WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Wiewiorka my narazie zamrozilismy kredyt na 5lat bo oferowali niski procent przez te 5lat wiec na chwile spokoj....ale i tak splacamy 70%odsetki 30%kredyt....lepiej nie myslec bo czlowiek osiwnie :)

Wiem, że ta proporcja jest straszna...zaciągając kredyt na 300 tys., bank aktualnie zarabia 200-300 tys. na odsetkach...ale bez tego ani rusz.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie cierpię polityki, masakra :D

Przyznam się, że nie oglądam nawet żadnych „wiadomości” w TV. Jedynie czasem w necie coś mi się o oczy obije.

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jak ja nie cierpię polityki, masakra :D

Przyznam się, że nie oglądam nawet żadnych „wiadomości” w TV. Jedynie czasem w necie coś mi się o oczy obije.
    Ja tak samo :) Nie mogę słuchać tych popierdoleńców ;) I nie mówię o PIS, a o wszystkich, bo są siebie warci ;) Wiadomości nie oglądałam kilka lat. I najlepsze jest to, że człowiek się odcina, a i tak wie co się dzieje.

Karollinax26, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Polecam się Paula :)

Chyba będę wyć! Od 1,5h mam tak obijane żebra, że aż zwinęłam się w kłębek :( boli jak cholera, tak mi się wypycha aż brzuch twardy cały czas ...

A starzy tacy spokojni ludzie ...
    Strasznie Ci współczuję, wiem co czujesz :(

f1d9680377.png

Wysłany: 25 lutego 2019, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wiadomości ograniczam do minimum. Wystarczy mi że czasami mama lub babcia mi jakieś kwiatki sprzedadzą i mam ciśnienie bardzo wysokie. A gdybym miała to na codzień to chyba szlag by mnie trafił.

Ja się trochę dzisiaj wystraszylam, wieczorem miałam śluz "kawa z mlekiem" i nie wiem czego to może być przyczyną. Może czop mi odchodzi? Ale dziecko się rusza i na razie nic więcej nie zauważyłam więc nie panikuje. Mam nadzieję że wkładka będzie jutro czysta :/

Ja też mam zapas witamin i zamierzam je brać po porodzie. Muszę też za tydzień spytać o ten magnez. A jutro ostatni dzień biorę Acard. Lekarka powiedziała że na te kilka dni mam już nie wykupywac opakowania.

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, a kiedy miałaś usg lub igraszki? Bo po tym taki śluz bywa normalny.

Z tego co się naczytałam, to czop ma charakterystyczną konsystencję - taki zwarty glut jak galaretka, nie da się rozciągnąć.
    Trzymam kciuki, by się nie pojawiło nic rano, daj znać.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 25 lutego 2019, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Malutka, a kiedy miałaś usg lub igraszki? Bo po tym taki śluz bywa normalny.

Z tego co się naczytałam, to czop ma charakterystyczną konsystencję - taki zwarty glut jak galaretka, nie da się rozciągnąć.
    Trzymam kciuki, by się nie pojawiło nic rano, daj znać.
    Badanie prawie miesiąc temu a seks tydzień temu? Może nawet więcej. Właśnie nie ma za bardzo powodu żeby wystąpił taki kolor. Właśnie ten czop mi tak średnio pasuje ale wyczytałam że może być zabarwiony na różowo lub brązowo. Tylko konsystencja się nie zgadza. Zobaczę jutro :)

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Stresant, te rady to prawdy życiowe :) Właśnie to ich boli najbardziej, że nie narzekacie i ciszycie się życiem. Wtedy ludzi ściska..
    Pamiętaj przy hipotece, że jak robisz nadpłatę kredytu (czego Ci życzę), to koniecznie skróć okres kredytowania - wtedy oszczędzisz dużo na odsetkach.

Daffi, myślę, że będzie to powodem głosowania na nich. Bo można ich nie znosić, ale jak komuś przez kilka miesięcy wpłynie po 5 stów na konto i jest średniozamożny lub biedny, to nie odbierze sobie tej kasy. A i niektóre bogate liski chytruski się połakomią ;)
    Z hipoteką masz rację...wśród znajomych wszyscy mają. Są dofinansowania od rządu typu MDM, czyli dopłacają 10% z ceny nieruchomości, ale mimo wszystko...hipoteka łączy teraz bardziej niż obrączka ;)

Tak w ogóle to nie znoszę polityki...
    Szkoda ze jest tylko jakaś pula na MDM ktora często rozchodzi sie pp znajomych znajomych pracowników banków. Ja jak bralam kredyt z M niw bylo w ogole MDM byl całkowity przestoj.

Btw
    Ta zgaga franca mnie wykonczy.
    Te które biorą gaviscon jaki macie? W płynie czy w tabletkach? Musze dzis kupic i sprobowac bo mlekko i rennie srednio juz daja sobie rade.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 25 lutego 2019, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na mdm zalapalam ale trafilysmy na super babeczke w banku (nie znajoma :)) która nam bardzo pomogła. Powiedziała kiedy najlepiej składać żeby były największe szanse itd. I już później siostra szła prosto do niej i też się zalapala. Tam też mogą pracować ludzcy ludzie :) ale trzeba mieć szczęście żeby trafić :)

Daffi, stresant, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Szkoda ze jest tylko jakaś pula na MDM ktora często rozchodzi sie pp znajomych znajomych pracowników banków. Ja jak bralam kredyt z M niw bylo w ogole MDM byl całkowity przestoj.
    Bo niestety na MDM są zapisy, pula kończy się zazwyczaj w pierwszych dniach stycznia. I kto może czekać, ten raczej dostanie, ale często jest tak, że kasa potrzebna jest na już...
    Ja się jeszcze na Rodzinę Na Swoim załapałam, ale to było 7 lat temu. Zostało mi "tylko" 18 lat kredytu ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, ja mam Gaviscon w tabletkach. Biorę na zmianę z Rennie.

Daffi lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji bezsenności złapałam się na Oskary. Bez niespodzianek oczywiście ale kocham ten klimat :)

martusiawp lubi tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj muszę zrobić badania więc oczywiście budzę się co 1,5h i od 4 już nie śpię :/ zaraz się chyba posikam, ale no muszę jakoś wytrzymać jeszcze trochę. Do tego boli mnie kolano ehhh

Polityki nie znoszę. Jak mąż włącza jakiś program w tv, gdzie się przekrzykują jeden przez drugiego to mnie głowa od razu boli.

Daffi ja kupiłam gaviscon w tabletkach do żucia i mi ten smak nie podchodzi, spróbowałam raz, myślałam, że zwrócę.

Chyba jak mam tylko morfologię do zrobienia to nie muszę być na czczo nie?

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - właśnie dlatego że interesuje cię się polityką na wyrywki to nie pamiętacie pewnie że 500+ na pierwsze dziecko to był projekt PO. Ale PiS stanowczo odrzucił go bodajże w pierwszym czytaniu.
    Teraz jak im się dupa pali to obiecują co się da. Oczywiście te pieniądze wracają do skarbu państwa w formie podatków itd. ale nie wiem czy wiecie, że takie rozdawnictwo jeszcze niedawno było w Wenezueli. Znacie sytuację u nich? Ja bym wolała nie mieć tych 500+ i żyć w kraju w którym da się żyć a nie uciekać.

Co do "bogactwa". Ja pochodzę z bardzo dużej biedy. Do wszystkiego doszłam ciężka praca własnych rąk. Któregoś razu brat mi powiedział że mi to się udało. Zasmialam mu się w twarz. Od 17 roku życia zapieprzam jak wół, oszczędzam, rezygnuje z wielu rzeczy (wymarzone studia na przykład) ale nawet bliscy widzą tylko efekt a nie drogę którą trzeba było pokonać żeby być tu gdzie jestem. Ciężki temat ;-)

Mucha - ja z takim plamieniem była na pogotowiu, ale u mnie było po badaniu. Daj znać co tam dzisiaj.

Mnie obudziła o 5 rano karetka. Byli u kogoś w moim bloku. Bolą mnie pachwiny, wczoraj jeszcze ciągnęło biodro jakby na rwę i doszło kolano. Mam nadzieję że się ta kurewska rwa nie rozbuja.

Idę coś szamac - trzeba zacząć dzień z pełnym brzuszkiem

Lolka30, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:

Chyba jak mam tylko morfologię do zrobienia to nie muszę być na czczo nie?

Ja pytałam przy okazji ostatnich badań u mnie w laboratorium i kazali być bezwzględnie na czczo. Mówiły że faktycznie niektóre laboratoria pozwalają. Ale nie jest to rozsądne. Bo nie wiadomo co zjemy i jak to wpłynie na wynik.
    U mnie trzeba być na czczo nawet do samej morfologii

• B_002 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDM już nie ma. Skończył się ten program. Teraz ma być ten inny, mieszkanie+ chyba, ale to już tylko dla ubogich i wcale warunki nie są takie super bo nie będzie wyboru jeśli chodzi o osiedla, to będą konkretne osiedla wybudowane specjalnie pod ten program. Mi się ten pomysł średnio podoba. Cieszę się że sobie z mężem radzimy bez tego typu pomocy od państwa.

Ja właśnie wstaję i jadę na badania, ale mi się nie chce z domu wychodzić.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Anete Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paula wytrzymam bez jedzenia w takim razie. Wyjątkowo mnie mdli dzisiaj...

atdcj48aq9519a2w.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Paula wcale nie na wyrywki. Pis bylo przeciwne zreszta pomysl z 13ta emerytura tez nie jest pierwotnie pis. Zbliżają sie wybory, kaczka obiecuje gruszki na wierzbie zresztą sam powiedział publicznie występując zeby ich wybrac a wszystko to sie stanie a dla zachęty daja kase od lipca zeby tylko ludzie w urnach oddali na nich ten głos. I pewnie wygraja..

Jak mówicie ze gaviscon nie podchodzi to ja kupie manti. Z rennie też mialam problem by wziac ale jakos się przełamalam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 06:47

Mama36 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Bo niestety na MDM są zapisy, pula kończy się zazwyczaj w pierwszych dniach stycznia. I kto może czekać, ten raczej dostanie, ale często jest tak, że kasa potrzebna jest na już...
    Ja się jeszcze na Rodzinę Na Swoim załapałam, ale to było 7 lat temu. Zostało mi "tylko" 18 lat kredytu ;)
    Kiedy my braliśmy kredyt byl jakis calkowity przestoj na te wszystkie programy jakis martwy rok. Ale ciul z tym. Mamy swoje i sie nie martwię. Nie jestem rowniez frankowiczem który polasil sie na obca walute a teraz placze bo rata jest jeszcze raz wyzsza.

Mama36 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Dzięki Paula wytrzymam bez jedzenia w takim razie. Wyjątkowo mnie mdli dzisiaj...
    Weź sobie jakąś kanapkę, tylko najlepiej mieć żel antybakteryjny żeby "wymyć" ręce przed jedzeniem po dotykaniu klamek w przychodni.

Anete lubi tę wiadomość

‹‹ 1940 1941 1942 1943 1944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ