hellloł. Jest ze mną lepiej od czasu kiedy przestałam czytać internetu. Jedynie jak coś mnie niepokoi zapytam was i zawsze potwierdzam to u lekarza. Ja sobie już wszystko spisuje.
    Zamiast czytać internetow na prawdę lepiej jechać na IP, to nic nie kosztuje a ile stresów mniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje kolejny wzrost brzuszka! Brakuje mi skóry na plecach! Masakra

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    macie skurcze lydek?

jak mnie dzis w nocy zlapal to darlam sie jak glupia.....K myslal ze sie zaczelo i szukal torby do szpitala, zamiast masowac :)

kurde jak bolalo....wlasciwie do teraz czuje miesien taki twardy jest......

Ja mam straszne! W nocy przy każdym prostowaniu nogi a w dzień zdarzają mi się tez w udach i pośladkach a dziś nawet w kciuku!! Maskara... a magnezu biorę tyle ze więcej już się nie da:/ ale za to koje twardnienia trochę odpuściły wiec żadnej reguły nie widzę:p

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak was skurcze łapią zbadajcie sobie poziom potasu bo to nie tylko niedobór magnezu.
    Jak mnie łapały łydki to mi ginekolog kazała potas zbadać ale u mnie wystarczyło zmienić magnez w tej chwili biorę tylko magne b6 i coś tam wzrastalo. Ale jeszcze 2 tygodnie i będzie trzeba go odstawiać. Z tego co wiem nie wolno od razu odstawić tylko schodzić więc ja chyba za tydzień już zacznę zmniejszać

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jak tak was skurcze łapią zbadajcie sobie poziom potasu bo to nie tylko niedobór magnezu.
    Jak mnie łapały łydki to mi ginekolog kazała potas zbadać ale u mnie wystarczyło zmienić magnez w tej chwili biorę tylko magne b6 i coś tam wzrastalo. Ale jeszcze 2 tygodnie i będzie trzeba go odstawiać. Z tego co wiem nie wolno od razu odstawić tylko schodzić więc ja chyba za tydzień już zacznę zmniejszać
    Karmelka, nie wiedziałam, że z magnezu trzeba schodzić. W takim razie też muszę skoro za niecały miesiąc CC.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a od którego tyg wam każą odstawiać? Muszę zapytać mojej gin.. pewnie masz racje z tym potasem muszę mieć za niski.

Valetta super wieści:)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Ja mam straszne! W nocy przy każdym prostowaniu nogi a w dzień zdarzają mi się tez w udach i pośladkach a dziś nawet w kciuku!! Maskara... a magnezu biorę tyle ze więcej już się nie da:/ ale za to koje twardnienia trochę odpuściły wiec żadnej reguły nie widzę:p
    Ja wlasnie nie moge sie w nocy przeciagnac albo wyprostowac nogi bo odrazu zlapie skurcz....a jak czasami sie zapomne i przez sen wyprostuje to budzi mnie straszny bol...........naszczescie tylko w lydkach .....w udach mnie nie lapie.......brzuch mi ani razu nie twardnal w zadnej ciazy....wogole nie wiem jakie to uczucie ........

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie już plany na przechowywanie zabawek typu klocki itd?
    My mamy furę klocków i nie mam pojęcia gdzie je dać żeby były pod ręką ale jednak w ukryciu.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o 500+, ma być bez kryterium dochodowego, ale póki co to jedynie zapowiedź rządu, nie ma jeszcze projektu ustawy. Ma wejść od 1 lipca.
    Czas pokaże ;)

martusiawp lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam intensywny dzień,już czuję,że moje spojenie na tym ucierpiało. Pochodziłam po galerii w Jaworznie w poszukiwaniu jakiejś kurtki przejściowej,bo zapowiadają u nas 15 stopni,a ja mam tylko grubą. Niestety w sklepach biiidaaa,nie ma nic jeszcze :(
    Pocieszyłam się błyszczykiem za dyche :D
    A teraz lecę spać,bo rano idę sobie krwi upuścić,więc pobudka o 6.
    Dobrej nocy :)

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Czytałam o 500+, ma być bez kryterium dochodowego, ale póki co to jedynie zapowiedź rządu, nie ma jeszcze projektu ustawy. Ma wejść od 1 lipca.
    Czas pokaże ;)
    Jakoś mi się nie chce w to wierzyć :D Polskę na to nie stać. Dużo obiecują i mydlą Polakom oczy. My się z mężem nie łapiemy na żadne zasiłki, becikowe itp. Żeby mieć na 500+ na każde dziecko, to muszą gdzieś znaleźć na to fundusze. Pewnie wzrosną podatki, zusy itp.

Tunia76, DorotaAnna, Paula 90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dziewczyny a macie już plany na przechowywanie zabawek typu klocki itd?
    My mamy furę klocków i nie mam pojęcia gdzie je dać żeby były pod ręką ale jednak w ukryciu.
    Ja mam zabawki w plastikowych skrzynkach z ikea klocki czy tory albo autka w takich kwadratowych z kolkami mozna je na siebie ustawic.....reszte zabawek typu lalki barbi lego foremki plasteline tez w plastikowych skrzynkach z ikea ale mniejszych.....kupilam najtanszy regal billy do niego dopasowalam skrzynki i tam sa wszystki zabawki lacznie z ksiazkami....

Paula 90 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mi moja prowadząca nie kazała odstawiać magnezu. Skąd masz takie informacje że trzeba?

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 1937 1938 1939 1940 1941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ