WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zaczelm lykac magnez, bo ostatni miesiac sie opuscilam...zobaczymy czy pomoze.......

• Daffi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    macie skurcze lydek?

jak mnie dzis w nocy zlapal to darlam sie jak glupia.....K myslal ze sie zaczelo i szukal torby do szpitala, zamiast masowac :)

kurde jak bolalo....wlasciwie do teraz czuje miesien taki twardy jest......
    Ja mam tak smiesznie bo lezac i przez sen mnie nie łapią a jak chodze to mi łapie skurcze łydek.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja właśnie miałam założyć ten profil zaufany, ale właśnie w związku z tym że trzeba do ZUS pojechać to zrezygnowałam.
    Trochę głupio tak na L4 latać po urzędach ;-)

ja byłam, bez przesady Paula :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to się zakłada? To całe PUE?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    macie skurcze lydek?

jak mnie dzis w nocy zlapal to darlam sie jak glupia.....K myslal ze sie zaczelo i szukal torby do szpitala, zamiast masowac :)

kurde jak bolalo....wlasciwie do teraz czuje miesien taki twardy jest......

współczuję.. ja nie mam ani skurczów łydek, ani skurczów innych ani bóli okresowych... ale wszystko przede mną chyba....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny a jak to się zakłada? To całe PUE?
    Jak chcesz założyć w domu przez internet bez wizyty w urzędzie to sprawdź jak się przez twój bank zakłada profil zaufany. U mnie to wystarczyło i mogę się teraz do PUE oraz ePUAP logować.

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizję, że naprawdę porod się zbliża. Brzuch w kroku, non stop mi jest niedobrze. Czuję się jak w pierwszym trymestrze. Taka bułka mi się robi na "pipce". Mój brzuch wygląda teraz jak u takiego bolesnego faceta z wielkim brzuchem piwnym:)Jak ja się cieszę, że jutro wieczorem mam wizytę.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Popieram Daffi! Karmelova, Ty jesteś na maj, nie pchaj się tak :D

A poza tym, mam radę ... nie czytaj! Ja jak czytałam to codziennie miałam jakieś objawy i codziennie byłam gorzej „chora” ;)
    Nie ma reguły na tą szyjkę, moja jest już na etapie skracania, wizytę mam 5 marca więc się dowiem jaki jest jej stan :)
    Właśnie to chyba był błąd, że sobie poczytalam.
    Jakiś mam taki czas hormonalny dziś jak przed okresem. Mogłabym przeplakac cały dzień bez powodu. Jak to s ate huśtawki nastrojów, to ja dziękuję.

Wiewiórka, biorę, dziś brałam, bo dosłownie się tego pobolewania boję. Za Twoja radę zjadłam też magnez, 3 dziennie. Może za mało?

Jak się naciskam w pachwinach ten ból się powiększa. Mam wrażenie, że mały powiększa sobie domek, więzadła się rozciągają , a ja swiruje.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka Ty to twarda babka a takich nic nie lapie :) oby oby bo to nic przyjemnego

Kasionek nie kracz jeszcze chwile pochodzisz w dwupaku......swoja droga to nie moglam sie doczekac ciazy ...a teraz sie nie moge doczekac kiedy urodze.....najzwyczajnie w swiecie mnie ten stan meczy :) zamiast sie cieszyc i celebrowac kazdy dzien bo sie juz nie powtorzy to ja ciagle narzekam

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant ja też się nie mogę doczekać, ale cały czas sobie powtarzam że muszę być cierpliwa bo dla mojej małej będzie lepiej jak troszkę dłużej sobie tam w środku posiedzi. Przed połową marca nie rodzę!
    Jeszcze mam trochę planów, warsztaty w ciąży 10.03, może mnie jeszcze mama zdąży odwiedzić. Na razie nogi trzymamy zaciśnięte :) Ale szybko zleci.

stresant, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka Ty to twarda babka a takich nic nie lapie :) oby oby bo to nic przyjemnego

Kasionek nie kracz jeszcze chwile pochodzisz w dwupaku......swoja droga to nie moglam sie doczekac ciazy ...a teraz sie nie moge doczekac kiedy urodze.....najzwyczajnie w swiecie mnie ten stan meczy :) zamiast sie cieszyc i celebrowac kazdy dzien bo sie juz nie powtorzy to ja ciagle narzekam
    Chciałbym te dwa tyg. Zwłaszcza że ja czułam się super w tej ciąży od 3 dni mnie to męczy. A ja chyba jeszcze się boję rodzic.Taka byłam cwana a teraz to staje się takie realne.

stresant lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Wiewiórka, biorę, dziś brałam, bo dosłownie się tego pobolewania boję. Za Twoja radę zjadłam też magnez, 3 dziennie. Może za mało?
    3 razy dziennie jest OK, ale zależy jaka dawka i jaki magnez :)
    Ja biorę końskie dawki, a magnez w dolnej granicy wciąż mam.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    komoda mi się składa 2bujawka.gif

B_002, Tunia76, stresant, Mama36, Lolka30, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny uspokójcie się! nikt nie będzie jeszcze rodził :) wiadomo, że im bliżej tym myśli inne, do mnie dotarło jak mi ginka powiedziała, że położymy się w 38tc... ale trzeba to wziąć na klatę :)

B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja sobie przypomnę, jak po pierwszej ciąży powtarzałam,ze mogłabym ciągle chodzić w ciąży... Czułam się fantastycznie, żadnych ograniczeń, czułam się pięknie i byłam pełna energii. Tuż przed porodem było mi już ciężko, ale to był już lipiec i były upały, to każdego by wykonczyly. A teraz co? Czuję się jak kupa.

Ale zakupy zrobiliśmy, byliśmy tylko w castoramie. Mamy farby do grzejnikow i wycieraczke do przedpokoju, lampę do salonu kupiliśmy i materiał na półki do szafy. Aha! I wunderbauma :P
    W drodze powrotnej namowilam K na maka i wpadło lodowe Marzenie w polewie wisniowej :D

Fasolka77, stresant, Wiewióreczka, martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! :* Melduję się, że u nas wszystko dobrze, dziś zaczynamy 36 tydzień i nadal w dwupaku :) Mąż wrócił cały i zdrowy, ogarniamy teraz remont w mieszkanku aby się wyrobić a w między czasie zaliczamy uczelnie. Ostatni semestr magisterki więc trzeba przed porodem pozdawać wszystko, ale na szczęście nie ma tego aż tak dużo. Staram się was podczytywać, ale ciągle coś się dzieje teraz.
    Wiewióreczko załapałam się na Twoje zdjęcie i jesteś przeeeeśliczną kobietą <3
    W czwartek mam wizytę i zobaczymy co tam u malutkiej słychać, na razie szyjka daje radę. Nie oszczędzam się już, ale czuję się dobrze. Żadnych nieprzyjemnych dolegliwości. Jedynie co to wróciły mi mdłości i wymioty od czasu do czasu. Dzisiaj zamontowaliśmy fotelik do samochodu :) Wczoraj byłam na KTG, wszystko ok, ale zapisał się jeden skurcz :D Nie czułam go w ogóle..
    Całuję Was mocno :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 17:42

Kasionek, Tunia76, Fasolka77, Daffi, stresant, Mama36, B_002, Wiewióreczka, Lolka30, mysla.nieskalana, Kasiulka90, ago91, Anete, estrella, martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie rodzimy, że się powtórzę! Kasionek, Ty się obserwuj, ale myślę że to zmęczenie po prostu :*
    Ja mam bóle okresowe od jakichś 4 tygodni, szyjka była długa ostatnio, zobaczymy jaka będzie jutro.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Jak chcesz założyć w domu przez internet bez wizyty w urzędzie to sprawdź jak się przez twój bank zakłada profil zaufany. U mnie to wystarczyło i mogę się teraz do PUE oraz ePUAP logować.
    Mój bank PKO z żuberkiem nie mam pojęcia jak tam się zakłada jakiś profil zaufany. Muszę męża zatrudnic chyba.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Jak ja sobie przypomnę, jak po pierwszej ciąży powtarzałam,ze mogłabym ciągle chodzić w ciąży... Czułam się fantastycznie, żadnych ograniczeń, czułam się pięknie i byłam pełna energii. Tuż przed porodem było mi już ciężko, ale to był już lipiec i były upały, to każdego by wykonczyly. A teraz co? Czuję się jak kupa.

Ale zakupy zrobiliśmy, byliśmy tylko w castoramie. Mamy farby do grzejnikow i wycieraczke do przedpokoju, lampę do salonu kupiliśmy i materiał na półki do szafy. Aha! I wunderbauma :P
    W drodze powrotnej namowilam K na maka i wpadło lodowe Marzenie w polewie wisniowej :D

No i humor od razu lepszy :) Kiwona pomyśl sobie, ze możesz do woli jeść te lodowe marzenia! a ja mogę się z tą cc jedynie poślinić :) z każdej sytuacji należy wyciągąć pozytywne aspekty :)

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Hej kochane! :* Melduję się, że u nas wszystko dobrze, dziś zaczynamy 36 tydzień i nadal w dwupaku :) Mąż wrócił cały i zdrowy, ogarniamy teraz remont w mieszkanku aby się wyrobić a w między czasie zaliczamy uczelnie. Ostatni semestr magisterki więc trzeba przed porodem pozdawać wszystko, ale na szczęście nie ma tego aż tak dużo. Staram się was podczytywać, ale ciągle coś się dzieje teraz.
    Wiewióreczko załapałam się na Twoje zdjęcie i jesteś przeeeeśliczną kobietą <3
    W czwartek mam wizytę i zobaczymy co tam u malutkiej słychać, na razie szyjka daje radę. Nie oszczędzam się już, ale czuję się dobrze. Żadnych nieprzyjemnych dolegliwości. Jedynie co to wróciły mi mdłości i wymioty od czasu do czasu. Dzisiaj zamontowaliśmy fotelik do samochodu :) Wczoraj byłam na KTG, wszystko ok, ale zapisał się jeden skurcz :D Nie czułam go w ogóle..
    Całuję Was mocno :*

Valetta to super wiadmości!!! tak myślałyśmy, ze wszystko u Was dobrze tylko nadrabiacie małżeńskie obowiązki :) pozdrowienia dla męża!

valetta94 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1935 1936 1937 1938 1939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ