X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie, że w III trymestrze wracają dolegliwości z I trymestru, także mdłości a nawet wymioty normalne. Tym bardziej że zołądek ściśnięty i kopany.

Ja 4 ostatnie dni mam bardzo intensywne dużo czasu na mieście i jakoś mi tak dobrze z tym, a jutro wracam do leżenia. Teraz wróciliśmy ze starego miasta byliśmy w Krowarzywa <3 pyszotka... Coś czuję że za tydzień tez tam będę :)

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do połowy marca każda siedzi w dwupaku!! :)
    Ja sobie cały czas wizualizuje 4.04....mogę jeszcze 28/29 marzec najwcześniej:p

B_002, Wiewióreczka, Karollinax26, Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mój bank PKO z żuberkiem nie mam pojęcia jak tam się zakłada jakiś profil zaufany. Muszę męża zatrudnic chyba.
    Wpisz w google, na pewno znajdziesz instrukcje. Ja mam w innym banku to nie pomogę. U mnie trzeba było zalogować się na konto i w jednej z zakładek było "załóż profil zaufany".

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie wróciły dolegliwości z 1 trymestru. Tak na prawdę w każdym trymestrze mam jakieś inne. Tym razem przewaga zgagi i bezsenności, czego w pierwszym trymestrze nie miałam. No ale jakoś sobie radzę z tym. Cieszę się mimo wszystko że jestem w ciąży :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta <3

My tu obstawiałyśmy, że z łóżka z mężem nie wychodzicie, a tu szkoła, remont...no aż mi wstyd :P

Karollinax26, B_002, stresant, Fasolka77, valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszym trymestrze były dolegliwości żołądkowe, czyli rzyganie jak kot. Teraz są dolegliwości bólowe.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Indii. Pisała coś na fejsie?

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta zyjesz to cudownie i do tego jeszcze w dwupaku, super wiesci :) czesto Cie tu wspominamy :)
    nie zapominaj o nas i zdawaj relacje...w wolnej chwili prosimy o zdjecie i mezusia tez, bo byly tu wkladane cale sesje jak Cie nie bylo :)

Wiewióreczka, valetta94 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Nic nie pisała. Pewnie napisze jak już wyjdą ze szpitala. Wtedy jak urodziła to pisała że po jakiś 3 tygodniach może wyjdą.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trzeci trymestr to zgaga, ból bioder jak leze, spojenia, i czasem nerwoból pod łopatka lub ból krzyża, zadyszka i zrobiłam się senna.

Tak piszecie o tym lodowe marzenie nigdy nie jadłam mąż po nie pojechał. I koniec grzechow. W tłusty czwartek zjem jednego maks dwa gorące paczki. Bo ja się do porodu w drzwi nie zmieszczę

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta94 cieszę się że trzymacie sie dobrze.daj nam znać po wizycie koniecznie!

India pewnie teraz zajęta nowa rola.

Wiewióreczka, valetta94 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nic nie pisała. Pewnie napisze jak już wyjdą ze szpitala. Wtedy jak urodziła to pisała że po jakiś 3 tygodniach może wyjdą.

wiem ze mala bylo duzo przed terminem , ale 3 tygodnie w szpitalu kurcze dlugo.......a dzidzia byla w sumie duza bo 2400 i nawet jej do inkubatora nie wkladali......

dzis ogladalismy z mezem zdjecia z poprzednich ciaz i stwierdzilismy ze brzuch jeszcze mam maly, nie moge jeszcze rodzic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny umówmy się że jak, u którejś z nas się już zacznie to damy sobie znać tak po prostu, że zaczęło się czy co kolwiek innego jakiś krótki komunikat. A po porodzie byśmy się o siebie nie martfily przynajmniej krótka informacja : jestesmy razem wszystko dobrze! A już w wolnej chwili gdy będziemy mieć to swoje przyslowiowe 5 min napiszemy coś więcej

Wiewióreczka, Lolka30, Daffi, valetta94, stresant, Kasiulka90, Mama36, Lili90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    macie skurcze lydek?

jak mnie dzis w nocy zlapal to darlam sie jak glupia.....K myslal ze sie zaczelo i szukal torby do szpitala, zamiast masowac :)

kurde jak bolalo....wlasciwie do teraz czuje miesien taki twardy jest......
    Ja miałam skurcz 3 dni temu w nocy, taki że mnie obudzil, a łydka bolała jeszcze przez dwa dni. Na szczęście więcej sie to ni powtorzyło.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    wiem ze mala bylo duzo przed terminem , ale 3 tygodnie w szpitalu kurcze dlugo.......a dzidzia byla w sumie duza bo 2400 i nawet jej do inkubatora nie wkladali......

dzis ogladalismy z mezem zdjecia z poprzednich ciaz i stwierdzilismy ze brzuch jeszcze mam maly, nie moge jeszcze rodzic :)
    Tak, waga początkowa była 2400 ale potem spadła do 2100, dodatkowo miała problemy z karmieniem i z żółtaczką małej. No i to wcześniak, może i dobrze że w szpitalu chcą ich potrzymać i upewnić się że na pewno wszystko jest dobrze.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Z tego co mi się wydaje to była w inkubatorze Pola, ona dużo spadła z wagi ostatnia wagę jaka podała na FB jak ja tam czytałam. To 2050g - później dziewczyny napisały że zaczęła przybierać. India urodziła 33+3 3 tygodnie to chyba nie tak długo. Wydaje mi się , że muszą być pewni że maluszek nie ma problemów z oddechem i nie tylko.
    India nie miałam wcześniej podanych sterydów. Jej podali w tym dniu co ja przyjęli ale tego samego dnia zaczęła rodzić. Z tego co mi mówili jak nam podali sterydy to 10 dni potrzebują płucka od podania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 18:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potwierdzam. Łatwo i bez wizyty gdziekolwiek założyłam konto w PUE.
    Najpierw profil zaufany przez moj bank (PKO z żubrem - banalnie proste) a profil do PUE zrobił się prawie sam jak byłam zalogowana na profilu zaufanym :)

Dzieki Karolina za cynk :)

Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny umówmy się że jak, u którejś z nas się już zacznie to damy sobie znać tak po prostu, że zaczęło się czy co kolwiek innego jakiś krótki komunikat. A po porodzie byśmy się o siebie nie martfily przynajmniej krótka informacja : jestesmy razem wszystko dobrze! A już w wolnej chwili gdy będziemy mieć to swoje przyslowiowe 5 min napiszemy coś więcej
    Pewnie Karmelka, myślę że każda będzie tak chciała zrobić, ale wiadomo że nie zawsze będzie taka możliwość :) No zżyłyśmy sie tu troche i brak wiadomości może niepokoić.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

nic, cisza :( miejmy nadzieję, że poznają sie na maxa z Polą i nie ma czasu nic skrobnąć :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No inaczej sobie nie wyobrażam :) Choćby jedno zdanie, a później nadrobimy.

Zeżarłam paczkę Ferrero...wszystko przez te Wasze pączki i lody!;)

Karmelllka90, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 1936 1937 1938 1939 1940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ