WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie, że w III trymestrze wracają dolegliwości z I trymestru, także mdłości a nawet wymioty normalne. Tym bardziej że zołądek ściśnięty i kopany.

Ja 4 ostatnie dni mam bardzo intensywne dużo czasu na mieście i jakoś mi tak dobrze z tym, a jutro wracam do leżenia. Teraz wróciliśmy ze starego miasta byliśmy w Krowarzywa <3 pyszotka... Coś czuję że za tydzień tez tam będę :)

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do połowy marca każda siedzi w dwupaku!! :)
    Ja sobie cały czas wizualizuje 4.04....mogę jeszcze 28/29 marzec najwcześniej:p

B_002, Wiewióreczka, Karollinax26, Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mój bank PKO z żuberkiem nie mam pojęcia jak tam się zakłada jakiś profil zaufany. Muszę męża zatrudnic chyba.
    Wpisz w google, na pewno znajdziesz instrukcje. Ja mam w innym banku to nie pomogę. U mnie trzeba było zalogować się na konto i w jednej z zakładek było "załóż profil zaufany".

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie wróciły dolegliwości z 1 trymestru. Tak na prawdę w każdym trymestrze mam jakieś inne. Tym razem przewaga zgagi i bezsenności, czego w pierwszym trymestrze nie miałam. No ale jakoś sobie radzę z tym. Cieszę się mimo wszystko że jestem w ciąży :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta <3

My tu obstawiałyśmy, że z łóżka z mężem nie wychodzicie, a tu szkoła, remont...no aż mi wstyd :P

Karollinax26, B_002, stresant, Fasolka77, valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszym trymestrze były dolegliwości żołądkowe, czyli rzyganie jak kot. Teraz są dolegliwości bólowe.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Indii. Pisała coś na fejsie?

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta zyjesz to cudownie i do tego jeszcze w dwupaku, super wiesci :) czesto Cie tu wspominamy :)
    nie zapominaj o nas i zdawaj relacje...w wolnej chwili prosimy o zdjecie i mezusia tez, bo byly tu wkladane cale sesje jak Cie nie bylo :)

Wiewióreczka, valetta94 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Nic nie pisała. Pewnie napisze jak już wyjdą ze szpitala. Wtedy jak urodziła to pisała że po jakiś 3 tygodniach może wyjdą.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trzeci trymestr to zgaga, ból bioder jak leze, spojenia, i czasem nerwoból pod łopatka lub ból krzyża, zadyszka i zrobiłam się senna.

Tak piszecie o tym lodowe marzenie nigdy nie jadłam mąż po nie pojechał. I koniec grzechow. W tłusty czwartek zjem jednego maks dwa gorące paczki. Bo ja się do porodu w drzwi nie zmieszczę

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta94 cieszę się że trzymacie sie dobrze.daj nam znać po wizycie koniecznie!

India pewnie teraz zajęta nowa rola.

Wiewióreczka, valetta94 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nic nie pisała. Pewnie napisze jak już wyjdą ze szpitala. Wtedy jak urodziła to pisała że po jakiś 3 tygodniach może wyjdą.

wiem ze mala bylo duzo przed terminem , ale 3 tygodnie w szpitalu kurcze dlugo.......a dzidzia byla w sumie duza bo 2400 i nawet jej do inkubatora nie wkladali......

dzis ogladalismy z mezem zdjecia z poprzednich ciaz i stwierdzilismy ze brzuch jeszcze mam maly, nie moge jeszcze rodzic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny umówmy się że jak, u którejś z nas się już zacznie to damy sobie znać tak po prostu, że zaczęło się czy co kolwiek innego jakiś krótki komunikat. A po porodzie byśmy się o siebie nie martfily przynajmniej krótka informacja : jestesmy razem wszystko dobrze! A już w wolnej chwili gdy będziemy mieć to swoje przyslowiowe 5 min napiszemy coś więcej

Wiewióreczka, Lolka30, Daffi, valetta94, stresant, Kasiulka90, Mama36, Lili90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    macie skurcze lydek?

jak mnie dzis w nocy zlapal to darlam sie jak glupia.....K myslal ze sie zaczelo i szukal torby do szpitala, zamiast masowac :)

kurde jak bolalo....wlasciwie do teraz czuje miesien taki twardy jest......
    Ja miałam skurcz 3 dni temu w nocy, taki że mnie obudzil, a łydka bolała jeszcze przez dwa dni. Na szczęście więcej sie to ni powtorzyło.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    wiem ze mala bylo duzo przed terminem , ale 3 tygodnie w szpitalu kurcze dlugo.......a dzidzia byla w sumie duza bo 2400 i nawet jej do inkubatora nie wkladali......

dzis ogladalismy z mezem zdjecia z poprzednich ciaz i stwierdzilismy ze brzuch jeszcze mam maly, nie moge jeszcze rodzic :)
    Tak, waga początkowa była 2400 ale potem spadła do 2100, dodatkowo miała problemy z karmieniem i z żółtaczką małej. No i to wcześniak, może i dobrze że w szpitalu chcą ich potrzymać i upewnić się że na pewno wszystko jest dobrze.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Z tego co mi się wydaje to była w inkubatorze Pola, ona dużo spadła z wagi ostatnia wagę jaka podała na FB jak ja tam czytałam. To 2050g - później dziewczyny napisały że zaczęła przybierać. India urodziła 33+3 3 tygodnie to chyba nie tak długo. Wydaje mi się , że muszą być pewni że maluszek nie ma problemów z oddechem i nie tylko.
    India nie miałam wcześniej podanych sterydów. Jej podali w tym dniu co ja przyjęli ale tego samego dnia zaczęła rodzić. Z tego co mi mówili jak nam podali sterydy to 10 dni potrzebują płucka od podania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 18:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potwierdzam. Łatwo i bez wizyty gdziekolwiek założyłam konto w PUE.
    Najpierw profil zaufany przez moj bank (PKO z żubrem - banalnie proste) a profil do PUE zrobił się prawie sam jak byłam zalogowana na profilu zaufanym :)

Dzieki Karolina za cynk :)

Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny umówmy się że jak, u którejś z nas się już zacznie to damy sobie znać tak po prostu, że zaczęło się czy co kolwiek innego jakiś krótki komunikat. A po porodzie byśmy się o siebie nie martfily przynajmniej krótka informacja : jestesmy razem wszystko dobrze! A już w wolnej chwili gdy będziemy mieć to swoje przyslowiowe 5 min napiszemy coś więcej
    Pewnie Karmelka, myślę że każda będzie tak chciała zrobić, ale wiadomo że nie zawsze będzie taka możliwość :) No zżyłyśmy sie tu troche i brak wiadomości może niepokoić.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

nic, cisza :( miejmy nadzieję, że poznają sie na maxa z Polą i nie ma czasu nic skrobnąć :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No inaczej sobie nie wyobrażam :) Choćby jedno zdanie, a później nadrobimy.

Zeżarłam paczkę Ferrero...wszystko przez te Wasze pączki i lody!;)

Karmelllka90, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 1936 1937 1938 1939 1940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ